Şimdi Ara

HD 4890 overclock sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bende su anda Sapphire hd4890 overclock edition ekran kartı bulunmakda

bildigim kadarıyla 1.4 v da 1ghz ı gorebiliyor simdi bnm sorunum su kartı @1ghz/1100mhz aldıgımda

furmarkda sorunsuz 6.5 saat stabilite testi yapabılıyorum fakat oyunlarda oyunun ortasında kıtlenıyor ve restart atıyor

aynı olayı 980mhz gpu dada denedim fakat aynı durum soz konusu kartın ztn stock gpu hızı 900 mhz 980 i cok rahat gormesi lazım degilmi?

• belki kilitlenme sorunu sürücüdendir veya oyundandır.hangi oyunlarda sorun yaşıyorsunuz ve hangi sürücüyü kullanıyorsunuz?
  • Default haliyle denediğini varsayarak, yavaş yavaş arttırarak dene derim ben
  • Bende de Asus Eah4890 var. Aynı probleme benzer bende yaşıyorum
    900mhz i aştıktan sonra problem çıkartıyor kilitlenme görüntülerde tuhaf tuhaf bozulma ekran kare kare renkli renkli ışıl ışıl
    Resimler dagılıyor vs vs ama tabi ben 950 veya 1000mhz remlerde 4400mhz den sonrasında yapıyor sadece GTA oynuyorum
    şuan onda oluyor bir kaç gün önce voltaj verip 1.4 yaparak denedim oyun kilitlenip bilgisayar reset atmaya başladı.

Sonra 850 / 3900mhz oyun oynarken 95C gördüm aklım fırttı. sanırım 1.4v takılı kalmış bir daha görmedim.
    Veya başka birşeyler oldu.

Biraz araştırdım incelemede 1000mhz için 1.33V vermişler stabil çalıştırmışlar denemedim.

Sorun Şans meselesi ola bilir.
    Sorun Atinin Catalist Center programından kaynaklana bilir.
    Sorun Driver den kanaklana bilir
    Sorun 1.4 V un fazla gelmesinden kaynaklana bilir.
    En kötüsüde bu kartlar fazla oc olmaz.
    Referans soğutucuyuda unutmayalım.

• furmarkta 6,5 saat dayanabiliyorsa sorun bence ekran kartında değil.furmark ekran kartını sonuna kadar zorluyor.diğer bileşenlere bakın derim.eğer ram ve cpu da oc varsa onlara bakın yada psu da olabilir sorun.furmark ve orthos u beraber açıp stabilite testi yapmak en iyisi.ben yarım saat bu ikiliyi çalıştırıyorum eğer stabilse 24 saat oyun oyna banamısın demiyor.kolay gelsin.
  • Ekran kartına voltaj veren biri Q6600'ü default haliyle kullanmıyodur heraldeİşlemciyi defaulta alıp denedin mi
  • Bu gün bende default ta da yaptı zırt bırt kilitleniyor ekran kararıyor tekrar oyuna dönüyor monitörde display ... 1248 / 1024 60hz yazısı çıkıyor
    Önceden böyle bişey yoktu asus EPU 6 Engine programı yapıyor. Bu ekrandaki buzulmalardan ayrı bir vakka epu 6 engine enerji tasarrufu yapıyor belki ondandır.

Ama ekrandaki bozulmalar youtube ye koymuşlar aynen buna benzer bozulmalar.
    ekran kartı Oc li olunca daha bir belirgin oluyor. Birde ram değiştirdim
    Ocz Repear aldım. Ondan öncede böyle birşey görmedim.

http://www.youtube.com/watch?v=ZxGaUnMS1k4

Acaba diyorum pci ex çok hızlı ekran kartı çok hızlı ondan mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 9 Eylül 2009; 17:34:48 >

• ewt arkadalar Q9400 @3.85 GHZ de kullanıorum gunluk ekran kartını defaulta alınca hıcbır sorun olmuyor oyunun ayrı yerınde sorun olmuyor we 4-5 saat oynuyorum

bugun yaptıım bazı denemelerde sonra kesin olmamakla birlikde memoryde sorun oldugunu gordum gpu 1.4 v ile 1000mhz ı gordu fakat annadıım kadarıyla memory 1060-1070 civarı stabil calısabiliyor

bnm annamadıgım 1100 mhz memory furmarkda 6.5 saat stabılıtey ıgecdı bole bır sorun neden bu arada 9.8 kullanıyorum ve catalyst center yuklu dııl sadece rivatuner var ...
  • son durum arkadaslar 1.4 v da 1ghz de stabil diil oyundan atıyor malesef bunun nedeni ne cok mrk edıorum bilen birisi yardım ederse cok memnun olurum
  • Bendede Benzer Bir Sorun Var .

Hiç Voltaj Vermeden 950/1120 MHZ Hızlarında Stabil . ( Standart Voltaj 1.3125V )

Ne Kadar Voltaj Versemde 950/1120 MHZ Üstü Stabilite Yakalıyamıyorum . ( Verdiğim 1.400V )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halil İbrahim Çolak -- 10 Eylül 2009; 19:59:58 >
  • 1000/1150 golen bile war bu fark neden olabilir acaba ???
  • (ewt,we,yaptıım,annadıım,bnm,annamadıgım,dııl,war)

Bu kelimeler ne demek?i,ü,ğ,ö gibi Türkçe karakterler neden yok?Sorularını Türkçe sorman daha iyi olur.

4890 vmod ile ilgili bir konu açmıştım incele istersen;

http://forum.donanimhaber.com/m_33399550/mpage_1/key_//tm.htm#33402729

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 10 Eylül 2009; 10:36:10 >
  • bendede aynı sorun var powercolor 4890 Pcs + 950 mhz den 1010 mhz aldıgımda oyunlarda sorun yaşıyorum ama test lerde hiçbir sıkıntı olmuyor bence bu kartların doğasında var buu.
  • Evet Bendede Bir Gelişme Oldu Sayılır .. 950/1100 Sınırını En Sonunda Azda Olsa Geçtim .

990/1100 Ayarlarında Benchmark ve Oyunlarda Sıkıntı Çıkmadı .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.