Şimdi Ara

HD 7870 yükseltme tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan Sapphire HD 7870 kullanıyorum. Yakında bu karti degistirmeyi planlıyorum. Butcem yaklaşık 450lira(7870'i 300, 350 tl'ye satarsam . yani toplamda 750tl civarı)
    Aklimda r9 280 serisi bir kart ve gtx770 var.

Sizlerin önerisi nedir? Şimdiye kadar nvidia kullanmadim, denemek istiyorum. Gtx770 iyi bir geçiş olur mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• R9 290 veya 780'e geçmeyeceksen bence hiç uğraşma nvidia 8xx serisi gelince yaparsın güncellemeyi şu an BF4 dışında ultra açamayacağı oyun yok zaten
  • Aslında haklısın. Çoğu oyunda sıkıntı yok. Son dönemde çıkan bazı oyunlarda takılma ve düşük fps (düşükten kastım 30 altı)görünce canım sıkıldı biraz. Örneğin, Wolfenstein The New Order, watch_dogs, Rome 2 total war gibi.

7870'i alalı 1 yıl oldu daha. Bir yandan müsriflik olur diyorum bir yandan da kartın değeri düşmeden satıp bir üst seviyeye geçeyim diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselc12 -- 30 Haziran 2014; 18:54:38 >
  • panelindeki phenom 955'i kullanıyorsan işlemcinin kaldırabileceği en iyi kartı kullanıyorsun zaten.gtx770'ten verim alamazsın yine düşük fps olur senin sorunun işlemci, kart değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertov

R9 290 veya 780'e geçmeyeceksen bence hiç uğraşma nvidia 8xx serisi gelince yaparsın güncellemeyi şu an BF4 dışında ultra açamayacağı oyun yok zaten

Asus7870 ile ultrada bf4 oynuyorum , genel olarak 40-50 fps alıyorum haberin olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: gokselc12

Aslında haklısın. Çoğu oyunda sıkıntı yok. Son dönemde çıkan bazı oyunlarda takılma ve düşük fps (düşükten kastım 30 altı)görünce canım sıkıldı biraz. Örneğin, Wolfenstein The New Order, watch_dogs, Rome 2 total war gibi.

7870'i alalı 1 yıl oldu daha. Bir yandan müsriflik olur diyorum bir yandan da kartın değeri düşmeden satıp bir üst seviyeye geçeyim diyorum.

Üzülme wolfenstein ve W_D amd kartlarda düzgün çalışmıyor , isterse 290x olsun yinede fps düşüşü oluyor , total war ise optimizasyon özürlüsü nvidia amd fark etmiyor kasıyor değiştirmeye değmez

• Evet onu kullanıyorum. 955'ten hangi işlemciye geçiş mantıklı? Bir ara onuda araştırdım ve anakart değiştirmeden 955'i yükseltecek mantıklı bir seçim bulamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet onu kullanıyorum. 955'ten hangi işlemciye geçiş mantıklı? Bir ara onuda araştırdım ve anakart değiştirmeden 955'i yükseltecek mantıklı bir seçim bulamadım.

sen bence toptan sistemi satıp yeni sistem topla
  • quote:

Evet onu kullanıyorum. 955'ten hangi işlemciye geçiş mantıklı? Bir ara onuda araştırdım ve anakart değiştirmeden 955'i yükseltecek mantıklı bir seçim bulamadım.

o anakarta olsa olsa 1090 ve 1100 mu olur?bunları da ikinci el bulman lazım ki biraz zor.bulsan bile çok yüksek fiyat çekiyorlardı ama forumda değil diğer ikinci el sitelerde.şu iki parçayı alıp overclock yaparsan gayet güzel olur.631 lira tutuyor elindeki işlemci ve anakartı da satarsan ekran kartı değiştirmekten daha iyi bir iş yapmış olursun ve ilerde daha güzel bir kart takabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/970a-ud3p-amd-970_sb950-am3--ddr3-2000mhz-oc-usb-30-sata-30-anakart.html

http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-8320-soket-am3--35ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html

• Teşekkür ederim.

Tavsiyelerine bakacak olursak AMD'ye devam diyorsun sanırım :)
  • Vinewood kullanıcısına yanıt
    Single için 50 fps yeterlidir ama multi için 50 fps çok düşük bi rakamdır. 50 fps'da bir kare ortalama 20 ms'da çiziliyorsa 100-120 fps gibi değerlerde 0.08 ms'de çizilir arada kalan 12 ms ise handikap oluşturur. Daha açık konuşmak gerekirse düşman sizi gördükten 12 ms sonra siz onu görmüş olursunuz. Patlamalarda çok düşen fps nedeniyle oyun zevkinin baltalanmasından bahsetmiyorum bile
  • quote:

Teşekkür ederim.

Tavsiyelerine bakacak olursak AMD'ye devam diyorsun sanırım :)

tamamen duygusal.oc yapayım dediğinde 1000 lira temiz olur intelde.ben işlemcileri destekleyebildikleri ekran kartları kadar gördüğüm için bence yeterli bir sene sonra gibi düzgün bir kart takabilirsin hatta yeni çıkan kartların f/p modellerinden takabilirsin.
  • quote:

Single için 50 fps yeterlidir ama multi için 50 fps çok düşük bi rakamdır. 50 fps'da bir kare ortalama 20 ms'da çiziliyorsa 100-120 fps gibi değerlerde 0.08 ms'de çizilir arada kalan 12 ms ise handikap oluşturur. Daha açık konuşmak gerekirse düşman sizi gördükten 12 ms sonra siz onu görmüş olursunuz. Patlamalarda çok düşen fps nedeniyle oyun zevkinin baltalanmasından bahsetmiyorum bile

50 fps düşükmü ? zaten monitör 60hz

• Vinewood kullanıcısına yanıt
    Hocam düşük tabi monitörün 60 hertz olması 60 fps'da güzel bi deneyim almanızı sağlıyor ama monitörü 100 fps gibi değerlerle zorlarsanız tearing denilen görüntü yırtılması gibi şeyler oluyor monitörün fps değerine yetişememesinden dolayı. Ama ben tearing'i akıcı oyuna tercih ederim zaten öyle olmasa tüm gamerlar vsync açık oynar
  • x4 955'i kullaniyorsan en fazla r9 280-gtx760 takabilirsin ustune kisitlama yapacaktir. 7870 den de gtx760'a gectigine degmez aradaki farki anlayamazsin. ancak 3gb diye r9 280 olabilir, benim tavsiyem en az 2 sene daha 7870'i kullanip sonra degistirmen.
  • Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Peki bu 2 seneyi x4 955 ile mi geçirmek mantıklı yoksa Tuoni'nin tavsiye ettiği veya benzeri bir değişim yapmak mı?
  • quote:

Hocam düşük tabi monitörün 60 hertz olması 60 fps'da güzel bi deneyim almanızı sağlıyor ama monitörü 100 fps gibi değerlerle zorlarsanız tearing denilen görüntü yırtılması gibi şeyler oluyor monitörün fps değerine yetişememesinden dolayı. Ama ben tearing'i akıcı oyuna tercih ederim zaten öyle olmasa tüm gamerlar vsync açık oynar

Bende tearing problemi çok oluyor , panel ile alakalı birşey yani . Ne yazıkki çok can sıkıcı oluyor . Vsync olayı ise fareniz üst düzey değil ise saliselik hareketler yaptığınız oyunlarda (Starcraft2 vs. vs) Mause input lag yapar , oda çok çok profesiyonel değil iseniz rahatsız etmez

• quote:

Peki bu 2 seneyi x4 955 ile mi geçirmek mantıklı yoksa Tuoni'nin tavsiye ettiği veya benzeri bir değişim yapmak mı?

x4 955 den fx8300 serisine gecmeni onermiyorum. phenom ii lerin tek cekirdek performansi daha iyidir, forumda birisi x4 965 den fx8300 serisine gecmisti min. fps dususu yasamisti. max. fps o kadar onemli degildir ama min. fps degerleri cok onemlidir oyun oynarken 45-50 den 24fps ye dusse o kucucuk takilmayi hissedersin. x4 955 den gecmeyi deyecek amd cpu yok bence. tabi bunlar sadece benim gorusum, bu forumda 100 kisiden 95'i fx8300 serisine gec diyecek ama ben demem. anakart+cpu alacaksan intel dusunebilirsin. z87chipset + ikinci elden i5 2500k lerden bile alsan yine yeterli olur ya da ikiside ikinci elden z77 veya z87+ i5 2500k-i 5 3470-i5 3570.. gibi cpu lar dusunebilirsin. benim onerim 2 sene hicbir parca degisikligi yapma 2015-2016'da excavator cpu lar gelecek onlara bakabilirsin fm2+ soketli anakart ve iyi olursa bu cpu lardan alirsin tabi fx ler gibi umarim olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 1 Temmuz 2014; 1:03:56 >

• quote:

kardeş bende 965 modeli var di 1090T aldim inan fark desen pek göremedim single player oynuyorsan candır can phenom 2

7870 bende var daha yeni aldim single götürür en fazla 1-2 ayar düşeriz
  • Teşekkür ederim cevaplar için. Biraz daha beklemek daha makul bir seçim sanırım.

Bu arada AMD kullana kullana Intel mimarisinden yana iyice bilgisiz kalmışım. z87chipset falan bir araştırıp öğrenmem gerek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.