arkadaşlar meraba, bugün sistemime bir upgrade yaptım 2GB olan Ram'imi 6gb'a çıkarttım. HD 4650 olan ekran kartımdan HD7850'ye terfi ettim. kartı almadan önce yaptığım ön araştırmalar sonucunda darboğaz yapmayacağı kanaaatine vardım. mortal kombat komplete edition şu anda bilgisayarımdaki en güncel oyunlardan bi tanesi. bütün ayarları en yükseğe getirdim, fps olarak bi kasma yok, ama oyunun ara ara takıldığını görüyorum.
işlemcim de phenomIIx2 550. sizce bu işlemci bu ekran kartına darboğaz yaratıyor olabilir mi? cevaplarsanız sevinirim. teşekkürler.
Islemcinizin cekirdekleri acilabiliyorsa acin o zaman darbogaz probleminiz olmaz.anakartiniz 785 ve uzeri chipsete sahipseniz islemcinizin 4 cekirdek olabilme potansiyeli var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: oemci32
Islemcinizin cekirdekleri acilabiliyorsa acin o zaman darbogaz probleminiz olmaz.anakartiniz 785 ve uzeri chipsete sahipseniz islemcinizin 4 cekirdek olabilme potansiyeli var.
arkadaş AMD 880G chipsete sahip
imzamdaki sistem şu anda benim kullandığım sistem. ilk yazdığım mesajda ki sistem arkadaşımın sistemi onu belirtmediğim için yanlışlık olmasın. bu işlemcide açılacak çekirdek maalesef yok. işlemci gene darboğaz yaratacak kadar kötü değil diye düşünüyorum.???
o işlemci 7850 ye her türlü kısıtlama yapacaktır. gta4,metro serisi.. türü işlemciye aşırı yüklenen oyunlarda durumu daha iyi görürsünüz. çekirdeklerini açabilirseniz açın, olmadı yapabildiğiniz kadar overclock yapın hiç olmazsa kısıtlamayı en aza indirmiş olursunuz fakat yine de kurtulamazsınız. anakakartınız destekliyorsa phenom ii serisine geçmenizi öneririm, ikinci elden 945-955-965 türü işlemciler bulursanız kartı tam performansta kullanırsınız darboğaz falan olmaz. hatta uygun fiyata x6 1055t,1090t,1100t bulursanuz çok çok daha iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Asisvénia
o işlemci 7850 ye her türlü kısıtlama yapacaktır. gta4,metro serisi.. türü işlemciye aşırı yüklenen oyunlarda durumu daha iyi görürsünüz. çekirdeklerini açabilirseniz açın, olmadı yapabildiğiniz kadar overclock yapın hiç olmazsa kısıtlamayı en aza indirmiş olursunuz fakat yine de kurtulamazsınız. anakakartınız destekliyorsa phenom ii serisine geçmenizi öneririm, ikinci elden 945-955-965 türü işlemciler bulursanız kartı tam performansta kullanırsınız darboğaz falan olmaz. hatta uygun fiyata x6 1055t,1090t,1100t bulursanuz çok çok daha iyi olur.
+1 Ama overclock ile de bi şeyler kazanabilirsin
Bahsettiğim sistemin anakartı Gigabyte '' GA-MA785GT-UD3H '' budur. AM3 sokettir. kutu üzerinde phenom II x4 ve Athlon II x4 desteği yazıyor. yani phenom II x6 olmuyor değil mi? net bilgiye sahip olan bi arkadaşım şu işlemci senin anakarta olur derse çok memnun olurum. ikinci el fln buluruz artık.
quote:
Orijinalden alıntı: saxblue
Bahsettiğim sistemin anakartı Gigabyte '' GA-MA785GT-UD3H '' budur. AM3 sokettir. kutu üzerinde phenom II x4 ve Athlon II x4 desteği yazıyor. yani phenom II x6 olmuyor değil mi? net bilgiye sahip olan bi arkadaşım şu işlemci senin anakarta olur derse çok memnun olurum. ikinci el fln buluruz artık.
çekirdek açmayı dene
bende bu işlemcinin x2 560 olan modelinden var fakat 4 çekirdekte açık. nvidia gtx 650 ti boost almayı düşünüyorum sizce darboğaz olur mu? crysis 3 bf 3 gibi oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: saxblue
phenom ii x6 serisini de destekliyor anakartınız. ikinci elden 1090t-1100t bulursanız kaçırmayın. pahalı gelirse veya bulamazsanız x4 965 alın c3 revizyon olanından yani 125watt lık. anakartınızın işlemci destek bölümüne buradan bakabilirsiniz: http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3154
saxblue
kullanıcısına yanıt
Son BIOS f9b gibi birşeydi ve onunla X6 destekler güncellemeniz lazım ama çok randıman beklemeyin orta halli bir kart neticede. X6 ile çok stabil O.C. yapmaya gelmez.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme