Şimdi Ara

İslamiyet Soğuk ve yeşil yerlere yakın topluluğa indirilseydi cennet ve cehennem nasıl tasvir edilirdi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyadaki soğuk bölgeler örneğin İzlanda, Sibirya, Norveç, İskandinavya veya kutuplara yakın yerlerdeki topluluğa inmiş olsaydı da cehennem tıpkı böyle anlatılır mıydı? İnsanlara yakıcı sıcaktan, ateşten bahsedilir miydi? Aynı şekilde dünyada zaten çok gördükleri şelaleler, ırmaklar, sulak imgeler, süt ve ballar gibi ödüller ile Cennet vaat edilir miydi?

İnsan sıcak ve bunaltıcı yerde yaşandığında bir süre sonra nefret etmeye başlar sıcaktan ve daha soğuğu, nemli yerleri arar. Aynı şekilde soğuk iklim insanları da sıcak yerleri arar. Bir Müslüman olarak esas sorum şu, madem İslamiyet bölgesel değil evrensel bir din; o halde cehennem denince niye hepimizin aklına yakıcı bunaltı sıcak ve sıcağın simgesi ateş, çöl ateşi geliyor? Cennet, yemyeşil bahçelerden oluşan, çeşitli çiçek böcek kuşlarla dolu, bal ve süt akan nehirler ve ırmaklar gibi imgelerle tasvir ediliyor. Hepsinin ortak noktası: Bedevi halkın bunlara çok uzak olması ve doğal olarak bunları arzulması. Fakat dünyada tüm bunlara sahip milletler var, İskandinav veya her neyse bir şekilde birçoğu tasvir edilen cenneti hemen hemen yaşıyor dünyada, bal akan ırmakları yoksa bile bol bol arı kovanları var. Bu soğuktan nefret eden ve sıcağa hasret topluluğu, bu hayatı yeşillikler bağ bahçe üzümler mis gibi doğa havası ile geçmiş bu topluluğu Cehennem ateşi ile korkutup cennet bahçesi ile vaatte bulunmak bu İslam ile pek ilgisi olmayan topluluğun ilgisini ne kadar çeker sizce? Şimdi Norveç'e gidip böyle böyle desek, İslama davet etsek ve cennet cehennem tasviri anlatsak bu insanlar ne kadar etkilenir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 16 Mayıs 2016; 19:24:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cennet ve cehennem tavsirleriyle din anlatılmaz, o sonraki iş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K A N U N İ

Cennet ve cehennem tavsirleriyle din anlatılmaz, o sonraki iş.
    hacı zemherir adlı cehennemde var

biraz ateş biraz buz ohh
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

hacı zemherir adlı cehennemde var

biraz ateş biraz buz ohh

Alıntıları Göster
    şöyle düşünebilirsiniz,
    islamiyetin indiği topraklarda ay takviminin etkisi çok fazla anlaşılmaz. ekvatora yaklaştıkça yaz/kış gece gündüz süresi farkı azalır. o coğrafya için ramazan'da yaşanan sarkma çok da fazla anlaşılamamıştır. ancak evrensel din, kutuplara yakın enlemlerde 20 saatin üzerindeki oruç sürelerine neden olmuştur bu sebeple.

konuya da bir bakış açısı kazandırabilir.

• hashus1099 kullanıcısına yanıt
    namazın farzları kaçtır
  • quote:

namazın farzları kaçtır
    neyse cevap gelmedi ben yazayım ama öncesinde konuya sebeb düşünceye açıklık getirelim

bu vb fikirler dinden bi haber aydınlanmış abilerin akılları sıra islama gölge düşürme çabasından kaynaklanır...

neymiş hz peygamber yaşadığı coğrafya ve şartlarını esas alarak din oluşturdu...o coğrafya çok sıcaktı vss insanları korkutmak için cehennem ateşi devreye girdi vssss

yok yeaaa

zemherir cehennemi var onu napıcaz ..yoksa hz peygamber kutuplara gidip soğun tadına mı baktı.. tabi ya izlandaya gitti ticaret kervanları ile baktı dağ taş buz ateş cehennemi yanında bide buz cehennemi icad etti demiii

neyse bu deli saçmalıklarına cevap vermek bile abes ya

bu aydınlanmış über zeki abiler zemherirden habersiz oldukları için ki aynı zamanda daha bi çok şeyden ..bu türden abuk mesnedsiz ancak kendileri gibi olanları ikna edebilecek sureta mantıklı özde deli saçması bi takım idaalar ile zihinleri bulandırma çalışmalarına devam etmekteler

gelelim oruç namaz meselesine

hashus adlı üyeye bi soru sordum imtihan amaçlı değil tabi..

namazın farzları...

namazın farzları 12 dir

vakit ise farzlarından biridir...namazın sebebi vaktin girmesidir..vakit girmeyince..sebeb yoktur.. sebeb olmayınca da müsebbeb (namaz) olmaz..bu.. tıpkı.. ayakları kesik bir kimseden.. abdestte ayaklarını yıkama mecburiyetinin ortadan kalkması gibidir..aynı durum oruç içinde geçerlidir..vakit şarttır..

ancak yinede takva üzre davranma gayretinde olanlara hz peygamber bu konuda vahiy eşliğinde kendilerine en yakın yere göre ayarlamaları hususunda fetva vermiştir..

yani bug evrensel olamama vss yoktur

ne vardır

cehalet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 17 Mayıs 2016; 19:59:39 >

• quote:

neyse cevap gelmedi ben yazayım ama öncesinde konuya sebeb düşünceye açıklık getirelim

bu vb fikirler dinden bi haber aydınlanmış abilerin akılları sıra islama gölge düşürme çabasından kaynaklanır...

neymiş hz peygamber yaşadığı coğrafya ve şartlarını esas alarak din oluşturdu...o coğrafya çok sıcaktı vss insanları korkutmak için cehennem ateşi devreye girdi vssss

yok yeaaa

zemherir cehennemi var onu napıcaz ..yoksa hz peygamber kutuplara gidip soğun tadına mı baktı.. tabi ya izlandaya gitti ticaret kervanları ile baktı dağ taş buz ateş cehennemi yanında bide buz cehennemi icad etti demiii

bu aydınlanmış über zeki abiler zemherirden habersiz oldukları için ki aynı zamanda daha bi çok şeyden ..bu türden abuk mesnedsiz ancak kendileri gibi olanları ikna edebilecek sureta mantıklı özde deli saçması bi takım idaalar ile zihinleri bulandırma çalışmalarına devam etmekteler

namazın farzları...

namazın farzları 12 dir

vakit ise farzlarından biridir...namazın sebebi vaktin girmesidir..vakit girmeyince..sebeb yoktur.. sebeb olmayınca da müsebbeb (namaz) olmaz..bu.. tıpkı.. ayakları kesik bir kimseden.. abdestte ayaklarını yıkama mecburiyetinin ortadan kalkması gibidir..aynı durum oruç içinde geçerlidir..vakit şarttır..

ancak yinede takva üzre davranma gayretinde olanlara hz peygamber bu konuda vahiy eşliğinde kendilerine en yakın yere göre ayarlamaları hususunda fetva vermiştir..

ne vardır

cehalet

Alıntıları Göster
    işte bu sebeple iskandinav mitolojisindeki cehennem buzullardan ibarettir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Odin,Freyja,Thor sizi korusun

Alt veit eg Odin
    Kvar du auge løynde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemaho -- 17 Mayıs 2016; 0:44:19 >
  • quote:

yok yeaaa

namazın farzları...

namazın farzları 12 dir

ne vardır

cehalet

Paragraflar dolusu anti tez yazdın sandım bir an, meğer "Zemherir var yhaa" cümlesinin gereksiz uzatılmış haliymiş smiley ve ünlemlerle. Tamam bunu ben de biliyorum fakat bana Kur'an'dan bir tane örnek ayet gösterir misin Zemheri veya soğuk cehennem ile ilgili direkt Uyarı niyetinde olan? Bana peygamber efendimiz vefat ettikten bilmem kaç yüz bin söylenti arasından seçilmiş olan hadislerle örnek gelme, Kur'an'dan örnek ver zira Allah hadisleri değil Kuranı indirmiştir. Tamam cehennem ile ilgili hadisli tasvir konusu da kesin kaynaklı değil fakat en azından onları destekleyecek ayetler var. Ben sana ayet örnek gösteriyorum ya sen?

Kâfirler için hazırlanan yakıtı insan ve taş olan ateşten sakının!) [Bekara 24]

(Âyetlerimizi inkâr edenleri ateşe sokarız; onların derileri yandıkça, daha fazla acı duymaları için derilerini değiştiririz. Allah güçlü ve hakîmdir!) [Nisa 56]

Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insan ve taş olan ateşten koruyun.) [Tahrim 6]

Kâfirler, gerek kitap ehlinden olsun gerek puta tapanlardan olsun muhakkak, cehennem ateşindedirler. Orada ebedî olarak kalacaklardır. Onlar, insanların en şerlileridir.

Gerçek şu ki, kâfirlere, Allah'tan gelecek bir zararı, ne malları, ne de evlatları engelleyemez. İşte onlar, o ateşin yakıtı olacaklar. (AL-İ İMRAN/10)

Kapkara dumandan bir gölge altındadırlar.

Ki ne serindir
    , ne de faydalı. (VAKİ'A/43-44)

Ki, cehennem ateşi uzak bir mesafeden kendilerine görününce, onun bir hışımlanmasını (kaynamasını) ve uğultusunu işitirler. (FURKAN/12)

Oraya atıldıklarında, onun kaynarken çıkardığı uğultuyu işitirler. (MÜLK/7

Şu ikisi Rableri hakkında tartışmaya girmiş iki hasımdır. O'nu inkar edenler için ateşten elbiseleri biçilmiştir. Başlarının üstünden kaynar su dökülür. (HAC/19)

Gömlekleri katrandandır ve yüzlerini ateş kaplar. (İBRAHİM/50)

Onlara kızgın bir kaynaktan su verilir. (ĞAŞİYE/5)

-

• quote:

namazın farzları kaçtır

açık bir ad hominem örneği.
    namazın farzları beni ilgilendirmiyor. bal gibi de iyi biliyorsun bahsettiğim konunun 600'lü yıllarda arap coğrafyasında bilinmediğinden hazırlanan dinde açık olarak bulunduğunu. namazın farzlarıylmış, yahu konuyu aklın sıra başka yerlere çekiyor. yok rivayetlere göre peygamber en yakın yere göre zamanların alınmasının fetvasını vermiş.

tromso'de 22 saat oruç tutulacak. 22 saat. vakitler de belli, yani 24 saat falan değil. peygamber ne güzel fetva vermiş gerçekten!
    basbayağı, bu konuda adaletin güneş takvimine göre sağlanacağının farkında değillerdi o dönem. allah farkındaysa ve uyarmıyorsa o daha kötü, şöyle güzel bir güneş takvimi indirseymiş, evrensel din sayesinde tüm dünya müslümanları da nemalansaymış bundan.

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    hadisi şerifleri dikkate almayan biri ile dinim üzere konuşmam normalde zira o din sahibi değildir ..öyle zanneder ama değildir..

illa ayet dilersen

Muttekiîne fîhâ alâl erâiki, lâ yeravne fîhâ şemsen ve lâ zemherîrâ(zemherîran).İnsan sures13

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

namazın farzları kaçtır

namazın farzları beni ilgilendirmiyor. bal gibi de iyi biliyorsun bahsettiğim konunun 600'lü yıllarda arap coğrafyasında bilinmediğinden hazırlanan dinde açık olarak bulunduğunu. namazın farzlarıylmış, yahu konuyu aklın sıra başka yerlere çekiyor. yok rivayetlere göre peygamber en yakın yere göre zamanların alınmasının fetvasını vermiş.

tromso'de 22 saat oruç tutulacak. 22 saat. vakitler de belli, yani 24 saat falan değil. peygamber ne güzel fetva vermiş gerçekten!
    basbayağı, bu konuda adaletin güneş takvimine göre sağlanacağının farkında değillerdi o dönem. allah farkındaysa ve uyarmıyorsa o daha kötü, şöyle güzel bir güneş takvimi indirseymiş, evrensel din sayesinde tüm dünya müslümanları da nemalansaymış bundan.

sana gelince çok bilmiş namazın farzları neden seni ırgılamıyor farz yahu farz ayetle sabit ukelalığın luzumu yok helede sıfır bilgiye sahip olduğun din alanınında

Namazı kıldıktan başka, Allah'ı ayakta iken, otururken, yan yatarken de anın. Emniyete kavuştuğunuzda, namazı gereğince kılın. Namaz şüphesiz, inananlara belirli vakitlerde farz kılınmıştır.

bak kuran ayeti vakitler belli yani durumu kurtarmak yada size kılıf uydurmak için kelam etmiyorum burada vakit girmeden sabahı kılabilirmisin

yatsıyı

akşama

ikindiyi

heee

gelmişş burada tatava yapıyorsun ..namazın farzlarını ve vakti girmeden kılınmayacağını sokakdaki 5 yaşındaki bebe bile bilir ama kuru ezberi yıkılmış dağılmış ateist vb bilmez

demek peygamberin fetvası seni bağlamıyor...

peygamber dinde delildir...kuran gibi..çaktın mı

kafana hayaline ideolojine göre din tanımı geliştirip burada tatava yapmak yerine ..dini değerlendirmede dini kıstasları dikkate al ..alacaksın

aksi halde kimse seni ciddiye almaz..

şimdi al bi ilmihal kitabı en temel meselelerden başla öğren gel ondan sonra bana laf yetiştirmeye çalış ..

küstahlığa bak yahu ..namazın farzı ilgilendirmiyormuş beyimizi

ne ilgilendiriyor..seni oruç ve namazın farzları yani şartları var

eleştiri getireceksen dinin konuda dinin en temel konuları beni ırgılamaz diyemesssinn çaktın mı !!!!!

janvaljan gibi delil istersin...eh bunu yapabilmen için azbuçuk bilgi gerekir ki oda sende yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 17 Mayıs 2016; 20:00:21 >

• quote:

yok yeaaa

namazın farzları...

namazın farzları 12 dir

ne vardır

cehalet

Buglara biseyler uydurmak kolay onemli olan bu kuranda var mi. O kadar basit seylerden bahseden kuran buzdan cehennnemden nasil bahsetmez. Hz muhammed yasarken niye hadis yazdirmamis ve hadissiz kuranda nasil namaz kilinir bile tarif edilmiyor hadislere inaniyorsunuz ama 9 yasinda evlendim hadisi gibi isinize gelmeyenide kabul etmiyorsunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

namazın farzları kaçtır

sana gelince çok bilmiş namazın farzları neden seni ırgılamıyor farz yahu farz ayetle sabit ukelalığın luzumu yok helede sıfır bilgiye sahip olduğun din alanınında

Namazı kıldıktan başka, Allah'ı ayakta iken, otururken, yan yatarken de anın. Emniyete kavuştuğunuzda, namazı gereğince kılın. Namaz şüphesiz, inananlara belirli vakitlerde farz kılınmıştır.

bak kuran ayeti vakitler belli yani durumu kurtarmak yada size kılıf uydurmak için kelam etmiyorum burada vakit girmeden sabahı kılabilirmisin

yatsıyı

akşama

ikindiyi

heee

gelmişş burada tatava yapıyorsun ..namazın farzlarını ve vakti girmeden kılınmayacağını sokakdaki 5 yaşındaki bebe bile bilir ama kuru ezberi yıkılmış dağılmış ateist vb bilmez

demek peygamberin fetvası seni bağlamıyor...

peygamber dinde delildir...kuran gibi..çaktın mı

kafana hayaline ideolojine göre din tanımı geliştirip burada tatava yapmak yerine ..dini değerlendirmede dini kıstasları dikkate al ..alacaksın

aksi halde kimse seni ciddiye almaz..

şimdi al bi ilmihal kitabı en temel meselelerden başla öğren gel ondan sonra bana laf yetiştirmeye çalış ..

küstahlığa bak yahu ..namazın farzı ilgilendirmiyormuş beyimizi

ne ilgilendiriyor..seni oruç ve namazın farzları yani şartları var

eleştiri getireceksen dinin konuda dinin en temel konuları beni ırgılamaz diyemesssinn çaktın mı !!!!!

janvaljan gibi delil istersin...eh bunu yapabilmen için azbuçuk bilgi gerekir ki oda sende yok

yazdığın mesajın özeti, boşlukların arasına serpiştirilmiş anlamsız harfler.
    bana hala vakitlerden bahsediyor. bak tromso 2016 imsakiyesini veriyorum. vakitler, her bir şey var. bana mantıklı bulmadığım rivayetlerin farzlarını boşu boşuna sorma, ilgilenmek zorunda değilim. bana, 1400 yıl önce ay takviminin yol açtığı şu imsakiye rezaletinden bahset. lafı hiç değiştirme. açık bir imsakiye koydum şuraya. 22 saat. ama norveç'tekiler sürünsün tabi, seni etkilemiyor ya.
    evrensel dinin uç enlemleri kapsamıyor işte, namazdı sabah namazının farzıydı, kendini daha fazla gülünç duruma düşürme bence.

İslamiyet Soğuk ve yeşil  yerlere yakın topluluğa  indirilseydi cennet ve cehennem nasıl tasvir edilirdi?

ne hikmetse bölge efsanelerinden dini çıkaranlar kebap oruç tutuyor, maksimum 14-15 saat, onun da çoğunu uyuyarak geçiriyorlar; olan kuzey ve güney uçlardakilere oluyor.
    açıkça dinin oluşturulduğu dönem bilinmiyordu deyin kurtulun, haşa allahın bilmeme gibi bir durumu olamaz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 17 Mayıs 2016; 2:00:15 >

• quote:

hadisi şerifleri dikkate almayan biri ile dinim üzere konuşmam normalde zira o din sahibi değildir ..öyle zanneder ama değildir..

illa ayet dilersen

Muttekiîne fîhâ alâl erâiki, lâ yeravne fîhâ şemsen ve lâ zemherîrâ(zemherîran).İnsan sures13

O zaman burda ne isin var tartistiklarinin cogu dinsiz ayrica yazdigin sey neyin kaniti turkce bile degil o. Tikandin galiba.

• zirve011 kullanıcısına yanıt
    ne bugu yahu bug yok din konusunda bilgisiz inkarcının hayalleri var

nasıl buz cehennemi yok...bak janvaljana ayetle örnek verdim hadilerde bahsi geçen buz cehennemi olan zemheriden bahsediyor...insan suresi 13.

hadisleri belirli bir dönem yazdırmmaış daha sonra serbest bırakmıştır..9 yaşında evlendim hadisinin yanında 320 sahabiye ellerinde ırmak misali akan su ile mucize göstermesi de var..

320 sahabi buharideki hadisde susuuzlukdan kırılırken hz peygamberin mucizesi sonrası ..ellerinden akan sular ile hem kırbalarını hemde abdest ihtiyaçlarını gidermişler..

nasıl olacak şimdi.. eğer bana hadisler ile gelirseniz sizler pişman olursunuz ben değil..ayrıca

hadisleri değerlendirirken hadis usülü kriterlerini dikkate alırız ..hadis tahrici nedir nasıl yapılır sika nedir ahad haber nedir hasen hadis nedir ahad haber itikadda delil olur mu ? gibi yüzlerce mesele var sen bunlardan hangisine vakıfsın..

• quote:

ne bugu yahu bug yok din konusunda bilgisiz inkarcının hayalleri var

nasıl buz cehennemi yok...bak janvaljana ayetle örnek verdim hadilerde bahsi geçen buz cehennemi olan zemheriden bahsediyor...insan suresi 13.

hadisleri belirli bir dönem yazdırmmaış daha sonra serbest bırakmıştır..9 yaşında evlendim hadisinin yanında 320 sahabiye ellerinde ırmak misali akan su ile mucize göstermesi de var..

320 sahabi buharideki hadisde susuuzlukdan kırılırken hz peygamberin mucizesi sonrası ..ellerinden akan sular ile hem kırbalarını hemde abdest ihtiyaçlarını gidermişler..

nasıl olacak şimdi.. eğer bana hadisler ile gelirseniz sizler pişman olursunuz ben değil..ayrıca

hadisleri değerlendirirken hadis usülü kriterlerini dikkate alırız ..hadis tahrici nedir nasıl yapılır sika nedir ahad haber nedir hasen hadis nedir ahad haber itikadda delil olur mu ? gibi yüzlerce mesele var sen bunlardan hangisine vakıfsın..

Dincilerin uydurma tekniklerinin neyine vakif olcam. Hadis mantikliysa kabul et değilse etme peki mantikli olan sahteyse mantiksiz olan gercekse ne olacak. Bu isini garantiye almak direk saçma hadisleri direk ele millet dinden cikmasin. Tek bir hadisi bile inkar edersen diger hadislerin dogrulugunda supheye dusersin cunku 1i yanlissa digerleride olabilir. En yakin hadis kitabi peygamber oldukten 500 yil sonra yazildi kisa bi donem yasaklamadi yani. Sen asilsiz sonrada uydurma bilgilerle burda herseyin savunmasini yaparsin ama onemli olan gercek. ayetin kendisini atamiyorsun bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zirve011 -- 17 Mayıs 2016; 2:01:38 >

• zirve011 kullanıcısına yanıt
     İslamiyet Soğuk ve yeşil  yerlere yakın topluluğa  indirilseydi cennet ve cehennem nasıl tasvir edilirdi?

yahu adama ay takviminin yamulmasını diyanet imsakiyesiyle gösteriyorum, bana sabah namazının farzını soruyor. boşluğa yumruk atan boksör gibi hissediyorum, boşa gidiyor yazdıklarım.
  • hashus1099 kullanıcısına yanıt
    rivayet değil ayet verdim namazın farzı ayetle sabittir..vakti girmeden hiç bir namazı kılamazsın çok basit bir soru soruyorum cevap yok ..ayet veriyorum yine cevap yok rivayet deniyor geçiştiriliyor ama kendi yaptığın kurnazlığı üstüne aymazlık katarak bana yamamaya çalışıyorsun

sen aklınca islamı eleştirmeye kalkıyorsun ama islamın en temel kaynağı olan kuranı ve ayetini nedense tınmıyorsun sebeb ne..

aynı durum oruç içinde geçerli..vakti vardır eğer vakit girmezse şartlar oluşmassa oruç tutamassın

bu temkindir ..temkin ne biliyormusun

eh bide takva var ...takvaya göre bulunduğun coğrafi konuma en yakın ülkenin imsak vakitlerini esas alarak ibadetini dilersen yaparsın..

başka soru var mı ?

@zirve011 sen bana kuranda buz cehennemi yok dedin bende ilgili ayetin latince çevirisini verdim ne tıkanması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 17 Mayıs 2016; 2:07:08 >

• quote:

rivayet değil ayet verdim namazın farzı ayetle sabittir..vakti girmeden hiç bir namazı kılamazsın çok basit bir soru soruyorum cevap yok ..ayet veriyorum yine cevap yok rivayet deniyor geçiştiriliyor ama kendi yaptığın kurnazlığı üstüne aymazlık katarak bana yamamaya çalışıyorsun

sen aklınca islamı eleştirmeye kalkıyorsun ama islamın en temel kaynağı olan kuranı ve ayetini nedense tınmıyorsun sebeb ne..

aynı durum oruç içinde geçerli..vakti vardır eğer vakit girmezse şartlar oluşmassa oruç tutamassın

bu temkindir ..temkin ne biliyormusun

eh bide takva var ...takvaya göre bulunduğun coğrafi konuma en yakın ülkenin imsak vakitlerini esas alarak ibadetini dilersen yaparsın..

başka soru var mı ?

@zirve011 sen bana kuranda buz cehennemi yok dedin bende ilgili ayetin latince çevirisini verdim ne tıkanması

çuvalladığının farkındasın tabi, lafı değiştiriyor hala. yahu verdiğin ayet seni kurtarmıyor. tromso için 18 hazirandan itibaren imsakiye verdim sana. tüm vakitler giriyor, saatleri var. 22 saat oruç tutacaksın. ayet seni kurtarmıyor.
    neymiş? vakitler varmış. 22 saat oruç tutacak tromso'daki kulları allahın sevmediği kullarmış demek.
    özellikle kutuptan örnek vermedim zaten bu vakit geyiğini yapma diye. hala bulunduğu yere en yakın ülkenin imsak vakitleri diyor.
    TROMSO'NUN KENDİ İMSAK VAKİTLERİ VAR, TAKVA DEDİĞİN SAFSATAYA GEREK YOK HUUUUUUUU!
    daha da açık yazılmaz, disleksi falan yoksa anlarsın.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.