Şimdi Ara

Anakarta Elektrik Geliyor Fakat Pc Açılmıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
56.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konu başlığında da belirttiğim gibi anakartıma elektrik geliyor fakat bilgisayarım açılmıyor.Kullanmadığım ve kenarda duran masaüstü bilgisayarımı mod çalışması için kullanıcaktım.Kablolarını taktım ve power tuşuna bastım. anakart üzerindeki yeşil led ışık yanıyor, fakat onun dışında hiçbir hareketlilik yok.Sorun ne olabilir? yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum..
    Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayara Elektrik Geliyor Ama Açılmıyor: Anakart Güç Sorunu

Bilgisayara elektrik gelmesine rağmen açılmadığında, genellikle anakartla ilgili bir güç sorunu söz konusudur. Anakart, bilgisayarın tüm bileşenlerini birbirine bağlayan ve güç sağlayan temel bileşendir.

Olası Nedenler:

• Arızalı Anakart: Anakartın kendisi hasar görmüş olabilir ve gücü bileşenlere iletemeyebilir.
    • Güç Kaynağı Arızası: Güç kaynağı, anakartı ve diğer bileşenleri besleyen elektrik enerjisi sağlar. Arızalı bir güç kaynağı, anakartın güç almasını engelleyebilir.
    • Geçici Güç Kaybı: Geçici güç kesintileri veya dalgalanmaları, anakart üzerindeki hassas elektronik devreleri bozabilir.
    • Bozuk Kablolara veya Bağlantılara: Anakartı güç kaynağına bağlayan kablolar veya konektörler gevşek veya hasar görmüş olabilir.

Sorun Giderme Adımları:

1. Gücün Doğru Beslendiğini Doğrulayın: Bilgisayarı farklı bir prize takmayı deneyin. Anakartın doğru şekilde güç kaynağına bağlı olduğundan ve tüm kabloların sağlam olduğundan emin olun.
    2. Güç Kaynağını Test Edin: Bilgisayardan güç kaynağını çıkarın ve başka bir bilgisayara takarak test edin. Güç kaynağı diğer bilgisayarı başarıyla çalıştıramıyorsa, arızalı olabilir.
    3. Anakartı Kontrol Edin: Anakarttaki herhangi bir hasar veya yanık işareti olup olmadığını görsel olarak inceleyin. Toz veya kir birikimi varsa, anakartı dikkatlice temizleyin.
    4. BIOS Ayarlarını Sıfırlayın: Bilgisayar açılmazsa, BIOS ayarları bozulmuş olabilir. Anakart üzerindeki CMOS pilini çıkararak ve ardından yeniden takarak BIOS ayarlarını sıfırlayabilirsiniz.
    5. Profesyonel Yardım Alın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, bir bilgisayar tamircisine başvurmanız önerilir. Anakart sorunlarını teşhis etmek ve onarmak için gerekli araçlara ve uzmanlığa sahiptirler.

Anakart gücü konularını gidermek zaman alıcı olabilir, ancak sorunlu bileşeni belirleyerek ve gereken onarımları yaparak bilgisayarınızı tekrar çalışır duruma getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • power tuşunda ve başlantısında sorun olabilir
  • Psu yu bir kontrol etsen. Kisa devre olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OTTOMAN_67

power tuşunda ve başlantısında sorun olabilir
    kablolar silokanla sabitlenmiş,orayı kontrol ettim. o yüzden bağlantıda sorun olucağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyinPremium

Psu yu bir kontrol etsen. Kisa devre olabilir.

psu kontrolünü nasıl yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpinco

quote:

Kontrolden kastım bir süre sonra elektrik gidiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExecutiveChef

quote:

quote:

Kontrolden kastım bir süre sonra elektrik gidiyor mu ?

Alıntıları Göster
    elektrik gitmiyor,anakart üzerindeki yeşil ışık sürekli yanıyor.power tuşuna bastığımda açılmıyor

• quote:

elektrik gitmiyor,anakart üzerindeki yeşil ışık sürekli yanıyor.power tuşuna bastığımda açılmıyor

Alıntıları Göster
    - Tüm kabloları kontrol ediniz,
    - Ekran kartını kontrol ediniz,
    - Ram'ları kontrol ediniz,
    - İşlemciyi söküp takınız,
    - Tüm kabloları çıkartınız ve geri takınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pobjeda

- Tüm kabloları kontrol ediniz,
    - Ekran kartını kontrol ediniz,
    - Ram'ları kontrol ediniz,
    - İşlemciyi söküp takınız,
    - Tüm kabloları çıkartınız ve geri takınız..

Alıntıları Göster
    söylediklerinizin hepsini yaptıktan sonra baktım olmadı ondan sonra konuyu açtım.
  • quote:

söylediklerinizin hepsini yaptıktan sonra baktım olmadı ondan sonra konuyu açtım.

Alıntıları Göster
    masa üstü varken bende aynı sıkıntı vardı anakrta ışık geliyordu ama hareket yok anakarttandı değiştim inşallah öyle değildir.statik elektrik olabilir gücü kesin elemanları tekrar bi söktek yapın bios pili dahil olmazsa anakart olma olasılığı var.psu çlışıyormu normal budurumda çaışması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

masa üstü varken bende aynı sıkıntı vardı anakrta ışık geliyordu ama hareket yok anakarttandı değiştim inşallah öyle değildir.statik elektrik olabilir gücü kesin elemanları tekrar bi söktek yapın bios pili dahil olmazsa anakart olma olasılığı var.psu çlışıyormu normal budurumda çaışması lazım.

Alıntıları Göster
    yaklaşık 1,5 senedir pek kullanmıyodum,2 ay öncesine kadar da çalışıyodu.dedim ya kasa'da mod çalışması düşüncem vardı açıp bakayım ne alemde dedim ama açamadım eğer dediğin gibi anakart problemi ise hiç uğraşmam,boşu boşuna kendime masraf çıkarmaya gerek yok.hazırda kullandığım laptop'um var.

• quote:

yaklaşık 1,5 senedir pek kullanmıyodum,2 ay öncesine kadar da çalışıyodu.dedim ya kasa'da mod çalışması düşüncem vardı açıp bakayım ne alemde dedim ama açamadım eğer dediğin gibi anakart problemi ise hiç uğraşmam,boşu boşuna kendime masraf çıkarmaya gerek yok.hazırda kullandığım laptop'um var.

Alıntıları Göster
    Bana öyle geliyor ki PSU miadını doldurmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: BecHo-minaTor

Bana öyle geliyor ki PSU miadını doldurmuş.

Alıntıları Göster
    hiç belirti vermedi,inşallah psu'dur başka bi tane takıp deneyeyim o zaman
  • quote:

hiç belirti vermedi,inşallah psu'dur başka bi tane takıp deneyeyim o zaman

Alıntıları Göster
    sistemi anakart üzrindeki pinde ateşleyin power tuşunun takılı olduğu pinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım

Alıntıları Göster
    anakartınızın power tuşuna bağlı pini çıkartın bir tornavida ile kısa devre yapın öyle deneyin diyor arkadaş
  • anakart üzerindeki güç soketinden yeşil kabloyu siyah kabloya değdirin.

Büyük ihtimal psu ölmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 17 Ağustos 2011; 0:17:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

anakart üzerindeki güç soketinden yeşil kabloyu siyah kabloya değdirin.

Büyük ihtimal psu ölmüş
    Psudan gelen tüm güç kablolarını anakart, dvd rw ve hdd gibi bileşenlerden ayırın.

Anakartın üzerinden söktüğünüz atx güç kablosunun yeşil ile siyah pinlerini bir ataç veya iğne yardımıyla birbirine temasettiriniz. Eğer psu çalışırsa psuda sorun yok anakartta sorun var demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Psudan gelen tüm güç kablolarını anakart, dvd rw ve hdd gibi bileşenlerden ayırın.

Anakartın üzerinden söktüğünüz atx güç kablosunun yeşil ile siyah pinlerini bir ataç veya iğne yardımıyla birbirine temasettiriniz. Eğer psu çalışırsa psuda sorun yok anakartta sorun var demektir.

Alıntıları Göster
    bunu yaptığımda elektrikte sorun olmaz dimi,yada metali sokarken elektrik çarpmaz heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpinco -- 17 Ağustos 2011; 0:42:25 >

• quote:

bunu yaptığımda elektrikte sorun olmaz dimi,yada metali sokarken elektrik çarpmaz heralde

Alıntıları Göster
    Herhangi bir problem olmaz. Güç kaynaklarında kısa devre ve aşırı yük koruması bulunur. Ayrıca bileşenler düşük voltajla çalışır (12, 5, 3.3 volt gibi) çarpılmazsınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.