CF derken iki ekran kartımı kullanıyosunuz siz? O zaman o psu hiç bir şekilde yetmez. Keza tek kart için bile 350 watt (kaliteli ve gerçek 350 değilse) yetmez. Mesela ben feel hurrican kasa ile gelen 400 watt'lık psu'yu kullanıyorum ama daha doğru düzgün oc yapamıyorum. Çünkü psu gerçek değerini vermiyor.400 watt yazıyo ama kim bilir kaç watt o. Ekran kartında 640/1025 değerlerini geçtiğim anda artifact vermeye başlıyor. Yani demek istediğim psu'da durumlar budur yani.
640/1025 değerlerine cıkınca kartın artifact vermesi psu yetmemesinden değil. Kartın o değerlere cıkamamasından. Voltaj vermek gekerik. Ya da ısıdan dolayı kaynaklanıyor olabilir ama psu dan değil. Ben de OCZ nin 600w lık ürünü var 700@1200 de artifact veriyor. Şimdi bu psu yetmiyor mu? Bence fazla bile gelir bu psu o ekran kartına.
quote:
Orjinalden alıntı: burak08
quote:
Orjinalden alıntı: IronFuneral
CF derken iki ekran kartımı kullanıyosunuz siz? O zaman o psu hiç bir şekilde yetmez. Keza tek kart için bile 350 watt (kaliteli ve gerçek 350 değilse) yetmez. Mesela ben feel hurrican kasa ile gelen 400 watt'lık psu'yu kullanıyorum ama daha doğru düzgün oc yapamıyorum. Çünkü psu gerçek değerini vermiyor.400 watt yazıyo ama kim bilir kaç watt o. Ekran kartında 640/1025 değerlerini geçtiğim anda artifact vermeye başlıyor. Yani demek istediğim psu'da durumlar budur yani.
640/1025 değerlerine cıkınca kartın artifact vermesi psu yetmemesinden değil. Kartın o değerlere cıkamamasından. Voltaj vermek gekerik. Ya da ısıdan dolayı kaynaklanıyor olabilir ama psu dan değil. Ben de OCZ nin 600w lık ürünü var 700@1200 de artifact veriyor. Şimdi bu psu yetmiyor mu? Bence fazla bile gelir bu psu o ekran kartına.
haklı olabilirsin hocam o zaman 700' e 1200 değerlerinde çalıştıranlar ekran kartı yönünden şanslı olanlar
Evet öyle de denebilir. Bir ara 9550 vardı ve ben o konuda pek şanslı değildim :D Çok az oc yapabiliyordum. Hemen artifact veriyordu kart. Biraz şans işi :)
quote:
Orjinalden alıntı: dreamblue35
quote:
anlıyorum hocam da çift ekaran kartı için almıştım fakat şuan tek akran kartı ile kullanıyorum, şu an da galiba cross fire gibi bir durum olmaz söylediğin gibi; en az 550 watt power lazım onuda zaten düşünmüyorum, genel olarak herhalde ekran kartımın sıcaklığı normal durumda e zaten kasa da alırsam iç soğutması güzel bir kasa alırım o zaman da ekran kartı sıcaklığım da 5-10 derece arası bir düşüş olur tahmin ediyorum yorumlarınla yardımcı olduğun için teşekürederim
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
quote:
Orjinalden alıntı: burak08
quote:
Hımmm bana bir kaç arkadaş o yüzden olduğunu söylemişlerdi demekki beni yanlış bilgilendirmişler. Bilgi için teşekkürler..
Rica ederim :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme