Şimdi Ara

Elektrik Kesildi SSD ve Anakart Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 4 gün önce bilgisayar açıkken elektrik gitti. 1 saat sonra geldiğinde tekrar açtım ama boot hatası verdi.SSD yi görmüyordu. Kabloları, soketleri vs.. herşeyi değiştirdim ama düzelmedi. usb ile başka makinaya taktım yine görmedi ancak kulağımı dayayınca zızt zızt gibi elektronik sesler duyuluyor. Biosta dahi gözükmüyor. Anakart ile ilgili sorun ise kartın kafası karıştı gibi. Açma düğmesine basınca bişey olmuyor resete basınca açılıyor. Ya da resete basınca direk kapanıyor bi kaç dk açılmıyor. biosa girince kitlenme oluyor ve karttaki ekrandai hata kodları korku filmlerindeki sayaçlar gibi hızla değişiyor zaman zaman. Ayrıca anakartta son bi kaç haftadır güç kesme problemi vardı. zaman zaman sağ alt köşede uyarı çıkıyor "3.3V=0,00000v" gibi yani 3.3v kısmında bir sorun var. şimdi bunlar garantiye girer mi? anakart girer muhtemelen de ssd'den şüpheliyim. muhtemelen içinde bişey yandı ve içini açınca hemen anlaşılacak. ikisinin toplam maliyeti 1700-1800TL civarı. bir diğer sorum da şu: haftaya bugün kanadaya gidiyorum. acaba ssdyi götürsem orda değiştirsem daha mı kolay olur? 2 ay kalacağım.

ayrıca istediğim gibi bir ups bulamamıştım. ya yetersiz ya da fazla güçlü vs.. idi. sonra nasıl olsa kanadaya gitçem orda biraz bakarım gelince alırım dedim ki gider ayak böyle bir olay yaşadım.

sistem:

ASUS Rampage IV Extreme|INTEL i7 3930K |ASUS GTX680 4GB |CoolerMaster Silent Pro 1000W |GSkill RipjawsZ 8x4 DDR3 2133 32GB | Noctua NH D14 | Logitech Z906 | OCZ Vector 256GB | Logitech MK710 | Seagate 2x250GB+320GB+500GB+1TB+2TB | WD 2TB |Poineer DVD RW |Xigmatek Elysium |PHILIPS 240BW 24"

• Birsey belirtmeden garantiye gonderin. Gerekli islemleri yapacaklardir ama "Elektrik gitti geldi, su soyle oldu bu boyle oldu" diye aciklama yaptiginizda butun hatanin size yikilacagini unutmayin.
  • ups şart resmen. elektrik gidip gelmesi herşeyi bozuyor ya !

bendeki team marka 120 gb ssd de boot da görmüyordu. üzerinde yeşil ışık yanıyordu hep ve sorundan sonra kırmızıya döndü ışık. garantisine baktım ve Türkiyedeki 2 senelik garantisinin 10 15 günle bittiğini görünce delirmek üzereyken Team in sitesini kurcalayayım dedim biraz. Benim ssd için 3 sene garanti yazmışlardı. Yani 1 yıl daha fazla garantim varmış. Team den RMA desteği aldım. Ssd yi Tayvana yollamanız gerekiyor dediler. PTT ile 12 liraya yolladım. 10 günde ellerine ulaştı ve 3 4 gün sonra yenisini yolladıklarına dair mesaj attılar. tahminimce 10 haziran gibi elimde olur ssd. Garanti kapsamında halloldu yani. Elektrik kesilmesi doğal birşey kendileri cihazını ona uygun yapmak zorundalar bence. Değiştirileceğini tahmin ediyordum zaten ama yinede ya olmazsa diyordum tabi anakart için birşey diyemiyorum değiştirirler umarım. geçmiş olsun

edit: rma dosyasında cihaz boot etmiyor kırmızı ışık yanıyor dedim sadece. daha fazla detaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanozugenc -- 9 Haziran 2013; 14:15:18 >

• kapattım bidaha açtım açılmadı böyle böyle sorunları var deyip bıraktım bugün. bakalım neler olacak. ben daha önce benzer sorun yaşayanlardan garanti dışı kalan var mı acaba diye açmıtşım konuyu. teşekkürler.
  • Bence garanti dışı bırakmazlar kullanıcı hatası değil çünkü. Haksız mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The K.k. -- 10 Haziran 2013; 1:37:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The K.k.

Bence garanti dışı bırakmazlar kullanıcı hatası değil çünkü. Haksız mıyım?

ama üretim ya da cihaz hatası da değil. elektrik yüzünden olan arızaları garanti kapsamına almamakta haklılar bence. empati yaparak düşünmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

quote:

ama üretim ya da cihaz hatası da değil. elektrik yüzünden olan arızaları garanti kapsamına almamakta haklılar bence. empati yaparak düşünmek lazım.

Bence çok ağır hasar yoksa onarır geri verirler garantiye bir şey yapmazlar.Ama eğer çok hasar varsa ve onarması baya para tutarsa onlara bu işten yırtmak için garanti dışı bırakıp onarmayadabilirler. Umarım onarır geri verirler garantinizde devre dışı kalmaz. Ve tabiki sizde DH'e yeniden o bilgisayarla girebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektrik kesintisi ile ilgili yaşadığım buna benzer bi sorunda servise göndermiştim anakart ve ekran kartını değiştirip göndermişlerdi garanti kapsamında (2,5 sene önce)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

quote:

Bence çok ağır hasar yoksa onarır geri verirler garantiye bir şey yapmazlar.Ama eğer çok hasar varsa ve onarması baya para tutarsa onlara bu işten yırtmak için garanti dışı bırakıp onarmayadabilirler. Umarım onarır geri verirler garantinizde devre dışı kalmaz. Ve tabiki sizde DH'e yeniden o bilgisayarla girebilirsiniz.

SSD çok dert değil aslında. Yenisi almak o kadar koymaz (kanadaya gitmişken yarı parasına alıp cebime koyar gelirim çünkü ) ama anakarta çok üzülürüm gerçekten. en son inidirmli fiyatı 1100 küsür liraydı :D iyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: _XeLL_

Elektrik kesintisi ile ilgili yaşadığım buna benzer bi sorunda servise göndermiştim anakart ve ekran kartını değiştirip göndermişlerdi garanti kapsamında (2,5 sene önce)

umarım aynı şey benim için de geçerli olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Birsey belirtmeden garantiye gonderin. Gerekli islemleri yapacaklardir ama "Elektrik gitti geldi, su soyle oldu bu boyle oldu" diye aciklama yaptiginizda butun hatanin size yikilacagini unutmayin.

Hocam benim de pc bozuldu.Aldığım yere götüreceğim.Garanti kapsamına alınır mı elektrik kesilmesi sonucu hasarlar ?En iyisi söylemeden vermek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackrayyy

quote:

Birsey belirtmeden garantiye gonderin. Gerekli islemleri yapacaklardir ama "Elektrik gitti geldi, su soyle oldu bu boyle oldu" diye aciklama yaptiginizda butun hatanin size yikilacagini unutmayin.

Hocam benim de pc bozuldu.Aldığım yere götüreceğim.Garanti kapsamına alınır mı elektrik kesilmesi sonucu hasarlar ?En iyisi söylemeden vermek mi?

Benim fikrimi soruyorsaniz en iyisi bu calismiyor diyerek vermek..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackrayyy

quote:

Benim fikrimi soruyorsaniz en iyisi bu calismiyor diyerek vermek..

tabikide söylemeyin. garantiler zaten garanti dışı bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

bu arada tayvana gönderdiğim team marka ssd'me kavuştum. tam 1 ay sürdü gidip yapılıp geri gelmesi. Yeni bir ssd yolladılar. Model vs. aynı fakat ssdlife dan baktığımda hiç kullanılmamış olduğunu gördüm. 10 TB yazma ve okuma olmuştu yani ömrünün birazını (%10 falan) yemiştim sıfırlanması iyi oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.