Şimdi Ara

i5-4690 işlemciye, ekran kartı tavsiyesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba konuda da belirttiğim gibi bu işlemcinin besleyebileceği bir kart almak istiyorum. 1660Ti veya RTX 2060 gibi kartları düşünüyorum fakat bu işlemciyle çok darboğaz yaşar mıyım?

Sistem ;

İşlemci : Intel i5-4690, 3.50 GHz 4 çekirdekli işlemci
    Anakart: MSI Z87-G43 Gaming
    RAM: RipJaws 2x4GB 1600MHz DDR3
    SSD: 240GB SanDisk

Not: Sistemi yükseltme hakkında ne gibi tavsiyeleriniz olabilir, teşekkürler :)i5-4690 işlemciye, ekran kartı tavsiyesi..i5-4690 işlemciye, ekran kartı tavsiyesi..i5-4690 işlemciye, ekran kartı tavsiyesi..

• İşlemciyi değiştirme planınız yoksa uzun vade de 1660 ti üzerine cıkmayın derim ki bu kartda da darboğaz olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım böyle güçlü kartlar için güncel bir işlemciye geçmenin zamanı geldi. Peki önerebileceğin bir güçlü işlemci-ekran kartı tavsiyen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmodernx

Sanırım böyle güçlü kartlar için güncel bir işlemciye geçmenin zamanı geldi. Peki önerebileceğin bir güçlü işlemci-ekran kartı tavsiyen var mı?
    Soket değiştirmek istemiyorsan 2.el uyguna bulabilirsen i7 4770-4790 gibi bir işlemci + gtx 1660 ti, gtx 1070/ti gibi kartlar ideal olur. Bana kalırsa ryzen 3 serisini beklemekte fayda var. Ancak seçim sonrası yaza doğru dolar artışa geçerse beklediğinle kalabilirsin:) Tabi bu durumda da ilk dediğim seçeneğe yönelip 2.el i7 işlemci alıp yoluna devam edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 17 Mart 2019; 14:53:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmodernx

Sanırım böyle güçlü kartlar için güncel bir işlemciye geçmenin zamanı geldi. Peki önerebileceğin bir güçlü işlemci-ekran kartı tavsiyen var mı?
    Günü hala kurtarır bi sistemin var 60 hz monitöre sahipsen 1080p yüksek detaylarda 60 fps yi işlemcin hala sağlayabilmekte beklentinizle alakalı bi durum 144hz bi monitörünüz yoksa ve almayacaksanız 60 fps oyunculuğa devam edecekseniz ekran kartı alıp devam etmek en mantıklısı şuan ki kullandığınız kart nedir cok eski ise ikinci elde bi 6 gb 1060 bile işinizi görecektir

• Ne oynanacağına bağlı competetive 1080p all-low oynayacaksanız bence 2060 bile alınır. Aynı kart bende ve arkadaşımda var, (GTX-1070) işlemci sadece farklı iki farklı sistem var. Örnek değerleri veriyorum aynı sahnelerde:

Oyun APEX LEGENDS popüler ve test icin şu ara ideal bir rekabetçi oyun:

Ryzen 2600x / i5-9400f
    177 - 243
    132 - 193
    120 - 181
    78 - 116

Bunlar aynı açıda farklı karelerde aldığım ss' lere göre fps değerleri. Velhasıl kelam 4690 bile ryzen 2600x' den daha iyi değerleri verir bence.
  • Max Rx 570
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı işlemciyle rtx 2060 kullanıyorum dar bogaz sorun degil yüksek grafiklerde yeterli fps veriyor ileride sistemi güncellersem ekran kartı almam diye dusundum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salma

Ne oynanacağına bağlı competetive 1080p all-low oynayacaksanız bence 2060 bile alınır. Aynı kart bende ve arkadaşımda var, (GTX-1070) işlemci sadece farklı iki farklı sistem var. Örnek değerleri veriyorum aynı sahnelerde:

Ryzen 2600x / i5-9400f
    177 - 243
    132 - 193
    120 - 181
    78 - 116

Bunlar aynı açıda farklı karelerde aldığım ss' lere göre fps değerleri. Velhasıl kelam 4690 bile ryzen 2600x' den daha iyi değerleri verir bence.
    Ryzen 5 2600x işlemci oyunlarda intelere göre bu kadar fps kaybı yaşıyor mu ya? Yazdığınız değerler çok uçuk geldi.
  • quote:

Ne oynanacağına bağlı competetive 1080p all-low oynayacaksanız bence 2060 bile alınır. Aynı kart bende ve arkadaşımda var, (GTX-1070) işlemci sadece farklı iki farklı sistem var. Örnek değerleri veriyorum aynı sahnelerde:

Ryzen 2600x / i5-9400f
    177 - 243
    132 - 193
    120 - 181
    78 - 116

2600x kaç ghz de çalışıyor ve ram ler ne âlemde dual channel 3000 mhz vb

• Rx 570 e kadar sorunsuz kullanılır. Rx 580 her oyunda %100 verimle kullanılmayacak olsa da yine alınabilir çok problem olmaz. 1660ti gibi daha üst kartlardan yakın zamanda işlemci değiştirmeyecekseniz uzak durun.

• metallurgy kullanıcısına yanıt
    WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Yaşıyor maalesef. Yapılan testlerin çoğu all-ultra olduğundan GPU' ya ağırlıklı yüklenme oluyor. Intel' in farkı burada çözünürlük düştükçe ve grafik ayarları kısıldıkça işlemci tek çekirdek performansı odaklı olduğundan fark bir hayli açılıyor. Bu sebeple competetive profesyonel oyuncular AMD sistem kurmuyorlar. Tek amaç oyun olduğundan.

@WmGMD

Ryzen 2600x' i ben kullanıyorum bu arada arkadaşımda 9400f var. Aynı hızlarda denedik 3.9ghz. 9400f' de bu hıza boostluyor oyunda. 2600x sistemdeki ramler 3000mhz c16. 9400f' de en uyduruk ucuz ram var.
  • quote:

Yaşıyor maalesef. Yapılan testlerin çoğu all-ultra olduğundan GPU' ya ağırlıklı yüklenme oluyor. Intel' in farkı burada çözünürlük düştükçe ve grafik ayarları kısıldıkça işlemci tek çekirdek performansı odaklı olduğundan fark bir hayli açılıyor. Bu sebeple competetive profesyonel oyuncular AMD sistem kurmuyorlar. Tek amaç oyun olduğundan.

@WmGMD

Ryzen 2600x' i ben kullanıyorum bu arada arkadaşımda 9400f var. Aynı hızlarda denedik 3.9ghz. 9400f' de bu hıza boostluyor oyunda. 2600x sistemdeki ramler 3000mhz c16. 9400f' de en uyduruk ucuz ram var.
    4.2 lere çıkarabilirsiniz ucuz bir kule tipi soğutucu ile.

• 1660ti uygun olur. 2060'da alabilirsiniz ama 1080p için 1660ti yeterli olacaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    4.2 ghz de yapılsa dediğim gibi ayarda oynayacaklar için hüsran olacaktır ryzen serisi. 24-25 inch 240hz panel monitör kullananlar özellikle ryzen tercih etmemeliler. 1440p ye kayılmaya başlandı bu çözünürlükte fark çok çok az.

• quote:

@WmGMD

Her şey ultra'da oynuyorum diyorsunuz. Tamam işte. Gpu'ya daha çok yük binecek, cpu farkı azalacak. Her ikinizde full hd ve üstü, ultra ayarlarda o kadar fps farkı olması çok düşük ihtimal geldi bana. Başka problem olabilir.

• İşlemciyi değişmek istemiyorsan ayni model ramlerden ramini 16gb yap ekran kartıda Aorus Rx 570 alabilirsin
    .

• metallurgy kullanıcısına yanıt
    Yanlış anladınız herhalde youtube testleri genelde all ultra ayarlarda yapılıyor. Biz testleri all low yaptık. Rekabetçi arenada grafikten göz zevkinden ziyade ne kadar çok kazandığınız önemli olduğundan 2080ti de alınsa herkes low ayarlarda oynar. Grafikler yanıltıcıdır hedefi net görmenizi engeller vs vs. Bütün yutubırlar profesyonel oyunculuktan bi’haber olduklarından all ultra yapıyorlar tüm testleri. Bir kenara iliştirseler bari low testleri.

Konu sahibi arkadaşa önerim sakın yorumlara kanıp rx570 falan alma. Sıfır 1660ti en ucuz nerdeyse oradan al geç. En mantıklı kart budur. Sanırım inno 3d markası şu an epey ucuz. Site adını veremiyorum reklam olur diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salma -- 18 Mart 2019; 17:5:3 >
  • AMD Sapphire R9-290 Tri-X OC kullanıyorum gerçekten çok iyi bir kart fakat yeni oyunlarda (TombRaider, BFV vb) orta hatta low da bile takılmalar kasmalar yaşıyorum. İsteğim yeni güncel bir sisteme direk geçmeden belki kart falan alırsam kurtarır mı diyede sanırım bu zor olucak. Sanırım bunla uğraşmak yerine direk sistemi güncellemek en doğrusu olucaktır malum fiyatlar daha da artıcak gibi, ilgin için teşekkürler :)
  • Salma kullanıcısına yanıt
    Aynen pek düşünmüyorum o kartı ki sistem değişimine gideceğim büyük ihtimal, 1660Ti veya 2060 arasında bir seçime yönelicem sanırım, ilgin için teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.