Şimdi Ara

HD 5870 - İşlemci/Ekran kartı darboğaz meselesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kimano

@Excom,

tabloyu biraz daha açıklar mısın? Mesela crysis'te pci express 2.0 veriyolunda ama bant genişliği x1'e alındığında 14.4 fps mi veriyor, doğru mu anlamışım?
    Yani x1,x4,x8,x16 bant genişiği seviyesi ama hepsi pci express 2.0 üzerinden değil mi?

Peki bunu pci express 1.1 üzerinden düşünürsek neye tekabül eder? Yani pci express 1.1'de x16 lık bir veriyolu, pci express 2.0'da x8 civarınamı tekabül eder?

öyle olması lazım.
  • bu işlemci oc yapmaya uygunmu . oc siz bu kartlar olmazmı diyosunuz :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimano

@Excom,

tabloyu biraz daha açıklar mısın? Mesela crysis'te pci express 2.0 veriyolunda ama bant genişliği x1'e alındığında 14.4 fps mi veriyor, doğru mu anlamışım?
    Yani x1,x4,x8,x16 bant genişiği seviyesi ama hepsi pci express 2.0 üzerinden değil mi?

Peki bunu pci express 1.1 üzerinden düşünürsek neye tekabül eder? Yani pci express 1.1'de x16 lık bir veriyolu, pci express 2.0'da x8 civarınamı tekabül eder?

Tabloda verilen çözünürlük'te (2560x1600) 4xAA aktif durumda PCI-E 2.0 x16 ile 20fps alınırken; band genişliği PCI-E 2.0 x1'e alındığında, aynı çözünürlükte FPS 14.4'e düşüyor. Daha düşük çözünürlükte daha yüksek FPS değerleri alınabilir tabi, x1'in tam karşılığı 14.4 diyemeyiz.

PCI-E 2.0 ile 1.1 arasında iki katı band genişliği farkı var. Yani sizin de dediğiniz gibi 2.0-x8, 1.1-x16'ya denk geliyor.

Şuradan daha fazla detaya erişebilirsiniz.

HD5870 ile yapılmış band genişliği testleri:
    http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_5870_PCI-Express_Scaling/

GTX480:
    http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GTX_480_PCI-Express_Scaling/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 8 Eylül 2010; 15:35:22 >

• beyler allah aşkına biri elle tutulur bişey desin daha önce bi konu açtım bunu al şunu al deniliyo ama ben tutupda bunları alırsam bu pc bunları kaldırcakmı işlemci anakart hakkında hiç kimse kapsamlı bişey söylemedi neden oc yapmam gerekiyo mesela 5770 için yoksa her iki kart içindemi power da alcam en az 315 320 civarı param gitcek tutup ta çöpe atmayalım arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhbb.slmn

beyler allah aşkına biri elle tutulur bişey desin daha önce bi konu açtım bunu al şunu al deniliyo ama ben tutupda bunları alırsam bu pc bunları kaldırcakmı işlemci anakart hakkında hiç kimse kapsamlı bişey söylemedi neden oc yapmam gerekiyo mesela 5770 için yoksa her iki kart içindemi power da alcam en az 315 320 civarı param gitcek tutup ta çöpe atmayalım arkadaşlar

hocam işlemciniz yeterince hızlı olmadığı için gpu kullanımını sınırlıyor. M@U hocamın yaptığı testler var muhteşem şekilde anlatıyor. kendisine pm'den ulaşın size yarıdımcı olur, kafanızda netleşir.
  • sağolun dostum günlerdir başım çatladı bu meseleyi bi türlü çözemedim yoruldum iyice ne zor bişeymiş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.