Şimdi Ara

hd 5500 den rx 480 e

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir pc toplayacağım ama sıkıntılar çıktı buyüzden parça parça toplamayı düşünüyorum sistemim

i5 3550 3.3 gHz

1333 mHz 6 GB ram

hd 5500

anakartımı bilmiyorum arçelik olduğunu biliyorum

ben hd 5500 ü çıkarıp mart ayında rx 480 taksam ve 12 gb rama yükseltsem yazın ise anakart ram işlemci komple alıp ekran kartını o kasaya aktarsam sizce güzel bir plan olurmu daha iyi fikri olan söylesin

• Güzel olur hocam. Bu sistemin darboğaz yapacağını sanmam.
  • İşlemci güzel. Dolar bu kadar artmışken yeni sisteme para vermeye gerek yok. RX 480'i kaldırır. Belki BF1 ve GTA 5 gibi oyunlarda hafif darboğaz olur ama önemli değil.

Bu arada kasanız hazır sisteme sanırım PSU'ya dikkat edin. 450W'dan aşağısına RX480 takmayın.
  • Rx 470 te yeter size rahat olun. Garanti olsun diye 470 önerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 23 Kasım 2016; 2:41:57 >
  • acmtncy A kullanıcısına yanıt
    biliyorum ve PSU 220 Watt
  • birde ben yaz aylarında pc mi kökten deiştircem o zamana nasıl bir sistem topşamalıyım ekranım 60hz 1080p ben şahsen eğer tutarsa zen işlemci tutmazsa rekabetten dolayı fiyat düşeceği için i7 6850k almayı düşünüyorum hem geleceğe yönelik hem güçlü anakart ram ve psu olarak ne tavsiye edersiniz (veya daha iyi bir fikriniz varmı)
  • Dolar bu seviyelerde iken 1080p için gtx470 f/p kralı olmuş durumda
  • Benim işlemcide i5 3350p bende rx480 taksam bir sıkıntı olur mu ?
  • İşlemciniz güzel.Komple sistem değiştirmeye gerek yok.Güç kaynağını değiştirin ve ram takviyesi yapın.
  • Şimdi alın yazın ekonomi patlicak
  • Şerif Rick kullanıcısına yanıt
    neden
  • arçelik gibi hazır pc üreticileri pegatron gibi veya daha adı sanı duyulmamış marka anakartlar kullanır
    anakartınızda pci-e 3.0 desteği olmayabilir buda yenı nesil kartları çalıştıramıyabileceği anlamına gelir
    direkt gidip kart almadan önce tanıdıgnız birinde pci 3.0 kart varsa kendi pcnize takıp çalıştırmayı bi deneyin,güç kaynagı almayıda unutmayın tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

arçelik gibi hazır pc üreticileri pegatron gibi veya daha adı sanı duyulmamış marka anakartlar kullanır
    anakartınızda pci-e 3.0 desteği olmayabilir buda yenı nesil kartları çalıştıramıyabileceği anlamına gelir
    direkt gidip kart almadan önce tanıdıgnız birinde pci 3.0 kart varsa kendi pcnize takıp çalıştırmayı bi deneyin,güç kaynagı almayıda unutmayın tabiki

Pcie dediğimiz sistem geriye uyumludur 1.1 e de taksan calısır sadece 1.1 hızında calısır kaldı ki ivy bridge anakartlarda en düşük pcie 2.0 var pcie 2 ve 3 arasında performans farkı çok az hatta bu fiyat seviyesinde yok fark. Güç kaynağı 220v yazana baktı galiba fotoğrafı atsa üstündeki psunun değerlerin arkadaş kesin konuşabiliriz.
  • anomaly A kullanıcısına yanıt
    tamam pci 1.1 destekli bi anakart al tak bakalım rx 480 çalışıyormu çalışmıyormu görelim
    anakart üreticisi bios güncellemesi yayınlamadıkdan sonra o iş yaş,zamanında ki chipsetler olan x79 ların z68 ler'in üretici sayfalarına gir bak hepsinde pci 3.0 için yeni bios sürümü yayınlanmış,nasıl intel yenı işlemci çıkarıyor soket değişmese bile bios güncellemeden o işlemciyi kullanamıyorsun örneği z87-z97 lardaki 4770k ve 4790k oldugu gibi ekran kartında'da aynı
    ayrıyetten şimdiki ekran kartlarının bioslarıda uefi bios herhalde eski legacy anakart ile ne kadar uyumlu olur orasını bilmem
  • anomaly A kullanıcısına yanıt
    kasanın üzerindeki bir etikette 230V yazıyor ve 50Hz 4A yazıyor yani bende 480e yetmiyceğini tahmin ediyorum
  • firo88 kullanıcısına yanıt
    Kasa üzerinde yazan değer, prizden girişi için olan değerdir, kasayı açıp güç kaynağı üzerine kaç W yazdığına bakmanız lazım.

Aralık ayında 490'nın çıkabileceği söyleniyor. Beklemek isterseniz bekleyin derim ama 5 serisinden 480 serisine geçmenin farkını anlayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zargana_11

Kasa üzerinde yazan değer, prizden girişi için olan değerdir, kasayı açıp güç kaynağı üzerine kaç W yazdığına bakmanız lazım.

Aralık ayında 490'nın çıkabileceği söyleniyor. Beklemek isterseniz bekleyin derim ama 5 serisinden 480 serisine geçmenin farkını anlayacaksınız.

490 bütçemi çok aşar ben mart-şubat ayları arasında almayı düşünüyorum 490 çıkınca fiyatlarda hafif düşer diye
  • quote:

tamam pci 1.1 destekli bi anakart al tak bakalım rx 480 çalışıyormu çalışmıyormu görelim
    anakart üreticisi bios güncellemesi yayınlamadıkdan sonra o iş yaş,zamanında ki chipsetler olan x79 ların z68 ler'in üretici sayfalarına gir bak hepsinde pci 3.0 için yeni bios sürümü yayınlanmış,nasıl intel yenı işlemci çıkarıyor soket değişmese bile bios güncellemeden o işlemciyi kullanamıyorsun örneği z87-z97 lardaki 4770k ve 4790k oldugu gibi ekran kartında'da aynı
    ayrıyetten şimdiki ekran kartlarının bioslarıda uefi bios herhalde eski legacy anakart ile ne kadar uyumlu olur orasını bilmem

PCI 2.0 destekli anakartta uzun süre rx 470 kullanım bu nerden çıktı?
  • Ben Pcıe 1.1 yazıyorum, sen diyorsun 2.0 bu nerden çıktı
  • quote:

Ben Pcıe 1.1 yazıyorum, sen diyorsun 2.0 bu nerden çıktı

Bende diyorum ki yaptığın hatayı çok düşük olasılıklarla savunuyorsun.
    Geriye dönük çalışıyor grafik kartları evet, fakat pcie 1.1 olan anakartın üzerinden kaç sene geçmiş en azından pcie 2.0 güncellemesini yapmıştır buda 3.0 kartın rahatlıkla çalışacağı anlamına gelir.Ha direcx muhabbeti ne olur orayı tartışmak gerek, mesele sokete uyması uymaması değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.