Şimdi Ara

İ5 2500k yanına hangi ekran kartı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Benim 2500k islemci 1.320 ile bile 4.5 görmüyor, sanssizim demek ki. Daha uzerinede cikmak istemedim default kullaniyorum artik. Bundan sonra alirsam kabylake almayi planliyorum.

bendeki 2500k 4.5ghz için 1.375v istio köprüden atliyip geliom....

1.375 veriyomusun gercekten. Millet 1.28le 4.5ghz görüyorum deyince şok oluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 1080pde bile çalışabilir gtx1080 ile. baktın darboğaz yapıyor 1080pde 8xmsaa yapip yükü gpuya bindirirsin veya dsr 2k açarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 4 Aralık 2016; 13:00:43 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

Benim 2500k islemci 1.320 ile bile 4.5 görmüyor, sanssizim demek ki. Daha uzerinede cikmak istemedim default kullaniyorum artik. Bundan sonra alirsam kabylake almayi planliyorum.

bendeki 2500k 4.5ghz için 1.375v istio köprüden atliyip geliom....

1.375 veriyomusun gercekten. Millet 1.28le 4.5ghz görüyorum deyince şok oluyorum.

bence kimse stabilitenin ne oldugunu bilmio yada sicakligin
    intel burn testi highda yapinca stabil kaliosa ve hiz dusurmuyosa ki 90 kusur dereceden sonra hiz dusurur 3ghz dolaylarina bile iner eger boyle seyler olmuyosa ve 80 dereceyi gecmiosa islemci gercek stabilite odur.

islemcinin sorun cikarmamasi stabil oldugu anlamina gelmio yada hiz dusurmedigi anlamina gelmio

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan 2500k işlemciyi ya stok hızda kullanıcam en fazla 1.24 voltaj 42 çarpanla 4.2 ghz e oc ederim. Şimdiye kadar kullandığım ekran kartlarında bi ati amd bi nvidia şeklinde gittim (şartlar öyle gerektirdi) En çok nvidia kartlarda rahat ettim hiç sorun çıkarmadılar. Sizin de fikirleri ışığında ya 470 yada 480 alıcam. Sebebi de freesync vulcan gibi teknolojileri desteklemesi. Sistemi bozulana kadar yada Oyunlarda medium ayarlardan düşene kadar kullanıcam. Sonrasında pc yi komple değiştircem ekran kartı dahil. Şimdi sizce 470 mi almalıyım yoksa 480 mi? Belki sisteme 8 gb daha ram eklerim fazla pahalı değilse ve aynı marka bulabilirsem.

• garf33 G kullanıcısına yanıt
    Gittiği yere kadar diyorsan minimum masraf 470 alıp şimdiki haliyle takıl,2 yıl götürür
  • GTX 1060 almanızı tavsiye ederim , işlemci 4 GHZ civarına OC ederseniz hoş bir ikili olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 8 Eylül 2016; 1:48:42 >
  • 2500k darboğaz yapmaz

• sanırım 1060 alırdım. ama ekran kartını yeni sistemde kullanacağım dersen 1070'de olur gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 8 Eylül 2016; 13:14:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

sanırım 1060 alırdım. ama ekran kartını yeni sistemde kullanacağım dersen 1070'de olur gibi.

Yeni sistem aldığımda muhtemelen yeni kartlar gelecektir. O zamana 1170 1270 almak daha mantıklı olur. Şimdilik ya 470 yada 480 alacam kısmet olursa.

• quote:

Orijinalden alıntı: garf33

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

sanırım 1060 alırdım. ama ekran kartını yeni sistemde kullanacağım dersen 1070'de olur gibi.

Yeni sistem aldığımda muhtemelen yeni kartlar gelecektir. O zamana 1170 1270 almak daha mantıklı olur. Şimdilik ya 470 yada 480 alacam kısmet olursa.

amd de gayet performanslı, mantıklı olur. ancak referans 480 düşünüyorsanız epey ısınıyor o kart
  • Alırsam Msi gaming x alırım. Referans AMD ekran kartı alma hatasına önceden düşmüştüm. Kart yanıyordu resmen ve aşırı ısınmadan pc kapanmaya başlamıştı sattım kurtuldum

• 2500k yı 4 yıldır +0.02 v ile 4.4 ghz de kullanıyorum. 7970 sonrasında 980 kullanıyordum bugüne kadar hiç darboğazını görmedim. şimdi 1080 siparişi verdim yolda. sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. oyunların %95 i işlemciyi tam kullanmıyor bile zaten. nadiren işlemciye abanan oyun denk geliyor onda da 4.4 ghz yetiyo. zaten işlemci yetmiyorsa 670'te de yetmez yetiyorsa 1080'de de yeter. yani senin aa açmanla texture kalitesini arttırmanla işlemciye eksta yük gitmiyor. onun yaptığı işler farklı senin grafik kaliten iyi de olsa kötü de olsa yapıyor zaten. fizik, ai vb şeyler.

İ5 2500k yanına hangi ekran kartı?

• Stok hızında bile istediğin kartı takar kullanırsın, 5 senedir formunu koruyan efsane bir işlemcidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redshift

2. Elden gtx 970 alın ucuza

ikinci el değil de sıfırı öneririm

• Gtx 1060 ı geçmeyin hocam

Gtx 1070 ile 4.5 ghz de 2700k kullanıyorum anca baş edebiliyor gpuyla.

Tavsiyem 1060 yönünde

• quote:

Orijinalden alıntı: canpii

2500k yı 4 yıldır +0.02 v ile 4.4 ghz de kullanıyorum. 7970 sonrasında 980 kullanıyordum bugüne kadar hiç darboğazını görmedim. şimdi 1080 siparişi verdim yolda. sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. oyunların %95 i işlemciyi tam kullanmıyor bile zaten. nadiren işlemciye abanan oyun denk geliyor onda da 4.4 ghz yetiyo. zaten işlemci yetmiyorsa 670'te de yetmez yetiyorsa 1080'de de yeter. yani senin aa açmanla texture kalitesini arttırmanla işlemciye eksta yük gitmiyor. onun yaptığı işler farklı senin grafik kaliten iyi de olsa kötü de olsa yapıyor zaten. fizik, ai vb şeyler.

İ5 2500k yanına hangi ekran kartı?

1080 geldi ve mafia3, forza horizon 3, bf1 64 kişi multi hepsi darboğaz yaptı. Kartı yüzde 60 civarı kullandı oyunlar işlemci yüzde 100. 6700k ya upgrade edince hepsinde fps 2 katına çıktı. Sonuç olarak 980 1060 seviyesi bi kart tam sınırı 2500k nın. Sonrası için yetmiyor.

• Titax X Pascal'a bile darboğaz yapmaz diyen olmuş :) 4.5Ghz yapınca kartın performansı 2 katına çıkıyor sanki. 4.5ghz 2500K için en ideal kart 1070 ama onda da BF1'de darboğaz yapıyor bazen. Yine de illa yeni işlemci istetecek kadar değil. Hiç darboğaz yaşamamak için 470-480-980-1060 lazım.
  • arkadaşlar birkaç yerde sordum burası tam soracak yermiş yeni gördüm...
    şimdi bizim bu işlemciye alacağımız en uygun kart şunlardan hangisi bu hafta içinde alıp 2-3 yıl kullanıp bu sisteme veda edeceğiz ona göre.
    2011 den beri gerçekten efsane oldu bu işlemci..
    anakartım msi p67 gd55 bu arada.
    1-asus gtx 1050ti 4 gb expedition
    2-msi rx470 gaming x 4 gb
    3-xfx rx470 black edition

• msi rx 470 alın. Eğer arada çok fiyat farkı varsa xfx de olur. 1050ti bakmayın bile arada %25 perf. farkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acmtncy

msi rx 470 alın. Eğer arada çok fiyat farkı varsa xfx de olur. 1050ti bakmayın bile arada %25 perf. farkı var.

fiyat olarakta yüzde 25 ama.
    1050ti 700 lira,
    rx 470 1000 lira...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 4 Aralık 2016; 16:48:41 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.