Şimdi Ara

Hd çıkışlı laptop+hd tv+subwoofer anfili ses sistemi ile Surround ses elde etme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Sayın Mehmet_Alp, ben de NizamBaba ile aynı durumdayım ve aynı konuda araştırma yapıyorum.
    Yani ben de notebook'umdan .mkv formatında film seyrederken, filmin sesini (6 kanal DD/AC3/DTS ise) ev sinema hoparlörlerimden 6 kanal SURROUND olarak duymak istiyorum.

Benim de notebook'umda da optik veya coaxial digital ses çıkışı YOK. Sadece HDMI çıkışı var ve buradan görüntü + HD ses de iletiliyorMUŞ. Benim nizambabaya göre tek avanatjım A-V receiver ve ev sinema hoparlörlerimin olması.

Aslında NizamBaba'nın; eğer notebook'unda eXpresS card slot VARSA ihtiyacı olan şey CREATIVE X-Fi Audio Notebook exress slot SES KARTI. Bu kart dijital sesi çözüp stero minijack şeklinde 3 çıkış veriyor. İLAVETEN optik ses çıkış ve girişi bile var, bu optik çıkış nizambabanın işine yaramaz AMA benim işime yarar. YİNE DE ben alırken optik çıkışı olup buradan 6 kanal AC3/DD ses iletebilen bir PLAZMA/LCD alırsam sorunumu halledebilirim gibi görünüyor. Notebook'un HDMI çıkışından görüntü+digital ses HDMI kabloyla TV'ye gider, TV'nin optik ses çıkışından optik kablo ile AVR'ye verilir ve ev sinema hoparlölerinde 6 kanal SURROUND olarak duyulur... diye düşünüyorum.

Sizin optik girişli decoderiniz (Ses sisteminiz varsa iş basit). Bende HDMI çıkışlı netbook var. Ses sistemime optik bağlantı için usb ses kartı aldım DTS ve Dolby Digital problemlerimi bu şekilde çözdüm. GOLD dan 40 liraya S-Link marka 7.1 ses kartı almıştım. Bunda ayrıyetten Optik çıkışta var Hatta kutusunun içinden optik kablo bile çıkıyor daha ne olsun. Ben bu ses kartını flimlerde notbook uma takıyorum optik çıkışından sinema sistemine bağlıyorum sonuç mükemmel. Bu ses ucuz usb kartı sesi işlemden direk olarak Optik olarak ses sistemine yolladığından kalitede en ufak bir azalma değişme olmuyor. Ucuz yollu olarak kesinlikle tavsiye derim.. Bu ucuz çözüm yolunu NizamBaba yada önerecektimki (Bu ses kartı aynı zamanda analog 7.1 ses çıkışı mevcut ve çıkışıda güzel <<Lütfen creative gibi üst seviye kartlarla kıyaslamayınız>> ) fakat NizamBaba aynı zamanda TV den ses sistemine aktarım istiyor Bu yüzden bu çözüm yolu NizamBaba' ya yetersiz kalacaktır.... LCD TV li çözüm yolu olarak DTS dışından uygundur. LCD TV alıncaya kadar bu ucuz S-link 7.1 i kullanabilirsiniz..

Sayın mehmet_alp,
    Packardbell TR85-DM-001T kullanıcısıyım.üstündeki ses kartına baktım vt1702s hd vinyl audio onboard ses kartı olarak görünüyor.driver güncelledim.hdmı dan yamaha rx-v663 amp bağlıyorum pcm lambası yanıyor.dolbdigital ışığı bir türlü yanmıyor.dvd sürücüsüne Dolby destekli orijinal dvd taktığımda dahi amfimde Dolby digital desteği aktifleşmiyor amfim pcm lambası yakıp sesi kendi çapında işlemeye çalışıyor.dvdme ac3formatlı divx taktığımda direk amp dolby digital lambasını yakıyor.laptop acaba hdmıdan dolbydigital desteklemiyor mu diye düşünüp spdif’den optik kabloyla amp bağladım.Bu arada laptopımda ses kartı ayaarlarını kullanabiilmem için yüklü olan hdveck programı üzerinde bağlantı şekline görede ayarlamasını yapıyorum ama yinede dts veya dd destekli mkv veya brip 720p 1080p destekli filmler için amfim orjinal olarak dolby digital veta dts ışığını yakarak hoparlörlere vermiyor ne yapabilirim?mkv filmlerdeki görsel ayrıcalığı sırf şu ses problemi yüzünden yarım seyredebiliyorum.yardımınız için çok teşekkür ederim.

• mrb wd media oynatıcı alsam bununla hdmı ile lcd tv ye baglandıgımda ses 5.1 olarak tv ye aktarılıyor demi?
    evet ise tv den 5.1 ses sıstemıme baglantı yaparsam 5.1 ses alırmıyım?
    ses sıstemımde klasık r/l,woofer/center,arka sag , sol gırısler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: evetben
    mrb wd media oynatıcı alsam bununla hdmı ile lcd tv ye baglandıgımda ses 5.1 olarak tv ye aktarılıyor demi?
    evet ise tv den 5.1 ses sıstemıme baglantı yaparsam 5.1 ses alırmıyım?

Doğrusu HDMi kabloyla gelen 5.1 sesi, optik se çıkışı ve "pass-through" özelliği olsa bile her LCD/Plazma 5.1 olarak iletemiyor her nedense?
    TV'nin optik çıkışından çoğunlukla 2 kanal digital ses iletiliyor AMA 5.1 iltebilen TV'ler de var tabii.

quote:

Orijinalden alıntı: evetben
    ses sıstemımde klasık r-l, woofer/center ,arka sag-sol gırısler var.

Ses sisteminizde optik veya coaxial tipte (SPDIF) digital giriş yok mu?
  • Laptoplardan optik ses alabilmek için

http://www.notebook.gen.tr/notebook-genel-f24/laptop-spdif-cikisiyla-5-1-ses-sistemini-kullanmak-t7161.html

ürünü almak için

http://www.etikbilgisayar.com/main/35mm_optik_erkek_jack_toslink_disi__adaptor-3926-210-289.html

linklerini inceleyebilirsiniz arkadaşlar.

arkadaşın da dediği gibi satıcıların bile bilmediği bir mevzu bu.

• Haaa önemli bir konu da şudurkiii...

USB Ses kartı filan düşünen arkadaşlar...

Sakına creative markasına para kaptırmayın. Zamanında 400 TL ye aldığım adugy 2zs platinum pro ses kartımı vin7 de onboard kart gibim kullanabiliyom. Driver larını lütfettiler bir yıl sonra çıkardılar. Eax mış diğer extra uygulamalarıymış control paneliymiş unutun bunları. şu an onboard realtek kartımı daha verimli kullanıyom win7 de. Bugün alacağınız ses kartını win8 de aynı şekil kullanamayacaksınız bunu bilin. Bu tek örnekte deği. Zamanında 100 $ a satılan web cam i de vista ve win7 driver ı çıkmadığı için xp kullanan bi arkadaşa bağışlamak zorunda kaldım. Amaannn haaa.. Creativ den uzak durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delidumrull -- 13 Ekim 2010; 23:28:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.