Şimdi Ara

Pc ilk açılışta görüntü gelmiyor.elektiriği kesip acınca geliyor?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
25.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • walla aynı sorun bende de vardı bi sure sonra tekrar acıp kapanınca bile sorun geçmiyo dakikalar sürüyordu. en son bir kaç kez denedim ve sonra tamamen kapandı . şimdi garantide
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helper

aynı sorun bendede var.

Bilgisayar ilk açışta açılmıyor, kapatıp tekrar açtığımda açılıyor. yani ikincide açılıyor. sebebi ne olabilir?

Başlattan bilgisayarı kapatma tuşuna (kırmızı olan) bak bakalım. Beklemeye al yazıyor olabilir. Güç seceneklerinden o tusu bilgisayarı kapat olarak değiştir. Öyle kapat artık bilgisayarını.

Hep o tusu kullanarak kapatıyorsun değil mi ?

"lan ne diyo bu ne alaka" diyebilirsin, diyceksin. Ama ben sorunu böyle çözmüştüm.

Kolay gelsin.
  • şuan benim de başımda buna benzer bi sıkıntı var arkadaşlar, geçenlerde pc yi temizledim, ram ler söküldü işlemci fanı söküldü diğer parçalara dokunmadım hiç, temizledikten sonra da aynı şekliyle geri taktım, o gün sorunsuz açıldı pc ve bir sıkıntım yoktu, ertesi sabah power tuşuna basmamla şok yaşadım çünkü pc normal çalışmasına rağmen monitöre görüntü gelmedi, bunu bir kaç sefer tekrarladım, bazen 2 bazen 3 bazen 5 seferde açılmadığı oluyor, geçen gün tekrar açtım içini ve işlemci fan'ını söküp yeniden taktım, fan soketini doğru yere taktığımdan emin olmak için çıkarıp kontrol ettim ve doğru yerdeydi, ancak ram'leri söküp tekrar takmak aklıma gelmedi, ram soketlerine en ufak toz taneciği kaçsa bile böyle bi hataya neden olabilir mi sizlere bunu sormak istiyorum, anakart modeli şuan aklımda değil ancak işlemcim e2200, biliyorum çok yanlış yaptığımı söyleyeceksiniz ancak pc toplama değil, marka casper, önerilerinizi bekliyorum dostlar...

• Hortlatıyorum bunu ancak bu sorun bende de var ve hala çözülmüş değil.
  • bende de oldu çözüm bulursam çok hayra giricem heralde...
  • MyPrayer14 kullanıcısına yanıt
    Bende bugün hallettim çözümü konuya yazdım ekliceğim linkden ulaşabilirsin iyi forumlar ^^http://forum.donanimhaber.com/m_95243772/f_//tm.htm#95243772
  • ilginç bir çözüm olmuş
  • bios sıfırla jumperle sıfırla ben acemiyken bilgisayar baktım bir gün hep 2 kerede açılmaya başladı kafayı yedım gunlerce parçaları tek tek sildim kuruttup ya yapmadıgım şey kaladı kuzey köprüsünün demirini bile söktüm meğersem bios ayarlarını bozmuşum sizde bios ayarları bozulmuş olabilir bilgisayardaki bütün fişleri çek jumperle bilgisayarın biosunu sıfırla olmazsa bütün parçaları sök ram bios pili anakartıda kasa dışına çıkart tozları temizle kasayı kontrol et böyle kasadaki fidalarda eksik varmı anakartın arkasına anakart bezini koyup öyle anakartı takın sonra ram bios ekran kartısonra bilgisayar kablolarını tak bu dediklerim olmassa anakart gerçekten arızalı dır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KralCocuk44 -- 27 Temmuz 2014; 3:51:21 >
  • bende araştırken overclock ayarı yapılırsa böyle bir sorun ile karşılaşabileceğim yönünde yorumlar gördüm. son 2 gündür de overclock yapmıştım. bios ayarlarını default yaptım. ve rami söküp tekrar yerine taktım. sorun kalmadı teşk ediyorum.
  • bu sorunu bi ben çözmedim. Problemin ramdan olduğunu hissettim yeni ram sipariş verdim ama çözüm olmadı. Bilgisayarı açabilmek için en az 20 defa reset atıyorum yada 20 defa yeniden elektiriği kesip açma işlemi yapıyorum.

Farklı ram taktım , farklı anakart taktım problem aynen devam ediyor pc açılabilemsi için minimum 20 defa aç kapa yapıyorum ?
  • Bu sorunu nasıl çözeceğim hakkında fikri olan arkadaşlar video çektim. Pc açılmıyor minimum 25 defa açıp kapatıyorum / reset atıyorum öyle açılıyor. Daha sonra istediğim kadar açıp kapatayım fişi çekip tekrar takayım sorun yok sağlıklı bir şekilde pc açılıyor.

Açılmayan hali :http://www.youtube.com/watch?v=pzx5CkxSSZI&feature=youtu.be

minimum 25 defa yeniden başlattıktan sonraki hali :http://www.youtube.com/watch?v=AMyAU7bm1xw&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantolamaci -- 9 Eylül 2014; 23:14:34 >

• birebir aynı sorunu yaşıyordum herşeyi denedim en son elime farklı bir ram geçmesiyle onuda deneyince sorunun ramde olduğunu anladım sorunu yaşayan arkadaşlar özellikle bunu akıllarında bulundurup bir denesinler benim sorun ram'den kaynaklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giugiarro

birebir aynı sorunu yaşıyordum herşeyi denedim en son elime farklı bir ram geçmesiyle onuda deneyince sorunun ramde olduğunu anladım sorunu yaşayan arkadaşlar özellikle bunu akıllarında bulundurup bir denesinler benim sorun ram'den kaynaklanıyor.

Hayalet gördümmmm
  • quote:

Orijinalden alıntı: west

quote:

Orijinalden alıntı: Giugiarro

birebir aynı sorunu yaşıyordum herşeyi denedim en son elime farklı bir ram geçmesiyle onuda deneyince sorunun ramde olduğunu anladım sorunu yaşayan arkadaşlar özellikle bunu akıllarında bulundurup bir denesinler benim sorun ram'den kaynaklanıyor.

Hayalet gördümmmm

Hayalet gördünde çözüme kavuşmamış ucu açık kalmış bu problem yaşadım ve farklı forum ve konularda hala aynı sorunu yaşayanlar var yeni konu açmaktansa hayaleti görmeyi seçtim bende
  • Ekranın güç kartındaki tüm kondansatörleri değiştirin.
    Sadece şişmiş olanları değil, özellikle de ekranınız eski/çok kullanılmış ise

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SORUNU HALLETTİM. GENELDE BİLGİSAYARI 2. AÇIŞIMDA EKRANDA GÖRÜNTÜ OLUYORDU, ÇİFT EKRAN DENEDİM, İŞLETİM SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİM SORUN DEVAM ETTİ. DONANIMSAL SORUN OLDUĞUNU SANMIŞTIM AMA YAZILIM SORUNUYMUŞ. BİLGİSAYARI ZAMAN AYARLI KAPATMAK İÇİN KURDUĞUM PROGRAM BU HATAYA SEBEP OLMUŞ. SİZDE SORUNLU KURULU PROGRAMLARI KALDIRARAK YADA PERFORMANS AYARI YAPARAK DÜZELTEBİLİRSİNİZ.

• Ben sorunu bios güncellemesi çözdüm. Bios güncellemesi denenmesinde fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.