Şimdi Ara

Hd 7850 vga monitörle kullanım hakkında ACİL arkadaşlar, yarın alıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rhominas

ben de kararsız kalmıştım 2 kasa arasında ama corsair alacağım gibi gözüküyor

corsair 300r yerine aerocool x3 -x1 oneririm hem daha,şık hem daha kullanışlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

fx-6300
    sapphire 7850 oc edition 2 gb
    asus m5a97 anakart
    2x4gb patriot ram -http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/patriot-pgv38g1600elk-8gb(4x2)gamer-ii-sector-5-ddr3-1600mhz-cl9-xmp-12-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59843
    xigmatek asgard 382 600w midt atx kasa+psu

Bence ramleri değiştir.Kesinlikle Corsair Vengeance 2x4gb 1600 Mhz yap.Fakat bu aralar 120 tlye aldım rami 173'e satıyorlarmış vatanda Pardon 142'ye inmiş
    Neyse eğer kasanın içinden xigmatek'in gerçek güç kaynağı çıkıyorsa süper.Fakat o kasadan o çıkmaz gibi geliyor bana.zaten güç kaynağı tek başına 150 tl

Güzel bir sistem olmuş dalgalanmayı da kafaya takma.Beklenmedik şeyler insanı gıcık edebiliyor.Mesela powercolor hd 7870 (non pcs+) aldım.Kart soğutma anlamında falan yeterli geldi iyiki almışım dedim.7850 ye oc yapıp baş ağrısı çekeceğime 7870 almak iyi olmuştu.Fakat şimdi driver yüzünden kartı satasım geliyor.Arızalıda değilmiş.Garantiden geri yollamışlar daha elime geçmedi Neyse yani fazla kafaya takma derim

• sapphıre oc modelı mevcut bendede evet dalgalanma var ama monıtorden kaynaklı oldugunu bıldıgım ıcın ıcım rahat bence kartı almamak ıcın neden degıl kaldıkı o fıyata f/p olarak baska kartta yok. Karar senın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus 2 gb modeli mevcut dvi dan vga çevirici ile kullanıyorum bir problem yaşamadım
  • Sorun olursa yukarıdaki çözümleri denersiniz. Olmadıysa ve bu sizi rahatsız edecekse satarsınız monitörünüzü, az daha para ekleyip DVI monitör alın 200 küsür liraya mutlu mesut kullanın.
  • Bendede bahsi geçen 7850 den mectur monitörümü hdmı çıkışlı aldım bilerek ve şuanda sıkıntı yok .
  • Eee ne oldu aldın mı kartı?
  • 7850 de dalgalanma sorunu kronik bir hatadır.Vga çıkışlı bir monıtor kullanıyorsanız kesinlikle dalgalanma meydana gelecektir.Ancak dvı veya hdmı cıkıslı bır monıtorunuz varsa dalgalanma olmayacaktır.
    Bizzat vga ve hdmı ıle denedım.Vga da dalgalanma varken hdmı da veya dvı sorun yok pırıl pırıl.
    Ayrıca bı arkadaş elektırık bandı yapıştırarak dalgalanmayı engelledıgını yazmıs.Bana çok mantıklı gelmedı ama inşaallah doğrudur.
  • Bu kablodan sipariş ettim ve 2 gündür kullanıyorum dalgalanma kalmadı. Sorun dönüştürücü ile kullanmakta , dönüştürücü kullanmayın çözüm dvi + vga kablohttp://www.elektrikmarket.com.tr/DVI-VGA-Kablo-1-8-Mt-Blister-Packing-_7846.html#0
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lynyrd Skynyrd

Bu kablodan sipariş ettim ve 2 gündür kullanıyorum dalgalanma kalmadı. Sorun dönüştürücü ile kullanmakta , dönüştürücü kullanmayın çözüm dvi + vga kablohttp://www.elektrikmarket.com.tr/DVI-VGA-Kablo-1-8-Mt-Blister-Packing-_7846.html#0

bende sipariş verdim bugün alacağım kargodan. inşallah dediğin gibidir ama umudum yok. gelince dener buraya yazarım yine. inşallah olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuz42

quote:

Bu kablodan sipariş ettim ve 2 gündür kullanıyorum dalgalanma kalmadı. Sorun dönüştürücü ile kullanmakta , dönüştürücü kullanmayın çözüm dvi + vga kablohttp://www.elektrikmarket.com.tr/DVI-VGA-Kablo-1-8-Mt-Blister-Packing-_7846.html#0

bende sipariş verdim bugün alacağım kargodan. inşallah dediğin gibidir ama umudum yok. gelince dener buraya yazarım yine. inşallah olur.

inşallah olur hocam ya çok sevinirim , haber edersin :)

• Konu dışı olacak ama, neden herkes siparişi vatan bilgisayardan yapıyor? başka bir yer yok mu yoksa en iyi yer mi?
  • Sonuçta kabul etmek lazım dalgalanmayı oluşturan faktörlerden birisi frekans farklılığıdır.Yani girişlerin ve sonlandırmaların olduğu yerler önemlidir,özellikle monitor,tv gibi cihazlarda kablo da shield olup dışarıdaki manyetik sinyallerden etkilenmese bile,sonlandırma esnasında korunma sağlanamadığından bozulmalar meydana gelir.Bunun için zaten uç kaplamaları değişik malzemelerle donatıyorlar,şimdi en çok piyasada popüler olanı Altın kaplama mesela.Sonuç olarak Vga standart olarak özellikle yüksek çözünürlükler de verimli sayılamaz,dalgalanma probleminin olması ise cabası,o bant olayının verimlilik kısmına gelirsek.Topraksız hatlarda toprak hattı olmadığı için genellikle ucunu başka bir nötr çıkışı ile birleştirirler,bu da doğal olarak topraklama yapılmış cihazlarda çarpılma riskini arttırır.Yani bir izole elektrik bantı ile orada değişecek tek şey şu,yukarı ve aşağıdaki toprak temas uçları değmiyor.Tabii bu olası problemlere karşı cihazı korur mu,işte o kısım riskli.

@-N4N0

Forumun geneli Vatan indirimlerini beklediği için ve buna göre alışveriş yaptığı için sanırım vatan ön planda,yoksa birçok mağaza var :)

• quote:

quote:

quote:

malesef olmadı hatta orjinal kablodan daha kötü görüntü verdi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

üzüldüm kardeşim , şans işi :/

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

üzüldüm kardeşim , şans işi :/

ne yapalım. güzelim monitörü dvi yok diye satıp yeni monitör alacağız.

• vga monıtörde dalgalanma kesinlikle olur bundan emin ol.bende ılk aldıgımda vga bır monıtor ıle kullanıyordum.masaustunde degıl ama oyunlarda dalgalanma oluyor.fakat çok fazla takmadıkça sorun yok.bir müddet kullan.sonra uygun bır zamanında hd monıtor al ve dalgalnmadan kurtul.ben aynen böyle yaptım.saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayak kokusu

Senin monitörünün marka modeli ne?

philips 190cw. sana da minnettarım bu arada arkadaşım beni son anda uyardığın için, çok saol

aynı monitör ve kart bende de var dalgalanma oluyor fakat çok takilmadiginiz sürece çok sorun yaratmaz

Ustam selam... Kullanmış olduğun PowerColor 7950 nasıl ? Ne durumda sistem toplyacak olan bana yorumun ne olur

Sapphire 7870 2 gb 256 bitmi alayım 480 TL ye yoksa onumu ne dersin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bybarone

quote:

quote:

quote:

philips 190cw. sana da minnettarım bu arada arkadaşım beni son anda uyardığın için, çok saol

aynı monitör ve kart bende de var dalgalanma oluyor fakat çok takilmadiginiz sürece çok sorun yaratmaz

Ustam selam... Kullanmış olduğun PowerColor 7950 nasıl ? Ne durumda sistem toplyacak olan bana yorumun ne olur

msı 7950-7850 gtx 680 ve sapphire 7870 kullanmış biri olarak söylüyoruym bu saydığım kartlara göre sesli fakat hoparlörü kapoatıp oynamıyorsanız sıkıntı yok performans olarak çok iyi bence bf 4 gibi multi oyunları oynayacağım derseniz 7950 öneririm bütçeniz varsa msı alın eğer aradaki fark 50 tl yi geçiyorsa powercolor u tercih edin ,ve sisteminizin diğer bileşenleri nedir*ben 4.4 ghz deki x4 965 le bf 3 te işlemci kullanımı %100 ken gpu 80 i geçmiyor fakat 3930 k ya taktığımda böyle bir sorun yok,yani x4 darboğaz yapıyorsiz sistemin gerisini yazın yardımcı olayım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bybarone

quote:

quote:

quote:

msı 7950-7850 gtx 680 ve sapphire 7870 kullanmış biri olarak söylüyoruym bu saydığım kartlara göre sesli fakat hoparlörü kapoatıp oynamıyorsanız sıkıntı yok performans olarak çok iyi bence bf 4 gibi multi oyunları oynayacağım derseniz 7950 öneririm bütçeniz varsa msı alın eğer aradaki fark 50 tl yi geçiyorsa powercolor u tercih edin ,ve sisteminizin diğer bileşenleri nedir*ben 4.4 ghz deki x4 965 le bf 3 te işlemci kullanımı %100 ken gpu 80 i geçmiyor fakat 3930 k ya taktığımda böyle bir sorun yok,yani x4 darboğaz yapıyorsiz sistemin gerisini yazın yardımcı olayım

Ustam işlemciyi zaten imzamda görüyosun

Diğer parçlarıda alıyorum taksit taksit malum ev kirası kredi kartı cart curt derken biraz bekliyorum
    belirlediğim parçalar şunlar

ama tabi yine alternatif arıyorum her zaman

MSI 990XA-GD55 AM3+ AMD 990X+SB950 DDR3 2133MHZ(O.C) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1866MHZ

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MIDT ATX SİYAH KASA

CORSAIR 120GB FORCE 3 SERISI SATA 3.0 SSD (550MB OKUMA / 510MB YAZMA)

Tavsiyene açığım...
    Not:Sadece kasa olacak...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.