Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Yeni Akart + İşlemci aldım PC restart - reset atınca geri açılmıyor :S fişi çekip açınca açılıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ASUS M4A785-M anakart birde Athlon II x3 425 işlemci aldım eski sistemin ekran kartı anakart işlemcisini söküp yerine bunları taktım ram oarakda 2GB DDR667 ram taktım. PC normal başlatınca gayet güzel açılıyor tüm donanımı görüyor sorun yok ama herhangi bir programı yükledikten sonra restart atınca ya da normal şekilde bilgisayarı yeniden başlat dediğimzide , reset atınca bilgisayar kapanıyor yeniden başlamıyor öylece kalıyor fanlar açık monitörün düğmesi turuncu turuncu yanıp yanıp sönüyor hatta bilgisayarın açılması için gücü kesip biraz bekleyip ondan sonra açmak gerekiyor , nasıl bir sorundur bu?

Edit : Hatta sırf bioasa girip kaydet ve çık dediğimizde bile yeniden başlatmıyor öylece takılıp kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeris -- 17 Nisan 2010; 21:10:31 >

• Evet aynı sorun bende de vardı.Buraya konu açmıştım ve kimse yardım edememişti. Sorunum çözülmemişti.Bilgisayar şuan nasıl diye sorarsan da nedenini bilmediğim bir şekilde açılmıyor.Hiçbir zaman açılmıyor.Artık laptop kullanıyorum.
  • ilk olarak aklıma e kartı geliyor sisteminizdeki e kartını çıkarıp ob kartla bi deneyin
    anakarttA OB KART VAR
    bu işlem işe yaramazsa anakarttan şüphelenin
    yok bu işlem işe yarar sa sorunsuz açarsa e kartınızı takıp sistemi açın sistem sorunsuz açılıyorsa biostan ob ekran kartını
    disable yapın sistem reset attığında ob kartı arıyor olabilir
  • Zaten bu sorunu ob ekran kartıyla veriyor. Arkadaş bir de işlemci adını yanlış yazmış athlon II x3 440 olacaktı da çok mühim değil.

Aslında biz sorunun ob ekran kartında olabileceğinden şüphelendik.

Aslında mantıklı olan anakartı direkt geri göndermek. Ama bu anakart elimize 8 günde ulaştı vatan bilgisayardan alınma ve tabi bu kadar süre bekleyince insanın geri gönderesi de gelmiyor.
  • rami değiştirdik olmadı monitörü değiştirdik olmadı vga - dvi çıkışlarını denedik olmadı - işlemciyi değiştirdik olmadı psu'yu kasayı değiştirdik olmadı , kısacası şöyle yazıyım evde birbirine benzer 3 tane AMD sistem var(diğer ikisi sorunsuz çalışıyor) tüm kombinasyonları denedik olmadı. Bir tek OB ekran kartını iptal edip başka bir ekran kartıyla denemedik onuda deneriz artık çok yorulduk cidden ama sorun onda olsa dahi gene anakart bozuk.
  • arkadaşım öncelikle bios ayarlarından ethernet kartını devredışı bırakıp aynı hatayı yapıp yapmadığını yazarmısın ona göre tavsiyede bulunacağım asus marka amd anakartlarda genel olarak rastladığım bir hata söz konusu olabilir
  • etherneti disable yaptım hiç birşey değişmedi ):
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayni sorun bende de var; bazen ilk acilista bazen de restart ta acilmiyor ama benim ki windows baslamadan onceki win7 logosu geldikten sonra oluyor, prizden cekip gucu komple kesmeden hicbir sekilde o asamayi gecmiyor. ben kendi sistemimde ekran kartindan supheleniyorum ama ariza bazinda degil uyumsuzluk olabilir, cunku acilirkende 7-8 defa resetler gibi yapiyor ve kart monitore sinyal gondermiyor.
  • arkadaşım sen power supply değiştirmeyi bi dene

quote:

Orijinalden alıntı: BoltAction

Ayni sorun bende de var; bazen ilk acilista bazen de restart ta acilmiyor ama benim ki windows baslamadan onceki win7 logosu geldikten sonra oluyor, prizden cekip gucu komple kesmeden hicbir sekilde o asamayi gecmiyor. ben kendi sistemimde ekran kartindan supheleniyorum ama ariza bazinda degil uyumsuzluk olabilir, cunku acilirkende 7-8 defa resetler gibi yapiyor ve kart monitore sinyal gondermiyor.

senin problemin için etherneti disable yaparak bir denemeni taviseye ederim bende 2 tane asus amd board almıştım 2sindede sizin dediğiniz gibi hata vardı ethernet kartı sürücüsünü güncelleerek çözdüm 2.bordun ethernet kaartına ne yaptıysam bişey olmadı disable yaparak harici ethernet kartı taktım

kısacası ilk olarak etherneti disable yaparak tekrar dene

• PSU yu dün değiştirmiştik bir fark yaratmamıştı.
  • o zaman sana önerebileceğim konular ilk olarak pcde harici bir kart var ise tv kartı modem vs.
    hepsini çıkart anakarta onboard olan herşeyi kapat ethernet usb ses wireless vs. harici bir ekran kartı takma ihtimaliniz varsa takın ve aynı hatayı gözlemlemek için deneme yapın sorunsuz çalışırsa aygıtları tek tek enable yaparak deneme yapın hangi parçadan olduğunu bulduğunuzda driverini güncellemeyi deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem81
    arkadaşım sen power supply değiştirmeyi bi dene

quote:

Orijinalden alıntı: BoltAction

Ayni sorun bende de var; bazen ilk acilista bazen de restart ta acilmiyor ama benim ki windows baslamadan onceki win7 logosu geldikten sonra oluyor, prizden cekip gucu komple kesmeden hicbir sekilde o asamayi gecmiyor. ben kendi sistemimde ekran kartindan supheleniyorum ama ariza bazinda degil uyumsuzluk olabilir, cunku acilirkende 7-8 defa resetler gibi yapiyor ve kart monitore sinyal gondermiyor.

senin problemin için etherneti disable yaparak bir denemeni taviseye ederim bende 2 tane asus amd board almıştım 2sindede sizin dediğiniz gibi hata vardı ethernet kartı sürücüsünü güncelleerek çözdüm 2.bordun ethernet kaartına ne yaptıysam bişey olmadı disable yaparak harici ethernet kartı taktım

kısacası ilk olarak etherneti disable yaparak tekrar dene

bu problemlerin ikiside ekran kartini degistirmeden once yoktu. Ama yinede deneyecegim. Tesekkurler.

• Başka ekran kartıyla denedik gene olmadı , anakartı geri göndercez sanırım öyle saçma birşeyki PC'yi açma tuşuna bastıktan 5 ila 8 saniye sonra monitörü açınca açılıyor sadece önce veya sonra açınca gene açılmıyor..
  • pcye format atıp hiç bir driveri kurmadan deneyebilirmisin
  • Boltaction, seninkinin bir benzeri benim başıma 1 yıl önce geldi. O zaman yeni almış olduğum anakartı (gigabyte ga ma 790xud4p) takmamla beraber seninkine benzer sorunlar yaşamıştım.

Her kombinasyonu denedim, her driverı tek tek denedim. PSU, ram deiştirdim ama nafile. Gigabyte'ın servisine verdim bir çözüm bulunamadı, hiç bir forumda kimse yanıt veremedi ki kimsenin başına da öyle birşey gelmemiş. En sonunda sorunun çözümünü bulduk; ekran kartı. Ekran kartım sapphire hd 4830 anakartımla uyumsuz çıktı. Ben de ekran kartımı arkadaşın 3870yle takas ettim ve sorun çözüldü diğer denediğim ekran kartlarında bir problemle karşılaşmadım.

Bu biraz da şans işi insanı hiç beklemediği noktalardan gelen problemler yoruyor:S Binlercesinden uyumsuz 2 parçayı seçebilmek de bir başarı sanırsam=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem81

pcye format atıp hiç bir driveri kurmadan deneyebilirmisin

Denememiş olma ihtimalimiz var mı (: işletim sistemiyle bi alakası olduğunu sanmıyorum çünkü ekrana hiç birşey gelmiyor hiç görüntü yok harddsik takılı değilken bile biosa girip kaydet ve yeniden başlat dediğimizde bile geri görüntü gelmiyor güçü tamamen kesip sonra geri açmadıkça.
  • problem biosta olması gerek eğer güncel bios yükleyip denerseniz tabi bios güncelleme yapmayı biliosanız
    sorun kalkacak büyük ihtimal bios güncelleme için anakartın kitapçığına bakınız eğer teknik konulara yatkın değilseniz prof. yardım alınız ...
  • Bios güncellendi asus EZ flashla ama değişen yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moonglade
    Boltaction, seninkinin bir benzeri benim başıma 1 yıl önce geldi. O zaman yeni almış olduğum anakartı (gigabyte ga ma 790xud4p) takmamla beraber seninkine benzer sorunlar yaşamıştım.

Her kombinasyonu denedim, her driverı tek tek denedim. PSU, ram deiştirdim ama nafile. Gigabyte'ın servisine verdim bir çözüm bulunamadı, hiç bir forumda kimse yanıt veremedi ki kimsenin başına da öyle birşey gelmemiş. En sonunda sorunun çözümünü bulduk; ekran kartı. Ekran kartım sapphire hd 4830 anakartımla uyumsuz çıktı. Ben de ekran kartımı arkadaşın 3870yle takas ettim ve sorun çözüldü diğer denediğim ekran kartlarında bir problemle karşılaşmadım.

Bu biraz da şans işi insanı hiç beklemediği noktalardan gelen problemler yoruyor:S Binlercesinden uyumsuz 2 parçayı seçebilmek de bir başarı sanırsam=)

Aynen katiliyorum arkadasim. Zaten bu sekilde kabullendim ben, Pc min performansindan fazlasiyla memnun olmasaydim belki uzerine gidebilirdim bu olayin, ama bana acilista 10-20 saniye kaybettirmesi haricinde hicbir problem yok. Bir dahaki sisteme kadar boyle devam ederim :)

• Benim Karşılaştığım Sorunda Bilgisayarı Kapat a Bastığında fan Çalışmasına Rağmen Monitor Kapanıyordu.
    Sorun Pci dan bağlı Firewire Kartından idi. Aygıt Yöneticinden Firewire kartı seçip sağ tiklayip özellikler>Güç Yönetimi>Güç kazancı sağlamak için Bu aygıtı Kapatsın kutucuğu kaldırıldıktan sonra sorun düzelmişti.

Windows 7 nin Güç ayarlarını Yüksek Performansa çektikten sonra Aygıt Yöneticisinden Bu özelliğe sahip donanımların tikini kaldırarak test edin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.