Şimdi Ara

Haziran2018 110.000tl Dizel Otomatik tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yksln

Qashqai Teknik özellikler, oyuncaklar vs anlamında üstteki arabaların hepsini ezer geçer demişsiniz, nasil ezer geçer biraz açıklar mısınız.

Ne gibi teknik üstünlük var???
    Şöyle örnek vereyim: 2014'te Qashqai Platinium Premium Pack araçta, o tarihte başka araçlarda olmayan

yorgunluk algılama
    şerit takip
    kendiliğinden park etme
    yoldaki trafik levhalarını okuyup gösterge panelinde gösterip uyarı verme
    anahtarsız giriş ve çalıştırma
    harika bir ses sistemi
    harika bir süspansiyon
    1500KG ve yüksek rüzgar direncine rağmen (otomobil değil SUV) şehiriçi 6lt civarı yakıt tüketimi
    1.6 DCI 130 HP 300 tork
    Koltuk ısıtma, elektrikli koltuklar ( hem sürücü hem yolcu )
    4 camın herbirini ayrı ayrı tek tuşla kapatıp açabilme
    X LED Farlar ( Birgün test etme imkanınız olursa mutlaka tavsiye ederim, neredeyse bixenon gibi çakıyordu )
    ....vs vs vs

Aradan 4 yıl geçti, hala bu kadar doluluğu benzer fiyattaki başka hiçbir araçta bulamadım.

Qashqai'nin bir sürü farklı paketi vardı, insanlar daha düşük paketini test edip ona göre yorum yapmış olabilirler.

Ben hala , üstte saydığım tüm araçların opsiyon listelerine bakıyorum, hiçbirinde bu detayları bulamıyorum.

Yanılıyorsam düzeltirseniz sevinirim.

Saygılar

• quote:

Qashqai Teknik özellikler, oyuncaklar vs anlamında üstteki arabaların hepsini ezer geçer demişsiniz, nasil ezer geçer biraz açıklar mısınız.

Ne gibi teknik üstünlük var???
    Kusura bakmayın nedense 2 kez göndermiş mesajı. Üsttekine bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stulluk -- 16 Haziran 2018; 0:2:48 >
  • sizin aradığınız tam olarak 2013 ltz captiva bu ilan örnek daha düşük km veya renkte bulunabilir https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-chevrolet-nokta-hatasiz-boyasiz-yeni-gogus-yeni-kasa-7-kisilik-emsalsiz-569409682/detay

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperdgal

Dsg sanzimani toplamda 240.000 km uzerinde kullanmisimdir, sadece 1 aracta (jetta tdi dsg) 0 kmden 163000e kadar kullandim, gerisi farkli araclarda ara ara kullanma firsatim oldu

Dsg edc ye gore daha konforlu ve daha cevik geldi bana. Benim jettada 115.000 e kadar sorunsuz( 2-3 kez isinna uyarisi) kullandim. 115000de kavrama degisti. Yani dsg bana cok buyuk sorun olmadi

Ama size onerecegjm arac 1.6 cdti insignia

Hem d segment hem konforlu, hem istedifiniz cogu oZelligi barindirir. Ben kullaanmadim ama kullanan arkadaslar yorum yaparsa daha aciklayici olacaktir
    Kesinlikle katılıyorum, DSG en hızlı şanzıman ve kullanım zevki diğer çift kavramalardan kesinlikle daha fazla.

Bende muhtelif VAG grubu araçlarda DSG kullandım, o yüzden hak veriyorum.

INSIGNIA'nın yeni kasası harika, ama eski kasaları malesef çağ dışı. Aşırı motor gürültüsü var. O yüzden elemiştim. Yoksa haklısınız.

Tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: azaz06

sizin aradığınız tam olarak 2013 ltz captiva bu ilan örnek daha düşük km veya renkte bulunabilir https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-chevrolet-nokta-hatasiz-boyasiz-yeni-gogus-yeni-kasa-7-kisilik-emsalsiz-569409682/detay
    Çok teşekkürler, hemen verdiğiniz linkten daha genç veya düşük km'li araçlara baktım.

Malesef yok. En güncel üretim 2013 görünüyor. Yani aracın devamı yok, bu da 2.el satışında büyük problem demek oluyor.

Yine de öneriniz için teşekkürler.

• Megane 4 touch dci edc sahibiyim. Yakıt tüketimi sessizlik konfor güzel. Fakat bu seviyede araca yakışmayacak işçilik sıkıntıları var. Bazı yerlede boya atması oluyor. Serviste farkında hemen boyayalım diyor ama sıfır araçta olacak iş değil. Silecekler iz bırakıyor. Ayna konumundan yağmurda yan camlar komple su oluyor ve su dalgalarından ayna gözükmüyor. Amortisörlerden ses şikayeti olanlar var. Arasıra sinşr bozucu trim sesleri. Klima boruları genelinde sıkıntılı ve az soğutuyor. Uzun yıllar sıkıntısız binilebilecek bi motora ve şanzımana sahipken bu tür sorunlar garantisi biter bitmez satma isteği uyandırıyor. Civic bende baktım hoş araba göçükten dolayı vazgeçmiştim. Baktığım araçlar civic-megane-superb-a3 tü. 8 ayda en çok primi a3 ve superb yaptı ve çok pişman oldum.filodan oyaktan dolayı megane piyasası yerlerde. Megane +6000-7000 değer kazanırken a3 superb +20000 koydu. Dolara göre zarardayım. Vag gurubu eleştiriliyor ama gerçekten araçları çok prim yapıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: stulluk

Şöyle örnek vereyim: 2014'te Qashqai Platinium Premium Pack araçta, o tarihte başka araçlarda olmayan

yorgunluk algılama
    şerit takip
    kendiliğinden park etme
    yoldaki trafik levhalarını okuyup gösterge panelinde gösterip uyarı verme
    anahtarsız giriş ve çalıştırma
    harika bir ses sistemi
    harika bir süspansiyon
    1500KG ve yüksek rüzgar direncine rağmen (otomobil değil SUV) şehiriçi 6lt civarı yakıt tüketimi
    1.6 DCI 130 HP 300 tork
    Koltuk ısıtma, elektrikli koltuklar ( hem sürücü hem yolcu )
    4 camın herbirini ayrı ayrı tek tuşla kapatıp açabilme
    X LED Farlar ( Birgün test etme imkanınız olursa mutlaka tavsiye ederim, neredeyse bixenon gibi çakıyordu )
    ....vs vs vs

Aradan 4 yıl geçti, hala bu kadar doluluğu benzer fiyattaki başka hiçbir araçta bulamadım.

Qashqai'nin bir sürü farklı paketi vardı, insanlar daha düşük paketini test edip ona göre yorum yapmış olabilirler.

Ben hala , üstte saydığım tüm araçların opsiyon listelerine bakıyorum, hiçbirinde bu detayları bulamıyorum.

Yanılıyorsam düzeltirseniz sevinirim.

Saygılar

Alıntıları Göster
    Şuan sıfırı 235 bin lira olan bir araçtan bahsediyorsunuz. Kiyaslamalarinizi mantıklı bulduysaniz bence hemen hatta yarin almalısınız​.

Bir yerde sıfırı 130 binlik focus, diğer tarafta sıfırı 235 binlik nissan. Hiç düşünmeye bence gerek yok.

• 308 2015 yılından itibaren piyasanın en iyi şanzımanlarından birine geçmiş bulunmakta. Eat6 şanzıman diye aratabilirsiniz. Hatta bu şanzıman yakın zamanda güncellendi ve daha da iyi hale geldi, yeni ismi Eat8 yani 8 ileri. 1.5 Bluehdi ve Eat8 tahminimce 2019'da 308 ile segmentinin en mantıklı modellerinden biri olacak. Hem performans, hem sorunsuz şanzıman, motor ikilisiyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferman1987

Megane 4 touch dci edc sahibiyim. Yakıt tüketimi sessizlik konfor güzel. Fakat bu seviyede araca yakışmayacak işçilik sıkıntıları var. Bazı yerlede boya atması oluyor. Serviste farkında hemen boyayalım diyor ama sıfır araçta olacak iş değil. Silecekler iz bırakıyor. Ayna konumundan yağmurda yan camlar komple su oluyor ve su dalgalarından ayna gözükmüyor. Amortisörlerden ses şikayeti olanlar var. Arasıra sinşr bozucu trim sesleri. Klima boruları genelinde sıkıntılı ve az soğutuyor. Uzun yıllar sıkıntısız binilebilecek bi motora ve şanzımana sahipken bu tür sorunlar garantisi biter bitmez satma isteği uyandırıyor. Civic bende baktım hoş araba göçükten dolayı vazgeçmiştim. Baktığım araçlar civic-megane-superb-a3 tü. 8 ayda en çok primi a3 ve superb yaptı ve çok pişman oldum.filodan oyaktan dolayı megane piyasası yerlerde. Megane +6000-7000 değer kazanırken a3 superb +20000 koydu. Dolara göre zarardayım. Vag gurubu eleştiriliyor ama gerçekten araçları çok prim yapıyor
    Çok teşekkür ederim, yorumunuz çok değerli.

Aslında değer "kazanmak" yerine "kaybetmek" desek sanki daha doğru olur. VAG grubu araçları diğerlerine oranla daha az değer kaybediyor 2.el'de, bende buna %100 katılıyorum.

Bende 4 ay touch kullandım, bahsettiğiniz gibi boya veya trim sorununu henüz yaşamamıştım. Belki yeterince zaman geçmemiş olabilir.

Ama yorumunuz son derece haklı, çok teşekkür ediyorum.

• quote:

Şuan sıfırı 235 bin lira olan bir araçtan bahsediyorsunuz. Kiyaslamalarinizi mantıklı bulduysaniz bence hemen hatta yarin almalısınız​.

Bir yerde sıfırı 130 binlik focus, diğer tarafta sıfırı 235 binlik nissan. Hiç düşünmeye bence gerek yok.

Alıntıları Göster
    Kıyaslamayı sıfırının fiyatına göre yapmamıştım, özelliğe göre yapmıştım.

Örnekle açıklamak gerekecek olursam:

2017 Megan Icon Camtavanlı 33000km 123.000tl:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2017-icon-full-plusfull-cam-tavan-plusmasaj-pluseller-serbest-1.5-edc-110-hp-496759139/detay

2014 Qashqai PPP 88000km 123.000tl:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-boyasiz-nissan-qashqai-1.6-dci-otomatik-fulll-plusfull-plusfulll-en-dolu-578629767/detay

Şimdi bu 2 araç aynı fiyatta, ve ben diyorum ki alttaki üsttekini detay teknik özelliklerde ezer :)

Focus ise bu ikisine bile yaklaşamaz (yol tutuş kalitesi hariç), o ayrı mesele.

Yorumlarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

308 2015 yılından itibaren piyasanın en iyi şanzımanlarından birine geçmiş bulunmakta. Eat6 şanzıman diye aratabilirsiniz. Hatta bu şanzıman yakın zamanda güncellendi ve daha da iyi hale geldi, yeni ismi Eat8 yani 8 ileri. 1.5 Bluehdi ve Eat8 tahminimce 2019'da 308 ile segmentinin en mantıklı modellerinden biri olacak. Hem performans, hem sorunsuz şanzıman, motor ikilisiyle.
    Evet aynen dediğiniz gibi, ilk mesajda belirttiğim modeller hakkında 2.el satış kolaylığı hususunu bu yüzden çok düşünüyorum işte. 2018'in sonuna doğru ve 2019'un başlarında birçok marka yeni modeller çıkartıyor, yeni motor ve yeni şanzımanlarla.

Bu alacağım arabayı 2019'da satıp yerine daha üst model alma durumum var, o yüzden :)

Teşekkürler.
  • stulluk S kullanıcısına yanıt
    Daha az değer kaybetme konusunda haklısınız. Yanlış ifade ettim.Yolda görenin dönüp bi daha baktığı tipte bi araç. Hatta ilk başlarda satıp icona geçmeyi düşünüyordum. Ama iconlarda sunroof gıcırtıları var aynayı ön cama yapıştırırken kullandıkları yapıştırıcıdan dolayı ön cam çatlıyor, ambiyans ışıkları titreme yapabiliyor, Yağmur sensörü dengesiz çalışıyor vss... Sahibi olduğum aracı biraz gömdüm ama gerçekçi olmak lazım. 2.el a3 sedan yada sportback 1.0tfsi s-tronic dynamic bakmanızı öneririm. 120-125 bine temiz düşük km bulunuyor. Alanlar hep memnun. Yakıt iyi motor hacmine göre çok güçlü.

• stulluk S kullanıcısına yanıt
    Araçlar model yil, km ve ozelliklerine göre fiyatlari farkeder. En net sifirlarina bakarak anlasilir. Tabiki 235 bin tl lik arac nerdeyse yari fiyatindaki araca gore özellikleri üstün olacaktir.

Focus genel manada f/p ve kalitede kesinlikle ikisinden de iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferman1987

Daha az değer kaybetme konusunda haklısınız. Yanlış ifade ettim.Yolda görenin dönüp bi daha baktığı tipte bi araç. Hatta ilk başlarda satıp icona geçmeyi düşünüyordum. Ama iconlarda sunroof gıcırtıları var aynayı ön cama yapıştırırken kullandıkları yapıştırıcıdan dolayı ön cam çatlıyor, ambiyans ışıkları titreme yapabiliyor, Yağmur sensörü dengesiz çalışıyor vss... Sahibi olduğum aracı biraz gömdüm ama gerçekçi olmak lazım. 2.el a3 sedan yada sportback 1.0tfsi s-tronic dynamic bakmanızı öneririm. 120-125 bine temiz düşük km bulunuyor. Alanlar hep memnun. Yakıt iyi motor hacmine göre çok güçlü.
    Haklısınız, hele hele 1 yıl sonra satıp model yükseltme ihtimali varsa...

Teşekkürler.

• Hocam megane 4 icon, leon style plus, golf comfort hepsini 1 aylık sürelerle kullandım hepside 2017 modeldi. Sana şu kadarını söyleyeyim bu üçünden birini alacaksan arkana bakmadan megane 4 al geç. Araç tam anlamıyla olmuş yani böyle bir şey yok. Sıralama yapacak olursak leon oyuncak araba gibi ve malzeme kalitesi hiç iyi değil. Golf leona nazaran abisi gibi duruyor daha oturaklı ve konforlu. Ama megane ben babayım arkadaş çekilin şöyle kenara bakayım diyor. Bende yarattığı hissiyatlar bunlar oldu, kesinlikle megane icon test etmeden karar vermeyin.

• 136lık Astra yı yazmamakta bence büyük haksızlık yapmışsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ilk çıktığı gün megane sedan dizel otomatik vites icon aldım.Bütün c sedan dizel otomatik araçlara baktım.Elentra,cerato,octavia,corolla.

Elentra güzel bir araç.Fakat içine ses çok alıyordu.Cerato kasa olarak hoşuma gitmedi.Octavia hoşuma gitti.Ama adana bayii burnundan kıl aldırmadı.Araç ellerinde yokmuş,gelince aradaki farkı vereceksin dediler.Tam ötv artış zamanıydı,Biraz da dsg korkusuyla vazgeçtim.Corolla ise rezalet bir motor ve vitese sahipti.Araç özellikle klima açıkken kalkmaya nazlanıyordu,vitesin her geçişinde hissetmemek imkansızdı.CC en full dizel otomatik de bile yok.

Daha önce QQ kullandım.Servis ücretlerinin aşırı pahalılığı ve bakım aralığının kısa olması nedeniyle aracı 21.000 km de sattım.Gerçi araç manuel ve en boş paketi.

Megane artıları:

1-Çok düşük yakıt tüketimi.

2-Bakım ücretinin düşük olması.Bakım aralığının 20.000 de bir olması.

3-Konforu.

4-Gayet dolu donanımı.

5-Geniş bagaj hacmi.( 2 çocuk ve hanımın valizleri için çok gerekli)

EKSILERI

1-Bana göre çok basık bir araba.Belki de SUV dan geçtiğim içindir.Görüş alanı sınırlı.

2-Bagaj yükleme alanı çok geniş ama liftback bir araç,safkan bir sedan değil.

3-Android multimedya yok.

4-Edc 1.2 vites kararsızlığı.Ben yazılım güncelleme ile sorunu çözdüm.

Megane tercih ederseniz,kesinlikle 18 inç lastik almayın konforu çok etkiliyor.Boya atması sorununu hiç duymadım.Facebook da megane4 grubu var,gelin arabayı kullananların yorumlarını görün.Memnun olan da var sorunlar yaşayanda.

Megane liste fiyatlarına bakmayın.Bayiler güzel indirim yapıyor.2017 icon 1 adet var,Geçen hafta adana bayii 145.000 TL fiyat verdi.Sıfırı bu fiyat olan arabayı 115.000 TL ye satmak normal.Passat da aynı değer kaybına uğruyor,QQ da.Sıfırı 180.000 TL olan QQ makyajlı skypack 5000 km de geçen hafta 143.000 TL ye alındı.

• hocam 100binin üstüne cıkmıssın madem a3 al eğer sedan istiyorum diyosan da ikinci el uyguna a4 bak derim.

çok seçenek olarak değerlendirmişsin bu güzel bişi ama markalar arasında aşırı derecede kalite farkı var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3008 1.6 HDI otomatik sizin aracınız

• Astra K derim.

Örnek ilan

2017 MODEL OPEL ASTRA 1.6 CDTI DYNAMİC HACBACK 15 BIN KM HATASIZ

İlan No: 576377413

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2017-model-opel-astra-1.6-cdti-dynamic-hacback-15-bin-km-hatasiz-576377413/detay

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.