Şimdi Ara

HAZRETİ ADEM VE HAVVA'DAN GELDİĞİMİZE GÖRE IRKLAR NASIL OLUŞTU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 40 yaşına geldim ama bu sorunun cevabını bir türlü bulamadım yani Hazreti Adem'in beyaz ırk ve Hazreti Havva'nın zenci olduğunu varsayalım peki o zaman çekik gözlüler nasıl oluştu ? bu konuda bilgisi olan var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mantikli bir aciklamasi yok bunun, en eski dini mitlerden biri iste; o gozle yaklasip sineye cekmek lazim.

Bilimsel bir gecmisi olan Hristiyanlarla bu mevzuyu tartisirsaniz eger ( Genesis diyorlar bu konuya ) , Adem ve Havva hikayesinin ilk insanlari temsil eden mecazi kahramanlar oldugunu ileri surerler. Eminim yurdumun yalçin Muslumanlari da benzer bir "aslinda orada bahsedilen.. " aciklamasina degineceklerdir.

Sadece 2 bireyden eşeyli uremeyle cogalan ve en hizli senede ortalama 1 defa dogum yapabilen irktan olusan bir populasyonun bu kadar genetik varyasyona sahip olabilmesi mumkun degil.

Ayrica problem fenotip-genotip ile sinirli da degil. Her bebek annesinin konusmasindan etkilenir, ilk kelimelerini ondan ogrenir. Anadilim budur soylemi de buradan gelir. Bu mit ile birlikte onlarca farkli dilin nasil gelistigi de aciklamasi olmayan bir mevzu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Mantikli bir aciklamasi yok bunun, en eski dini mitlerden biri iste; o gozle yaklasip sineye cekmek lazim.

Bilimsel bir gecmisi olan Hristiyanlarla bu mevzuyu tartisirsaniz eger ( Genesis diyorlar bu konuya ) , Adem ve Havva hikayesinin ilk insanlari temsil eden mecazi kahramanlar oldugunu ileri surerler. Eminim yurdumun yalçin Muslumanlari da benzer bir "aslinda orada bahsedilen.. " aciklamasina degineceklerdir.

Sadece 2 bireyden eşeyli uremeyle cogalan ve en hizli senede ortalama 1 defa dogum yapabilen irktan olusan bir populasyonun bu kadar genetik varyasyona sahip olabilmesi mumkun degil.

Ayrica problem fenotip-genotip ile sinirli da degil. Her bebek annesinin konusmasindan etkilenir, ilk kelimelerini ondan ogrenir. Anadilim budur soylemi de buradan gelir. Bu mit ile birlikte onlarca farkli dilin nasil gelistigi de aciklamasi olmayan bir mevzu.

Kardeş MİT nedir ? Sonuç olarak bu konuda herhangi bir mantıklı açıklama yok doğru mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Şaban Dede

quote:

Mantikli bir aciklamasi yok bunun, en eski dini mitlerden biri iste; o gozle yaklasip sineye cekmek lazim.

Kardeş MİT nedir ? Sonuç olarak bu konuda herhangi bir mantıklı açıklama yok doğru mu ?

Rivayet ~ Mit.

Hayir, bunun butunuyle tutarli bir aciklamasi yok. Ayni atadan tureyen bireylerin farkli yerlere goc etmesiyle zamanla farklilastigini ileri suren bazi tezler var ama bunlar da dini metinlerde degil bilimsel calismalarda geciyor genellikle. Varsa da ben rastlamadim.

Biyolojik olarak da insan irklarinin yine tamamen nasil meydana geldigi konusu aydinlatilabilmis degil. Bazi major irklarin genom uzerindeki farkliliklarini biliyor insanlar ama bunlarin ortaya cikis mekanizmasi yine net degil.

Farkindaysan bu konuyu eseledikce dini metinlerden ayrilip bilimsel metinleri incelerken buluyor insan kendini. Cunku dinde bunun net bir aciklamasi yok.

Bilimsel herhangi bir metinde de Adem ve Havva'dan bahsedilmiyor. Basi din, sonu bilim olunca da ortaya tutarli bir sey cikmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Rivayet ~ Mit.

Hayir, bunun butunuyle tutarli bir aciklamasi yok. Ayni atadan tureyen bireylerin farkli yerlere goc etmesiyle zamanla farklilastigini ileri suren bazi tezler var ama bunlar da dini metinlerde degil bilimsel calismalarda geciyor genellikle. Varsa da ben rastlamadim.

Biyolojik olarak da insan irklarinin yine tamamen nasil meydana geldigi konusu aydinlatilabilmis degil. Bazi major irklarin genom uzerindeki farkliliklarini biliyor insanlar ama bunlarin ortaya cikis mekanizmasi yine net degil.

Farkindaysan bu konuyu eseledikce dini metinlerden ayrilip bilimsel metinleri incelerken buluyor insan kendini. Cunku dinde bunun net bir aciklamasi yok.

Bilimsel herhangi bir metinde de Adem ve Havva'dan bahsedilmiyor. Basi din, sonu bilim olunca da ortaya tutarli bir sey cikmiyor.

İlk insan, ilk erkek ve ilk peygamber Hazreti Adem ve eşi ilk kadın Hazreti Havva sanırım sadece İSLAM dininin kutsal kitabı Kuran-Kerim'de geçiyor Hiristiyanlık ve Yahudilik dinlerinin bir çok kez değiştirilmiş İncil ve Tevrat'ta geçtiğini bilmiyorum ama onlardada kanımca Hazreti Adem ve Havvayı temsil eden avret yerleri büyük yapraklarla kapatılmış resim ve heykelleri birçok yerde görmüştüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şaban Dede -- 20 Temmuz 2017; 15:7:59 >

• Şaban Dede kullanıcısına yanıt
    Değişen kısımları yazsana biz de öğrenelim.

Soruna gelirsek ilk insan büyük ihtimal zenciydi.Bu bir teori ama mantıklı.Göç eden toplumlar sonrasında bölgelere uyum sağladılar vesaire vesaire.

Bu arada eski ahitlere göre yaratılan ilk insan adem ve onun eşi Lilith'tir.Havva Ademin kaburga kemiğinden yaratılmıştır.Birde Kuran peygamberleri törpülemiş ciddi olarak belki toplum normlarının değişmesi yüzündendir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Rivayet ~ Mit.

İlk insan, ilk erkek ve ilk peygamber Hazreti Adem ve eşi ilk kadın Hazreti Havva sanırım sadece İSLAM dininin kutsal kitabı Kuran-Kerim'de geçiyor Hiristiyanlık ve Yahudilik dinlerinin bir çok kez değiştirilmiş İncil ve Tevrat'ta geçtiğini bilmiyorum ama onlardada kanımca Hazreti Adem ve Havvayı temsil eden avret yerleri büyük yapraklarla kapatılmış resim ve heykelleri birçok yerde görmüştüm

adem ve havva islamiyete musevilikten, museviliğide sümerlerden geçmiştir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Paralel evrim var mı sence

• quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

Değişen kısımları yazsana biz de öğrenelim.

Soruna gelirsek ilk insan büyük ihtimal zenciydi.Bu bir teori ama mantıklı.Göç eden toplumlar sonrasında bölgelere uyum sağladılar vesaire vesaire.

Bu arada eski ahitlere göre yaratılan ilk insan adem ve onun eşi Lilith'tir.Havva Ademin kaburga kemiğinden yaratılmıştır.Birde Kuran peygamberleri törpülemiş ciddi olarak belki toplum normlarının değişmesi yüzündendir.

LİTİT'de nereden çıktı ? Tüm kutsal kitaplar Hazreti Adem'in eşinin Hazreti Havva olduğunu kabul ediyor
    Tevrat ve Zeburda geçer okumadığın kitaplardan yorum yapman bir garip.Aynı zamanda incilde de geçer Lilith.Ademin ilk eşidir.Kendi isteği ile cenneti terketmiştir.

Git araştır oku güzel hikayeler var.Kuran ve İncil gibi sıkıcı değil zevkli gayet.

• Adem ve havvadan gelsek boyle bir irk cesitliligi olusamazdi. inanma böyle şeylere

• quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

Tevrat ve Zeburda geçer okumadığın kitaplardan yorum yapman bir garip.Aynı zamanda incilde de geçer Lilith.Ademin ilk eşidir.Kendi isteği ile cenneti terketmiştir.

Git araştır oku güzel hikayeler var.Kuran ve İncil gibi sıkıcı değil zevkli gayet.

Kusura bakmayın değiştirilmiş ve uydurulmuş kutsal kitapları okuyarak değerli vaktimi boşa harcamayam ALLAH katında tek geçerli ve son din olan İSLAM'ın kutsal kitabı KURAN'I KERİM bize yeter kitabımız hiçte sıkıcı değil bilakis huzur verir bence KURAN'I KERİM sizin ruhunuza değil nefsinize ağır ve sıkıcı gelmiştir
  • Şimdi şu konuya yorum yazmış evrimcilerin hepsi iyi bilir ki, insanda aktif genlerin yansıra, çok daha fazla miktarda pasif genler mevcuttur. Bu pasif genlerin şalterleri kapalıdır ve birisi gelip o şalteri kaldırmadıkça, o pasif genin hiçbir etkisi yoktur. Mesela ben kahverengi gözlüyüm ama pasif bir mavi göz geni taşıyo olabilirim. Eğer ki kahverengi göz genimin şalteri bi şekilde kapatılsaydı ve mavi göz rengi genimin şalteri açılsaydı, ben mavi gözlü olacaktım.

Belki göz rengi üzerinden anlatmak doğru olmayabilir ama ben konu anlaşılsın diye bu örneği verdim. Şimdi evrimciler bunu gayet iyi bildiği halde, Adem ile Havva'dan zenci çocuk doğmasını bilimsel bir açıklaması yok demişler. Tabii ki işlerine gelmediği için öyle dediklerini ben gayet iyi biliyorum. Madem insan Dna'sında devasa miktarda pasif ve şalteri kapalı gen var, Allah, Hz. Adem'i yaratırken, bütün gen kombinasyonları O'nun Dna'sına yüklemiş, çoğunun da şalterlerini kapatmış. Mesela zencilik geni de bu şekilde oldu. Hz. Adem'in Dna'sında kodlanmış vaziyette duruyordu ancak şalteri kapalı olduğu için Hz. Adem zenci değildi. Ama bu genetik kodu Dna'sında taşıyıp sonraki nesillere aktardı. Sonraki nesillerde zencilik genini miras olarak almış olan bir kişide, şalter aktif oldu ve kişi zenci oldu. Gen pasif iken nasıl aktif oldu bunu bilmiyoruz. Belki anne babadan aldığı genetik materyal, bi şekilde pasif genin aktif olmasını sağladı. Ancak şu anki insan Dna'sı içerisinde kullanılmadığı halde Atadan devralınmış birçok pasif gen olduğunu biliyoruz. Demek ki bu pasif genler boşuna o Dna'ya yazılmamış. İnsan türündeki çeşitliliğin kodları, demek ki ilk yaradılış anında yüklenmiş. Milyonlarca tür canlının bir arada yaşadığı şu ekosistemi yaratan Allah için hiç de zor değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: otofaresi mahsun

Adem ve havvadan gelsek boyle bir irk cesitliligi olusamazdi. inanma böyle şeylere

Hazreti Adem'den ve Hazreti Havva'dan geldiğimize inanmayalımda Darvin Teörisinemi inanalım ?
    Ne yapalim hurafe olan ve bilimsel olarak sıfır olan yaradılış teorisine mi inanalım Zaten şu an mikro evrimi kabul ettiniz. Evrim teorisini de çok değil 10 yıla kadar tamamen kabul edeceksiniz. Sonra kurandan ayet bükersiniz. Bakin efendim aslında şu ayette evrimden bahsediyordu, orada soyut olarak ifade edilmiş dersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: otofaresi mahsun

Ne yapalim hurafe olan ve bilimsel olarak sıfır olan yaradılış teorisine mi inanalım Zaten şu an mikro evrimi kabul ettiniz. Evrim teorisini de çok değil 10 yıla kadar tamamen kabul edeceksiniz. Sonra kurandan ayet bükersiniz. Bakin efendim aslında şu ayette evrimden bahsediyordu, orada soyut olarak ifade edilmiş dersiniz

Ah muhterem evladım, nereden geliyor bu öfke size? İğneleyici konuşarak karşıdakine Zarar verdiğinizi mi saptıyorsunuz?

?

• SariCerkes kullanıcısına yanıt
    Evladim? Benim yasimi nereden biliyorsun? Akıl yaşta değil baştadır. Yaş ile kendini ulema gosteremezsin. Boş olduğun için cevap vermek yerine evlâdım diyerek cevap vermişsin. 40 yaşındayım. Nefes aldığın kadar ülke gezdim. Evlâdım diyerek kendine güldürme şako

• otofaresi mahsun kullanıcısına yanıt
    ))

Emin'im gezmissinizdir, bayım.

Eğer sorunuzu yaslarımıza uygun bir üslupla sorarsanız bende o üslup ile cevaplarım.

Zat-i âl'iniz ergenliğe devam edecekse yeğenlerimden birini çağırayım, o ilgilensin sizin ile?

• quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Şimdi şu konuya yorum yazmış evrimcilerin hepsi iyi bilir ki, insanda aktif genlerin yansıra, çok daha fazla miktarda pasif genler mevcuttur. Bu pasif genlerin şalterleri kapalıdır ve birisi gelip o şalteri kaldırmadıkça, o pasif genin hiçbir etkisi yoktur. Mesela ben kahverengi gözlüyüm ama pasif bir mavi göz geni taşıyo olabilirim. Eğer ki kahverengi göz genimin şalteri bi şekilde kapatılsaydı ve mavi göz rengi genimin şalteri açılsaydı, ben mavi gözlü olacaktım.

Belki göz rengi üzerinden anlatmak doğru olmayabilir ama ben konu anlaşılsın diye bu örneği verdim. Şimdi evrimciler bunu gayet iyi bildiği halde, Adem ile Havva'dan zenci çocuk doğmasını bilimsel bir açıklaması yok demişler. Tabii ki işlerine gelmediği için öyle dediklerini ben gayet iyi biliyorum. Madem insan Dna'sında devasa miktarda pasif ve şalteri kapalı gen var, Allah, Hz. Adem'i yaratırken, bütün gen kombinasyonları O'nun Dna'sına yüklemiş, çoğunun da şalterlerini kapatmış. Mesela zencilik geni de bu şekilde oldu. Hz. Adem'in Dna'sında kodlanmış vaziyette duruyordu ancak şalteri kapalı olduğu için Hz. Adem zenci değildi. Ama bu genetik kodu Dna'sında taşıyıp sonraki nesillere aktardı. Sonraki nesillerde zencilik genini miras olarak almış olan bir kişide, şalter aktif oldu ve kişi zenci oldu. Gen pasif iken nasıl aktif oldu bunu bilmiyoruz. Belki anne babadan aldığı genetik materyal, bi şekilde pasif genin aktif olmasını sağladı. Ancak şu anki insan Dna'sı içerisinde kullanılmadığı halde Atadan devralınmış birçok pasif gen olduğunu biliyoruz. Demek ki bu pasif genler boşuna o Dna'ya yazılmamış. İnsan türündeki çeşitliliğin kodları, demek ki ilk yaradılış anında yüklenmiş. Milyonlarca tür canlının bir arada yaşadığı şu ekosistemi yaratan Allah için hiç de zor değil.

her bir bireyin genlerinde aktif ve pasif olarak bütün genlerin bulunduğunu varsaysak, afrikada sarışın, arabistanda çekik gözlü, avrupa da zenci ırkın da bulunması gerekmezmiydi. Dünyadanın her yerinde her görünüşte insanın olması gerekirdi. ancak evrim bunlara cevap bulmuş durumda.

• darklord1905 kullanıcısına yanıt
    Hocam sıkıcı değil ve tuhaf hikayeler var ama akla mantığa daha doğrusu bugüne kadar bildiklerimize aykırı. Peygamberlerin yaptıkları ( tevrata göre )akıl alır gibi değil. Bizim bugüne kadar öğrendiğimiz peygamber kavramından çok farklı.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.