Şimdi Ara

HD 4890 ve diğerleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlış bir seçim yaptığınızı düşünmüyorum yaklaşık 9-10 aydır bu kartı kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım ısı ya da herhangi bir ses problemide yok performans olarakda düzgün bir işlemci ile full ayarlarda oynamayacağınız oyun sayısı azdır
  • 4890 ve gtx260 çıkalı birbuçuk yıldan fazla oldu neredeyse, tonla test bulunabilir araştırılırsa, 4890 üstündür deyip geçmiyoruz yani, tesler ortada
  • @-Chucky-

Söylediklerimden bunları mı çıkarıyorsun sen kardeşim...

Sana illa ATI öner demiyoruz, ama 300 TL'ye kart alıcam diyen birine otomatikman GTX260 önereceğin %100'dür, bu da düşünceni ortaya koyuyor. Halbu ki iki kart arasında da dağlar kadar bir fark yoktur, bu da ortada.

Bende GTX260 kullandım, ne oldu kart durduk yere gümledi şimdide ne servisi ne de satıcı firma ilgilenmiyor bile bu yüzden bu kadar savunma yapmayın, iki gün sonra firmanın umurunda bile olmuyorsunuz, ama ithalatçı dışında ne Ati ne de Nvidia alın / almayın demedim hiç bir zaman, ama öneri yaparken de denk ürünlerin + / - belirterek yapıyorum, gidip hemen GTX260 alın demiyorum.

İki kartın da kıyaslanması için aynı sistem bileşenleri ile kullanılması lazım, yoksa sen ancak kendini avutursun.

Bu tür fanatiklikler kimseye bir fayda sağlamaz, bunu da unutma lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 1 Temmuz 2010; 11:34:33 >

• hd 4890 çok iyi seçim olmuş hocam hayırlı olsun dx 11in tam manada oturmadığını herkes biliyor şimdi gtx 465 veya 5850 alacak olsan dx 11 diye 200 tl fazladan para verecektin o fiyat farkını hak edecek performans sunamayacaklardı kaldı ki dx 11 deki performans düşüşlerini göz önüne alırsak ancak 2011 de geçmek daha hayırlı olur diye düşünüyorum her iki markanın da yeni jenerasyon dx 11 kartları çıktığında
  • 4890 ile GTX260 kıyaslanmaz. 4890'nın rakibi GTX275 dir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Chucky-

quote:

Orijinalden alıntı: Therapzone

4890 ile GTX260 kıyaslanmaz. 4890'nın rakibi GTX275 dir...

Fabrika çıkışı oc li GTX260 ise kıyaslanır

Peki 4890 TURBO+ fabrika çıkışlı ise?
  • quote:

@LEON-X

Dostum, her iki firmanında +/- lerini değerlendirdiğimde Nvidia nın oyunlarda daha üstün olduğunu gördüm yani benim düşüncem bu şekilde, ve birçok kartı ise parasını hak ediyor.Durum böyle olduğundan o fiyat aralığına en yakın Nvidia kartı tavsiye ediyorum, kimse kusura bakmasın ama ben ati tavsiye etmem ve tekrar söylüyorum böyle bir becburiyetim de yok aynı şekilde kart alacak adamın da illa Nvidia alma mecburiyeti de yok , işine geleni alır ve lütfen birdaha bu konu hakkında tartışmayalım benim önerilerim bu şekilde olacak.

Aynı değerlendirmelerin sonucunda GTX260'ın HD 4890'dan daha üstün olduğunu gördüysen donanımdan anlamadığını rahatça söyleyebiliriz. Yani benim düşüncem bu şekilde.

• Tamam sen devam et bu mantıkla, FANBOY olarak

Konuşacağına test yapıp, yayınla aç bir konu da görelim marifetini bu kadar laftan sonra. Panelinde farklı bir sistem yazmışsın ekran kartı en azından düşük, yapacağın testte GTX260'ın senin olduğunu nereden bileceğiz bu arada, sağdan soldan alıp ekleyemeceğini de bilemem, belki de elinde vardır GTX260, laf olsun diye GT220'de yazmış olabilirsin bunu da bilemem.

HD4890 o.c olmuyor değil mi bunu da anlamıyorum bir türlü...

Yok şunu al o.c ile bunu geçiyor yok şu da o.c ile bunun gibi oluyor, ya arkadaşlar diğer kart o.c olmuyor mu özürlü mü de her şeyi o.c'a bağlıyorsunuz bu resmen kendini kandırmaktır, yapmayın şöyle lütfen...

Buraya da son mesajım, bol Nvidia'lı günler dilerim sana da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 1 Temmuz 2010; 13:48:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Tamam sen devam et bu mantıkla, FANBOY olarak

Konuşacağına test yapıp, yayınla aç bir konu da görelim marifetini bu kadar laftan sonra.

HD4890 o.c olmuyor değil mi bunu da anlamıyorum bir türlü...

Yok şunu al o.c ile bunu geçiyor yok şu da o.c ile bunun gibi oluyor, ya arkadaşlar diğer kart o.c olmuyor mu özürlü mü de her şeyi o.c'a bağlıyorsunuz bu resmen kendini kandırmaktır, yapmayın şöyle lütfen...

Katılıyorum.
  • Bu tür yaklaşımda bulunan kişilere malesef ki cidden üzülerek bu yakıştırmayı yapıyorum, bunun için özür dilemiyorum kusuruma bakma.

Senden iyi olmasın bir arkadaşımız var kendisi ATI hastası HD5770 FAN'ıdır kimse de aksini söyleyemez, tutupta HD5770'i GTX480 vb. bir kart ile kıyaslayabiliyor var mı böyle bir şey yani, senin durumunda da GTX260'ı savunman buna neden oluyor, o.c'lu olursa vs. bırakın bunları, her kullanıcı o.c yapamaz, yapmak zorunda da değildir, her ürün aynı oran da o.c olmaz, web ortamında o ürünlerin kullanıldığı sistemler çok farklı, bu yüzden alınan her ekran kartı söz edilen performansı veremez.

Amacım kimseyi kırmak ortamı germek değildir, olmadı da zaten, ama bu tür yorumlar bir şey kazandırmaz ancak dediğim gibi egonu tatmin edersin ki bu da sosyal paylaşıma zaten katkı sağlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 1 Temmuz 2010; 14:03:46 >
  • Overclock diyor hala. Herkes her şeyin en iyisini biliyor, herkes kendisinin diğerlerinden daha bilgili olduğunu sanıyor. Asıl sen dikkat edersen ilk mesajda bahsedilen HD 4890 Vapor-X de fabrika çıkışı overclockludur. Kaldı ki biraz daha overclock ederek GTX260'ın overclockla bile yetişemeyeceği performansa çıkar. Kulaktan dolma bilgilerle bir şeyi bildiğini iddia etmek kadar gereksiz bir davranış yok. Bilgisayarımı almadan önce bütün donanım piyasasını 6 ay boyunca araştırdım. Bilgisayarımı alalı 1 yıl oldu, hala ilgimi çeken bir gelişme görürsem inceliyorum. Gerek kullanıcı incelemelerini, gerek donanım sitelerini inceledim. HD 4890 ile GTX260 karşılaştırılamaz. Hala benim kartım seninkini döver muhabbeti yapıyorsun. Ne kadar çocukça ve sığ bir davranış sergilediğini anlatamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 1 Temmuz 2010; 14:08:15 >
  • quote:

@LEON-X

Ben GTX260 ın FABRİKA oc li versiyonuyla kıyasladım yani stok halini kullanıcı alsın sonra oc yapsın demedim.Özellikle ati tavsiyesi isteyen bir üyenin konusuna giripte nvidia al da demedim, yada arada uçurum olan kartlarıda bir tutmadım bahsettiğiniz kişinin yaptığı gibi.

aradaki farka bir bak sonra yorumlarına devam et istersen o.c yap istediğin kadar gtx260 ınla 4890 ı kıyaslaman yanlış
    anladık fabrika çıkıllı o.c versiyonunu da kast ettin onu da 4890 ın vapor-x iyle kıyaslayacaksın onda da vapor-x büyük bir farkla önde
    artık yorumlarına duyarlı bir şekilde devam etsen iyi olur. Belli ki sende gtx260 var :)

• Buyur crysis warhaed istemişsin
    Ben senin 260 ınla değil GTX280 le kıyasladım daha uygun olur diye çünkü GTX260 çok düşük değerlerde kalıyor.

"HD 4890 , testlerin genelinde görüldüğü gibi , neredeyse GTX280’e yakın bir performans sunuyor. Nvidia GTX275 ile buna karşılık verecek ama fiyat konusunda yeni kartını nasıl konumlandıracağı da oldukça önemli. GTX280 ile aralarındaki 100$ civarı fiyat farkı olacağını varsayarsak HD4890 her zaman son kullanıcılar için tercih sebebi olacaktır.

Bahsedilmesi gereken önemli bir noktada kartın overclock potansiyeli. AMD ciddi anlamda optmizasyon yapmış. 950mhz- 1ghz arasında bir GPU saat hızına çıkabilmesi gerçekten etkileyici. Testler esnasında 950mhz GPU saat hızına kolayca çıkartabildik." Metin alıntıdır.

Burayı incelersen at gözlüğün çıkacaktır diye düşünüyorum TIKLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcener -- 1 Temmuz 2010; 14:38:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcener

Buyur crysis warhaed istemişsin
    Ben senin 260 ınla değil GTX280 le kıyasladım daha uygun olur diye çünkü GTX260 çok düşük değerlerde kalıyor.

"HD 4890 , testlerin genelinde görüldüğü gibi , neredeyse GTX280’e yakın bir performans sunuyor. Nvidia GTX275 ile buna karşılık verecek ama fiyat konusunda yeni kartını nasıl konumlandıracağı da oldukça önemli. GTX280 ile aralarındaki 100$ civarı fiyat farkı olacağını varsayarsak HD4890 her zaman son kullanıcılar için tercih sebebi olacaktır.

Bahsedilmesi gereken önemli bir noktada kartın overclock potansiyeli. AMD ciddi anlamda optmizasyon yapmış. 950mhz- 1ghz arasında bir GPU saat hızına çıkabilmesi gerçekten etkileyici. Testler esnasında 950mhz GPU saat hızına kolayca çıkartabildik." Metin alıntıdır.

4890 canavarusmus haberimiz yok yaw..

• quote:

Tıkla

5770'le vs.sini gönderirmisin??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurcan91

quote:

Tıkla

Tabii buyrun :
    />

/>

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Onurcan91

quote:

Tıkla

Tabii buyrun :
    />

/>

Hemen Hemen 5-6 FPS fark var oda 5770in 128 Bit olmasından kaynaklanıyor
    Tesekkurler

• 5770 in güzel yanı eyefinity ve dx11 desteklemesi. Ancak şu anda piyasada dx11 i destekleyen oyun bulunmuyor açıklamalara göre dx11 oyunları 2011 in şubat aylarında piyasaya sürülecekmiş. Şu an 4890 iyi bir seçim gibi duruyor ama ilerleyen aylarda bu seçim atinin 5 serisine kayacaktır. Zaten 5770 256 bit olsa 4890 la kıyaslamazdık :)
  • quote:

5770 in güzel yanı eyefinity ve dx11 desteklemesi. Ancak şu anda piyasada dx11 i destekleyen oyun bulunmuyor açıklamalara göre dx11 oyunları 2011 in şubat aylarında piyasaya sürülecekmiş. Şu an 4890 iyi bir seçim gibi duruyor ama ilerleyen aylarda bu seçim atinin 5 serisine kayacaktır. Zaten 5770 256 bit olsa 4890 la kıyaslamazdık :)

Aslında bende birazcık pişman olmus gibiyim 5770 aldığıma bazı oyunlarda iyi performans alıyorum bazılarında kötü mesela GTA EFLC'de 15.50 FPS alıyorum sistemim kötü olmamasına rağmen tüm ayarlarım fullde
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.