Şimdi Ara

Pc ilk açılışta görüntü gelmiyor.elektiriği kesip acınca geliyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
25.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bi türlü anlamadığım bir donanim problemim var.Kısa devremi yapıyor nedendir bilmiyorum ama bilgisayarı ilk actığımda ekrana görüntü gelmiyor ve ilk acılıştaki bip sesi gelmiyor. Daha sonra arkadan Power Supplynin dümesini kapatıyorum acıyorum bilgisayarı acıyorum görüntü geliyor bip sesi geliyor windows acılıyor.Bunun sebebi sizce ne olabilir?

• Hocam uzaktan bunu anlamak güç oluyor, çünkü çok değişik nedenlerden dolayı(bir sürü nedeni var) bu problemi yapabiliyor.

-Aynı problem MSI anakartlı bir sistemde başıma geldi , internette araştırdığımda ,

1-güç kaynağını ile ilgili olabileceği
    2-board'un miladını her an doldurabileceği yada başka bir sorunun olabileceği
    3-Kısa devre yapabileceği.

Board hala çalışıyor denemediğim hiçbirşey kalmadı, çözümünü bulamadım.

Kısa devreden şüpheleniyorsanız, tüm bieşenleri kasadan söküp dışarıda çalıştırın, aynı sorun devam eder ise,
    sağlam bir güç kaynağı ile sisteminizi test edin, sorun çözülmez ise büyük bir ihtimal anakart ile ilgili bir problem olduğu ortaya çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z-DGİ

Hocam uzaktan bunu anlamak güç oluyor, çünkü çok değişik nedenlerden dolayı(bir sürü nedeni var) bu problemi yapabiliyor.

-Aynı problem MSI anakartlı bir sistemde başıma geldi , internette araştırdığımda ,

1-güç kaynağını ile ilgili olabileceği
    2-board'un miladını her an doldurabileceği yada başka bir sorunun olabileceği
    3-Kısa devre yapabileceği.

Board hala çalışıyor denemediğim hiçbirşey kalmadı, çözümünü bulamadım.

Kısa devreden şüpheleniyorsanız, tüm bieşenleri kasadan söküp dışarıda çalıştırın, aynı sorun devam eder ise,
    sağlam bir güç kaynağı ile sisteminizi test edin, sorun çözülmez ise büyük bir ihtimal anakart ile ilgili bir problem olduğu ortaya çıkar.
    anakart daha yeni aslında p5q se 5-6 aylık dediğiniz gibi uzay çalıştırmayı deniyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: west

anakart daha yeni aslında p5q se 5-6 aylık dediğiniz gibi uzay çalıştırmayı deniyeceğim.

Alıntıları Göster
    Bu sorunu bende yaşamıştım. Araştırdığımda 2 çözüm yolu olduğu yazıyordu. 2'sini de aynı anda denediğim için hangisi işe yaradı bilemiyorum.

1.Bios pilini çıkartıp biosu resetlemek.
    2.Ramleri söküp takmak (Ramler yerinden oynamış olabiliyormuş)

İşe yaramıştı bende denemekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W1CsX2

Bu sorunu bende yaşamıştım. Araştırdığımda 2 çözüm yolu olduğu yazıyordu. 2'sini de aynı anda denediğim için hangisi işe yaradı bilemiyorum.

1.Bios pilini çıkartıp biosu resetlemek.
    2.Ramleri söküp takmak (Ramler yerinden oynamış olabiliyormuş)

İşe yaramıştı bende denemekte fayda var.

Alıntıları Göster
    W1CsX2 Arkadas haklı bence ram ve bios sorununa benziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozermustafa66

W1CsX2 Arkadas haklı bence ram ve bios sorununa benziyor

Alıntıları Göster
    ArkadaşlarınDedigi gibi sorun bios da olabilir.
    sıfırla bence düzelir inşlh
  • quote:

Orijinalden alıntı: DavutGENC

ArkadaşlarınDedigi gibi sorun bios da olabilir.
    sıfırla bence düzelir inşlh

Alıntıları Göster
    bu sorunu şuan ben yaşamaktayım.bilgisayar aniden kapanıp böyle yapıyor.sorun ram dan değil o kesin.bios meselesini ewe gidince denicem. açılmama sorunuda sende düğmeye basınca ışıkların yanıp sönmesi olarak mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman

bu sorunu şuan ben yaşamaktayım.bilgisayar aniden kapanıp böyle yapıyor.sorun ram dan değil o kesin.bios meselesini ewe gidince denicem. açılmama sorunuda sende düğmeye basınca ışıkların yanıp sönmesi olarak mı ?

Alıntıları Göster
    hayır ışıklar yanıyor bilgisayar calısıyor ama görüntü sesi yok ilk gelen bip seside yok . kapatıp acınca gelio elektrikten
  • aynı sorun benim bilgisayarda da var .sorunu çözmek için bi çok şey denedim ama çözümü bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forum13

aynı sorun benim bilgisayarda da var .sorunu çözmek için bi çok şey denedim ama çözümü bulamadım.
    aynı sorun bendede var.

Bilgisayar ilk açışta açılmıyor, kapatıp tekrar açtığımda açılıyor. yani ikincide açılıyor. sebebi ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helper

aynı sorun bendede var.

Bilgisayar ilk açışta açılmıyor, kapatıp tekrar açtığımda açılıyor. yani ikincide açılıyor. sebebi ne olabilir?

Alıntıları Göster
    çözen yok henüz..

http://forum.donanimhaber.com/m_36427239/tm.htm

yalnız win7 de olmuyor bende sadece xp de oluyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: awallabilla

çözen yok henüz..

http://forum.donanimhaber.com/m_36427239/tm.htm

yalnız win7 de olmuyor bende sadece xp de oluyor..

Alıntıları Göster
    bendede xp var ama işletim sistemi ile ne ilgisi varki abi bu durumun? harddiski bağlamasamda sorun aynı sonuçta ekrana görüntü dahi gelmiyor klavye kilitlenip kalıyor öylece

• quote:

bendede xp var ama işletim sistemi ile ne ilgisi varki abi bu durumun? harddiski bağlamasamda sorun aynı sonuçta ekrana görüntü dahi gelmiyor klavye kilitlenip kalıyor öylece

Alıntıları Göster
    monitörün ışığı sanırım yanıp sönüyor arkadaşım görüntü vermiyor ama makine aynen çalışmaya devam ediyor. Senin sorunun ramlerde ramini bi sök çıkar tekrar dene olur.. anakartta olsa anakart hiç açmaz pc yi çünkü bi yerden hata alırsa 2. telafisi olmaz remleri söküp temizleyip tekrar takmanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: realturk28

monitörün ışığı sanırım yanıp sönüyor arkadaşım görüntü vermiyor ama makine aynen çalışmaya devam ediyor. Senin sorunun ramlerde ramini bi sök çıkar tekrar dene olur.. anakartta olsa anakart hiç açmaz pc yi çünkü bi yerden hata alırsa 2. telafisi olmaz remleri söküp temizleyip tekrar takmanı öneririm.

Alıntıları Göster
    Yıllar önce benim 486 dx400 bilgisayarda da olmuştu böyle, sorun ramlarda çıktı. Sorun şu idi : Benim bekarhanede kışın hava soğuyunca çok fazla soğuyan oem ramler hata veriyordu, bilgisayar birkaç denemeden sonra açılıyordu ve tekrar bilgisayarı kapatıncaya kadar sorunsuz çalışıyordu.

Yani aşırı soğuk ortamlarda elektronik sistemlerde sorun yaşanabiliyor, hatta bozulabiliyor, bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: realturk28

Alıntıları Göster
    evet dediğin gibi monitörün ışığı sanırım yanıp sönüyor arkadaşım görüntü vermiyor ama makine aynen çalışmaya devam ediyor. ama bi farkla;

klavye numlock ve capslock ışıklarınada müdahale edemiyorum yani klavyede kilitli durumda. sadece fanlar çalışıyor, sistem kilitli.

ramde denedim abi çok ram var elimde. ramden değil. ramden olsa anakart ram hatası verir bip sesi verir. anakart ramı söktüğümde bazen ram hatasını veriyor bazen vermiyor. problem anakartta yani

• quote:

evet dediğin gibi monitörün ışığı sanırım yanıp sönüyor arkadaşım görüntü vermiyor ama makine aynen çalışmaya devam ediyor. ama bi farkla;

klavye numlock ve capslock ışıklarınada müdahale edemiyorum yani klavyede kilitli durumda. sadece fanlar çalışıyor, sistem kilitli.

ramde denedim abi çok ram var elimde. ramden değil. ramden olsa anakart ram hatası verir bip sesi verir. anakart ramı söktüğümde bazen ram hatasını veriyor bazen vermiyor. problem anakartta yani

bu sorun benimde başıma gelmişti, bilgisayarı kapattıktan sonra elektrik bağlantısını tamamen sökmeden tekrar açılmıyordu, öyleki mesela bu akşam bilgisayarı kapattım prizden sökmedim yarın akşam tekrar açmaya çalıştığımda açılmıyordu illaki fişi bir 1sn liğine olsun sökmek gerekiyordu senin sorurunda böyleyse büyük ihtimalle kullandığın kalitesiz power dan kaynaklanıyor..tavsiyem ilk önce bir bios update yap olmassa power ı değiştirip birde öyle dene..

• quote:

Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

quote:

bu sorun benimde başıma gelmişti, bilgisayarı kapattıktan sonra elektrik bağlantısını tamamen sökmeden tekrar açılmıyordu, öyleki mesela bu akşam bilgisayarı kapattım prizden sökmedim yarın akşam tekrar açmaya çalıştığımda açılmıyordu illaki fişi bir 1sn liğine olsun sökmek gerekiyordu senin sorurunda böyleyse büyük ihtimalle kullandığın kalitesiz power dan kaynaklanıyor..tavsiyem ilk önce bir bios update yap olmassa power ı değiştirip birde öyle dene..

Alıntıları Göster
    selam arkadaşlar aynı sorun bendede varbilgisayar ilk açıldığında ram hatası denilen bir ses ile hata veriyo reset yada power kablosunu çıkarıp taktığğımda bi kaç kere düzeliyo açılıyo.. bilgisayar ilk aldığımda 2 sene rahat kullandım bir sorun çıkmadı fakat anakart ethernetinde sorun var diye garantiye yolladım ne olduysa ondan sonra windows kurarken hata falan filan garanti bittikten sonra bilgisayar şu son 5-6 aydır başlangıçta ram hatası denilen ötme sesiyle başlıyor ve görüntü gelmiyor...bilgisayarcılara danıştım ramde sorun var diye 2 gb ddr2 ram aldım80 tl ama pc de 1gb olarak gözüküyor ram bozuk diye değiştirdim oda aynısı çıktı...neyse ondada sorun gitmedi hdd sorun var dediler yine olmadı en son bir arkadaş güç kaynağındadır dedi onuda değiştirdim 40 tl verdim oda olmadı.en son o kızgınlıkla gidip laptop aldım experden ama bilgisayar bir köşede yatır bilgisayarcıya satmaya gittim adamlar komple 150 tl değer biçti. zaten harcadağım masraf nerdeyse 250 tl buldu.
    sorun %100 anakartta ama bu seferde anakarta 100-150 tl vermek istemiyorum bi form sitesinde biosta sorun var diye okudum lütfen bu soruna çözüm bulun.....lütfennn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egosli -- 6 Ocak 2010; 21:07:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: egosli

selam arkadaşlar aynı sorun bendede varbilgisayar ilk açıldığında ram hatası denilen bir ses ile hata veriyo reset yada power kablosunu çıkarıp taktığğımda bi kaç kere düzeliyo açılıyo.. bilgisayar ilk aldığımda 2 sene rahat kullandım bir sorun çıkmadı fakat anakart ethernetinde sorun var diye garantiye yolladım ne olduysa ondan sonra windows kurarken hata falan filan garanti bittikten sonra bilgisayar şu son 5-6 aydır başlangıçta ram hatası denilen ötme sesiyle başlıyor ve görüntü gelmiyor...bilgisayarcılara danıştım ramde sorun var diye 2 gb ddr2 ram aldım80 tl ama pc de 1gb olarak gözüküyor ram bozuk diye değiştirdim oda aynısı çıktı...neyse ondada sorun gitmedi hdd sorun var dediler yine olmadı en son bir arkadaş güç kaynağındadır dedi onuda değiştirdim 40 tl verdim oda olmadı.en son o kızgınlıkla gidip laptop aldım experden ama bilgisayar bir köşede yatır bilgisayarcıya satmaya gittim adamlar komple 150 tl değer biçti. zaten harcadağım masraf nerdeyse 250 tl buldu.
    sorun %100 anakartta ama bu seferde anakarta 100-150 tl vermek istemiyorum bi form sitesinde biosta sorun var diye okudum lütfen bu soruna çözüm bulun.....lütfennn

Alıntıları Göster
    Merhaba Arkadaşlar Benzer sorunları bende yaşıyorum.
    Bilgisayarı ilk açtığımda power ışığı yanıyor fanlar cdroom vs hepsi çalışıyor tık diye bi ses geliyor kasadan ve öyle kalıyor monitöre göruntu gelmiyor defalarca açıp kapatıyorum gene aynı. tamamıyla elektriği kesip 5-10 dakika bekledikten sonra bu sefer açılıyor.
    Sorunsuz şekilde kullanabılıyorum bi kaç saat sonra reset atıyorum gene aynı şekılde kalıp açılmıyor ramları çıkardım taktım format attım sorun gene devam ediyor bu sorunun çözümü nedir yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dyo

Merhaba Arkadaşlar Benzer sorunları bende yaşıyorum.
    Bilgisayarı ilk açtığımda power ışığı yanıyor fanlar cdroom vs hepsi çalışıyor tık diye bi ses geliyor kasadan ve öyle kalıyor monitöre göruntu gelmiyor defalarca açıp kapatıyorum gene aynı. tamamıyla elektriği kesip 5-10 dakika bekledikten sonra bu sefer açılıyor.
    Sorunsuz şekilde kullanabılıyorum bi kaç saat sonra reset atıyorum gene aynı şekılde kalıp açılmıyor ramları çıkardım taktım format attım sorun gene devam ediyor bu sorunun çözümü nedir yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Yokmu bilgisi tavsiyesi olan?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dyo

Arkadaşlar Yokmu bilgisi tavsiyesi olan?

Alıntıları Göster
    bu tip sorun yaşyan arkadaşlar herşeyden önce bioslarını güncellesinler sorun devam ediyorsa yine yardımcı olmaya çalışırım..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.