|
Anakarta Elektrik Geliyor Fakat Pc Açılmıyor.. (2. sayfa)
-
-
scorpinco
Merhabalar;
Eğer psu çalışıyorsa kasa içindeki bağlantılarda ya da power düğmesinde de sorun olabilir.
Power düğmesinde sorun olup olmadığını anlamak için anakart üzerindeki powersw girişine takılı olan ve power düğmesinden gelen soketi çıkartıp, reset düğmesinden gelen kabloyu power girişine takıp bilgisayarı reset düğmesinden açmayı deneyebilirsiniz..Eğer bu değişiklikten sonra yine açılmıyorsa bilgisayar( power supply), herhangi bir tepki vermiyorsa anaakrtta sıkıntı olabilir.
Statik elektrik sorununda genelde fanlar çalışır ama ekrana görüntü gelmez..Fanların hiç çalışmaması pek olmaz gibime geliyor..
Yukarıdaki yöntemi açıklamamı isterseniz anakartın marka modelini yazın lütfen. -
Anakartta olabilir, pwr tuşunda arıza olabilir veya anakartdan kasaya temas olabilir. Anakartı kasadan ayırıp temiz bir gazete kağıdının üzerinde toplayın daha sonra power tuşuna bağlı pini bir metal yardımıyla temas ettirin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 17 Ağustos 2011; 1:04:06 > -
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
scorpinco
Merhabalar;
Eğer psu çalışıyorsa kasa içindeki bağlantılarda ya da power düğmesinde de sorun olabilir.
Power düğmesinde sorun olup olmadığını anlamak için anakart üzerindeki powersw girişine takılı olan ve power düğmesinden gelen soketi çıkartıp, reset düğmesinden gelen kabloyu power girişine takıp bilgisayarı reset düğmesinden açmayı deneyebilirsiniz..Eğer bu değişiklikten sonra yine açılmıyorsa bilgisayar( power supply), herhangi bir tepki vermiyorsa anaakrtta sıkıntı olabilir.
Statik elektrik sorununda genelde fanlar çalışır ama ekrana görüntü gelmez..Fanların hiç çalışmaması pek olmaz gibime geliyor..
Yukarıdaki yöntemi açıklamamı isterseniz anakartın marka modelini yazın lütfen.
tüm soketleri çıkarım anakartım asus işlemcim de amd 2000 veya 2400 olması lazım.şimdi reset'ten gelen kabloyu anakartın üzerindeki hangi noktaya takıcam,yerini karıştırdım da
-
quote:
Orijinalden alıntı: kerem
Anakartta olabilir, pwr tuşunda arıza olabilir veya anakartdan kasaya temas olabilir. Anakartı kasadan ayırıp temiz bir gazete kağıdının üzerinde toplayın daha sonra power tuşuna bağlı pini bir metal yardımıyla temas ettirin.
anakartı pc'den sökersem tekrar toplayamam
-
kerem yukarıda bir resim eklemişti..Anakartın üzerindeki soketlerde PW, POWERSW yazar güç girişi için..Oradaki 2li sokete takacaksın reset düğmesinden gelen kabloyu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 17 Ağustos 2011; 1:17:32 > -
tamam oldu,reseti bağladım power girişine sonra da power'ın kablo bağlantısını tekrar yaptım şimdi kasam çalışıyor.sıra monitöre bağlamaya geldi yardım eden herkese teşekkürler. -
Rica ederiz..Bununla geçmiş olsun..Sorun power düğmesindemi imiş? -
malesef power düğmesinde imiş bi sorunum daha var,şimdi de monitöre görüntü gelmiyor sonunn hem kasayı hem monitörü balkondan atıcam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpinco -- 17 Ağustos 2011; 2:00:07 > -
kasa içinde tüm bağlantılar tamam mı?güç kablolarını kontrol edin..tüm fanlar çalışıyor mu?
ekran kartı onboard değilse bir slotundan çıkartıp tekrar takın.ramleri çıkartıp tekrar takın bağlantıları yenileyin yani -
ekran hiç gelmiyorsa bios gitmiş olabilir. anakartın çalışmama nedeni de budur eğer bios gittiyse -
bu da halloldu çok şükür.önce ekran kartını çıkardım taktım olmadı, bios pilini çıkardım taktım yine olmadı.sonra en son ram'leri çıkardım, üç tane ayrı ram'im vardı 512+256+256 olmak üzere, hepsini çıkartıp tek tek taktım.sorun 256'lık ram birindeymiş.
yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.sistem çok yavaş format atıp üstüne bide xp yükledim mi biraz daha kendine gelir sanırım -
Daha uzun açıklar mısınız ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
kerem yukarıda bir resim eklemişti..Anakartın üzerindeki soketlerde PW, POWERSW yazar güç girişi için..Oradaki 2li sokete takacaksın reset düğmesinden gelen kabloyu
Daha ayrıntılı açıklar mısınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hburakk -- 19 Kasım 2017; 14:3:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
az önce aynı sorunu yaşadım.
power tuşuna bastığm halde PC çalışmıyordu.
ben de kasayı yatırıp, ekran kartını, ram'i işlemci fanını, işlemciyi, usb bağlantılarını, HD audio bağlantısını, BİOS pilini söktüm. biraz temizledim.
snra Güç kaynağının bağlntılarını, power reset bağlntılarını söktüm, SSD'yi söktüm. temizledim.
sonra güç kaynağnın bağlantılarını yapıp. işlemciyi yerine taktım. power ve rset bağlntılarını yaptım. kasayı elektirğe bağladıdm ve power tuşuna bastım. Çalıştı.
daha sonra da bios pilini taktım. tekrar denedim yine çalıştı.
sonra İşlecmi fanını taktım... çalıştı..
sonra ram ile denedim..çalıştı
sonra SSD yi de takıp denedim..çalıştı.
tüm parçalarla çalıştığnı gördükten sonra en son ekran kartını takıp denedim ve yine çalıştı..
..yaşadığım tek sorun birkaç defa düş kaynağının açma kapama tuşuna bastığımda sigortayı attırmasıydı..
onun dışında şu an sorun yok...
-
Ben bios pili çıkardım değiştirdim ramleri çıkar tak yaptım işlemciyi sök tak yaptım aynı anda çalıştı benim gibi arkadaşlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X