Şimdi Ara

İslamiyet Soğuk ve yeşil yerlere yakın topluluğa indirilseydi cennet ve cehennem nasıl tasvir edilirdi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hawk1903

Aynı şekilde kuranda neden sadece arabistan ve çevresinde yaşayan hayvanların ve bitkilerin isimleri geçiyor? Mesela kanguru, fok balığı, penguen veya karpuz, avokado, kivi vs. islamın doğduğu topraklar harici şeylerden bahsedilmez?

kuran neden hangi gerekçeler ile nazil oldu yani amaç ne idi
  • hay senin smileyine......
    ulan her iki satırda bir gülme smileyi koyup durmuş. okurken çıldırdım. bırakın şununla tartışmayı. Daha tartışma adabından haberdar değil.
    daha fazla dayanamadım bastım blok.
    bir insan bu kadar mı olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

quote:

Aynı şekilde kuranda neden sadece arabistan ve çevresinde yaşayan hayvanların ve bitkilerin isimleri geçiyor? Mesela kanguru, fok balığı, penguen veya karpuz, avokado, kivi vs. islamın doğduğu topraklar harici şeylerden bahsedilmez?

Amacı beni ilgilendirmiyor. Ki konumuz o değil. Sadece arap coğrafyasındaki hayvanlar ve bitkiler geçmesi şüphe uyandırıcı tüm insanlığa geldiği iddia edilen bir kitap için.
  • quote:

quote:

quote:

Amacı beni ilgilendirmiyor. Ki konumuz o değil. Sadece arap coğrafyasındaki hayvanlar ve bitkiler geçmesi şüphe uyandırıcı tüm insanlığa geldiği iddia edilen bir kitap için.

botanik üzerine yada zooloji amaçlı -temelli nazil olsa idi kuran eleştirini haklı bulabilirdim...ancak kuran tevhid iman muamelat dünya hayatını şekillendirme ahirete hazırlık amaçlı nazil oldu

• quote:

quote:

quote:

quote:

botanik üzerine yada zooloji amaçlı -temelli nazil olsa idi kuran eleştirini haklı bulabilirdim...ancak kuran tevhid iman muamelat dünya hayatını şekillendirme ahirete hazırlık amaçlı nazil oldu

o zaman su ayetin kuran da ne isi var.

Ey Peygamber, gerçekten biz sana ücretlerini (mehirlerini) verdiğin eşlerini ve Allah'ın sana ganimet olarak verdikleri (savaş esirleri)nden sağ elinin malik olduğu (cariyeler) ile seninle birlikte hicret eden amcanın kızlarını, halanın kızlarını, dayının kızlarını ve teyzenin kızlarını helal kıldık; bir de, kendisini peygambere hibe eden ve peygamberin kendisini almak istediği mü'min bir kadını da, -mü'minler için olmaksızın yalnızca sana has olmak üzere- (senin için helal kıldık). Biz, kendi eşleri ve sağ ellerinin malik olduğu (cariyeleri) konusunda onlar (mü'minler) üzerine neyi farz kıldığımızı bildik (size bildirdik). Böylelikle senin için hiç bir güçlük olmasın. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Atılgan oo kullanıcısına yanıt
    sadece peygambere has bi durum yok ki..

Size (şunlarla evlenmeniz) haram kılındı. Analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kızkardeş kızları, sizi emzirmiş olan (süt) anneleriniz, süt anneden kızkardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri, kendileriyle birleştiğiniz kadınlarınızdan olup, evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Fakat eğer onlarla henüz birleşmemişseniz, o taktirde (onlarla evlenmenizde) sizin üzerinize bir günah yoktur. Ve sizin sulbünüzden gelen oğullarınızın eşleri (kadınları) ve iki kızkardeşi bir arada (nikâh altında) toplamanız. Geçmişte olanlar hariç. Muhakkak ki, Allah Gafur'dur, Rahîm'dir.

Ve evli kadınlarla evlenmeniz (haram kılınmıştır), elinizin altında bulunan cariyeler müstesna. (İşte bunlar) Allah'ın size yazdıklarıdır (farz kıldığı hükümlerdir). Ve bunların dışında olanlar, iffetli olmak ve zina yapmamak şartıyla mallarınızla istemeniz (mehirlerini verip almanız) size helâl kılındı. Artık onlardan faydalanmak isterseniz o taktirde farz olan mehirlerini onlara verin. Ve bu farzdan sonra, razı olduğunuz konuda onunla anlaşmanızda sizin üzerinize bir günah yoktur. Muhakkak ki Allah Alîm'dir, Hakîm'dir.

Ve içinizden kimin, mü'min ve hür kadınlarla nikâh yapmaya (evlenmeye) gücü yetmezse, o zaman ellerinizin altında bulunan genç mü'min cariyelerinizden (alıp) evlensin. Allah sizin îmânınızı daha iyi bilir. Siz birbirinizdensiniz (aynı soydan gelmesiniz). Öyle ise iffetli yaşamaları, zina etmemeleri ve gizli dost tutmamaları şartıyla sahiplerinin izniyle mehirlerini marufla (örf ve adete uygun olarak) vererek onları nikâhlayın. Fakat, evli olduğu halde fuhuş yaparlarsa o taktirde hür kadınlara uygulanan azabın (cezanın) yarısı kendilerine uygulanır. İşte bu (cariye ile nikâhlanma izni) içinizden (zina etme) sıkıntısına düşmekten korkanlar içindir. Ve sabretmeniz sizin için daha hayırlıdır. Ve Allah Gafur’dur, Rahîm'dir.

yani açıkca görüldüğü üzre toplumun temel taşını oluşturan ailenin kurulması noktasında kimler ile evlenileceği kimler ile evlenilmeyeceği gibi bir çok husus gah hz peygamber şahsında gah biz müminler şahsında ayetler ile belirtilmiştir..

yani sadece peygambere has bir izin ruhsat olmadığı gibi...ona müsade edilen yani senin alıntıladığın ayette bahsi geçen kimseler ilede evlenebilmekteyiz..işte bu nedenler ile o ayetin ve benim alıntıladığım ayetlerin kuranda bulunmasında ne mahsur olabilir ki..tek istisna peygamber eşleri ile evlenmek haram zira onlar müminlerin anneleri hükmünde oluyorlar..

islam yani kuran hayatın 24 saatini toplumun her kademesini sosyo kültürel ekonomik siyasi nerede ise her şeyi dizayn eder hükmeder karışır şekillendirir..evlilik hususu gibi çok önemli neslin devamını sağlayan toplumu oluşturan çekirdek yapınındabu düzenlemeye tabi tutulması kurallara bağlanması olması gerekendir..

geçmemesi abes olurdu zaten..

• Helal ve haram kavramları anlaşılmalı gibi.

Hurum giyen ortunen mealinde haram erkek kişi manasında kullanılmış olabilir. Mescidel haram... Haram mescid... Haramın mescidi.... Hurum giyenin mescidi....haram olan rasulun mescidi....

Kanı yasak olan yani haram olan manasında rasul kavramı on plana çıkmış gibidir.

Helal haramın zıddı ise kadın demektir. Onları sana helal kıldık demek onlar senin nazarında haram olmayan kişi kıldık demektir. Ancak neden? Çok eşlilik zaten vardı. Neden helal vurgusu yapılmış.

Kadının helalliğine vurgu esasen duacı olan acziyet sahibi olanı tanıtmak amaçlı olmalıdır. Bu nedenle haram olan helalin ne olduğunu öğrenir.

Bence haram eksilerek helal olur. Yani bir rasul duacı oluyorsa artık helaldir.

Bir işi başından sonuna kadar yapan kişi artık bir duacıya donmuştur. Bu kişi artık helaldir.

Ancak kime helaldir?

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Onlar ki rasullerini şehit ettiler. Zekeriyayı yahyayı oldurduler. İsayı çarmıha gerdiler aleyhimusselam.

Helal olan anne-evlat anne- koca arası ilişki değildir.

Yahudilere tek tırnaklı hayvanları haram kıldık.

Onlar haramı helal mi kılmak istiyor...

Haram da bellidir helal de bellidir sınırı aşanların(haddi aşanların) vay haline...

Helal kavramsal olarak bence saptırılmış bir kavramdır.

Teorik olarak nikah denen hal yani mahremi kaldırmak perdeyi kaldırmak denen hal de böyledir

Biz meleğimizi bir inse gosterirken perdeyi kaldırdık da onlar bir kadın bize helal mi diyor. Zaten onlar melekler Allahın kızlarıdır da dediler.

Nikahın melekle olduğunu biz kabul ediyoruz. Ancak iki rasul arasında perdeyi kaldıran şeye eşcinsel bir tutummuş gibi kikirdeyerek yaklaşıyoruz..

Vahyin gelişindeki perdesel tutumu kasıtlı ve bilinçli olarak çarpıtıyoruz.

Yahudilikten kasıt israilli ya da musevi demek değil. Bunu açıklamak lazım.

Yahudi rasulun indirdiği kitabı indiremeyen kimseye denebilir. Ayrıntılı olarak da açıklanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 17 Mayıs 2016; 20:17:48 >

• quote:

neyse cevap gelmedi ben yazayım ama öncesinde konuya sebeb düşünceye açıklık getirelim

bu vb fikirler dinden bi haber aydınlanmış abilerin akılları sıra islama gölge düşürme çabasından kaynaklanır...

neymiş hz peygamber yaşadığı coğrafya ve şartlarını esas alarak din oluşturdu...o coğrafya çok sıcaktı vss insanları korkutmak için cehennem ateşi devreye girdi vssss

yok yeaaa

zemherir cehennemi var onu napıcaz ..yoksa hz peygamber kutuplara gidip soğun tadına mı baktı.. tabi ya izlandaya gitti ticaret kervanları ile baktı dağ taş buz ateş cehennemi yanında bide buz cehennemi icad etti demiii

neyse bu deli saçmalıklarına cevap vermek bile abes ya

bu aydınlanmış über zeki abiler zemherirden habersiz oldukları için ki aynı zamanda daha bi çok şeyden ..bu türden abuk mesnedsiz ancak kendileri gibi olanları ikna edebilecek sureta mantıklı özde deli saçması bi takım idaalar ile zihinleri bulandırma çalışmalarına devam etmekteler

gelelim oruç namaz meselesine

hashus adlı üyeye bi soru sordum imtihan amaçlı değil tabi..

namazın farzları...

namazın farzları 12 dir

vakit ise farzlarından biridir...namazın sebebi vaktin girmesidir..vakit girmeyince..sebeb yoktur.. sebeb olmayınca da müsebbeb (namaz) olmaz..bu.. tıpkı.. ayakları kesik bir kimseden.. abdestte ayaklarını yıkama mecburiyetinin ortadan kalkması gibidir..aynı durum oruç içinde geçerlidir..vakit şarttır..

ancak yinede takva üzre davranma gayretinde olanlara hz peygamber bu konuda vahiy eşliğinde kendilerine en yakın yere göre ayarlamaları hususunda fetva vermiştir..

yani bug evrensel olamama vss yoktur

ne vardır

cehalet

Kardeş bir seyahatname var İbn-i fadlan adında biri islam yeni çıkmış tebliğ falan yapıyor o seyahatnamede Bulgar ülkesinde namaz kılmaya çalışıyor o bölümü bir oku.Adam yeni keşfediyor gecelerin uzun olduğunu tabi haberleri yok dünya yuvarlak falan zor işler o döneme göre.

• quote:

sadece peygambere has bi durum yok ki..

Size (şunlarla evlenmeniz) haram kılındı. Analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kızkardeş kızları, sizi emzirmiş olan (süt) anneleriniz, süt anneden kızkardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri, kendileriyle birleştiğiniz kadınlarınızdan olup, evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Fakat eğer onlarla henüz birleşmemişseniz, o taktirde (onlarla evlenmenizde) sizin üzerinize bir günah yoktur. Ve sizin sulbünüzden gelen oğullarınızın eşleri (kadınları) ve iki kızkardeşi bir arada (nikâh altında) toplamanız. Geçmişte olanlar hariç. Muhakkak ki, Allah Gafur'dur, Rahîm'dir.

Ve evli kadınlarla evlenmeniz (haram kılınmıştır), elinizin altında bulunan cariyeler müstesna. (İşte bunlar) Allah'ın size yazdıklarıdır (farz kıldığı hükümlerdir). Ve bunların dışında olanlar, iffetli olmak ve zina yapmamak şartıyla mallarınızla istemeniz (mehirlerini verip almanız) size helâl kılındı. Artık onlardan faydalanmak isterseniz o taktirde farz olan mehirlerini onlara verin. Ve bu farzdan sonra, razı olduğunuz konuda onunla anlaşmanızda sizin üzerinize bir günah yoktur. Muhakkak ki Allah Alîm'dir, Hakîm'dir.

Ve içinizden kimin, mü'min ve hür kadınlarla nikâh yapmaya (evlenmeye) gücü yetmezse, o zaman ellerinizin altında bulunan genç mü'min cariyelerinizden (alıp) evlensin. Allah sizin îmânınızı daha iyi bilir. Siz birbirinizdensiniz (aynı soydan gelmesiniz). Öyle ise iffetli yaşamaları, zina etmemeleri ve gizli dost tutmamaları şartıyla sahiplerinin izniyle mehirlerini marufla (örf ve adete uygun olarak) vererek onları nikâhlayın. Fakat, evli olduğu halde fuhuş yaparlarsa o taktirde hür kadınlara uygulanan azabın (cezanın) yarısı kendilerine uygulanır. İşte bu (cariye ile nikâhlanma izni) içinizden (zina etme) sıkıntısına düşmekten korkanlar içindir. Ve sabretmeniz sizin için daha hayırlıdır. Ve Allah Gafur’dur, Rahîm'dir.

yani açıkca görüldüğü üzre toplumun temel taşını oluşturan ailenin kurulması noktasında kimler ile evlenileceği kimler ile evlenilmeyeceği gibi bir çok husus gah hz peygamber şahsında gah biz müminler şahsında ayetler ile belirtilmiştir..

yani sadece peygambere has bir izin ruhsat olmadığı gibi...ona müsade edilen yani senin alıntıladığın ayette bahsi geçen kimseler ilede evlenebilmekteyiz..işte bu nedenler ile o ayetin ve benim alıntıladığım ayetlerin kuranda bulunmasında ne mahsur olabilir ki..tek istisna peygamber eşleri ile evlenmek haram zira onlar müminlerin anneleri hükmünde oluyorlar..

islam yani kuran hayatın 24 saatini toplumun her kademesini sosyo kültürel ekonomik siyasi nerede ise her şeyi dizayn eder hükmeder karışır şekillendirir..evlilik hususu gibi çok önemli neslin devamını sağlayan toplumu oluşturan çekirdek yapınındabu düzenlemeye tabi tutulması kurallara bağlanması olması gerekendir..

geçmemesi abes olurdu zaten..

ayetin inis sebebini bilen birisi icin soylediklerin geçersiz. bak asagiya ayetin inis sebebini koyuyorum.

Ayetin nüzul sebebi ile ilgili rivayetler:
    1-Ümmü Hâni' bint Abdülmuttalib'den rivayet edildiğine göre o şöyle demiştir:
    "Rasûlullah (s.a.v.) benimle evlenmek istedi, ben de mazeret beyan ederek kabul etmedim ve beni mazur gördü. Sonra Allah Tealâ bu âyet-i
    kerimeyi indirdi. Ben, bu âyete göre O'na helâl kılınmamıştım. Çünkü ben, hicret edenlerden "Tuleka"dan idim." Mekke'nin fethi günü
    müslüman olanlara "Tuleka" adı verilmişti ve Ümmü Hâni de o gün müslüman olanlardandı."
    [126]
    2-Ümmü Hâni' bint Abdülmuttalib'den rivayet edildiğine göre o şöyle demiştir:
    "Bu ayet benim hakkımda nazil oldu. Peygamberimiz (s.a.v.) benimle evlenmek istemişti. Bundan nehyolundu. Zira ben hicret etmemiştim."
    [127]
    3-Ayet-i kerimenin "Ve bir de eğer mü'min bir kadın kendisini Peygamber'e hibe eder de Peygamber de onunla evlenmeyi isterse onu -ki bu
    mü'minlerden ayrı olarak sadece sana mahsus olmak üzere- senin için helâl kıldık." kısmının nüzul sebebi olarak İbn Sa'd'ın İkrime'den
    rivayetle tahricinde o şöyle demiştir:
    "Bu âyet-i kerime Ümmü Şerîk ed-Devsiyye hakkında nazil oldu."
    [128]
    4- Münîr ibn Abdullah ed-Düelî'den rivayet edildiğine göre "Ümmü Şerîk Ğaziyye bint Câbir ibn Hakîm ed-Devsiyye, kendini Hz.
    Peygamber (s.a.v.)'e arzederek hibe etmiş; Rasûlullah (s.a.v.) da bunu kabul buyurmuştu. Ümmü Şerîk güzel bir kadındı ve onu kıskanan Hz.
    Aişe:
    "Kendini bir erkeğe arzeden ve hibe eden bir kadında elbette hayır yoktur." demişti. Ümmü Şerîk der ki:
    İşte bu âyetteki "Kendini Rasûlullah'a hibe eden kadın."benim ve Allah beni "Mü'min olarak adlandırdı ve
    "Ve bir de eğer mü'min bir kadın kendisini Peygamber'e hibe ederse..."buyurdu. İşte bu âyet-i kerimenin nüzulü üzerine Hz. Aişe Hz. Peygamber (s.a.v.)'e:
    "Görüyorum ki Allah, senin arzunu hemencecik yerine getiriyor." demiş."
    [129]

Tefsirlere de bakılabilir ayrıca.

• John WICK kullanıcısına yanıt
    evet o olaydan haberdarımda senin okuyup ancak farkına varamadığın bi nokta var aynı adlı seyahatnamede..akşam ile yatsının birleştirilmesinden bahseder..müezzin hatırla

buna "cem-i te'hir denir yani aslen arapların ve ilk dönem yeni müslümanların nasıl davranılması gerektiğinden haberleri vardı zor felan değil yani..dini bir ölçüdür..arefe günleride arafatda böyle kılınır

vaktin çabuk geçtiği bölgelerde bu şekilde namaz kılanabilir...

dünya yuvarlaktı bilinmiyordu felan biraz abartı olmuş yani

@atılgan ..ben peygambere kendisini hibe eden kadınlar ile evlenebiliriz demedim ki..onlar dışındaki tüm adı geçen evlilik türleri bizlerde helal..ahzab suresinde bahsi geçen hangi evlilik türünü bizlere haram kılmış ki Allah ..bizlerede helal

• quote:

evet o olaydan haberdarımda senin okuyup ancak farkına varamadığın bi nokta var aynı adlı seyahatnamede..akşam ile yatsının birleştirilmesinden bahseder..müezzin hatırla

buna "cem-i te'hir denir yani aslen arapların ve ilk dönem yeni müslümanların nasıl davranılması gerektiğinden haberleri vardı zor felan değil yani..dini bir ölçüdür..arefe günleride arafatda böyle kılınır

vaktin çabuk geçtiği bölgelerde bu şekilde namaz kılanabilir...

dünya yuvarlaktı bilinmiyordu felan biraz abartı olmuş yani

@atılgan ..ben peygambere kendisini hibe eden kadınlar ile evlenebiliriz demedim ki..onlar dışındaki tüm adı geçen evlilik türleri bizlerde helal..ahzab suresinde bahsi geçen hangi evlilik türünü bizlere haram kılmış ki Allah ..bizlerede helal

Neden dünyanın yuvarlak olduğunun kanıtlanması denen nane var o halde ? Dünyanın yuvarlak olduğu madem biliniyor müslüman Araplar İspanya'ya girdiğinde bahsetmemişlermi yüzyıllar sonra aynı İspanya'dan Macellan çıkıp dünyayı gemiyle turlayıp yuvarlaktır denmiş.

Çok daha önce Pisagor'un yuvarlak olduğundan bahsettiği biliniyor ama müslümanlar madem dünya zaten yuvarlaktır aksi söz konusu bile değildir demişlerse bunca kaynak arasında bir müslüman bilim adamı veya düşünürün adı geçmesi lazım.

• John WICK kullanıcısına yanıt
    biruni ..fahredin razi ibni arabi imam gazali..imam şafi beydavi ve nesefi..
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Hadisleri kuran ı kerimin önüne koyarsanız. Orada bir sıkıntı var demektir. Hadisten bahsetmek en son iş. Tüm hayatı ve ahireti aydınlattığı, yol gösterdiğini iddia eden kutsal kitap bu soruya da mantıklı ve gerçekçi bir cvp veriyordur illaki.

• pruvap kullanıcısına yanıt
    koymuyorum..birlikte cem ederek değerlendiriyorum..bana göre dini ilahi mesajı kimse ama kimse hz peygamberden daha iyi anlamış yaşamış ve anlatmış değildir..hal böyle iken onun sünnetini (hadislerini) kuranı anlamada kendime rehber kılmamdan daha doğal ne olabilir..

ki zaten kuran da sünnet ekseninde kuranı anlama yaşamaya yönelik onlarca ayet var..

kim sünneti şu yada bu bahane ile kenara atıp..sadece kuran diyorsa ya kandırılmış bir insandır yada sapıklığa götürmekle vazifeli bir haindir..zira başka bir seçenek söz konusu olamaz

kuran ve sünnet kopmaz bir bağ ile bağlanmıştır..

Nitekim kendi içinizden size âyetlerimizi okuyan, sizi kötülüklerden arındıran, size Kitab'ı ve hikmeti talim edip bilmediklerinizi size öğreten bir Resûl gönderdik.Bakara 151.

hidayet kaynağı kurandır öğretmeni ise hz peygamber..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 17 Mayıs 2016; 23:02:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

quote:

ne bugu yahu bug yok din konusunda bilgisiz inkarcının hayalleri var

nasıl buz cehennemi yok...bak janvaljana ayetle örnek verdim hadilerde bahsi geçen buz cehennemi olan zemheriden bahsediyor...insan suresi 13.

hadisleri belirli bir dönem yazdırmmaış daha sonra serbest bırakmıştır..9 yaşında evlendim hadisinin yanında 320 sahabiye ellerinde ırmak misali akan su ile mucize göstermesi de var..

320 sahabi buharideki hadisde susuuzlukdan kırılırken hz peygamberin mucizesi sonrası ..ellerinden akan sular ile hem kırbalarını hemde abdest ihtiyaçlarını gidermişler..

nasıl olacak şimdi.. eğer bana hadisler ile gelirseniz sizler pişman olursunuz ben değil..ayrıca

hadisleri değerlendirirken hadis usülü kriterlerini dikkate alırız ..hadis tahrici nedir nasıl yapılır sika nedir ahad haber nedir hasen hadis nedir ahad haber itikadda delil olur mu ? gibi yüzlerce mesele var sen bunlardan hangisine vakıfsın..

insan suresi 13 İmam İskender Ali Mihr: Orada tahtlar üzerinde yaslanırlar. Orada güneş (şiddetli sıcak) ve şiddetli dondurucu soğuk görmezler.

http://www.kuranmeali.org/76/insan_dehr_suresi/13.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

bahsettiğin sürede sadece cennette dondurucu soğuk görmezler diyor.

Kimlerle tartışıyoruz burada.

Orada taht üzerinde oturanlar (kurtulanlar) için görmezler diyor. Bu söylenen şeylerin olmayacağı anlamına gelmiyor.

ne saçmalıyorsun. olmayacak demiyorum ama olacak diye bir ayette yok kanıt olarak.

• Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Ben hadis yok demedim, kuran dan önce gelmez sonra gelir dedim. İddialarınızı öncelikle ayetlere dayandırmalısınız dedim, siz direkt hadis diyorsunuz. Bence bu yanlış.hadisler gerceğin referansı dır. Allah kelam ı değil peygamber sözüdür dolayısıyla 2. Sıradadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: pruvap

Ben hadis yok demedim, kuran dan önce gelmez sonra gelir dedim. İddialarınızı öncelikle ayetlere dayandırmalısınız dedim, siz direkt hadis diyorsunuz. Bence bu yanlış.hadisler gerceğin referansı dır. Allah kelam ı değil peygamber sözüdür dolayısıyla 2. Sıradadır.

Adam en önce Dehr 13'ü gösterdi yalnız.

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Konuyu dikkatli takip ederseniz önce topu taca atıyor, namazın farzlarını soruyor. Sonra hadis diyor, sıkışınca insan suresi 13 ü gösteriyor. Biliyosan tak diye koyacaksın ayeti... Varsa kuranda çıkarıp koysun öğrenelim. Bu kadar basit.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

quote:

ne bugu yahu bug yok din konusunda bilgisiz inkarcının hayalleri var

nasıl buz cehennemi yok...bak janvaljana ayetle örnek verdim hadilerde bahsi geçen buz cehennemi olan zemheriden bahsediyor...insan suresi 13.

hadisleri belirli bir dönem yazdırmmaış daha sonra serbest bırakmıştır..9 yaşında evlendim hadisinin yanında 320 sahabiye ellerinde ırmak misali akan su ile mucize göstermesi de var..

320 sahabi buharideki hadisde susuuzlukdan kırılırken hz peygamberin mucizesi sonrası ..ellerinden akan sular ile hem kırbalarını hemde abdest ihtiyaçlarını gidermişler..

nasıl olacak şimdi.. eğer bana hadisler ile gelirseniz sizler pişman olursunuz ben değil..ayrıca

hadisleri değerlendirirken hadis usülü kriterlerini dikkate alırız ..hadis tahrici nedir nasıl yapılır sika nedir ahad haber nedir hasen hadis nedir ahad haber itikadda delil olur mu ? gibi yüzlerce mesele var sen bunlardan hangisine vakıfsın..

insan suresi 13 İmam İskender Ali Mihr: Orada tahtlar üzerinde yaslanırlar. Orada güneş (şiddetli sıcak) ve şiddetli dondurucu soğuk görmezler.

http://www.kuranmeali.org/76/insan_dehr_suresi/13.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

bahsettiğin sürede sadece cennette dondurucu soğuk görmezler diyor.

Kimlerle tartışıyoruz burada.

Orada taht üzerinde oturanlar (kurtulanlar) için görmezler diyor. Bu söylenen şeylerin olmayacağı anlamına gelmiyor.

ne saçmalıyorsun. olmayacak demiyorum ama olacak diye bir ayette yok kanıt olarak.

Yav ne diyorsun sen ? Asıl sen saçmalıyorsun. Daha ne olduğunu bilmiyorsun orada gelip birde bana ne saçmalıyorsun diye söyleniyorsun. İnanmıyorsanız inanmayın nedir bu kadar çektiğiniz ? Artık ayetleri bile köşeye sıkışınca çevirmeye başladınız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.