Şimdi Ara

Haziran 2019 Turkcell Yeni Tarifeler İçeriden Bilgi Üst Birimlerden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, turkcell maltepe merkez binasında kampanya ve tarifeleri düzenleyen birimde çalışan bir akrabam var, kendisi endüstri mühendisi, bu paketleri ve kampanyaları direkt olarak belirleyen, planlayan, tasarlayan 10 kişiden biri o kadar diyim.

Haziran ayında lifecell, platinum ve gnc tarifelerinde ciddi indirim ve paket içeriklerini zenginleştirme yönünde hazırlık yapılıyormuş.

Haziran 15'e kadar yeni taahhüt vermeyin derim, benden söylemesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4hill -- 20 Nisan 2019; 15:43:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada en önemli değişikliklerden biri de eski ceo'nun kuruma yerleştirdiği; paket içeriklerini fiyatına göre zayıf tutup, aradaki farkı örtülü olarak hediyelerle kapatma olayı bitecekmiş.

Yani örneğin 2gb bir paketi 40 liraya satan turkcell hoşgeldin beş gittin , sadakat bilmem ne hediyesiyle aslında 5-6 gba çıkarıyordu turkcell. bunu yapmak yerine hediyeleri kaldırıp paketleri netleştirecek diyebiliriz. yani kaç paraya ne kullandığını bilecek turlcelli artık vodafone ve tt gibi.

• Nedense bana hiç inandırıcı gelmiyor. Söz konusu Turkcell ise, yine hep pahalılık söz konusu olacaktır.

• ben mesela 30 tl ye ayda hediyelerle 12 gb kullaniyorum.

turkcell de al kardesim 35 tl ye 11 gb net der mi dedirtmezler maalesef

turk telekom ve vodafone icin sikinti olur.

su olabilir fiyatlari artirip gb lari da artirirlar.

• Turkcell her ne kadar hediye versede bilinçsiz kullanıcının gözünde her dâim pahalı gözüktü.Bence hiçte değil, birçok denk tarife var. Ama gelde anlat.

Mevcut müşteriler için taahhüt sonunda iyileştirme yaparlarsa çok çok iyi olur. Pek alternatif tarife yok, müşteri tıkanıyor ve diğerlerine yöneliyor. Turkcell'in bu yüzden son 1 sene çok fazla müşteri alıp kaybettiğini düşünüyorum. Buna bir dur diyeceklerdir.

Yeni CEO daha iyi gibi geldi bana. Eski sistemle devam etmeyeceği aşikâr zaten.

İnşallah iyi olur da, Turkcell pahalı algısının önüne geçilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jazzalyn

Turkcell her ne kadar hediye versede bilinçsiz kullanıcının gözünde her dâim pahalı gözüktü.Bence hiçte değil, birçok denk tarife var. Ama gelde anlat.

Mevcut müşteriler için taahhüt sonunda iyileştirme yaparlarsa çok çok iyi olur. Pek alternatif tarife yok, müşteri tıkanıyor ve diğerlerine yöneliyor. Turkcell'in bu yüzden son 1 sene çok fazla müşteri alıp kaybettiğini düşünüyorum. Buna bir dur diyeceklerdir.

Yeni CEO daha iyi gibi geldi bana. Eski sistemle devam etmeyeceği aşikâr zaten.

İnşallah iyi olur da, Turkcell pahalı algısının önüne geçilir.
    Aynen böyle düşünüyorum; ancak bu pahalı algısı çok da haksız sayılmaz. Şuan 50 liraya satılan gnc maxi tarifesi 2gb gündüz 2gb gece görünüyor. bu şirket içinde de çok tartışılan bir konuymuş zaten.

• 4hill kullanıcısına yanıt
    hocam duyduguma gore ofiste turk telekom vodafone kullanan muhendislere mobbing uygulaniyormus kesinligi var midir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turkcell mevcut dönemde asla o içeriklere öyle fiyatlar isteyemez. Rekabet kurumu engel olur, izin vermezler. İzin verdikleri an TT ve Vodafone batar.

Düşünsene TT'da 10GB için 30 lira istiyor Turkcell'de. Bunca avantaja rağmen millet TT kullanır mı? Anında dükkan kapatırlar.

Ha 35 liraya 5GB vermesin, 7GB versin.

Valla GNC tarifeler kadar saçma birşey görmedim.

Annem 4+4 kullanıyormuş geçen farkettim 57 lira ödüyor, akıllı fatura falan derken 70-75 ödüyor. Aradım mh 51 liraya Turbo 6GB tarifesine geçirdim.

Keza eşimin hattıda 2+2'di en başta ve 45 liraydı. Zıçarım böyle GNC diyip farklı tarifeye yönlendirdim.

Evet fiyat farkı var, olmak zorunda zaten. Ama en azından alternatif tarifeler çıkarsınlar, taahhüt sonu aynı şey için 2 katı fiyat istemesinler.

• quote:

Turkcell mevcut dönemde asla o içeriklere öyle fiyatlar isteyemez. Rekabet kurumu engel olur, izin vermezler. İzin verdikleri an TT ve Vodafone batar.

Düşünsene TT'da 10GB için 30 lira istiyor Turkcell'de. Bunca avantaja rağmen millet TT kullanır mı? Anında dükkan kapatırlar.

Ha 35 liraya 5GB vermesin, 7GB versin.
    bu rekabet kurumu mevzusunda da konuştuk. rekabet kurumunun paket içerik ve fiyatının belirlenmesinde bir dahlinin olmadığını söylüyor. rekabet kurumu paketten ziyade sabit ve birim başına değişen dakika, internet ve sms ücretlerinde söz sahibiymiş. yani paket fiyatlarının oluşuna müdahale edilmiyor aslında, ama mantıken hizmet kalitesi yüksek, altyapı gideri çok, kısaca maliyet çok daha yüksek, ayrıca ihaleden alınan frekans paketletinin de bedeli yüksek, bu yüzdenfiyatları daha yüksek yapmak zorundalar.

yani çok abone olursa daha çok sürümden kazanır diye bir durum da yok, zira çok abone demek, kalitenin korunması için daha fazla altyapı yatırımı demek, daha fazla servis çalışanı demek, daha fazla bakım maliyeti demek. yani bu tür hesaplarda 1 kuruş dahi gözardı edilmiyor.

Rekabet kurumuyla ilgili çokca konuşuldu. Nihayetinde tarifeleri onaylayan rekabet kurumu, etkisi büyük. Her firmanın çıkarını düşünüp rekabeti dengede tutmak zorunda.

Dediğim gibi mevcut müşteriler için birşeyler yaparsa kaçıp gidenleri tekrardan kazanır.

• O zaman türkcell bb canım. Sen 35 liraya hediyesiz bana 5 veriyodun, aynı paraya en fazla 7gb verirsin. Ama ben şu an 25gb internet kullanırken hediye kalkarsa 7gb ile yetinecek isem bb.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    abi bir önek vereyim hemen

+ olarak kampanyalarını sayayım
    50 tl nı yuklersın turkcell.com.tr den 50 tl hedıye kazanırsın.
    1 aylık fiziy uyelıgı kazanırsın
    yenı 2 gb hedıye paketını alırsın.
    10 gb tv+ hedıyenı alırsın.

turkcell faturasıza daha comert davranıyor bence. sırf bu sebepten faturalıya gecmeye hıc gerek yok mesala bı ay telefona sms e cok ıhtıyacın olmaz alırsın 9 tl ye 500 dakıka bıpten konusmalıgs sampyıyon paketını.

ertesı ay cok ıhtıyacınolursa sadakat programıdan alırsın sana ozel faturasız paketını

turkcell in ilk yapması gereken şey ilk basta gereksiz absurt fiyatlı tarıfelerıne bır ayar vermeli. cevremde 29 tl ye faturalı kullanan adamın taahudu bıtıyor turkcell arıyor paket fıyatınız 80 tl olmustur dıyor adam da haklı olaak numara tasıyor. gecen sene kaan terzıoglu nun yaptıgı zamlar bardagı cıdden tasırdı. sadık musterı harıcı dıger abonelerden cok kaybı oldugu ıcın turkcell ın yenı ır duzenleme yapması en dogru sey olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikki Sixx

Nedense bana hiç inandırıcı gelmiyor. Söz konusu Turkcell ise, yine hep pahalılık söz konusu olacaktır.
    Turkcell yıllardır çizgisini bozmuyor,yatırımlarının karşılığını fiyatlara yansıtıyor ama CEO değişikliğinden sonra ilk mesajda konuyu anlatan arkadaşın dediklerinin doğru olabileceğini gösteren değişiklikler oldu. Mesela durup dururken Hoşgeldin Lifecell 5 GB tarifesine haydi gelden +1GB verirken +2GB yaptı bunu. Bu sadece bir örnek,faturalı tarifelerde de ciddi belirgin şekilde avantajları arttırdı son 2 haftada.
    Piyasayı takip ettigim kadarıyla son 5 ayda Turkcell abone hareketliliği tarihinde olmadığı kadar aleyhinde oldu.
    Bunun 3 sebebi var:
    1.Her ne kadar vazgeçtim dese de internet paylaşımı ücretli olacak demesi büyük olumsuz etki yaptı,antipati oluşturdu,güveni sarstı. Halâ Turkcellde internet payaşımı ücretli diye düşünen insanların sayısı fazla. Bu meselede Turkcell karizmayı çizdi.
    2. Benim tepkileri holiganca buldugum Ensar olayı,sırf ideolojik olarak aynı görüşte değiliz diye kişiliksiz birinin bir vukuatı bir derneğe genellenip algı operasyonu yapılamaz. Yine de tepki gösteren ciddi oranda bir kesim organize olarak Turkcell'i boykot edip gitti.
    3. Özeklikle başta taahhutü bitenlere olmak üzere tarifelere müthiş zam yapmaları ama bu zamları Turk Telekom ve Vodafone de yaptı taahhutu bitenlere. Bence taahhutu bitenlere zam konusunda turk telekom turkcellden daha fazla abarttı,ama semt pazarında pazarlık yapar gibi aboneyle teklif usuluyle pazarlık yapıp tutuyor az çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 20 Nisan 2019; 23:43:21 >

• Fiyatlarda indirim olmaz ama içeriği arttırırlar.

Evet faturasızlarda daha avantajli fakat pek birşeyi yok. Ben faturasız kullanacak olsam 25GB bi paket yok mesela. Maximum 15 oluyor sanırım.

O kampanyalar falanda traş, herkesin yapabileceği birşey değil. Keza diğerlerinde de ahmet 10gb için 30 verirken, mehmet 40 veriyor.

Mevcut müşteriler için atıyorum hediye mediye vermesin, taahhüt sonunda fiyatı %10 arttırsın içeriğide %15 arttırsın. Böyle birşey yapsa çok daha stabil olup herkes halinden memnun olur.

Ama rekabet kurumu faktörüde var ve istiyor ki müşteri biryere kitlenip kalmasın, sürekli dolaşsın.

Bikez banada bi mh demişti yeni kampanyalar ve tarifeler olacak diye. Ama pek bel bağlamamak lazım, nihayetinde Turkcell yine en pahalısı olacak.

• İyi bir şey ciksin geceriz. Yoksa Eskisehir de 3 hatta iyi durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emekli Komutan

Turkcell yıllardır çizgisini bozmuyor,yatırımlarının karşılığını fiyatlara yansıtıyor ama CEO değişikliğinden sonra ilk mesajda konuyu anlatan arkadaşın dediklerinin doğru olabileceğini gösteren değişiklikler oldu. Mesela durup dururken Hoşgeldin Lifecell 5 GB tarifesine haydi gelden +1GB verirken +2GB yaptı bunu. Bu sadece bir örnek,faturalı tarifelerde de ciddi belirgin şekilde avantajları arttırdı son 2 haftada.
    Piyasayı takip ettigim kadarıyla son 5 ayda Turkcell abone hareketliliği tarihinde olmadığı kadar aleyhinde oldu.
    Bunun 3 sebebi var:
    1.Her ne kadar vazgeçtim dese de internet paylaşımı ücretli olacak demesi büyük olumsuz etki yaptı,antipati oluşturdu,güveni sarstı. Halâ Turkcellde internet payaşımı ücretli diye düşünen insanların sayısı fazla. Bu meselede Turkcell karizmayı çizdi.
    2. Benim tepkileri holiganca buldugum Ensar olayı,sırf ideolojik olarak aynı görüşte değiliz diye kişiliksiz birinin bir vukuatı bir derneğe genellenip algı operasyonu yapılamaz. Yine de tepki gösteren ciddi oranda bir kesim organize olarak Turkcell'i boykot edip gitti.
    3. Özeklikle başta taahhutü bitenlere olmak üzere tarifelere müthiş zam yapmaları ama bu zamları Turk Telekom ve Vodafone de yaptı taahhutu bitenlere. Bence taahhutu bitenlere zam konusunda turk telekom turkcellden daha fazla abarttı,ama semt pazarında pazarlık yapar gibi aboneyle teklif usuluyle pazarlık yapıp tutuyor az çok.

Alıntıları Göster
    Haziran 2018'de 34 TL'lik Lifecell tarifesine geçtim. Daha 1 sene dolmadı; şu anda yeni gelene 49 TL. Aynı tarifeyle devam edeyim desem, 80 TL fiyat isteyecekler.

Yatırım yaptı, yapıyor. Para harcıyor. En iyi operatör. Bunların hepsine katılmakla beraber; yine de bu paraları hak etmediğini düşünüyorum.

25 Haziran'ı bekliyorum. İstikamet Türk Telekom.

• haziran i bekliyoruz bakalim turkcell ne surprizler yapacak

• Senin tarifenin devam tarifesi 39 TL ve 5+1GB veriyor.

O 49 tl olan ve 5+3GB veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 20 Nisan 2019; 20:16:19 >
  • quote:

Senin tarifenin devam tarifesi 39 TL ve 5+1GB veriyor.

O 49 tl olan ve 5+3GB veriyor.
    Bu şekilde gözüküyor Dijital Operatör uygulamasında;

Haziran 2019 Turkcell Yeni Tarifeler İçeriden Bilgi Üst Birimlerden

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.