Şimdi Ara

Bilgisayarı kapattıktan sonra fişi elektirikten hemen çekmek doğru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı kapattıktan sonra fişi elektirikten hemen çekmek doğru mu? Ne dersiniz arkadaşlar?

• doğru
  • 5-10 saniye yeterlidir
  • bence bi sakıncası yok senelerdir ben öle ypıom hiç bişey olmuo
  • sakıncası yok
  • hemen cekme dursun bi 3-4 saniye eğer kapanmadıysa hdd için sakıncalı olabilir
  • Fişten çekmek değil ama yeniden başlat fonksiyonunun çok az bir zararı var. Bilgisayarı yeniden başlatıcaksan kapat bir beş saniye bekle sonra yeniden başlat derim. Hard disk felan zarar görebilirmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir zararı olacağını sanmam. hdd ye de bişi olmaz. çünkü bilgisayar kapanırken hdd yi ve diğer aygıtların tamamını kapanış moduna alıp öyle kapatıyor yani bilgisayar kapandığı an hdd nin işlevi bitiyor ona elektrik gitmiyor buda zaten fişi çekmek ile eş anlamlı... dolayısıyla kapanış işlemi bittikten hemen sonra fişi çıkarmanın bi sakıncası yok kapandıktan sonra ki 1 saniye ve devamında hiçbir sakındcası olmaz(1 saniye dedim çünkü o kadarda hızlı çekmeye kalkarsanız henüz kapanmadan çekme ihtimali yüksek)
  • doğru bir zararı yok
  • yazılımla ne alaka

yeter bea ne çok post meraklıları varmı$..aptal bi konu açılıyor millet post için up luyor konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 17 Ağustos 2005, 11:52:14 >
  • hiç bir zarar olmaz
  • tabiki çekebilirsin sonuçta sistemden elektrik kesilmiştir.
  • ya ne alakası var durup durup konu üretiyosunuz.çokmu düşündün abi sen nu konuyu.Bilgisayarı kapatınca ne oluyo yani bilgisayar nasıl kapanıyo powerdan aldığı elektriği keserek.o halde ne oluyo bilgisayarda aktif bir elektrik akımı yok.e sen fişten çekseeen noooooolur çekmesen nolur
  • blokla gitsin şu adamı yaa
  • hiç bi sakıncası yok ayrıca yanlış yerde konu açmışın
  • 1-konu alakasız
    2-yeri alaksız
    3-çekersen hiç bişii olmaz
    4-allah aşkına neden sordun

yani bunu öğrenmenin ne gibi bir faydası dokundu onu merak ettim
    dalga geçmiyorum gerekten merak ettim
  • quote:

Orijinalinden alıntı: cici_anne_sevda

tabiki çekebilirsin sonuçta sistemden elektrik kesilmiştir.

Valla ben fişi çekmiyorum bile psu unun on/off u var onu kapatıyom yeter yıldırımda dusse bişe olmaz
  • quote:

rush85
    Teğmen

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

Orijinalinden alıntı: cici_anne_sevda

tabiki çekebilirsin sonuçta sistemden elektrik kesilmiştir.

Valla ben fişi çekmiyorum bile psu unun on/off u var onu kapatıyom yeter yıldırımda dusse bişe olmaz

işte bu kadar değil yıldırım başka birşey dahi düşse sorun olmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.