Şimdi Ara

HD 7870 yükseltme tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

quote:

Orijinalden alıntı: gokselc12

Peki bu 2 seneyi x4 955 ile mi geçirmek mantıklı yoksa Tuoni'nin tavsiye ettiği veya benzeri bir değişim yapmak mı?

x4 955 den fx8300 serisine gecmeni onermiyorum. phenom ii lerin tek cekirdek performansi daha iyidir, forumda birisi x4 965 den fx8300 serisine gecmisti min. fps dususu yasamisti. max. fps o kadar onemli degildir ama min. fps degerleri cok onemlidir oyun oynarken 45-50 den 24fps ye dusse o kucucuk takilmayi hissedersin. x4 955 den gecmeyi deyecek amd cpu yok bence. tabi bunlar sadece benim gorusum, bu forumda 100 kisiden 95'i fx8300 serisine gec diyecek ama ben demem. anakart+cpu alacaksan intel dusunebilirsin. z87chipset + ikinci elden i5 2500k lerden bile alsan yine yeterli olur ya da ikiside ikinci elden z77 veya z87+ i5 2500k-i 5 3470-i5 3570.. gibi cpu lar dusunebilirsin. benim onerim 2 sene hicbir parca degisikligi yapma 2015-2016'da excavator cpu lar gelecek onlara bakabilirsin am4 soketli anakart ve iyi olursa bu cpu lardan alirsin tabi fx ler gibi umarim olmaz.

kardesim yalamis o phenom cekirdekleri guclu hadisesi.8320 4.5 ghz yapinca kralini tanimiyor phenomlarin.senin o 965'ten 8320'ye gecip de min fps'si dusen elemanda baska bisi olmustur yoksa oyle olsa bende de olmasi lazim ama tam tersi yukseldi benim min fps'ler.970'ten gecen arkadasim var 4.1 ghz'den 4.7 ghz 8320'ye gecti o da ilk basta inanamadi bu kadar fark beklemiyordum diye.yani parca degistirmemek takdirdir bir sey demem ama gecene de bir sey deme boyle olmustu seklinde gecen gecsin parasi varsa intele de gecsin bu amd'den is cikmaz 2016'ya kadar cpu mpu cikarmayacaklar muhtemelen.excatavor da fm2+'a geliyor ve am3+'a gelmez am4 diye de gelmez komple yeni mimari gelecekmis 2016'da.

• gokselc12 kullanıcısına yanıt
    İyi kart bu kartın degisme zamanı degil.ya bırakın bu ultra takıntılarını az bisi kıaın rahat oynayın.:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

quote:

Orijinalden alıntı: gokselc12

Peki bu 2 seneyi x4 955 ile mi geçirmek mantıklı yoksa Tuoni'nin tavsiye ettiği veya benzeri bir değişim yapmak mı?

x4 955 den fx8300 serisine gecmeni onermiyorum. phenom ii lerin tek cekirdek performansi daha iyidir, forumda birisi x4 965 den fx8300 serisine gecmisti min. fps dususu yasamisti. max. fps o kadar onemli degildir ama min. fps degerleri cok onemlidir oyun oynarken 45-50 den 24fps ye dusse o kucucuk takilmayi hissedersin. x4 955 den gecmeyi deyecek amd cpu yok bence. tabi bunlar sadece benim gorusum, bu forumda 100 kisiden 95'i fx8300 serisine gec diyecek ama ben demem. anakart+cpu alacaksan intel dusunebilirsin. z87chipset + ikinci elden i5 2500k lerden bile alsan yine yeterli olur ya da ikiside ikinci elden z77 veya z87+ i5 2500k-i 5 3470-i5 3570.. gibi cpu lar dusunebilirsin. benim onerim 2 sene hicbir parca degisikligi yapma 2015-2016'da excavator cpu lar gelecek onlara bakabilirsin am4 soketli anakart ve iyi olursa bu cpu lardan alirsin tabi fx ler gibi umarim olmaz.

kardesim yalamis o phenom cekirdekleri guclu hadisesi.8320 4.5 ghz yapinca kralini tanimiyor phenomlarin.senin o 965'ten 8320'ye gecip de min fps'si dusen elemanda baska bisi olmustur yoksa oyle olsa bende de olmasi lazim ama tam tersi yukseldi benim min fps'ler.970'ten gecen arkadasim var 4.1 ghz'den 4.7 ghz 8320'ye gecti o da ilk basta inanamadi bu kadar fark beklemiyordum diye.yani parca degistirmemek takdirdir bir sey demem ama gecene de bir sey deme boyle olmustu seklinde gecen gecsin parasi varsa intele de gecsin bu amd'den is cikmaz 2016'ya kadar cpu mpu cikarmayacaklar muhtemelen.excatavor da fm2+'a geliyor ve am3+'a gelmez am4 diye de gelmez komple yeni mimari gelecekmis 2016'da.

hocam ben stok saat hizlari uzerinde konusmustum fx lerin anlami zaten o.c olayi. sende onceki p2 x6 1090t islemcin ile test etmistin stok phenom ii x6 ile 4.9 daki fx8320 nin min. fps degerleri esit diyebilecegimiz seviyeydeydi. stok 8320 nin degerleri phenom dan iki kat dusuk cikmisti bunu anlatmaya calisiyorum. ama yukardaki birden 24fps ye duser olayini fx8300 serisinin uzerinden gercekcilik anlaminda soylemedim. muhtemelen phenom dan fx e gecen arkadas o.c yapmamistir ve min. fps olayini yasamis olur. tom's hardware'de takiliyorum bazen benim gibi phenom larin tek cekirdekteki performansini savunanlar vardi bende hala dedigime inaniyorum ama kimsede cikip: ''phenom ii ler her turlu fx leri ezer'' diyemez benim gozumde de kotu islemciler degil sadece bekleneni veremediklerini dusunuyorum. su zamanda cpu+anakart masrafi yapilacaksa ikinci elden falan intel sistem daha iyi olabilir ama ben sifir+garantili amd isterim diyenede gider fx8300 oneririm, onermisligim var zaten.

sizin testleriniz:

stok p2 x6:
     HD 7870 yükseltme tavsiyesi

stok fx8320:

4.9 o.c lu fx8320:

• vay be rahmetli 1090 yarami destin.bilmeyenler icin ben 1090'i degistirmedim aslinda ama sogutucuya sivi metalle yapisti hala da o sekilde duruyor hicbir sekilde ayiramadik 8320 almak zorunda kaldim ben ama olayin kilit noktasi oc tabii ki.fx alip stok kullanirsaniz olmaz kirbaci vereceksiniz olayi o cunku.heavende min fps olayi dedigin gibi o test oyle hatta ben mail bile attim fx'i 4 cekirdek goruyor diye.yapacak bisi yok dediler ama islemciden toplam puanda etkilenmeyen bir test.ben bf3 ve tomb raiderde deneme yapmistim.bf3 64 kisilik haritada ortalama 59 oynatiyor zaten ikisi de 1090 olsun ocli 8320 olsun ama min fps'de 1090 40-45 fps olurken 8320 4.5 ghz 54 fps cikmisti fraps f11 benchmarkla.tomb raiderde de karti 1200 mhz yaptigimda min fps farki olmadi 8320 ile arasinda lakin 1090'i gunluk 4 ghz kullanamiyordum 3.6 ghz kullaniyordumoc yapmak icin senin gibi 400 liralik anakart arti sogutucu mu alalim derseniz bisi demem ben mecbur kaldim ama fx alacaksaniz oc yapin.oc bana gelmez derseniz 4570 intel olabilir mesela.

1090 ultra

fx4512001650ultra dosya isimli test yani 8320 4.5 ghz 1200/1650 ultra

stok yap dersen yapayim ama 3.5 ghz bunun stogu tahminim boyle cikmaz.

dipnot: 1090'da goruldugu uzere 4gb ddr2 ram var fx'de 1600 mhz 8gb ram vardi yaptigimda belki 1866 idi hatta.yani iki islemci de kartin max sinirina dayamis belki daha iyi bir kart olsaydi fark gorurduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 1 Temmuz 2014; 15:11:48 >

• yok hocam baska teste gerek yok, olay belli fx alacaksak o.c olmazsa olmazlarindan. daha cok perf. onem verenler ya da cf-sli li sistem kuracaklarda intel li sistem dusunsun bence. zamaninda siz ile uzun uzun konusmustuk iki kartin olmasi tek kart gibi degildir 2 kat daha fazla ilgi (cpu) ister.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.