Şimdi Ara

İ5 2500k yanına hangi ekran kartı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistemimde ekran kartı değiştirip gittiği yere kadar kullanmak amacım. Sonrasında pc yi komple değiştircem. Şuan gtx 670 kullanıyorum. 1080p de bu işlemcinin yanına hangi ekran kartı darboğaz vs yapmadan verimli çalışır?

Sitemim:İ5 2500k işlemci
    Msi oc gaming anakart
    8gb 1600 mhz ddr3 ram
    240 gb intel ssd
    Nvidia gtx 670 ekran kartı
    Cpu soğutucu üstünde takılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garf33 -- 5 Eylül 2016; 20:01:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2500k+gtx1080 ile bf 1 betada gpu kullanimi %99un altina inmiyor.
    1060'i bile beslemez diyenlere iyi guldum. fazla teknopat izlemeyin.

tabi 6700k ile oyununa gore 10-15 hatta belki 20 fps fazla alacagin durumlar da olacaktir ama bence 4.5ghz'de 1070 ideal olur. islemciden bagimsiz olarak 1070-1080 arasi fiyat farkina deger mi tartisilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garf33

Sistemimde ekran kartı değiştirip gittiği yere kadar kullanmak amacım. Sonrasında pc yi komple değiştircem. Şuan gtx 670 kullanıyorum. 1080p de bu işlemcinin yanına hangi ekran kartı darboğaz vs yapmadan verimli çalışır?

Msi oc gaming anakart
    8gb 1600 mhz ddr3 ram
    240 gb intel ssd

İşlemcinize overclock yapmayı düşünüyor musunuz? Overclock varsa da kaç ghz hızında?
  • güç kaynağınızı ve bütçenizi belirtin.
  • Güya dx12 ile işlemciler daha verimli kullanılacak darboğaz vs gibi faktörler ortadan kalkacaktı....
    Bence 4.5/5 ghz e oc yapılırsa gtx1080 bile sıkıntısız besleyebilir. Tabiki 2 bin liralık işlemcilere göre arada 10/20 fps lik farklar oluşabilir...

• Güç kaynağı corsair 650 w 80 Plus. Bütçem belirlediğim bi limitim yok. 2500k nın darboğaz yapmaması önemli. Bu işlemcinin yanına performans olarak hangi kart yakışır?

• quote:

Orijinalden alıntı: cool1st

quote:

Sistemimde ekran kartı değiştirip gittiği yere kadar kullanmak amacım. Sonrasında pc yi komple değiştircem. Şuan gtx 670 kullanıyorum. 1080p de bu işlemcinin yanına hangi ekran kartı darboğaz vs yapmadan verimli çalışır?

Msi oc gaming anakart
    8gb 1600 mhz ddr3 ram
    240 gb intel ssd

İşlemcinize overclock yapmayı düşünüyor musunuz? Overclock varsa da kaç ghz hızında?

Anakart ın üzerinde oc tuşu var. 1 kere denedim 4 ghz in üstüne çıkıyor. Oc yapmadan kullandım hep.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cool1st

quote:

Msi oc gaming anakart
    8gb 1600 mhz ddr3 ram
    240 gb intel ssd

Anakart ın üzerinde oc tuşu var. 1 kere denedim 4 ghz in üstüne çıkıyor. Oc yapmadan kullandım hep.

https://www.youtube.com/watch?v=EgNWHhESr-M

Bu videoda 4.5 ghz hızında çalışmış.Genelde %99 çalışıyor fakat gpu anlık % 85 e düşüyor.Bana sorarsanız alabileceğiniz max kart gtx 1060.

• En fazla RX 480, GTX 1060 gibi kartlar takılır. Onlar bile tam verim gösteremez minimum değerlerde sıkıntı olur.
  • Arkadaşa katılıyorum.GTX 1060 ve RX 480'den yukarı çıkmayın hatta mp oyunlarda yer yer onlarda bile darboğaz olabilir.4.5 ghz şart yoksa zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 5 Eylül 2016; 21:30:49 >
  • 4.5 ghz yapmak çok kolay o işlemcide.480 1060 arkadaşların dediği gibi amd ya da nvidia istemenize göre bu modeller tercih edilebilir.670 şimdiki kart olduğu için gidip de 960 380 alacak haliniz yok.480 1060 uygun olan ama bu modeller için overclock gerekiyorsa forumdan yardım alabilirsiniz yapılması gereken buysa yapın ya da kart değiştirmeden gittiği kadar kullanın 670 kötü kart değil.
  • 2. Elden gtx 970 alın ucuza

• o cpu yu 4.8ghz yapabiliyosan titan x pascal bile takarsin pek sorun yasamazsin yani o cpu nun hala vga limiti yok.

deafult kullanirsanda 290 veya 780ti den yukari cikmamak gerek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.24 voltaj la 4.2 de kullanıyorum, gtx 1060 için yeterli oluyor, rx 480 de tercih edilebilir.4.5-4.6 ya çekerseniz 1070 e kadar destekliyor. Bütçeye göre bunlardan birini alabilirsiniz
  • 4.2 GHz de 970 ile kullanıyorum. BF1 multi de işlemci kullanımı %60-70 civarında. GPU sabit 99.

Hala oldukça iyiler bence.

• Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Ayrıca şu ana kadar denediğim Steam kütüphanemdeki 167 oyunun tümü herhangi bir işelmci darboğazına takılmadı.

• Anakarttaki tusla oc yapmamak kaydiyla oc yaparsaniz gtx 1070 bile alabilirsiniz.Bu arada islemci sogutucusu ne

• İşlemci soğutucu "xigma tec" diye bi marka Hava soğutma baya büyük bişey Led ışıkları var. Doğrusu oc işlerinden hiç anlamıyorum. Muhtemelen anakart üzerinden yaparım. Buraya yazarım kaç ghz e çıktığını.

• quote:

İşlemci soğutucu "xigma tec" diye bi marka Hava soğutma baya büyük bişey Led ışıkları var. Doğrusu oc işlerinden hiç anlamıyorum. Muhtemelen anakart üzerinden yaparım. Buraya yazarım kaç ghz e çıktığını.

Oc dan anlamıyorsanız dikkat edin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç birşey yapmadan sadece Msi z serisi anakartın üzerindeki oc genie tuşuna bastım 2500k 4.2 ghz oldu. Msi control center dan gördüğüm Kadarıyla ram i de oc etti. Şimdi bu ayarda kullansam 1060 veya 480 uygun mudur? Bu işten anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum

• quote:

Hiç birşey yapmadan sadece Msi z serisi anakartın üzerindeki oc genie tuşuna bastım 2500k 4.2 ghz oldu. Msi control center dan gördüğüm Kadarıyla ram i de oc etti. Şimdi bu ayarda kullansam 1060 veya 480 uygun mudur? Bu işten anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum

oc genie çok fazla voltaj veriyor, oc çok zor bir olay değil,çarpanları ve voltajı ayarlasan bile yeter.Core voltage 1.24 e ayarla, çarpanları x42 yap sonrasında prime95 ve hardware monitör indirip en üstteki test ayarında prime ile test edeceksin,sıcaklık yükte 70+ olmaması ideal, ramler için xmp aç kendiliğinden ayarlasın ram oc etsen de pek bir artısı olmuyor. 1060,480 alabilirsin rahat taşır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Fang -- 6 Eylül 2016; 1:34:53 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.