Şimdi Ara

Hazırda beklet modunda elektirik gidermi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
24.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şunu öğrenmek istiyorum bir bilgisayar hazırda beklet modunda olunca elektrik harcar mı?

• Tabii ki açık kaldığı sürece elektirik tüketecektir.

Şöyle söyliyeyim normal açık kalan bilgisayardan çok daha az elektirik harcar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Autumn.
    Tabii ki açık kaldığı sürece elektirik tüketecektir.

Şöyle söyliyeyim normal açık kalan bilgisayardan çok daha az elektirik harcar.

Yanlış bilgi....

Hazırda beklet seçeneğinde hiç bir şekil PC elektrik harcamaz. RAM üzerindeki var olan tüm bilgiler HDD'ye kaydedilir. Açılışda HDD'deki bu bilgiler RAM'e geri alınır. Hepsi bu, hibernate diye de bilir. Güç seçeneklerinden aktif hale getirirsin, Bilgisayarı kapat deyince gelen seçenekler ekranında shift tuşuna basarsan hazırda beklet seçeneğini görebilirsin.
  • [Deleted by Admins]
  • bence gitmez sonuçta bilgisayar çalışmıo bi tuşa bastığın zaman çalışmaya başladığına göre gitmiodur herhalde
  • harcar arkadaşlar saçmalamayın ya televizyon bile bekleme modunda harcıyor pc mi harcsmıyacak yapmayın tabki çalıştığı gibi harcamaz ama harcar
  • Pc açıkken power suppley çalıştığı sürece elektrik neden gitmesin ki. tabiki gidecek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: cumur
    harcar arkadaşlar saçmalamayın ya televizyon bile bekleme modunda harcıyor pc mi harcsmıyacak yapmayın tabki çalıştığı gibi harcamaz ama harcar

Yarım yamalak bilginle insanları saçmalamakla itham etme İnanmıyorsan bilgisayarını hazırda beklet moduna al, ardından fişini çek ve bir müddet bekle, sonra fişi takar geri açarsın bakalım bizim dediğimiz gibi mi oluyormuş, yoksa senin dediğin gibi mi?
  • yarım yamalak bilgim olduğunu nerden biliyorsun ikinci olarak ben bilgisayarı bekleme modunna alıp fişi çekersem o bilgisayarı tekrar açmak için power tuşunu kullanıyorum en azından benimsistemmim böyle anlayasınız diye size çok basit bir örnek verdim televizyon dedim bunda yarım yamalaklık bi durun yok + babam elekrik teknikeri kardeşim mühendis bende mimarım bilgimiz vardır böyle konularda
    quote:

Orjinalden alıntı: SolidRock

quote:

harcar arkadaşlar saçmalamayın ya televizyon bile bekleme modunda harcıyor pc mi harcsmıyacak yapmayın tabki çalıştığı gibi harcamaz ama harcar

Yarım yamalak bilginle insanları saçmalamakla itham etme İnanmıyorsan bilgisayarını hazırda beklet moduna al, ardından fişini çek ve bir müddet bekle, sonra fişi takar geri açarsın bakalım bizim dediğimiz gibi mi oluyormuş, yoksa senin dediğin gibi mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: SolidRock

quote:

Kesinlikle doğru , çünkü neden derseniz geçen diski temizle menüsüne girdiğimde hdd 2Gb hazırda beklet in kullandığı veriyi sildim hdd yer açtım oradan biliyorum bu sdayede hangi mantıkla çalışmış olduğunu öğrendik bu sayede yok pc im geç açılıyor bekleyeme demezsin anında açılıyor ben bu şekil kullanıyorum....

• geç açılıp açılmaması değil dostum bizim sorunumuz elektrik harcarmı harcamazmı ben harcar diyorum altınını çiziyorum azda olsa harcar inanmayan voltölçer ile baksın bekleme konumunda anakartta yük varmı yokmu tabi işten anlayanlar baksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 2 Ağustos 2007; 10:08:43 >
  • Kesinlikle harcamıyor. Hatta ben bu modda zaman zaman elektriği kesiyorum ve bir süre sonunda tekrar açıyorum, pc hiç kapatılmamış gibi açılıyor.
  • quote:

geç açılıp açılmaması değil dostum bizim sorunumuz elektrik harcarmı harcamazmı ben harcar diyorum altınını çiziyorum azda olsa harcar inanmayan voltölçer ile baksın bekleme konumunda anakartta yük varmı yokmu tabi işten anlayanlar baksın

Hazırda beklet (hibernate) ve beklet ayrı şeyler. hazırda beklet yapınca fişi çekebilirsin. o zaman harcamaz. ama çekmezsen çoook az harcar. O da normalde kapalıyken fişi takılıysa harcadığı kadar.
  • Türkçelerini çok hatırlamıyorum ama bir hibernate vardır, bir de stand by vardır. Sanırım hibernate "hazırda beklet", stand by ise "askıya al" olarak çevrilmişti. Zaten bildiğim kadarıyla bu ikisi beraber olmuyor. Güç seçeneklerinden hibernate seçilince stand by seçeneği hibernate olarak değişiyor.

Eğer hibernate yaparsanız elektrik harcamaz. Zira ben dizüstü bilgisayarımı pil takılı olmadan kullanıyorum ve hibernate yapıp kapatıyorum. Fişi de çekiyorum. Sonra açtığımda bilgilerim kaybolmadan geri açılıyor.

Ama eğer stand by yaparsanız (ki bu durumda bilgisayarın güç lambası ve belki başka LED'ler de yanıp sönecektir) bu durumda elektrik harcar tabii ki en azından LED'leri yakmak için. Bu durumda fişi çekerseniz bilgisayar baştan başlar.
  • tabii gider bilgisayarın fişi takılı olduğu sürece gider tabi bilgisayar açıkken
  • tabiki elektirik harcayacaktır ama bir bilgisayarın normalde ne kadar elektirik harcadığını biliyorsan onun

hemen hemen 10 da biri kadar harcayacaktır...
  • cep telefonun adaptörü bile prize takılı haldeyken elektrik harcar bilginize.
  • ANLATAMIYORUZKİ İŞTE OLAY NERELERE GELDİ O FİŞİ ÇEKİP TEKRAR TAKMA OLAYI HAFIZAYLA ALAKALI SONUÇTA BİZ ELEKTİRKTEN SÖZ EDİYORUZ
    EDİT : ( BÜYÜK YAZMAK ZORUNDAYIM KLAVYEMDE SORUN VAR KUSURABAKMAYIN )
    quote:

Orjinalden alıntı: sagopa

cep telefonun adaptörü bile prize takılı haldeyken elektrik harcar bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 2 Ağustos 2007; 13:06:45 >
  • Arkadaşlar karıştırmışsınız biraz. adam Hazırda beklet den bahsediyo. "bekleme" den değil

Tabiyki elektirik harcamaz. Herşeyi hdd ye kayıt edip pc yi kapatır.

bekleme konumunda ramlerden elektirik kesilmez ve ram ler sıfırlanmaz.
    haliyle elektirik harcar.

Kısaca Hazırda beklet yaparsan elektirik harcama gibi bi durum olmaz.
  • yok denecek kadar az bir düzeyde harcayacaktır. Yani normalin 10da 1 i gibi bir rakam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.