Şimdi Ara

hd 7870 cf yapmalımıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    voltaj vermen gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

neden oluyor hocam tahiti yongası kullanıyorda ondan 7870 xt ler kullanılan çipten 7900 serisi kullanıyor da ondan

evet aslında hd 7870 xt için hd 7930 felan demek lazım.
  • cobi C kullanıcısına yanıt
    hocam bn orda duz 7870 yle xt olanını cf yapamamazsın dedim orda bir yanlıs anlasılma var
  • hocam şu cpu o.c işini bios haricinde kontrol edemiyomuyuz
  • quote:

hocam bn orda duz 7870 yle xt olanını cf yapamamazsın dedim orda bir yanlıs anlasılma var

biliyorum ;dediğin doğru düz hd 7870 ile hd 7870 xt crossfire olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aziz_peder_17

hocam şu cpu o.c işini bios haricinde kontrol edemiyomuyuz

anakartın destekliyorsa ve programı varsa yapabilirsin.
    örneğin msi'da core center veya asus'da suite programları bu şekilde oc yapmanızı sağlar.
    anakartınızın marka modeli nedir ?
  • kardeşim yok ya netten takip ettim biosdan 4.0 ghz sabit olacak şekilde değerleri girdim sonra save dedim çıktım yeniden açılırken american magnetics yazısının altının overclock failure! yazıyodu geri eski haline çevir dedim bende anakart asus p7p55d bide turbov evo diye bişey var ama naparsam yapayım 3.1 in üstüne çıkaramıyorum işlemciyi korumamı vardır nedir bu
  • İnternetten elinizdeki islemciyi o.c edenler nasil yapmis arastirin. Ben boyle boyle ogrenmistim o.c isini kimse anasinin karnindan bu isleri bilip dogmuyor :) google amca iyi yardimcidir, olayi ogrendikten sonra mutlaka 3.5 ghz civarina getirin ki gtx 770/hd7970/r280x tarzi kartlari minimum bottleneck ile tasiyabilsin. O.c etmeyecekseniz ben olsam maksimum hd 7950 alirim o islemciye ya da gtx 760 amp/o.c... Zira stok i5 760, oyunlarda 4 ghzlik q9550 kadar performans veriyor. Ben q9550 ve gtx 660 ile Bf4 ve Crysis 3 gibi oyunlarda yari yariya bottleneck yiyorum multiplayerda ama geri kalan oyunlarda sorun yok ya da minimum bottleneck (%5-10 gibi) soz konusu, yani oynayacaginiz oyunlara da bagli. Oyle hesap edin. Kesin tavsiyem o.c isini cozun ve o i5'i saglam o.c edin hala gideri olacaktir ve ust seviye kartlari tasiyacaktir ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 19 Mart 2014; 16:22:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok kardeş sabahtan beri kasayı açmaya uğraşıyorum az önce blck freq varya onu 200 multiplieri 20 yaptım önce açıldı sonra mavi ekran verdi sekiz on defa res attı sonrada sıfırladı netten baktım millette böyle olmuyo bende sorun nedir acaba o.c yaptırmıyo sistem acaba fanım stock fan ondan mı desem ısınmaya fırsat bulamadan sistem zaten res atıyor bi el atın kardeşler ya
  • ramlerim 1333 mhz acaba ondan mı hız aşırtamıyorum ben buna
  • quote:

aslında hocam 1000 tl ye bir arkadas 760 sli kurmustu en paradan kampanyalı almıstı gayet mantıklı gelmişti ama 2 gb ram olması beni dusunduruyordu

Sli'de GTX 760 2Gb+GTX 760 2Gb=2Gb oluyor yani ram artmıyor ama hız artıyor haliyle 3gb 780 Ti'nin ömrü daha uzun oluyor.Amd 3Gb hd 7950+Amd 3Gb Hd 7950 = 3Gb oluyor ve gtx 780 ti classifiedi geçiyor.

Benim tavsiyem tek R9 3gb 280x olur 1080p 60hz monitörde bütün oyunları rahatça oynayabiliyorsunuz.

Şu anda F/P olan kart budur %30 ile 837'tl olan R9 280X TurboDuo GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartıhttp://www.vatanbilgisayar.com/r9-280x-turboduo-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

• şu benim işlemcinin işini bi halletsek ustalar napcam ona nette bi sürü makale var ama hep ingilizce anlıyorum az çok ama net bi bilgi yok her biri başka şeyler demişler çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aziz_peder_17 -- 19 Mart 2014; 16:57:54 >
  • benim değiştirmem gereken yer blck frequency değilmi acaba yanlış yerlemi oynuyorum voltajlara dokunmadım

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 19 Mart 2014; 17:12:02 >

• ne yorumcular var :) , eline bedavadan 7870 geçmişse zaten tabiki sıfır yada 2. el bir 7870 daha alıp cf yap
    ötekide ordan yok olmaz R9 270x al yazmış lan zaten HD 7870 ile R9 270x aynı alla alla :)

hd 7870 cf yapmalımıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 19 Mart 2014; 18:12:57 >
  • Kasa açilmıyo hiç görüntü gelmiyo napmalıyım arkadaşlar noldu acaba dersiniz

• quote:

Kasa açilmıyo hiç görüntü gelmiyo napmalıyım arkadaşlar noldu acaba dersiniz

kasanın içinş aç içinde saat pili gibi birşey görmen lazım onu çıkar 5 dakika bekle tekrar tak ;
    yaptığın ayarlar sıfırlanıp bilgisayarının açılması gerekir.

işlemcinin modelini google'a yaz ;video ve incelemerel bak insanlar ne kadar oc yapmış hangi ayarlar ile onların yaptıklarına göre birşeyler yap.
    onun dışında işlemcin mutlaka oc olur ama her işlemcinin sınırları vardır ;voltaj verirsen farklıdır voltaj vermezssen farklıdır.
    iyice araştır hâlâ yapamazssan yardımcı olmaya çalışırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 19 Mart 2014; 17:51:34 >
  • quote:

Kasa açilmıyo hiç görüntü gelmiyo napmalıyım arkadaşlar noldu acaba dersiniz

Clear cmos yap Jumperın yerini değişip tekrar eski haline getirhttp://www.youtube.com/watch?v=rdHH9KrceR0

Konu neydi ne oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 19 Mart 2014; 17:58:55 >
  • tamam açtım oh :D arkadaş o.c yapcam diye rezil oldum sabahtan beri sök tak falan :D şimdi 7870 cf yapıcam ben kararlıyım bu konuda ama işlemcimin en az kaç ghz olması lazım tam performans için yani yeni işlemci istemiyorum bununla napabilirim
  • quote:

Kardeşim benim aklım cf de kaldı sonuçta 7870 cf titanı geçebiliyomuş yoksa direk alıcaktım r9 280x in trix diye bi versiyonu var sapphire in onu alcaktım cf yapsam tat verirmi o önemli benim için

280X ne ya... Ben de 7870 cf vardı oc siz haliyle 3d mark da X 4600 alıyordu. Sattım kartları asus r 9 290X aldı X 4400 alıyor... 280X 290X in yanında tıfıl kardeşi kalır...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.