Şimdi Ara

İslamiyet Soğuk ve yeşil yerlere yakın topluluğa indirilseydi cennet ve cehennem nasıl tasvir edilirdi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tromsodakiler hayatlari boyunca 22 saat oruc mu tutacak bi ogrenin bakalim .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C302EA147

quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

ne bugu yahu bug yok din konusunda bilgisiz inkarcının hayalleri var

nasıl buz cehennemi yok...bak janvaljana ayetle örnek verdim hadilerde bahsi geçen buz cehennemi olan zemheriden bahsediyor...insan suresi 13.

hadisleri belirli bir dönem yazdırmmaış daha sonra serbest bırakmıştır..9 yaşında evlendim hadisinin yanında 320 sahabiye ellerinde ırmak misali akan su ile mucize göstermesi de var..

320 sahabi buharideki hadisde susuuzlukdan kırılırken hz peygamberin mucizesi sonrası ..ellerinden akan sular ile hem kırbalarını hemde abdest ihtiyaçlarını gidermişler..

nasıl olacak şimdi.. eğer bana hadisler ile gelirseniz sizler pişman olursunuz ben değil..ayrıca

hadisleri değerlendirirken hadis usülü kriterlerini dikkate alırız ..hadis tahrici nedir nasıl yapılır sika nedir ahad haber nedir hasen hadis nedir ahad haber itikadda delil olur mu ? gibi yüzlerce mesele var sen bunlardan hangisine vakıfsın..

insan suresi 13 İmam İskender Ali Mihr: Orada tahtlar üzerinde yaslanırlar. Orada güneş (şiddetli sıcak) ve şiddetli dondurucu soğuk görmezler.

http://www.kuranmeali.org/76/insan_dehr_suresi/13.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

bahsettiğin sürede sadece cennette dondurucu soğuk görmezler diyor.

Kimlerle tartışıyoruz burada.

Orada taht üzerinde oturanlar (kurtulanlar) için görmezler diyor. Bu söylenen şeylerin olmayacağı anlamına gelmiyor.

ne saçmalıyorsun. olmayacak demiyorum ama olacak diye bir ayette yok kanıt olarak.

Yav ne diyorsun sen ? Asıl sen saçmalıyorsun. Daha ne olduğunu bilmiyorsun orada gelip birde bana ne saçmalıyorsun diye söyleniyorsun. İnanmıyorsanız inanmayın nedir bu kadar çektiğiniz ? Artık ayetleri bile köşeye sıkışınca çevirmeye başladınız.

Alıntıları Göster
    Gülmekten karnıma ağrılar girdi yemin ediyorum.Normalde hep ciddi cevap yazma taraftarıyımda bu yorumu yapmadanda edemeyeceğim.

Hiç aklıma gelmezdi bir ateistin , hadisi savunan bir müslümana ayeti doğru düzgün şekilde açıklayacağı.Zirve kardeş ateist olmana rağmen seni bir müslüman olarak tebrik ediyorum çok samimiyim bu konuda.

Zemheriran kelimesi neyi çağrıştırıyor sana sevgili sabah yıldızı?

Zemheri ayı vardır.Ne demektir zemheri?Şiddetli dondurucu soğuk manasına gelir.

Senin örnek verdiğin insan suresi 13 suresinde bahsedilen "Koltuklarında diledikleri gibi dinlenir, orada ne güneş sıcağı görürler, ne de dondurucu soğuklara uğrarlar." meali cennetteki kişilerden bahseder.

Sen buradan tuttun nasıl cehennem anlamını çıkarttın?

Zemheriran derken türkçe kelime karşılığı olarak tabikide dondurucu soğuk denecek.Gerçi zemheride dense olur dilimizde kullanılıyor en azından iç anadolu kesminde çok kullanılır.Ama herkesin anlaması açısından şiddetli soğuk diye bahsedilmesi öyle çevrilmesi daha uygundur ki ikisinin arasındada fark yoktur anlattığı şey sonuç itibariyle şiddetli soğuk dondurucu soğuk manasına gelir.

• EmuMaster kullanıcısına yanıt
    bende seni kınıyorum sabah yıldızı nın mantığı gayet tutarlı ve katılıyorum düşüncesine .. herşeyi satırlamak mı lazım ! bu insan akledebilen (bağlantı kurabilen ) bir mahluk degil mi ?

cennette zemheri dondurucu soğuk yoksa -----------> cehennemde dondurucu soğuk pek tabikide olacaktır .. bu akıl yürütmede nasıl bir tutarsızlık gördün bi yazsana !!!

cehennem derin çukur demek dipsiz bir mekan en aşağısı anlamında bir kelime !!! senin benim hayal bile edemeyecegimiz bir mekan

dondurucu soğuğa ait bir azabın olmadıgını sana düşündüren nedir ?
  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    Beni kına, kına ama ortada bildirdiğim bir yanlış varsa öyle kına sonra doğruyu bildirdiğin için ellerine yak bir kına.

E be müslüman, kur'an da cehennemin herhangi birinde dondurucu soğuk olduğuna dair en ufak bir şey gösterde bende yanlış yaptığımı kabul edip özür dileyeyim sizden.Allah'ın bildirmediği bir şeyi, sanki Allah bildirmiş gibi birde zerre alakası olmayan ayetten komik bir şekilde benzetme yapıyorsunuz, bunun açıklamasınıda size bir ateist yapıyor, keşke daha önce görseydimde ondan önce ben yazsaydım.Çok mu gurur duyulacak bir iş yapıldı şimdi araştırılmadan edilmeden?

Bakın güzel arkadaşlarım, bilmediğiniz bir konu var ise, hiç bir kimseye cevap verme zorunda değilsiniz böyle bir hisse kapılmayın.İslam dinini bozan temellerden biriside budur.Zoraki cevap verme ihtiyacı.İlla bir soru soruluyor ise kur'an merkezli araştırılır cevap bulunursa cevap yazılır.Diğer türlü kur'an da bile bahsedilmeyen bir argümanı tarihin belli bir kısmında sözde peygamber söyledi diye iddia edilen kişilerin laflarını getirir söylersen bak elin ateisti gelir seni böyle bozar işte.

Ben bilmiyormuyum burada yazılan her soruya karşı cevap yazmayı?

Cehennemde soğuk vardır yoktur ben orasını bilemem.Henüz kıyamet kopmadı henüz cehenneme gitmedik.Bize cehennem ile ilgili bildirilen şeyler kur'an ile sınırlıdır.Ondada soğuk tarzı bir şeye rastladığımı hatırlamıyorum.Eğer varsa getir koy ayetide bende özür dileyim sizden yanlışımı kabul edip, aha burada herkes şahit.

Bana olmadığını düşündüren bir şey yok size olduğunu düşündüren nedir diyeceğim sonra sen tutup ya alakasız bir ayet atacaksın yada kur'an referansı bile olmayan bir hadis getireceksin.

Savunma mekanizmanız öyle bir öfke üzerine kurulmuşki aynı dine inandığınız insanları bile anlamıyorsunuz.

Sizi hep uyarıyoruz.Kur'an'dan referansı olmayan kur'an tabanı olmayan hadisler üzerinde durmayın.Özellikle ve özellikle eğer bu konu dışında bahsettiyseniz kur'an ile çelişen hadislerden bahsetmemek bir kenara direk silip atın.Peygamberin kur'an ile çelişen bir şeyi söyleme ihtimali bile yoktur.

Kur'an Allah'ın da sünnetidir peygamberinde sünnetidir.Peygamber kur'an dışında bir hüküm vermez kur'an dışında bir gayb haberi söylemez.Tüm gayb bilgileri eksiksiz şekilde bu kitapta bahsedilmiştir.Eğer sen tutupta bahsedilmediğini söylersen sen bu kitabı inkar etmiş olursun.

Neden sadece kur'an niye sadece kur'an? Buyur nedeni;

Furkan 30;
    "Peygamber der ki: Ey Rabbim! Kavmim bu Kur'an'ı büsbütün terkettiler."

Zuhruf 44;
    "Doğrusu Kur'an, sana ve kavmine bir öğüttür. İleride ondan sorumlu tutulacaksınız."

İsterseniz namaz rekatları geyiğide yapalım?Bakalım işin sonunda kim zararlı çıkacak kim cevap veremeyecek?Kim kur'an'ı tamamen terkedip hadislere yönelecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 22 Mayıs 2016; 23:32:12 >

• Zemheririn suyun iplik iplik aktığı bir yer olması mümkün gibime geldi.

Şayet bunu buz olarak yorumlayacaksak suyun aktığı anda iplik iplik olduğu yer gibi anlamamız lazım.

Suyun ipliklerden orulduğunu duşunursek yumuşacık su manası da mümkün.

İpek gibi yumuşacık su gibi. Bu açıdan can yakmayan manası da uygun olur.

İpeğin su gibi aktığı denirse ipekboceğinin orduğu şeye zemheri denebilir.

Bu şey ipekboceğini koza halinde orter ancak onu yakmaz serin tutar. Ancak ipek çıkarmak için onu kaynar suya atarlar ve cehennemi adlandırır.

Serin olması gerekirken yakan su ile anılan ipekboceğinin iplik iplk akan suyu ise ortalama olarak zemheriyi anlatabilir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    edip yüksel dinleyip youtube dan gelip burda vaaz veriyon baq ben 95 imam hatip mezunuyum masal dinleyecek yaşı gectim ok .. arabcada az cok bilirim kuranıda okudum .

sen kuranın ne oldugunu bilmiyorsun ve kitab fetişizmi yapıyorsun ayet carpıştıracak degilim senle sadece 1 soru sordum doğru düzgün cevab ver

cehennemde zemheri dondurucu soğuk bir azabın olmadıgını sana düşündüren ne ? sabah yıldızı ayet üzerinden konuşmuş zaten temelinde bunun üzerinede rivayet belirtmiş .. bence doğru bir mantık

2.si rabbimizin bir kanunu yasası dırki toplumun içinden bir nebi-resul secip o kişi üzerinden vahyetmiştir .. peygamberin uygulamalarıyla günümüze yaşayan sünnet olarak nesillerle aktarılagelmiş bir dinin mensubuyuz .. namaz geyiği yapmaya gerek yok sen gözlerini dünyaya actıgında atalarının namaz kıldıgını gördün camide cünkü kesintisiz bir sekilde peygamberin namaz ritüeli günümüze ulaştı 7. yüzyıldan bu yana kurandan namaz rekatı çıkarıyomuş gecin bu masalları

kuranda herşeyin satırlandıgını zannediyorsun halbuki kuran ana kitab tan bir okunmadır herşey ANA KİTAB ta satırlanmıştır . eger ellerinin arasındaki ciltlenmiş kuranda her sey satırlansaydı yeryüzündeki agaclar kalem olsa denizler mürekkep yine yazılacaklar a yetmezdi

kuranın ne oldugunu bilsen keşke savunmadan önce baq ben iyi bir tartışmacıyımdır sanada söylüyorum beni yenmen için
    1- benden daha zeki olman lazım
    2- daha cok ilmin olması lazım
    şimdi polemik yapmadan sorumun cevabını vermeni bekliyorum

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    Edip yüksel?Bir etiketçi daha çıktı ortaya.Aferim böyle bölünmeye devam.Edip yüksel'ci olmadığım halde öyle olduğumu nerden çıkardın?Bu önyargı nereden geliyor?

Benim için kim kur'an'ın mantığını ortaya koyarsa sadece o söz önemlidir.O kişide önemli değildir.Benim için olgular önemlidir şahıslar değil.Sadece önemli olan şahıslar ise peygamberlerdir onlarda Allah'ın vahiysini hatasız eksiksiz vermişlerdir.

95 imamhatip mezunu değil istersen buharinin kankası ol, ister en sağlam hadis rivayetçisi ol, yinede söylediklerin kur'an ile uyuşmadığı sürece çerçöptür benim için.Bugün milyonlarca insanın ateist olmasında cevaplarınızın çıkmaza girmesinde bu biatçı ve şahıscı zihniyetleriniz yatıyor.Hiç bir zaman olgulara değil hep insanlara biat ettiğiniz için onların hatalarını bile rahmet olarak algıladığınız için bak şurada adamlara en ufak bir cevap bile veremiyorsunuz.

Tutupta burada cikletten çıkma misali lafları gelip paylaşma.Söz konusu Allah'ın diniyse gel burada Allah kelamı paylaş.

Peygamber öldükten seneler sonra kurulan mezhepleri sorgusuz sualsiz kabul et ondan seneler sonra yazılan hadis kitaplarını sorgusuz sualsiz kabul et.Arkadaşım çocukken sınıfta kulaktan kulağa oynarken bile ilk kişiyle son kişinin söylediği söz çok farklı çıkıyordu.Bu ne özgüvendir bu konuda?

Şimdi can evinden vurayım, peygamber öldükten sonra damadı ve peygamberin karısı savaşıyor?Neresinde rahmet bunun?Halifelerin 3 tanesi öldürülüyor.Peygamberin 2 tane torunu öldürülüyor.

Sen kalkmışsın bunca karışıklık içinde bana hadis'den rivayetten söz ediyorsun.Gözünüzü seveyim az şu Allah'ın verdiği beyni kullan az şu kur'anda emredilen yasaları uygula.Bırakın şu biatçı zihniyeti.

Niye Allah Adem'in hatasını Nuh'un hatasını Musa'nın hatasını Yunus'un hatasını Muhammed'in hatasını kur'anda anlatıyor?Niye lut'un karısı kafir oluyor?Niye Nuh'un oğlu kafir olarak ölüyor?Niye İbrahim babasını müslüman yapamıyor?

Sen bu kadar şeyi bırak, ashabda ashab.Gerçi doğru size göre en kıymetli peygamber yada sözü en fazla edilen peygamber Muhammed olduğu için , kur'andaki mümin olarak bahsedilen kişilerin peygamberler arasında fark gözetmediğini söylemesinin pekde önemi yok.

Aferim 95'li imamhatipli arkadaşım.Bu kafayla devam et.Bazen imamhatipler kapatılsın deyince insanlara kızıyordum ama görüyorumki haklı olduğu noktalar var, aksi taktirde nasıl bir zihniyet yetiştiriyorlarsa hem islama hemde tüm insanlığa düşman kişiler karşımıza çıkıyor.

Bu arada mesajının sonundaki benden daha zeki olman lazım savunman cümlesi ise gayenin fikir paylaşımı olmadığının artislik yaptığının bir kanıtı olsa gerek.Sen beni ne kadar tanıyorsun benle ne kadar muhabbet ettinde beni böyle yargılıyorsun?Senin ilmin neki yada benim ilmimin ne olduğunu biliyorsunda kıyaslama yapıyorsun?

Cevap vereyim sevgili smileyci , kur'an'da cehennemin soğukluğuna dair en ufak bir ayrıntı görmedim.Varsa getir.Hani imamhatip okumuşsunya hani ilmin yüksekya hani arapça biliyorsunya.Getirde görelim.

Senin gibileri görüpte ateistliği seçenlere veya senden din öğrenenlere acıyorum.Ama sana acımıyorum.Kafasını-mantığını kullanmayan adama,sorgulamayan adama araştırmayan adama zerre acımam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pruvap

Konuyu dikkatli takip ederseniz önce topu taca atıyor, namazın farzlarını soruyor. Sonra hadis diyor, sıkışınca insan suresi 13 ü gösteriyor. Biliyosan tak diye koyacaksın ayeti... Varsa kuranda çıkarıp koysun öğrenelim. Bu kadar basit.

Namazı kıldıktan başka, Allah'ı ayakta iken, otururken, yan yatarken de anın. Emniyete kavuştuğunuzda, namazı gereğince kılın. Namaz şüphesiz, inananlara belirli vakitlerde farz kılınmıştır. Nisa 103.

namazın farzını biz işkembemizden uydurmuyoruz ama ayetle konuşuyoruz..bak namazın farzlarından olan vaktin girmesi şartının kaynağı ayet..

bu ayetin hashusa yazdığım cevapda eklemiştim dikkatlice okursan görürsün

ayrıca vahiy sadece kurandan ibaret değildir 2 türde vahiy vardır metluv ve gayri metluv

Alıntıları Göster
    Çoğu insanımıza ''bilmiyorum'' demek öğretilmemiş. Bunu söylemeyi küçük düşürücü olarak görüyorlar. Oysa bilmediğini bilmek bir erdemdir fakat bilmediğini bilmemek cehaletin en kötü tezahürlerinden biridir. Sadece cahiller bu şekilde davranır.

Bana da bugüne kadar birçok yaftalama yapıldı. Bazı kişiler ''şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır'' anlayışına sahip oldukları için herkesin mutlaka birini körü körüne takip etmesi gerektiğini düşünüyorlar. Bu mezhepçi, bölücü ve iftiracı anlayış yüzünden günümüzde Müslümanlar birbirine düşüyorlar.

İslamiyet Soğuk ve yeşil  yerlere yakın topluluğa  indirilseydi cennet ve cehennem nasıl tasvir edilirdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Gülmekten karnıma ağrılar girdi yemin ediyorum.Normalde hep ciddi cevap yazma taraftarıyımda bu yorumu yapmadanda edemeyeceğim.

Hiç aklıma gelmezdi bir ateistin , hadisi savunan bir müslümana ayeti doğru düzgün şekilde açıklayacağı.Zirve kardeş ateist olmana rağmen seni bir müslüman olarak tebrik ediyorum çok samimiyim bu konuda.

Zemheriran kelimesi neyi çağrıştırıyor sana sevgili sabah yıldızı?

Zemheri ayı vardır.Ne demektir zemheri?Şiddetli dondurucu soğuk manasına gelir.

Senin örnek verdiğin insan suresi 13 suresinde bahsedilen "Koltuklarında diledikleri gibi dinlenir, orada ne güneş sıcağı görürler, ne de dondurucu soğuklara uğrarlar." meali cennetteki kişilerden bahseder.

Sen buradan tuttun nasıl cehennem anlamını çıkarttın?

Zemheriran derken türkçe kelime karşılığı olarak tabikide dondurucu soğuk denecek.Gerçi zemheride dense olur dilimizde kullanılıyor en azından iç anadolu kesminde çok kullanılır.Ama herkesin anlaması açısından şiddetli soğuk diye bahsedilmesi öyle çevrilmesi daha uygundur ki ikisinin arasındada fark yoktur anlattığı şey sonuç itibariyle şiddetli soğuk dondurucu soğuk manasına gelir.

sağol hocam mantıklı dindar görmek güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: cadence1

edip yüksel dinleyip youtube dan gelip burda vaaz veriyon baq ben 95 imam hatip mezunuyum masal dinleyecek yaşı gectim ok .. arabcada az cok bilirim kuranıda okudum .

sen kuranın ne oldugunu bilmiyorsun ve kitab fetişizmi yapıyorsun ayet carpıştıracak degilim senle sadece 1 soru sordum doğru düzgün cevab ver

cehennemde zemheri dondurucu soğuk bir azabın olmadıgını sana düşündüren ne ? sabah yıldızı ayet üzerinden konuşmuş zaten temelinde bunun üzerinede rivayet belirtmiş .. bence doğru bir mantık

2.si rabbimizin bir kanunu yasası dırki toplumun içinden bir nebi-resul secip o kişi üzerinden vahyetmiştir .. peygamberin uygulamalarıyla günümüze yaşayan sünnet olarak nesillerle aktarılagelmiş bir dinin mensubuyuz .. namaz geyiği yapmaya gerek yok sen gözlerini dünyaya actıgında atalarının namaz kıldıgını gördün camide cünkü kesintisiz bir sekilde peygamberin namaz ritüeli günümüze ulaştı 7. yüzyıldan bu yana kurandan namaz rekatı çıkarıyomuş gecin bu masalları

kuranda herşeyin satırlandıgını zannediyorsun halbuki kuran ana kitab tan bir okunmadır herşey ANA KİTAB ta satırlanmıştır . eger ellerinin arasındaki ciltlenmiş kuranda her sey satırlansaydı yeryüzündeki agaclar kalem olsa denizler mürekkep yine yazılacaklar a yetmezdi

kuranın ne oldugunu bilsen keşke savunmadan önce baq ben iyi bir tartışmacıyımdır sanada söylüyorum beni yenmen için
    1- benden daha zeki olman lazım
    2- daha cok ilmin olması lazım
    şimdi polemik yapmadan sorumun cevabını vermeni bekliyorum

1500 yılda gelenekle gelen şey bozulur değişir. günde 5 vakit olan ve dinin en önemli ibadetlerinden biri neden kuranda açıkca belirtilmemişte insanların eline teslim edilmiş artık normal insanlar zaman içinde değiştirmezse doğru ibadet edilecek. namazın nasıl kılınacağı bahsedilmeye değer konu değillken bunlar bahsedilmiş.

"ey peygamber! mehirlerini verdiğin hanımlarını, allah’ın sana ganimet olarak verdiği cariyelerini, amcanın, halanın, dayının, teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helal kıldık. bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği taktirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere degil, sirf sana mahsus olmak üzere helal kıldık." (ahzab suresi,50.ayet)

"ey iman edenler! siz zamanını gözetmeksizin…peygamberin evine girmeyin. ancak davet edildikçe girin. yemeği yediğinizde de hemen dağılın. çünkü bu hareketiniz peygamberi üzmekte, ama o bir şey söylemekten çekinmekteydi. ama allah, doğruyu söylemekten çekinmez(…)"(ahzab suresi,53.ayet)

"ey peygamber! karılarını hoşnut edeceksin diye, tanrı’nın sana helal kıldığını neden haram yaparsın?.." (tahrim suresi,1.ayet)

"ey muhammed! karılarından dilediğini geri bırakabilir, dilediğini öne alabilirsin…" (ahzab suresi,51.ayet)

(ey muhammed!)
    odaların arkasından sana bağıranların çoğu, aklı ermeyen kimselerdir.(hucurat suresi,4.ayet)

onlar,sen yanlarına çıkıncaya kadar sabretselerdi, elbette kendileri için daha iyi olurdu. allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.(hucurat suresi,5.ayet)

Kuran'da zaten cehennemde soğuklukla ilgili bir ayet yok
    ben şahsen görmedim ,var diyen getirip gösterirse bizde öğrenmiş oluruz
  • quote:

bende senin bahsettiğin duruma işaret ettim farkındamısın..

kuran öyle bir yapıya sahiptir ki kafirde ondan kendine delil getirir..muminde sapıkda hatta hrıstiyan bile..

ayetlere kendi arzunu söyletmek çok kolaydır..zor olan kurana peygamber rehberliğinde tabi olmaktır.. işte bu yüzden yalnız kuran demek sapıklıktır..delalettir..

kurandan ayet göstermenin usul ve disiplin tanımayanlara göre çok kolay oluşu ..onları haklı çıkarmaz..ki..bilakis..yanıldıklarını ortaya koyar..doğrulamayı kime yaptıracağız ölçü kıstas kim olacak

peygamberden başka..

bu dini ve kitabı kim ondan daha iyi anlamış olabilir ki..bu mümkün mü..

hop hop yavaş ol
    sen kime sapık diyorsun ?
    Allah sana bir kitap vermiş ve bu bana yetmez dersen bu seni bağlar
    ama bana Kuran yeter diyenlere "sapık" diyemezsin
    biz Kuran'da her şeyi buluyoruz ,bulamayan kendisine şeyh şıh vs. arayabilir
    peygamber diyerek kendinizi kandırmayın ,çünkü imamınız olması gerektiğini de söylüyor Kuran yetmez diyenler

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

quote:

bende senin bahsettiğin duruma işaret ettim farkındamısın..

kuran öyle bir yapıya sahiptir ki kafirde ondan kendine delil getirir..muminde sapıkda hatta hrıstiyan bile..

ayetlere kendi arzunu söyletmek çok kolaydır..zor olan kurana peygamber rehberliğinde tabi olmaktır.. işte bu yüzden yalnız kuran demek sapıklıktır..delalettir..

kurandan ayet göstermenin usul ve disiplin tanımayanlara göre çok kolay oluşu ..onları haklı çıkarmaz..ki..bilakis..yanıldıklarını ortaya koyar..doğrulamayı kime yaptıracağız ölçü kıstas kim olacak

peygamberden başka..

bu dini ve kitabı kim ondan daha iyi anlamış olabilir ki..bu mümkün mü..

hop hop yavaş ol
    sen kime sapık diyorsun ?
    Allah sana bir kitap vermiş ve bu bana yetmez dersen bu seni bağlar
    ama bana Kuran yeter diyenlere "sapık" diyemezsin
    biz Kuran'da her şeyi buluyoruz ,bulamayan kendisine şeyh şıh vs. arayabilir
    peygamber diyerek kendinizi kandırmayın ,çünkü imamınız olması gerektiğini de söylüyor Kuran yetmez diyenler

Alıntıları Göster

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    boşver biz sapığız zaten :)
    Kuran yeter diyen adamı sapık ilan etsen başta peygamber ne derdi acaba ?
    ayrıca kıyamet günü göreceğiz kim sapık ,kim doğru
  • O tebliğ ederken aynı şekilde Kuran'ı yetersiz bulanlar başka kitaplar getirmesini istemişler.

''Âyetlerimiz onlara açık açık okunduğu zaman bize kavuşmayı ummayanlar, “Bundan başka bir Kur'ân getir veya bunu değiştir” dediler. De ki: “Onu kendiliğimden değiştiremem. Ben ancak bana vahyolunana uyarım. Doğrusu, Rabbime karşı gelirsem, büyük günün azabından korkarım.” (Yunus 15)

''Kendilerine okuduğun kitabı sana indirmiş olmamız onlara mucize olarak yetmedi mi? Çünkü bunda, inanacak bir toplum için kesinlikle rahmet ve öğüt vardır.'' (Ankebut 51)

''Elçi de, 'Rabbim, halkım Kuran'ı terketti,' der.'' (Furkan 30)
    peygamberin görevinin sadece tebliğ olduğunu bildiren onlarca ayet var
    ama hadis savunucularının getirdiği birkaç ayet var ,bunlarda ise
    peygambere uyun ,peygambere itaat edin şeklinde bildiriliyor
    neymiş efendim bu ayetler hadislerden bahsediyormuş (hadis sözü nerede) ?
    peygamber Kuran'a uyarken ,ona uymamak ve itaat etmemek olacak iş mi ?
    peygamber hüküm verebilir diye daha ileriye gidenler var
    böyle söylediğinde Allah'a ortak koşmuş olmuyorlar mı ?
    peygamber kendisi dini biliyor olsa o zaman vahye ne gerek var ?
    birde postacı mı diyerek hakaret ettiklerinin farkına dahi varamayanlar var
    postacı mektubun veya evrakın içeriğini bilir mi ?
    kendisi orada yazanlara uyar mı ?
  • ''Kainatın efendisi'' diyerek Hristiyanların İsa'ya yaptığı gibi yüceltiyorlar. Hristiyanlar da İsa'yı çok sevdikleri için iyi niyetle söylüyorlar ama bu doğru olduğu anlamına gelmiyor. Kuran'da kendisinin karşısındakiler gibi bir insan olduğunu belirtmesine rağmen sıradan bir insanı peygamber olarak kabullenemiyorlar. Müşrikler de kendilerine olağanüstü güçleri olan birisinin yada bir meleğin gelmesini istemişlerdi fakat onlara karşı bir insan olduğunu vurgulayıp hiçbirini yapmamış.

Kuran'a uyan insan peygambere uymuş olur. Çünkü peygamber de Kuran'a uymuştur. Yani tabiri caizse o da ''Kuran Müslümanı'' idi. Allah Hz. İbrahim'de de güzel örnekler olduğunu söylüyor fakat onun hadis-i şeriflerini aramaya gerek duymuyoruz. Aynı ifade Hz. Muhammed için kullanıldığında Kütüb-ü Sitte'ye uyma delili olarak gösteriliyor. Aslında her ikisinin örnekleri Kuran'da yeterince yer alıyor. Hz. Muhammed de kendisinden öncekilerin hadislerine uymamıştır. O sadece Kuran ile hüküm vermiştir.

.

(
    )

sümük-ü şerif mi varmış birde :)
    zaten çoğu şeye şerif ekleyip din yapıyorlar
    hırkayı şerif ,mevlidi şerif ,sakalı şerif vs.vs.

bak sana kesin sahih dedikleri bazı örnekler getireyim ,bunlar peygamberi yüceltir mi ,yada söylemiş olabilir mi ?

“Bir grup maymun zina yapan bir maymunu yakalamış ve taşlama cezasını uyguluyorlardı. Onları bu haklı işte desteklemek için ben de taş atarak yardım ettim” (Buhari 63/27). (şaka gibi zina yapan maymun. evlenmemiş terbiyesizler)

“Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine`ye gelerek müslüman oldular. Medine`nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve sidiği içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar va çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı. Ellerini ve ayaklarını kesti. Gözlerini oydu. Çölde susuz ölüme terketti. Biz onlara su vermek isteyince Peygamber bizi engelledi” (Buhari 56/152, Tıb 5/1; Hanbel 3/107, 163)

“Peygamber, Medine`de bir yahudi tarafından büyülendi. Günlerce ne yaptığını bilmez durumda ortalıkta dolaştı. ” (Buhari 59/11; 76/47; Hanbel 6/57; 4/367)

daha yüzlercesi var
    peki bize bazısına inanıp diğerlerine inanmamak nasıl oluyor diyenler ,şimdi bunları gerçekten peygamber söyledi mi diyorlar ?

"3 kız çocuğu olup ,bunları Kuran ve sünnet ışığından yetiştiren anne baba cennete gider" iddiasının delili nerede ?
    3 kız çocuğu olmayanlara yazık değil mi ?
    o zaman Hz. Huh cehennemlik mi ?
    hiç çocuğu olmayanların günahı ne ?
    4 erkek çocuğu olup hepsini Kuran ve sünnete göre yetiştiren niye cennete gidemiyor ?

• Hem öyle diyor hem de inkar ediyor. Canlı yayında kendisini sapkın ilan etmişti.

Bazıları eksik naklediliyor yada anlamı tahrif edilebiliyor ama bu haliyle kabul edilemez. @RealW az önce gördüğüm başka bir konuda aşağıdaki yorumlar yapmış :

quote:

Güveneceksin hadislere. Sen uydurma diyenlere bakma. Bütün hadislere Peygamberimiz (Aleyhi Salatu ve Selam) söylemiş gibi inan. Bak bununla ilgili bir olay anlatmıştım. Kısa anlatacağım, tam hatırlamıyorum. Biri hacamat yapmak istiyor. Hacamat ile ilgili bir hadiste bir gün var, o gün hacamat yapan kanı durduramaz denilmiş. O kişi de zayıf bir rivayet olduğunu düşünerek hacamatı o gün yapmış ve tamda o saate denk gelmiş. Kanı zor bir şekilde olsa da durdurmuşlar. Kan durdurulamaz deniliyor ama bu kişinin kurtulması da Allah'ın bir hikmeti işte. Sonra Peygamberimiz (Aleyhi Salatu ve selam) rüyasına giriyor bu kişinin ve niye hadisi mi uygulamadın diyor ? O da zayıf bir rivayet olduğu için diyor. Peygamberimiz'de (Aleyhi Salatu ve Selam) benden gelen bir söze ilgi göstermen gerekmez miydi diye söylüyor.

quote:

Kurani Kerime aykiri bir hadisi yoktur. Zaten kendiside hukum verebilme yetkisine sahiptir.

O rivayetlere ek olarak miraç, recm ve gayb konusunu (kıyamet alametleri vesaire) ilgilendiren şu 'sahih' hadis Kuran ile uyuşuyor :

quote:

5124 - Mesrûk rahimehullah anlatıyor: "Hz. Aişe radıyallahu anhâ'ya dedim ki: "Ey anneciğim! Muhammed aleyhissalâtu vesselâm Rabbini gördü mü?" Bu soru üzerine:

"Söylediğin sözden tüylerim ürperdi. Senin üç hatalı sözden haberin yok mu? Kim onları sana söylerse yalan söylemiş olur. Şöyle ki: Kim sana: "Muhammed Rabbini gördü" derse yalan söylemiş olur.

(Hz. Aişe bu noktada, sözüne delil olarak) şu ayeti okudu. (Mealen): "Onu gözler idrak edemez, O ise gözleri idrak eder" (En'âm 103).

Devamla dedi ki: "Kim sana derse ki Muhammed yarın olacak şeyi bilir, yalan söylemiştir. Zira ayet-i kerimede (mealen): "Hiçbir nefis yarın ne kesbedeceğini bilemez" (Lokman 34) buyrulmuştur. Kim sana "Muhammed'in vahiyden birşey gizlediğini söylerse o da yalan söylemiştir. Çünkü ayet-i kerimede (Mealen): "Ey Peygamber! Sana Rabbinden her indirileni tebliğ et. Şayet bunu yapmazsan Allah'ın risaletini tebliğ etmiş olmazsın" (Maide 67) buyrulmuştur. Lakin Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Cibril'i (suret-i asliyesinde) iki sefer görmüştür."

Buhari, Tefsir, Maide 7, Bed'ü'l-Halk 6, Tefsir, Necm 1, Tevhid 4; Müslim, İman 287, (177); Tirmizi, Tefsir, En'âm, (3070).

Kaynak :http://kutubusitte.com/Hadisler/cennet-cehennem.htm

Müşrikler ile mücadele eden birisi şu sözü söyleyebilir mi ?

quote:

6529 - Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Eğer bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim ve eğer bir erkek karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımayı emretseydi, uygun olan, kadının bu emri yerine getirmesidir."

Kaynak :http://kutubusitte.com/Hadisler/kadinin-vazifeleri.htm

Cevap vereyim sevgili smileyci , kur'an'da cehennemin soğukluğuna dair en ufak bir ayrıntı görmedim

her şeyi satırlanmış aradıgın için GÖREMİYORSUN ..

cennette zemheri dondurucu soğuk yoksa olmayacaksa -----> cehennemde OLACAK demektir bu azab .... ve sen bunu metinde göremiyorsun çünkü metinselci bir okuman var

lafın tamamı aptala söylenir illa satırlamak mı lazım her detayı ... halen göremedim diyorsun nabalım dar bir zihnin varsa göremediysen

okuma mantığını acıklıyorum hadis polemiği yapıyorsun kendi kendine .. arkadasım kuran dan konuşuyoruz farkında degilsin galiba

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.