Şimdi Ara

Hazırda beklet modunda elektirik gidermi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
24.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde harcanan elektiriğin %5 i gidiyor ama bilgisayarın modeline göre bu %7 ye kadar çıkabiliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

quote:

Orjinalden alıntı: Autumn.
    Tabii ki açık kaldığı sürece elektirik tüketecektir.

Şöyle söyliyeyim normal açık kalan bilgisayardan çok daha az elektirik harcar.

Yanlış bilgi....

Hazırda beklet seçeneğinde hiç bir şekil PC elektrik harcamaz. RAM üzerindeki var olan tüm bilgiler HDD'ye kaydedilir. Açılışda HDD'deki bu bilgiler RAM'e geri alınır. Hepsi bu, hibernate diye de bilir. Güç seçeneklerinden aktif hale getirirsin, Bilgisayarı kapat deyince gelen seçenekler ekranında shift tuşuna basarsan hazırda beklet seçeneğini görebilirsin.

Mikro işlemciler içersinde bir çok ünite vardır. Mesela kondansatör ya da kristal kontrol üniteleride vardır. İlla bilgisayar açılınca oynayınca gitmez. Mesela Bilgisayarında yanan led bile elektrik harcar. Nasıl mı onun oraya gitmesi için birçok direnç ve şebeke gerilimini küçük voltlara çeviren elemanlar vardır.

• Fişi çek bilgisayarı yeniden aç.Bak bakalım hala beklemedemi.Elektrik harcıyomu harcamıyomu anlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcomak

Fişi çek bilgisayarı yeniden aç.Bak bakalım hala beklemedemi.Elektrik harcıyomu harcamıyomu anlarsın.

Hocam konu tarihine bakın
  • sadece power daki led ışık ızcık harcar
  • Konu hazır hortlamışken.
    Hazırda beklet modunda pc kapalı gibidir.Elektrik kapalıyken de harcar hazırda beklet durumundayken de.(ör:ps2 girişine taktığım mouse'nin ışığı iki durumda da yanar,sabertooth 990fx'in üzerindeki yeşil ışık yanar...)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harcamaz.

• En kolay cevabı budur bence;
    1_ Pc veya laptobu uyku moduna al.
    2_ Pc ise kapandığı zaman güç kablosunu çekip en az 10 saniye çıkık tutup geri takmak ve bilgisayarı açmak bilgisayar normal açılırsa elektrik harcıyor demektir, uyku modunda açıldıysa enerji harcamıyor demektir. Laptopta ise pili çıkarıp takın. Deneyin ve öğrenin
  • Bende bilmiyordum araştırmayı denedim ve şöyle bir sonuç buldum
    |Win Xp|

Hazırda beklet modunda elektirik gidermi?
  • Harcamaz. Isterseniz fisini cekip takin yine kaldigi yerde acilir

• Hazırda beklet modunda veriler harddiske kaydedilip tamamen güç kesilir.Uyku modunda ise veriler ramde bekletilir.Düşük güçte ram çalışır bu sırada elektirk kesilmesi durmunda veriler uçar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xclbr

Arkadaşlar şunu öğrenmek istiyorum bir bilgisayar hazırda beklet modunda olunca elektrik harcar mı?

tabi ki de harcar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: killa360

quote:

Orijinalden alıntı: xclbr

Arkadaşlar şunu öğrenmek istiyorum bir bilgisayar hazırda beklet modunda olunca elektrik harcar mı?

tabi ki de harcar ...

uyku modu ile jazırda beklet modunu karıştırıyorsun killaaaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havva020

Normalde harcanan elektiriğin %5 i gidiyor ama bilgisayarın modeline göre bu %7 ye kadar çıkabiliyor..

• xp ise yer vista yada 7 ise yemez prizden bile çıkartabilirsin
  • deneme1 D kullanıcısına yanıt
    Dostum uyku yada hazır wait ... iki konumda da elektrik harcar. Ama harcanan elektrik 1.5 volt değerindedir. Pc normal konumda tükettiğinin çok çok altındadır. Eğer hangi modun elektrik harcayıp harcamadığını hala inanmıyorsan istediğin modda pc yi açıp sadece güç fişini prizden çıkar 15 dk bekle tekrar tak fişi bak açılıyormu? ( bios pilinden yer bu defa .... (bazı pc lerde bios pilini yemedende kapanabilir.)
  • Açık kaldığı zaman kadar tuketecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri de demiyor konu hortlamış diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xclbr X kullanıcısına yanıt
    Uyku modu elektrik harcar ancak Hazırda Beklet elektrik harcamaz.Hem bunu burda sormak yerine bilgisayarını hazırda beklete alıp fişini çekerek deneyebilirdin.

Edit:Microsoft kaynaklarında hazırda beklet modunun çok çok çok az elektrik tükettiği yazılmış.Bunu da dikkate almanda fayfa var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deleted_User-01 -- 18 Mayıs 2014; 13:48:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: killa360

Dostum uyku yada hazır wait ... iki konumda da elektrik harcar. Ama harcanan elektrik 1.5 volt değerindedir. Pc normal konumda tükettiğinin çok çok altındadır. Eğer hangi modun elektrik harcayıp harcamadığını hala inanmıyorsan istediğin modda pc yi açıp sadece güç fişini prizden çıkar 15 dk bekle tekrar tak fişi bak açılıyormu? ( bios pilinden yer bu defa .... (bazı pc lerde bios pilini yemedende kapanabilir.)

arkadaşım hazırda beklerken fişi çek .
    daha sonra tekrar tak değişmez bıraktığın yerden devam edersin ama uykuda fişi çekemezsin yani çekersen yarım kalan çalışmaların siliniryani uyku biter.
    bu mantıkla uyku ile hazırda bekletme ayrı olay....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 18 Mayıs 2014; 21:19:04 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.