Şimdi Ara

HD 5870 - İşlemci/Ekran kartı darboğaz meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu darboğaz meselesi nedir hangi işlemci aralıkları hangi ekran kartlarıyla performanslı bir şekilde çalışır? Mesela ben ikinci el VTX HD 5870 almayı düşünüyorum. İşlemcim 3.2 e o/c edilmiş bir E6750 2.6 Anakartım da P35 serisi. Anakartım pci 2.0 desteklemiyor.
    1) Bu donanım bu ekran kartına darboğaz yapar mı
    2) Bu ekran kartı PCI 2.0 ile PCI 1.1 arasında çok fazla performans farkı yaparmı ne dersiniz?

• işlemcin iyi anakartın kaçfsb destekliyor birde ramlerin ne onlarıda yazarsan yardımcı olabiliriz bide ekranın kaç inc
  • Çok fazla bir darboğaz yapmaz, sonuçta PCIe 1.1 16x = PCIe 2.0 8x demek(bandwidth olarak) ki 5870 8x'i tam dolduramıyor, en fazla %1-%4 arası performans farkı yaşarsın, o da çok spesifik durumlarda ki onu da anlamak imkansız...

İşlemci konusu ise oyununa göre değişir, ama günümüzde çoğu oyun sadece çift çekirdek kullandığı için bence bir darboğaz yapmaz... En fazla 3.2'den 3.4'e çekersin onun dışında bir fark olmaz...
  • Bilgi için teşekkürler ugu-R.

Anakartım 1333 e kadar destekliyor. 415 x 8 çarpanda o/c li şu anda. Ramlar Kingston 1200 Mhx HyperX DDR2 CL5.

Peki VTX için ne diyorsunuz arkadaşlar ben netten ana sayfasını bile bulamıyorum bu firmanın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Wanderer

Bilgi için teşekkürler ugu-R.

Anakartım 1333 e kadar destekliyor. 415 x 8 çarpanda o/c li şu anda. Ramlar Kingston 1200 Mhx HyperX DDR2 CL5.

Peki VTX için ne diyorsunuz arkadaşlar ben netten ana sayfasını bile bulamıyorum bu firmanın?

http://www.tul.com.tw/global/product.aspx?folderid=1
  • kardeş işlemcin tamam daha fazla OC yapma işlemciye zarar valla. AMA o anakart değişmeli.... pci-e 2.0 destkeelyen bir anakart al çooook ucuza bulablirsin. zira değişmessen darboğazı işlemci değil anakrtın yapacak %100.
  • Şimdi bir arkadaş fazla yapmaz %1-4 yapar dedi diğer arkadaş %100 yapar dedi kafam karıştı :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5870'te PCI-EX 2.0 çok da gerekli değil. Aradaki performans fark yeni alacağınız anakartın parasına değmeyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugu-R

Çok fazla bir darboğaz yapmaz, sonuçta PCIe 1.1 16x = PCIe 2.0 8x demek(bandwidth olarak) ki 5870 8x'i tam dolduramıyor, en fazla %1-%4 arası performans farkı yaşarsın, o da çok spesifik durumlarda ki onu da anlamak imkansız...

İşlemci konusu ise oyununa göre değişir, ama günümüzde çoğu oyun sadece çift çekirdek kullandığı için bence bir darboğaz yapmaz... En fazla 3.2'den 3.4'e çekersin onun dışında bir fark olmaz...

quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

5870'te PCI-EX 2.0 çok da gerekli değil. Aradaki performans fark yeni alacağınız anakartın parasına değmeyecektir.

Kesinlikle öyle... Techpowerup'ın sitesinde PCIe 2.0 16x - 8x - 2x - 1x farklarını gösteren bir test var, ama bakmanıza gerek yok kısaca 5870 alın paranızın karşılığını fazlasıyla alırsınız...

Ama monitörünüzün çözünürlüğü de çok önemli, 1280x1024 - 1440x900 tarzı çözünürlükler kullanıyorsanız, 5850 de işinizi fazlasıyla görecektir... Benim 5870 almamdaki amaç 26" 1920x1200 çözünürlüğü kaldırması içindi...

Tul VTX markasına gelince; ben fazla şikayet eden görmedim, fiyat/performans markasıdır kendisi(fiyatından anlamışsınızdır zaten) ama ben şahsen denemediğim için birşey söyleyip zan altında kalmak istemem... Fakat benim önereceğim markalar(türkiye için tabiki) Asus-HiS-Gigabyte 3'lüsü olur... Özellikle sorunsuzluk konusunda Asus ve HiS çok önde...

Dediğim gibi ekran çözünürlüğünüze göre Tul 5870 ya da Asus 5850 düşünebilirsiniz...

• Monitorum 22 inch oldugu icin en fazla 1680x1050 çözünürlüğe çıkabiliyorum.
    PCI-e 2.0 olayının fazla bir darboğaz yapmayacağını söylemeniz beni rahatlattı teşekkür ederim.
    Güç kaynağım 500 W gerçek güç veren bir PSU. Sizce bir sıkıntı olur mu bu konuda?
  • Hmm... Diğer bileşenler çok güçlü olmadığı için(core i7, amd x6,...vs gibi) 500W yeterli olacaktır diye düşünüyorum...

1680x1050 için 5850 bence yeterli olacaktır, yetmediği yerde OC yaparak zaten 5870 seviyesine çıkartabilirsiniz...

Açıkcası o sisteme 5870 biraz overkill olacak gibi duruyor, onun yerine aradaki fiyat farkı ile E8400, Q6600 tarzı bir işlemciye upgrade ederseniz 5850 ile çok daha iyi sonuçlar elde edersiniz...
  • ugu-R hocamın dediklerinin tümüne katılıyorum, ayrıca ben de Q8300 veya Q8400 alın ve OC yapın derim 4 çekirdek şimdi olmasa bile ilerisi için iyi olur şimdilikj en azından GTA4'te rahat ettirir. ve 2. el 5850 alın eric13 nickli arkadaş satıyordu.
  • işlemcin darboğaz yapıcak kaçısı yok istersen 4.0 a çek burda önemli olan mhz den cok mimaridir onun için 5850 al ki zaten o çözünürlükte her oyunu rahat oynarsın
  • quote:

5870'te PCI-EX 2.0 çok da gerekli değil. Aradaki performans fark yeni alacağınız anakartın parasına değmeyecektir.

Pci exp 2.0'ı tam kullanan birkaç kart söylermisin?
  • Sizce bu durumda Q8300 işlemci ile kullanılmak üzere 550 liraya 2. el VTX HD5870 almak mı yoksa 550 liraya sıfır HIS ya da SAPPHIRE 5850 mi almak akıllıca olur?
  • arkadaşlar bende ekran kartı alcam ama tereddüt ediyorum anakart işlemci felan sorun olurmu çünkü zayıf felan diyolar mesela almak istediğm kart şu
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_25477_HIS_Radeon_HD5770__1_GB__GDDR5__128_Bit__Ekran_Karti.html yada bu

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_29149_HIS_Radeon_HD5750_iCooler_IV__1_GB__GDDR5__128_Bit__Ekran_Karti.html

anakart bu oluyo galiba

anakart işlemci sorun yaparmı bu kartlarla kartlar çok mu güçlü kalıyo yanında

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Wanderer

Sizce bu durumda Q8300 işlemci ile kullanılmak üzere 550 liraya 2. el VTX HD5870 almak mı yoksa 550 liraya sıfır HIS ya da SAPPHIRE 5850 mi almak akıllıca olur?

410 liraya 2. el 5850 var. erol_1982 nickli arkadaş satıyor. onu alın işlemciyi de 2. elden biraz daha yüksek tutmaya çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimano

quote:

Pci exp 2.0'ı tam kullanan birkaç kart söylermisin?

5870'in farklı bandgenişliği ayarlarlarındaki PCI-E'lerde şöyle bir performans vermiş genel olarak.

/>

En hızlı kart olan 5970'in 1,5x 5870 civarında olduğunu varsayarak çeşitli çıkarımlar yapılabilir.

Ekleme:
    Ekran kartını en çok zorlayan oyunlardan Crysis'te de durum şöyle;

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 8 Eylül 2010; 14:45:09 >

• @Excom,

tabloyu biraz daha açıklar mısın? Mesela crysis'te pci express 2.0 veriyolunda ama bant genişliği x1'e alındığında 14.4 fps mi veriyor, doğru mu anlamışım?
    Yani x1,x4,x8,x16 bant genişiği seviyesi ama hepsi pci express 2.0 üzerinden değil mi?

Peki bunu pci express 1.1 üzerinden düşünürsek neye tekabül eder? Yani pci express 1.1'de x16 lık bir veriyolu, pci express 2.0'da x8 civarınamı tekabül eder?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhbb.slmn

arkadaşlar bende ekran kartı alcam ama tereddüt ediyorum anakart işlemci felan sorun olurmu çünkü zayıf felan diyolar mesela almak istediğm kart şu
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_25477_HIS_Radeon_HD5770__1_GB__GDDR5__128_Bit__Ekran_Karti.html yada bu

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_29149_HIS_Radeon_HD5750_iCooler_IV__1_GB__GDDR5__128_Bit__Ekran_Karti.html

anakart bu oluyo galiba

anakart işlemci sorun yaparmı bu kartlarla kartlar çok mu güçlü kalıyo yanında

en az 3GHz'e oc yapmanız lazım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.