Şimdi Ara

HD 4890 ve diğerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    son iki haftadır yeni bilgisayar toplamakla uğraşıyorum. Bildiğiniz gibi de ekran kartı bilgisayarın gözü gibidir bu yüzden ekran kartı seçimi yaparken detaylı incelemek gerekir. Piyasayı araştırdım ve edindiğim bilgiye göre ati ekran kartlarının serisini değiştirirken dx desteğini de arttırıyormuş. Bu da demek oluyorki ati bize ekran kartını satarken aslında yazılımını da satıyor, bunun anlamı ati yeni ekran kartlarını almamız için resmen bizi tehdit ediyor :)
    Bende bunu öğrendikten sonra dx 11 ve dx 10.1 in farkını araştırdım. Farkı gerçekten çok ama çok şaşırtıcı: Dx 11 de olup dx 10.1 de olmayan sadece köşeleri keskin cisimlerin daha yuvarlak veya keskin olarak seçim yapabilmemizmiş. Biraz düşündüm ve bu seçim şansının 80 dolar gibi bir farka değmeyeceği kanısına vardım. Bunun üzerine Sapphire HD4890 da seçim yaptım. 1 gb 256 bit olarak gayet iyi bir ekran kartı olan bu üründe yeni 256 bit ekran kartlarının fiyatıyla karşılaştırdığımızda 100 Dolara kadar çıkan bir fark göze çarpılıyor. Ancak performans karşılaştırdığımızda aynı performans alınıyor(kendi klasmanındaki yenikartlarda). Sonuç olarak yeni kartları alırken bir kez HD4890 ı gözden geçirmenizi öneriyorum.
    Buyrun Özellikleri:
    eknik Özellikler :
    Marka
    Sapphire
    Model
    HD4890 Vapor-X 1 GB 256Bit GDDR5 HDMI 16X
    Ürün Kodu
    11150-05-20R
    Bellek Hızı
    1050MHz, 4.2Gbps
    Bellek Boyutu
    1 GB
    Bellek Arayüzü
    256Bit
    Bellek Tipi
    GDDR5
    Chipset Üretici
    ATI
    Grafik İşlemci
    Radeon™HD4890
    Çekirdek (İşlemci) Hızı
    850 MHz
    RAMDAC
    -
    Maksimum Çözünürlük
    2560*1600
    Arabirim (Slot Tipi)
    PCI Express x16
    DirectX
    Microsoft DirectX® 10.1
    OpenGL
    OpenGL®
    HDMI
    1 Adet
    DVI
    1 Adet + 1 Adet DP
    Tv Çıkışı
    -
    HDCP
    Var
    Analog Çıkışı
    1 Adet
    Diğer Görüntü Teknolojileri
    PCI Express 2.0
    Shader Model 4.1
    2.4 teraFLOPSof compute power
    ATI CrossFireX™ multi-GPU
    ATI PowerPlay™ energy conserving technology
    ATI Avivo™ HD video and display technology & ATI Stream technology
    Fan
    Vapor-X Soğutma Sistemi
    Uyumlu İşletim Sistemi
    Microsoft Windows Vista,XP,
    Kutu içeriği
    -
    Boyutlar
    -
    Güç Gereksinimi
    500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and four 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)
    Garanti Süresi
    24 Ay

Standartlar
    Shader Model 4.1
    Microsoft DirectX 10.1
    Open GL 2.0
    Garanti Süresi
    24 Ay
    Çoklu ekran kartı
    Crossfire desteği var
    Çıkış Birimi
    1 x DVI
    1 x VGA (Monitör Çıkışı)
    HDMI
    Bus Yapısı
    PCI Express x16

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcener -- 30 Haziran 2010; 12:51:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Chucky-

Bu mesaj silindi.
    Söylediğin ekran kartını şimdi inceledim. Dediğin kart cross fire için uygun değil ve fps performansı Crysis oyununda 4890 a göre daha düşük. Bence 4890 daha iyi bir seçim =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcener

Söylediğin ekran kartını şimdi inceledim. Dediğin kart cross fire için uygun değil ve fps performansı Crysis oyununda 4890 a göre daha düşük. Bence 4890 daha iyi bir seçim =)

Hocam 5770 4890'la hemen hemen denk bir kart fakat 5770 dx11 ve eyefinty ile bana kalırsa 1 adım öne geçer eksisi 128 Bit olması bana kalırsa 4890 için ne kadar fiyat aldınız??
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcan.kaymak

quote:

Hocam 5770 4890'la hemen hemen denk bir kart fakat 5770 dx11 ve eyefinty ile bana kalırsa 1 adım öne geçer eksisi 128 Bit olması bana kalırsa 4890 için ne kadar fiyat aldınız??

Alıntıları Göster
    460 lira ya satın aldım
    3DMark Vantage Puanlarını da atıyorum.
    http://resim.thgtr.com/sites/default/files/resimler/3dmark_5.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcener -- 6 Temmuz 2010; 4:26:16 >

• quote:

460 lira ya satın aldım

Almışsın neyse hayırlı olsun diyelim bu arada Vantage Puanlarını göremedim birdaha yüklersen
  • quote:

460 lira ya satın aldım

460 Liraya o kart alınırmı Hocam :S
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    almışsın zaten.... yeni üye olmuşsun, zahmet etmişsin ama forumu bi aramaya zahmet etmemişsin, forumda 4890 ile ilgili onlarca konu var. konu açmadan önce biraz araştırsan iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

almışsın zaten.... yeni üye olmuşsun, zahmet etmişsin ama forumu bi aramaya zahmet etmemişsin, forumda 4890 ile ilgili onlarca konu var. konu açmadan önce biraz araştırsan iyi olur.

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    460TL çok fazla 4890 için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan

460TL çok fazla 4890 için.

Alıntıları Göster
    o araştırmayı nereden yaptığınızı çok merak ettim doğrusu.... süpermiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

o araştırmayı nereden yaptığınızı çok merak ettim doğrusu.... süpermiş...

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun öncelikle.

Biraz forumda arastırma yaparsan basına gelicek sıkıntıları görürsün :)

HD 5770 alırdın ortalama 320 TL ye, performans farkını anlıyamazdın emin ol :) Dx 11 ve sesssizliği yanınada kar olurdu. Fiyat farkından söz etmiyorum bile.

Neyse olan olmuş. Keşke daha önceden bir üyelik alıp bir konu acsaydın.

Tekrar geçmiş olsun, hayırlı olsun güle güle kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: 24

Geçmiş olsun öncelikle.

Biraz forumda arastırma yaparsan basına gelicek sıkıntıları görürsün :)

HD 5770 alırdın ortalama 320 TL ye, performans farkını anlıyamazdın emin ol :) Dx 11 ve sesssizliği yanınada kar olurdu. Fiyat farkından söz etmiyorum bile.

Neyse olan olmuş. Keşke daha önceden bir üyelik alıp bir konu acsaydın.

Tekrar geçmiş olsun, hayırlı olsun güle güle kullan

Alıntıları Göster
    kart seçimi iyi ama fiyat yanlış, 360-370'e bulunuyor o kart (0)

• quote:

Orijinalden alıntı: Al Capone!

kart seçimi iyi ama fiyat yanlış, 360-370'e bulunuyor o kart (0)

Alıntıları Göster
    Kart kötü değil, sadece alış fiyatı fazla olmuş, abartmayın bu kadar arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Kart kötü değil, sadece alış fiyatı fazla olmuş, abartmayın bu kadar arkadaşlar...

Alıntıları Göster
    460 a satan yer veya kişi olacagını sanmıyorum. Bence 360 yerine 460 yazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan

460 a satan yer veya kişi olacagını sanmıyorum. Bence 360 yerine 460 yazdı.

Alıntıları Göster
    360 olacaktı kusura bakmayın :D
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    link acılmıyor vantage puanın kac ?
    ayrıca yazının ilk cümlesinden son cümlesine kadar birçok yanlış var, neyse artık almışsın hayırlı olsun, kendin sonuçlar cıkarmak yerine bir dahaki sefere konu aç bence
    360 tlye 4890 kötü degil normal fiyat , 5850 almaya calıssan 200 tl daha koyman gerekecekti arada 200 tllik fark da yok

• quote:

Orijinalden alıntı: fod

ayrıca yazının ilk cümlesinden son cümlesine kadar birçok yanlış var, neyse artık almışsın hayırlı olsun, kendin sonuçlar cıkarmak yerine bir dahaki sefere konu aç bence
    360 tlye 4890 kötü degil normal fiyat , 5850 almaya calıssan 200 tl daha koyman gerekecekti arada 200 tllik fark da yok

Alıntıları Göster
    @-Chucky-

Sen kaç fps alıyorsun da takmışsın test yapın da bilmem ne yapayım filan diyorsun ? Bu kadar FAN olma herkes Nvidia alacak diye bir şey yok, o an ne uygun ise alınacak hangi ürün varsa o alınır.

Adam sanki gidip HD3450 almış yani HD4890'ın performansı ortadadır, o.c'tan da söz etmek zaten hatadır, o zaman PCS+ modelleri ile kıyaslama yap kartını 1.150mhz olan HD4890'larla.

Ekran kartı konularında direk yazdığın mesaj N xxx serisi bilmem ne alın diyorsun bu kadar da olmaz.

ATI Radeon HD4890 vs. NVIDIA GeForce GTX275 O.C yok kartlarda.

http://www.anandtech.com/show/2745/17

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 1 Temmuz 2010; 9:19:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fod

Alıntıları Göster
    Hd 4890 uzun bir süre daha alınabilirliğini koruyacak gibi duruyor.. Karşısında aynı fiyat aralığında ciddi bir alternatif yok çünkü..

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

@-Chucky-

Sen kaç fps alıyorsun da takmışsın test yapın da bilmem ne yapayım filan diyorsun ? Bu kadar FAN olma herkes Nvidia alacak diye bir şey yok, o an ne uygun ise alınacak hangi ürün varsa o alınır.

Adam sanki gidip HD3450 almış yani HD4890'ın performansı ortadadır, o.c'tan da söz etmek zaten hatadır, o zaman PCS+ modelleri ile kıyaslama yap kartını 1.150mhz olan HD4890'larla.

Ekran kartı konularında direk yazdığın mesaj N xxx serisi bilmem ne alın diyorsun bu kadar da olmaz.

ATI Radeon HD4890 vs. NVIDIA GeForce GTX275 O.C yok kartlarda.

http://www.anandtech.com/show/2745/17

Alıntıları Göster
    -Chucky- Nvidia diye diye 2 haftada rekor post kastı

4890 ile gtx260 karşılaştırılacak kartlar değiller, 4890 daha üstün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orc123456 -- 1 Temmuz 2010; 9:22:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

-Chucky- Nvidia diye diye 2 haftada rekor post kastı

4890 ile gtx260 karşılaştırılacak kartlar değiller, 4890 daha üstün

Alıntıları Göster
    Herkes her şeyin en iyisini biliyor arkadaş. Kimse de bilmediğini kabullenmez. Biri gelecek sıkıntıları görürsün diyor, ne sıkıntısıysa artık? Madem sorunlu bir kart, ATI 1 yıldır niye piyasadan çekmedi? Biri GTX 260 ile karşılaştırmış, diğeri her konuda olduğu gibi HD 5770 demiş. Bari birbirine denk olan kartlarla karşılaştırın. Kulaktan dolma 2-3 bilgi edinen 16-17 yaşındaki bebeler başımıza bilgisayar uzmanı kesiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 1 Temmuz 2010; 10:35:42 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.