Herkese merhaba. 3 hafta kadar önce HIS radeon HD 2600 xt AGP iceq turbo 256mb ekran kartını aldım. İlginç bir problemim var. Şöyle ki; kart, XP de oldukça düşük fps ler vermekte (eski-yeni hangi oyunu açarsam açayım,örn; NFS UG2), ancak Vista da problemsiz çalışmakta. İşlemcim AMD athlon 64 3000+ , 1gb ddr400 ramim var. Darboğaz durumu yok anladığım kadarıyla çünkü Vista da hiçbir problem yaşamıyorum. Ancak Vista da tamamiyle rahat oyun oynamak için 1gb daha ram almam gerekiyor. Bunu istemiyorum, ayrıca XP kullanmak istiyorum. Bu uzun iletiden dolayı kusuruma bakmayın yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada hdd yi formatlayıp xp yi yeniden kurdum. Catalyst 7.6 dan 8.3 e kadar tüm versiyonları eski versiyonları tamamen silerek kurdum. Bu düşük fps olayı beni çok yordu. İlginiz için şimdiden teşekkürler
Everest kur ve agp nin 8x hızında çalıştığından emin ol. Benim başıma gelmişti driver kaldır kur kafayı yemiş olabilir. Bende baya bi uğraşmıştım sonunda gördüm agp 4x hızında sabitlenmiş.
Güncel ekran kartı sürücülerini kurdum. Daha önce agp 4x 8x hız tavsiyesini almamıştım. Everest adlı programı kurdum ancak agp 4x veya 8x olduğuna dair bir bilgi görüntüleyemedim. Ama şöyle bir yöntem izledim, bilg. açılışında bios menüsünde (anakartım epox 8kda3i) agp 3.0 speed seçeneği auto olarak görünüyordu (diğer seçeneklerim 4x ve 4x8x idi). Ben bunu 4x8x e ayarladığımda XP deki performans biraz arttı (halen vista daki gibi değil). 4x ve auto seçeneği arasında hiçbir fark olmadı. Yani sanırsam bir şekilde agp hızım xp de 4x olarak algılanıyor, ve 4x8x, tam olarak 8x gibi algılanmıyor bilgisayar tarafından. Catalyst deki ayarların hiçbir etkisi olmuyor. Sizce bunu 8x e set edebileceğim bir 3. parti yazılım veya başka birşey var mı?
İlgin için teşekkür ederim ancak belirtmeyi unutmuşum ben yüklediğim tüm driverlara da bu yöntemi uygulamıştım. Yine de 8.3 e de uyguladım. Ne yazık ki bir değişiklik yok. Sanırım Vista kullanmak zorundayım.
Atinin AGPFİX diye bir program var denedin mi?
Birde aynı karttan bende de var ve güç bağlantısının arkasında bir led var sende yanıyor mu?? diye merak ettim bende yanmıyor . Bu konuda bilgin varsa cevabını bekliyorum.
AGPFİX i şimdi deneyeceğim.. O lede gelicek olursak o güç kablosunun takılı olup güç gelme durumunu gösteriyor, ve led yanMIYORsa güç geliyor demektir. Yani sende güç girişi açısından bir problem yok arkadaşım Bu arada bende de yok
ati kendisi 8.3 hotfix çıkarmış bide bunu dene istersen belki sorunun çözülebilir.
Ne yazık ki AGPFiX ile de, 8.3 hotfix ile de sorunumda bir değişme olmadı. Aslında aklıma yatmıyor ama XP P-ATA hdd da, Vista ise S-ATA hdd da yüklü. Acaba XP deki problemli çalışmanın sebebi bu olabilir mi?
2600xt agp aldıysan sana allah yardım etsin.bende hıs hd2600xt aldım oyunlarda ilk yarım saat fln hiç sorun yok sonra birden kasılmaya başlıyor.sıcaklık da değil sorun
Sağol arkadaşım da, benim problemim daha bi farklı. Başta da yazdığım gibi Vista da hiçbir problem yaşamıyorum. Karttan gayet memnunum, beklentilerimi karşılıyor. Ancak benim derdim XP de zaten
@ cesarcan @
Sistemin diğer birleşenlerini nedir?? Bende yeni aldım ama bir sorun yok şimdilik. HIS CD sindeki sürücüleri yükledim.Birde AGPFix yükledim o kadar. MOH Airborne gayet akıcı oynuyorum. Fırsat olursa BİOSHOCK da yükleyip deneyeceğim...
agpfix nedir nerden ındırılır arkadasım?_
arkadaşlar bu agpfix olayı nedir ya.Ortaya bişey attınız merak ettim aynı sorunları ben de yaşıyorum.Lütfen link verin veya açıklama yapın...
quote:
Orjinalden alıntı: Tosunpasha26
arkadaşlar bu agpfix olayı nedir ya.Ortaya bişey attınız merak ettim aynı sorunları ben de yaşıyorum.Lütfen link verin veya açıklama yapın...
agpfix bı program mı yoksa atinin agp ıcın olan hotfix i mi? buarada sıstemden drıverı sılmek ıcın adam gıbı bı program var mı bıldıgımız ekle kaldırdan yapınca duzgun oldugunu sanmıyorum...formattan sonra omega drıver daha bı ıyı oldu gıbı ama tabıkı ıstedıgımı bulamadım hala vıetcong da 8fps alıyorum
Vista neden kullanmıosun
sanırım benım sısteme vısta gıtmez arkadasım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme