Şimdi Ara

HD 4830 AA ve Vpu Recovery Sorunu [Sorun Çözüldü] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: IronFuneral

quote:

Orjinalden alıntı: DEATH71

quote:

Orjinalden alıntı: stellarium

kardeş bendede HD4830 sapphire ekran kartı war ve devamlı VPU recovery hatası weriyor onu nasıl hallettin öğrenebilirmiyim??

fan hızını arttırmayı deneyin forumda birininde öyle olmuştu fan hızını arttırmıştı düzeldi

Ben fan hızını otomatikte bırakıyorum o şekilde bir sorun olmuyor. Zaten Vpu yu bikaç kere verir durur sonra kendiliğinden kesiliyo bi daha olmaz sanırsam bende öyle olmuştu yani

ayrıca 9.4 ü deneyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 12 Nisan 2009; 15:47:28 >

• Bendeki ayarlarda Birolllll kardeşimdeki gibi görüntü bu şekilde fps oyun kurulu değil sadece böyle bir ss alabildim...

HD 4830 AA ve Vpu Recovery Sorunu [Sorun Çözüldü]
  • konu olmus acılcalı ama esas sorun feel 400w lık psu da bence

feel 460w kullanıyorum hiç bir feel psu gercek degerini vermez gercekte 300 wattıtr oda sistemine yetmeyebilir

baska bir pc de deneyin kartı
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

konu olmus acılcalı ama esas sorun feel 400w lık psu da bence

feel 460w kullanıyorum hiç bir feel psu gercek degerini vermez gercekte 300 wattıtr oda sistemine yetmeyebilir

baska bir pc de deneyin kartı

+1

Psu kartı besleyemiyor sanırım ki bu açık Feel 550w powerı 280w olarak çıkmıştır teslerde, kartı başka powerlı bir sistemde denerseniz sorunu net olarak anlarsınız.
  • vpu sorununu nasıl çözdün dostum ? bendede 4850 var palit,random olarak hata alıyorum da..
  • Başka oyunlarda da denediniz mi? Bence ilk işiniz o olsun. Diğer oyunlarda da AA yı deneyin. Eğer sorunsuz calısıyorsa sorun oyunda demektir. CCC de ilk yüklediğiniz de bir ayar yapmanıza gerek yok. Default nasıl geliyorsa o şekilde kullanabilirsiniz. Ben ordan sadece oc yapıyorum ve bazı oyunlar AA yı kullanmam gerektiği için AA yı ordan acıyorum. Bu arada denediğiniz oyun AA yı desteklemiyor da olabilir. GTA 4 gibi. Onda da AA açılamıyor.

Masaüstüne ayaların kısayollarını da oluşturdum. Programa girip teker teker halletmektense tek tıklama ile istediğinz ayarla geçebilirsiniz.

HD 4830 AA ve Vpu Recovery Sorunu [Sorun Çözüldü]

• ben de sapphire 4830 kullanıyorum ve dün anakartımı değiştirmeden önce oynadğım oyunu full detail ve full anti-aliasing oynarken şimdi vpu recover hatası alıyorum biraz araştırma ile değişik hatalarla karşılaşan kimselerin yazılarını okudum; benim sadece vpu recover hatasıyla oyundan çıkma gibi bir sorunum var bilgisayarımda kitlenme ve uzun süreli donma gibi bir sorunum yok acaba diyorum ekran kartına bios güncellemesi yapsak bu sorun biter mi; bu hata neden kaynaklanıyor tam olarak yanıtlayabilecek profesyonel bir arkadaş var mı ?
  • f/p kartı dediğin böyle olacak işte.oyunlarda yüksek fps verecek ama en fazla 5-10 dakika sonrası.................?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreamblue35

ben de sapphire 4830 kullanıyorum ve dün anakartımı değiştirmeden önce oynadğım oyunu full detail ve full anti-aliasing oynarken şimdi vpu recover hatası alıyorum biraz araştırma ile değişik hatalarla karşılaşan kimselerin yazılarını okudum; benim sadece vpu recover hatasıyla oyundan çıkma gibi bir sorunum var bilgisayarımda kitlenme ve uzun süreli donma gibi bir sorunum yok acaba diyorum ekran kartına bios güncellemesi yapsak bu sorun biter mi; bu hata neden kaynaklanıyor tam olarak yanıtlayabilecek profesyonel bir arkadaş var mı ?

Güncellemeye hiç gerek yok. Vpu hatasını sıcaklıktan dolayı verir (Benim kullandığım modelde böyle). Fan hızını kartı yeterince soğuk tutabilecek bir devire çekerseniz sorun hallolucaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: TÜRK@

f/p kartı dediğin böyle olacak işte.oyunlarda yüksek fps verecek ama en fazla 5-10 dakika sonrası.................?

Sonrası için buyrun test konuma bakın.

http://forum.donanimhaber.com/m_31026466/tm.htm

• quote:

quote:

f/p kartı dediğin böyle olacak işte.oyunlarda yüksek fps verecek ama en fazla 5-10 dakika sonrası.................?

ben testlerde nasıl olduğunu biliyorum hocam ama bana test lazım değil.adam gibi oyun oynamayadıktan sonra yemişim yüksek fps yi

• Isı kaynaklı hatalardan kurtulmak için hele hele önümüzdeki yazı düşünerek Daha iyi soğutma sağlayan kasalara yönelmelisiniz. Bu kartlar kapasitelerine oantılı güç çekmektedirler.
    Uygun soğutma ve yeterli besleme olmadığında sorunlarınız halletmek zorlaşacaktır.
    En az +80 sertifikalı 380 watt güç kaynağı kullanmalısınız. Kasa içi sıcaklıklarını da fanlar yardımıyla düşürebilirsiniz.
  • quote:

quote:

hocam teşekür ederim sana bir şey sorucam madem sen de sapphire kullanıcısısın; testleri yaparken sıcaklık değerlerine dikkat ettim sende en fazla 50 derece görünüyor benim bilgisayarımda sistem boşta 41-44 oyun açtığımda maksimum (crysis de) 80 derece gördüm tabi sürekli biçimde 80 derece değil zaman zaman oyunu durdurup sıcaklık değerlerini kontrol ederek, ortalama 65-75 derece arası bir sıcaklık değeri ile ekran kartım çalışıyor; eski anakartım da eski dediğim 2 aydır kullanıyordum ecs 780GM-A bord' da hiçbir problem yok gayet iyi full detay oyunlarım takılmadan oynuyordum; değiştiememin nedeni gigabayte crossfire bir anakart almam ve dün itibarı ile kullanmaya başlamış olmamdır, ama dikkat ettim gigabayte 'da böyle bir sorun belirdi sadece oyun oynarken ama dizi izlerken filan böyle bir sorun yok veya ansızın belirmiyor vpu hatası diye bazı modellerde böyle sorun çıkabiliyormuş biraz internette de araştırdım ayrıca 700' e 1025 mhz OC' dan sonra ekranımda yeşil noktalar kısmen 1050mhz' den sonra bariz bir şekilde beliriyorlar kartımda bir sorun mu var ne dersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamblue35 -- 17 Mayıs 2009; 14:23:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dreamblue35

quote:

quote:

hocam teşekür ederim sana bir şey sorucam madem sen de sapphire kullanıcısısın; testleri yaparken sıcaklık değerlerine dikkat ettim sende en fazla 50 derece görünüyor benim bilgisayarımda sistem boşta 41-44 oyun açtığımda maksimum (crysis de) 80 derece gördüm tabi sürekli biçimde 80 derece değil zaman zaman oyunu durdurup sıcaklık değerlerini kontrol ederek, ortalama 65-75 derece arası bir sıcaklık değeri ile ekran kartım çalışıyor; eski anakartım da eski dediğim 2 aydır kullanıyordum ecs 780GM-A bord' da hiçbir problem yok gayet iyi full detay oyunlarım takılmadan oynuyordum; değiştiememin nedeni gigabayte crossfire bir anakart almam ve dün itibarı ile kullanmaya başlamış olmamdır, ama dikkat ettim gigabayte 'da böyle bir sorun belirdi sadece oyun oynarken ama dizi izlerken filan böyle bir sorun yok veya ansızın belirmiyor vpu hatası diye bazı modellerde böyle sorun çıkabiliyormuş biraz internette de araştırdım ayrıca 700' e 1025 mhz OC' dan sonra ekranımda yeşil noktalar kısmen 1050mhz' den sonra bariz bir şekilde beliriyorlar kartımda bir sorun mu var ne dersin

Sıcaklık değerleriniz normal. Ben o testleri yaptığım zamanlar havalar bayağı soğuktu benim bulunduğum yerde ve kasa içi soğutmamda iyi sıcaklık değerlerim o yüzden öyle(ydi).Yani sıcaklıkla ilgili bir şüpheniz olmasın. Anakart meselesi ile ilgili, o tür konulardan pek anlamadığım için maalesef bir şey söyliyemiyeceğim.

Oc olayına gelirsek; sizin yeşil nokta olarak tabir ettiğiniz olaya artifact deniyor. Bunun nedeni; ekran kartınız belirlediğiniz değerlerde çalışabilmek için, psu'dan yeterli gücü alamıyor ve doğal olarak artifact vermeye başlıyor. Kısacası psu yetersizliğinden dolayı kaynaklanan bir sorun. Oc değerlerinizi makul seviyelerde tuttuğunuz sürece bir sorun olmaz. Ama daha yüksek oc seviyelerine ulaşmak isterseniz daha iyi (Hem watt hem kalite hemde verimlilik olarak) bir psu almanız gerekir.

• quote:

quote:

quote:

ben testlerde nasıl olduğunu biliyorum hocam ama bana test lazım değil.adam gibi oyun oynamayadıktan sonra yemişim yüksek fps yi

Ama, yüksek fps=güzel oyun performansı demek değilmidir? Ben size o test konumun linkini o yüzden yollamıştım. Oradaki oyunların hepsini (Bir kaç oyun hariç) full grafik ve akıcı bir şekilde oynuyorum bu kartla.Bu yüzden bence fiyarına göre gayet güzel ve performanslı bir kart.

• quote:

quote:

quote:

Kim demiş adam gibi oyun oynatamıyor diye

• Kim demiş adam gibi oynatmıyor diye ben daha o/c bile yapmadım crysis warheadi en dx9 1440*900 en yüksek ayarda oynuyorum. Bende sapphire v2 var soğutması çok iyi ve bu özellik ve kalitede aynı fiyata nvidianın bir kartı yok.

• hocam teşekür ederim sana bir şey sorucam madem sen de sapphire kullanıcısısın; testleri yaparken sıcaklık değerlerine dikkat ettim sende en fazla 50 derece görünüyor benim bilgisayarımda sistem boşta 41-44 oyun açtığımda maksimum (crysis de) 80 derece gördüm tabi sürekli biçimde 80 derece değil zaman zaman oyunu durdurup sıcaklık değerlerini kontrol ederek, ortalama 65-75 derece arası bir sıcaklık değeri ile ekran kartım çalışıyor; eski anakartım da eski dediğim 2 aydır kullanıyordum ecs 780GM-A bord' da hiçbir problem yok gayet iyi full detay oyunlarım takılmadan oynuyordum; değiştiememin nedeni gigabayte crossfire bir anakart almam ve dün itibarı ile kullanmaya başlamış olmamdır, ama dikkat ettim gigabayte 'da böyle bir sorun belirdi sadece oyun oynarken ama dizi izlerken filan böyle bir sorun yok veya ansızın belirmiyor vpu hatası diye bazı modellerde böyle sorun çıkabiliyormuş biraz internette de araştırdım ayrıca 700' e 1025 mhz OC' dan sonra ekranımda yeşil noktalar kısmen 1050mhz' den sonra bariz bir şekilde beliriyorlar kartımda bir sorun mu var ne dersin

Sıcaklık değerleriniz normal. Ben o testleri yaptığım zamanlar havalar bayağı soğuktu benim bulunduğum yerde ve kasa içi soğutmamda iyi sıcaklık değerlerim o yüzden öyle(ydi).Yani sıcaklıkla ilgili bir şüpheniz olmasın. Anakart meselesi ile ilgili, o tür konulardan pek anlamadığım için maalesef bir şey söyliyemiyeceğim.

Oc olayına gelirsek; sizin yeşil nokta olarak tabir ettiğiniz olaya artifact deniyor. Bunun nedeni; ekran kartınız belirlediğiniz değerlerde çalışabilmek için, psu'dan yeterli gücü alamıyor ve doğal olarak artifact vermeye başlıyor. Kısacası psu yetersizliğinden dolayı kaynaklanan bir sorun. Oc değerlerinizi makul seviyelerde tuttuğunuz sürece bir sorun olmaz. Ama daha yüksek oc seviyelerine ulaşmak isterseniz daha iyi (Hem watt hem kalite hemde verimlilik olarak) bir psu almanız gerekir.

usta kısmen katılıyorum sana, fakat benim kasa içi soğutmamla alakalı bir kaç şey söyleyeyim; kasa kapağını açık vaziyette tutuyorum kasamı değiştircem fakat henüz bana uygun bir kasa bulamadım neyse o bakımdan sana katılıyorum ama işlemci sğutucum aerocool dcc1200 yani fansız 930 gram gelen bir soğutucu yeni anakartımda da cross fire olduğu için ekran kartımla arsındaki mesafe 3 parmak kadar yani işlemci sğutucum ayrıca ekran kartımın arkasından gelen ısıyı da emiyor soğutmada bir problem olacağını sanmıyorum anakartın kullandığı güç girişi ECS' de 4 pin' idi Gigabayte' da ise 8 pin ayrıca güç kaynağım 350 watt Hıgh Power coolmax toplamda (ekran kartı için) 23 amper 276 watt güç üretiyor
    yani aradaki tek fark güç ihtiyacı için gigabayte' ın daha fazla soket kullanması o da cross fire olduğu için bu bakımdan değerlendirme yaparsak hiç bir sorun olamadığını söyleyebilir misin ?

• CF derken iki ekran kartımı kullanıyosunuz siz? O zaman o psu hiç bir şekilde yetmez. Keza tek kart için bile 350 watt (kaliteli ve gerçek 350 değilse) yetmez. Mesela ben feel hurrican kasa ile gelen 400 watt'lık psu'yu kullanıyorum ama daha doğru düzgün oc yapamıyorum. Çünkü psu gerçek değerini vermiyor.400 watt yazıyo ama kim bilir kaç watt o. Ekran kartında 640/1025 değerlerini geçtiğim anda artifact vermeye başlıyor. Yani demek istediğim psu'da durumlar budur yani.
  • quote:

CF derken iki ekran kartımı kullanıyosunuz siz? O zaman o psu hiç bir şekilde yetmez. Keza tek kart için bile 350 watt (kaliteli ve gerçek 350 değilse) yetmez. Mesela ben feel hurrican kasa ile gelen 400 watt'lık psu'yu kullanıyorum ama daha doğru düzgün oc yapamıyorum. Çünkü psu gerçek değerini vermiyor.400 watt yazıyo ama kim bilir kaç watt o. Ekran kartında 640/1025 değerlerini geçtiğim anda artifact vermeye başlıyor. Yani demek istediğim psu'da durumlar budur yani.

anlıyorum hocam da çift ekaran kartı için almıştım fakat şuan tek akran kartı ile kullanıyorum, şu an da galiba cross fire gibi bir durum olmaz söylediğin gibi; en az 550 watt power lazım onuda zaten düşünmüyorum, genel olarak herhalde ekran kartımın sıcaklığı normal durumda e zaten kasa da alırsam iç soğutması güzel bir kasa alırım o zaman da ekran kartı sıcaklığım da 5-10 derece arası bir düşüş olur tahmin ediyorum yorumlarınla yardımcı olduğun için teşekürederim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.