Şimdi Ara

HD 4850 aşırı ısınma sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz hafta atinin yeni çıkardığı ve gerek fiyat gerekse performans bakımından oldukça iddialı olan HD 4850 kartını aldım. Fakat masaüstünde 70 - 80 lere varan sıcaklıklara ulaşıyor. Crysis gibi cod4 gibi grafik canavarı oyunlarında da denememe rağmen sıcaklık 85 -90dereceyi geçmiyor yani kısaca ne çok yükseliyor ne çok düşüyor 70 ila 90 derece arasında devamlı olarak. Cod4, Bioshock, carbon, pro street vb. oyunlarda full efekt test etmeme rağmen herhangi bi kasma veya res olayıyla karşılaşmadım fakat iş crysise gelince durum farklı. İş directx 10 esprisine gelince oyunda kilitlenmeler ve bilgisayarda res ler meydana geliyo. Bunun nedeni directx10 la ilgili bir sorun fakat driverdanmı yoksa oyundanmı kaynaklanıyor bilemiyorum... Yardımlarınızı bekliyorum ekran kartımın bu kadar ısınması normalmidir özellikle 4850 kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirm teşekkürler...

• ati ,fazla şey beklememek lazım normal karşılamak lazım..yumurtadan kime ne çıkarsa,sana çürük çıkmış ,uğraş dur bakalm
    he n vidia da olmaz mıydı? olabilirdi ama ihtimal az bence..kolay gelsn umarım halledersin,70 - 90 derece ciddi bi sıcaklık ,her an GUMMM olabilir,sogutma falan düşün performansı iiyse
  • öyle diyosunda kanks atiler yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor yani nvidia kadar soğuk çalışmıyor atinin özelliği bu ama 80 derece normalmi bilemiyorum:S
  • bence deil
  • valla bende atinin bu yönünü beyenmiyorum x1950pro dada baya uğraşmıştım.crysiste mutlaha her bölümde 2kez oyundan atıyordu.

yani zoru gördümü zınk dışarı
  • benim 4850'de boşta 80-81 derece. ancak bu değerler normal. herhangi bir sıkıntı yaratmaz.
  • bunların registry ayarlarında zaten fan hızı 100 dereceye kadar tam olmuyor. yani yolu var demek ki o kadar sıcaklığa..

en fazla içine sinmez. ama çalışır.
    ucuz bir çözüm içinse ekran kartına çalışacak bir fan takabiliyorsan tak derim kasaya. 3-5 derece oynatabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rx 580 ısınma ve fan sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fan hızı kaçta dostum ?

sonuçta bu bir entegre chip ya nasıl 130 dereceye dayansınki .130 bahane soğutucu şahane ! Akıl var mantık var.allah muhafaza elini dokunursan iz bırakır bu ne yaw.130 a dayanıyo yerine adam gibi soğutucu taksana .niye takılmıyo ? 130 derece dayanma gücü veriyorsa bu tür şikayetler neden geliyo ?
    kullanıcıya 2.masraf çıksın diye.yan fabrikadanda bilmemne marka soğutucu üretiyolar 40 dolarda ordan koy.bunları deyince senaryo oluyo.ondan sonra ati daha ucuz.uğraşın durun.
  • Fan hızını artırmayı deneyin.
  • aynı ekran kartı bende de var. ben hiç canını sıkma derim. çok araştırdım, benim kart da boşta 80 i görüyor. dediğin gibi oyunlar sırasında da 90 ı aşmıyor. ben cod4 ve crysis ı deli gibi saatlarce oynuyorum. makina hi. reset olmadı. ama ben xp kullanıyorum. yani bende direct x10 yok. senin res sorunun direct x den olabilir. bence kesinlikle ve kesinlikle soğutucu falan taktırma ekran kartına. garantisi biter. mis gibi bir ekran kartı ve zaten soğutucusu var. bu kartları inanılmaz derecede zorluyorlar zaten piyasaya sürmeden önce. saatlerce bilmem kaç derece sıcaklıkta test ediyorlar. kartın ısınmasının bir başka sebebi ise fazla ses yapmaması için fanı küçük yapmaları. sen merak etme en iyisini yapmışsın bu kartı almakla. ati işini bilir.
  • eyw teşekkürler arkadaşlar sanırm kartta bi sorun yok yani sıcaklık değerleri normal...
  • Fan hızını arttırsanıza arkadaşlar ?
  • ısınsada ısınmasada crysisten atıcak ati bu biliyorum derdni onun
  • fan devrini ayarlarsan sorunun kalmaz.yuzde 65 de 50 derecelerde geziyor ama o fan devride cok yuksek...o ses cekilmez.sen yuzde 50 de kullan.isini gorur.ilk elime aldıgımda da o bu fan cok kucuk ya demistim:D
  • iyide fan devrini nasıl ayarlıcam programının böyle bi özelliği varmı?
  • Fan devrini yükselt
    Olmadı kasaya ek fan falan yüklen
  • fan devri nasıl yükseltiliyor dostum programı flnmı var? veya catalst control center programında böyle bi özellik varda benmi bilmiyorum?:S
  • Yes.

quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

benim 4850'de boşta 80-81 derece. ancak bu değerler normal. herhangi bir sıkıntı yaratmaz.

Arkadaşlar tepeden inme kart almışlar, hiç yorumlara göz atıp testleri incelememişler...
    sıkıntı çıkarmaz ise sıcaklığın bi önemi yok ! 85C benimki, firma bunun zaten önemini almıştır. bişi olmaz....
    fan fix olayı var göz at ilgili topice....

• asusun smart doktoru var galiba interneten bulabilirsen indir asus markalı 4800 leri öyle kontrol ediyorlar ayrıca olay fan yüzünden yüzde 20 lerde çalışıyor oyuna girincede herhalde hızlanmaya başlıyor onun için fark olmuyor
  • 4850'ler (ve sanirim 4870ler de) calismazken cok ses cikarmasin diye dusuk fan hizinda calisiyorlar. Fan hizini ayarlamana olanak saglayacak bir program cikti simdi link veremiycem cunku bilmiyorum, ama XtremeSystems'da bulabilirsin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.