Şimdi Ara

HD 4850 aşırı ısınma sorunu! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fan hızını ayarlamak çok basit arkadaşlar, burada anlatımı var, buyrun;http://forum.donanimhaber.com/m_24402595/tm.htm
    Fan hızını masaüstünde %45, oyunlarda %60-65 civarında kullanınca sıcaklık 52-70 arasına kadar düşüyor
    Dert edecek birşey yok.
  • sorun etme bende film seyrederken bile 80C ama saatlerce crysis sonrası 88,5C yani 80 bunun orta kararı
    içine sinmiyorsa fan ayarı yapabilirsin
  • bir aydır konuşuluyor, ilk testler gelmeye başladiğindan bu yana "kart çok süper ama çok sıcak çalişiyor" diye. keşke biraz araştirsaymişsin önce başlik açmadan. sessizlik hoşuna gittiyse ve ek fan vb düşünmüyorsan bırak sıcak kalsin, dert olduysa ya fan hızını arttir ya da güzel bir vga soğutucusu alip tak tepesine.

kartın termal bir sorunu olduğundan değil fanı az döndüğünden çok ısınıyor. ben üstüne güzel bir soğutma taktim boşta 45 yükte 65 takiliyoruz kendisiyle 30 derece iken hava sicakliği.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mccknightt

ati ,fazla şey beklememek lazım normal karşılamak lazım..yumurtadan kime ne çıkarsa,sana çürük çıkmış ,uğraş dur bakalm
    he n vidia da olmaz mıydı? olabilirdi ama ihtimal az bence..kolay gelsn umarım halledersin,70 - 90 derece ciddi bi sıcaklık ,her an GUMMM olabilir,sogutma falan düşün performansı iiyse

havadan konuşmasak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dark alien

quote:

Orjinalden alıntı: mccknightt

ati ,fazla şey beklememek lazım normal karşılamak lazım..yumurtadan kime ne çıkarsa,sana çürük çıkmış ,uğraş dur bakalm
    he n vidia da olmaz mıydı? olabilirdi ama ihtimal az bence..kolay gelsn umarım halledersin,70 - 90 derece ciddi bi sıcaklık ,her an GUMMM olabilir,sogutma falan düşün performansı iiyse

havadan konuşmasak?

Katılıyorum.Bilip de konuşmak lazım.Alakasız mesajlar.

Sıcaklığın düşük kalmasını isterseniz 50-60larda biraz daha fazla fan sesiyle olur bu.Forumda başlık var Nasıl yapılır diye....
  • tmm teşekkürler herkese fan hız değerini ayarlıyarak sorunu aşacağız... Bnm öğrenmek istediğim 80, 90 lar normalmi onu mrk ediyorudum sanırm bu kart için normalmiş...
  • 80 - 90 tehlike yaratmıyor ki üreticiler piyasada kullanılmasına izin veriyor.ancak kasanın içi serin olsa daha iyi olur tabi...
  • 80'de sıcaklık "tek" bir olumsuz yan görmedim, işin garip yanı tam yükte, oyundayken bile en fazla 83-84 oluyor. Onda da kasma, takılma gibi "ısınan" ekran kartlarının verdiği tepkileri vermiyor. İlk başta endişelendim ama yersiz olduğunu anladım endişemin.. Keşke bu modelin s slot kaplayanı olsaydı. O daha iyi olurdu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lull_82

aynı ekran kartı bende de var. ben hiç canını sıkma derim. çok araştırdım, benim kart da boşta 80 i görüyor. dediğin gibi oyunlar sırasında da 90 ı aşmıyor. ben cod4 ve crysis ı deli gibi saatlarce oynuyorum. makina hi. reset olmadı. ama ben xp kullanıyorum. yani bende direct x10 yok. senin res sorunun direct x den olabilir. bence kesinlikle ve kesinlikle soğutucu falan taktırma ekran kartına. garantisi biter. mis gibi bir ekran kartı ve zaten soğutucusu var. bu kartları inanılmaz derecede zorluyorlar zaten piyasaya sürmeden önce. saatlerce bilmem kaç derece sıcaklıkta test ediyorlar. kartın ısınmasının bir başka sebebi ise fazla ses yapmaması için fanı küçük yapmaları. sen merak etme en iyisini yapmışsın bu kartı almakla. ati işini bilir.

nasıl yani garanti falan bitmez istersen taktır bence.bende diyorum gelen gecen bu kartı satıyor nedenini merak ediyordum bu yüzdenmiş demekki.belliydi öyle olacağı zaten

• Kart bozulursa garanti denen birşey var.

Ayrıca bu forumda 80-90 derece gayet ormal görünüyor.

Alınca sorun çıkacak mı bakalım.
  • bende de 80 derece den aşağı düşmüyor.benim anlamadğım pc yi açtığım andan ititbaren ekran kartının sıcaklığı 80 e fırlıyor ve sonra 80 kalıyor crysis i saatlerce oynadım en fazla 87 oldu.80 derece normalmiş aldığım yerdeki görevlilere sordum.ama ben yinede kasayı değiştircem küçük kasa benimki ve işlemciye bile vuruyor sıcaklığı işlemci 55 dereceden aşağı inmiyo
  • 2900Xt de kart 105 dereceyi geçtiğinde fan yüzde yüz çalışmaya başlıyor, yani Ati kartın 105 dereceye kadar normal çalışacağını düşünmüşki öyle ayarlamış.

Aynı şekilde 4800 serisininde 70 80 derecede çalışmasının bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum, eğerki çıkarırsa fanı hızını arttırırsın ve ısınma sorunu kalmaz ortada.
  • NVİDİA YA GEC KAFAN RAHAT ETSİN
  • Bu kartın normal seviyesi bu yük altındayken de ısınmaz
  • kart belli zaman sonra artifact vermye başlar.. dostum ati tool programından denesene kaç dk sonra artifact veriyor diye??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

Fan hızı kaçta dostum ?

sonuçta bu bir entegre chip ya nasıl 130 dereceye dayansınki .130 bahane soğutucu şahane ! Akıl var mantık var.allah muhafaza elini dokunursan iz bırakır bu ne yaw.130 a dayanıyo yerine adam gibi soğutucu taksana .niye takılmıyo ? 130 derece dayanma gücü veriyorsa bu tür şikayetler neden geliyo ?
    kullanıcıya 2.masraf çıksın diye.yan fabrikadanda bilmemne marka soğutucu üretiyolar 40 dolarda ordan koy.bunları deyince senaryo oluyo.ondan sonra ati daha ucuz.uğraşın durun.

Ne kadar saçma yorum yapıyorsun al sende ekran kartı fanını %15'e gör load'da sıcaklıkları.
  • haklısın kanka fan değerini yükseltince ısı düşüyor hatta overclock bile yapılabilir...
  • ewt stok fanla anca birkaç derece düşürebilirsin ancak iyi bir vga sogutucu almanı tavsiye ederim atiler için artık demirbaş halini alıcak yakında bu vga sogutucular kaliteli bir vga sogutucusu alırsan rahat rahat kullanırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darcyn

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

Fan hızı kaçta dostum ?

sonuçta bu bir entegre chip ya nasıl 130 dereceye dayansınki .130 bahane soğutucu şahane ! Akıl var mantık var.allah muhafaza elini dokunursan iz bırakır bu ne yaw.130 a dayanıyo yerine adam gibi soğutucu taksana .niye takılmıyo ? 130 derece dayanma gücü veriyorsa bu tür şikayetler neden geliyo ?
    kullanıcıya 2.masraf çıksın diye.yan fabrikadanda bilmemne marka soğutucu üretiyolar 40 dolarda ordan koy.bunları deyince senaryo oluyo.ondan sonra ati daha ucuz.uğraşın durun.

Ne kadar saçma yorum yapıyorsun al sende ekran kartı fanını %15'e gör load'da sıcaklıkları.

sana saçma gelebilir.neden default ayarı %22 ye ayarlı onu anlamış değilim.millet araştırmasa bilmese yeni soğutucu almayı düşünebilir.ayrıyetten fan hızının % kaçta oldugunu topicde ilk soran benim.yorumları okurken dikkatli olun.

• default ayarı neden %16 da ? bide %100 yaparsak gürültü dışında herhangi bi dezavantajı olurmu?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.