Şimdi Ara

HD 6950'leri HD 6970 yapıyoruz! Video inceleme (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
1
Favori
50.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kafama takılan bi şey var; ekran kartlarında bulunan paralel işlemciler fiziksel hücreler değiller mi? eğer öyleyseler 6970'deki paralel işlemci sayısı daha fazla, bu yüzden 6950 6970 olamaz mantıken...

yoksa paralel işlemciler sanal birimler mi?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

bence hiç yapılmaması gereken bişey.gerçekten riski büyük.kolay gibi görünüyor ama aslında zor.çok iyi bilmek lazım.

Riski yok, üstüne üstlük 2 BIOS var kartda ve tekine dokunamıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

bence hiç yapılmaması gereken bişey.gerçekten riski büyük.kolay gibi görünüyor ama aslında zor.çok iyi bilmek lazım.

Riski yok, üstüne üstlük 2 BIOS var kartda ve tekine dokunamıyorsun.

Aklıma bir şey takıldı piyasadaki özel tasarımlı olsun olmasın bütün 6950 ler modlanabiliyor mu?. Bir de sapphire in 1gb hd6950 si modlanırmı? modlanıyorsa riski fazla galiba çünkü tek bios var bildiğim kadarıyla..

• quote:

Orijinalden alıntı: #Gakko_

arkadaşlar kafama takılan bi şey var; ekran kartlarında bulunan paralel işlemciler fiziksel hücreler değiller mi? eğer öyleyseler 6970'deki paralel işlemci sayısı daha fazla, bu yüzden 6950 6970 olamaz mantıken...
    yoksa paralel işlemciler sanal birimler mi?..

hayır sanal birimler değiller, şöyle bir durum oluyor. Üretim sonrasında GPUların bu shader (paralel işlemci) lardan tam randımanlı çalışmayanları olduğu tespit edilince GPU'yu kaldırıp atmak yerine kartın biosunda değişiklik yaparak sorunlu shaderlar kapatılıyor, bir alt segmentteki kartın özelliklerine indiriliyor. (Bu şekildeki defolu HD6970 ler HD6950 olarak üretiliyor) Böylelikle defolu shaderlar kapatılarak performans sorunu yaşamamanız sağlanıyor. Ancak dışarıdan 6970 biosu yüklendiğinde şansınıza bağlı olarak karttan 6970 performansı alabiliyorsunuz... En son başarı %99 diye okumuştum... tabi moding olayında sorun çıkmaması sonrasındada çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Sonuçta üreticinin sorunlu diye kapattığı bir bölümü tekrar kullanıma açıyorsunuz...

• Arkadaşlar peki diyelim ki bir şeyler ters gitti yapamadık . Çift bios var tamam güzel de diğer biosu tekrar kurtarabilir miyiz ? Yani bozuk biosu açıp önceden yedeğini aldığımız 6850 biosunu yükleyebilir miyiz aynı yöntemle ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepppkralll

Arkadaşlar peki diyelim ki bir şeyler ters gitti yapamadık . Çift bios var tamam güzel de diğer biosu tekrar kurtarabilir miyiz ? Yani bozuk biosu açıp önceden yedeğini aldığımız 6850 biosunu yükleyebilir miyiz aynı yöntemle ?

6950 dicektin herhalde videoyu izlediysen kartta 2 bios olduğunu bir şeyler ters giderse eski ayarımıza dönebilcegimizi söylüyor (işlemi yapmadan önce önceki ayarlarini kaydetmen lazim masaüstüne)
  • quote:

Orijinalden alıntı: NANOsize

quote:

Orijinalden alıntı: akrepppkralll

Arkadaşlar peki diyelim ki bir şeyler ters gitti yapamadık . Çift bios var tamam güzel de diğer biosu tekrar kurtarabilir miyiz ? Yani bozuk biosu açıp önceden yedeğini aldığımız 6850 biosunu yükleyebilir miyiz aynı yöntemle ?

6950 dicektin herhalde videoyu izlediysen kartta 2 bios olduğunu bir şeyler ters giderse eski ayarımıza dönebilcegimizi söylüyor (işlemi yapmadan önce önceki ayarlarini kaydetmen lazim masaüstüne)

Hocam öncelikle teşekkür ederim de .. Şimdi diyelim ki aksilik çıktı . Ekran kartına görüntü gelmez heralde biz de bu durumda 2.biostan açacağız kartı . Sonra o programdan yedeğini aldığımız biosu 1.biosa geçmeden nasıl yükleyeceğiz ? Ya da öyle düşündüğümüz zaman tek bioslu kartlarda da olması gerekmez mi yedeğini alırız bios gitse de açar tekrar eski haline döndürürüz ..

• biri anlatabilir mi tam olarak dos dan nasıl oluyor anlayamadım bootable özellikle yapılmasını... windows 7 ultimate 64 bit te nasıl yapacağız
  • Arkadaşlar bu 1gb modeli içinmi yoksa 2gb model içinmi geçerli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onuripek

Arkadaşlar bu 1gb modeli içinmi yoksa 2gb model içinmi geçerli?

2GB İçin sadece
  • ayip yahu aradaki HD20 fark icin yapmadiginiz sey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undershots -- 3 Nisan 2011; 21:57:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: undershots

ayip yahu aradaki HD20 fark icin yapmadiginiz sey yok

HD 20 FARK

• Bende yeni aldığım VTX HD 6950yi 6970yapmak istiyorum biosu nerden bulabilirim vtx için? ama öncelikle karttan pek memnun değilim hd4850 ile wow ve aionda daha iyi fp alıyordum çok çok daha düşük bir kart olmasına rağmen performans testi için 3dmark 11 basic edition kurdum ama sonucu göstermiyor nedense. testlerde fps 11-26arası değişiyordu bir sorun var sanırım ama nasıl öğrenebilirim başka test edebileceğim bi şekil varmı. Kart yeni okadar özenip aldım tamamen hayal kırıklılığı oluştu yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim.

http://www.yougamers.com/gameometer/10428/

Sorry, 3DMark 11 will not run on your computer.
    * The Game-o-Meter detects that your video card has 64 MB onboard video memory. You need to upgrade to a video card with at least 256 MB onboard video memory.

Bu siteyede 3dmark 11 den doğru ulaştım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker484 -- 6 Nisan 2011; 1:34:40 >

• Şu an vatan bilgisayara gidiyorum 6950 alacaktım zaten bunu öğrendiğim iyi oldu
  • mod olayını basarılı bir sekilde yhaptım testleride tamamladım en fazla 75 derece gordum hadi hayırlısı
  • Merhaba arkadaşlar,

Şimdi editörün verdiği linkteki bios Sapphire'ın fakat daha bir çok marka var. Kendi markamızın bios update'ini mi yapacağız yoksa alet çantasından çıkacak bios'u mu yükleyeceğiz? Ürünü bugün şu adresten aldım (https://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=36723) çarşamba günü gelecek.

Kısacası şimdi ben

MSI R6950-2PM2D2GD5, HD6950, 2 GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı aldım. Bios Modu yaparken rarlı dosyadan çıkanı mı kullanacağım yoksa başka bir tane mi bulmam gerek?
  • Arkadaşlar kimse cevap vermiyor ama başka bir soru sorayım. Üstteki arkadaşın dediği şekilde bios'tan ekran kartımı 6970 yaptım sorunsuz bir şekilde. Gpu-z'de değerler değişti peki şimdi sorum şu olacak mesela yeni bir driver çıktı. Ben 6950 için mi yükleyeceğim yoksa 6970 için mi?

Ben şu an Cd'de yer alan driver'ları kurdum mesela bu performans düşüklüğü yaşatır mı diye merak ediyorum. Eğer yaşatırsa 6970'in driver'larını kurmayı deneyeceğim çünkü eğer yapabiliyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shumin -- 21 Nisan 2011; 1:22:01 >
  • cesaret sorunu var nasıl halletcez
  • Bu bahsedilen 1gb için mi yoksa 2 gblıklar için mi? Farketmiyorsa 2gblık 6950'den yine 2 gblık mı yoksa 1 gblık mı 6970 performansı alıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blxx_BLACK

Bu bahsedilen 1gb için mi yoksa 2 gblıklar için mi? Farketmiyorsa 2gblık 6950'den yine 2 gblık mı yoksa 1 gblık mı 6970 performansı alıyoruz?

evet arkadaşlar bende de xfx 1gb 6950 var ben de mod ile 6970 yapabiliyor muyum yoksa olmuyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.