Dsmart için HD uydu alıcı ile Digitürk'ün HD olmayan uydu alıcısını ayrı televizyonlarda kullanıyordum. İkisini birlikte aynı televizyonda kullanmak istiyorum. Binada merkezi uydu sistemi var ve odada tek anten çıkışı var. Uydu alıcıları birlikte tek anten çıkışı ile nasıl bağlarım, bu konuda bilgisi ve/veya deneyimi olan paylaşırsa memnun olurum.
Elbette kendi servislerine ve merkezi uydu sistemini yapan firma elemanlarına sordum. Herkes farklı şeyler söylüyor. DSmart servisi, anten çıkışını Digitürk uydu alıcısına bağladıktan sonra, başka bir anten kablosu ile HD uydu alıcısına bağlantı önerdi. Bu durumda, HD uydu alıcısı kilitleniyor. Digitürk servislerinden bazıları teknik olarak mümkün olmadığını söyledi, bazıları iki uydu alıcıyı birbirine scart ile bağlamamı söyledi. Bu durumda görüntü alamadım. Merkezi uyduyu kuran servis, ücreti (!) karşılığında ek bir hat çekebileceğini veya anten kablosu bağlantısı ile birini çalıştırırken diğerini kapatmak şartıyla kullanabileceğimi söylüyor.
Şu an Digitürk uydu alıcısı merkezi antene, HD uydu alıcısı da Digitürk uydu alıcıya bağlı çalıştırabiliyorum, ancak yanlışlıkla diğerini açarsam, uydu alıcısı kilitleniyor ve bazen yeniden kurulum gerektiriyor. HD uydu alıcının modül girişi de var, ama Digitürk modüllü kart vermiyor. İki uydu alıcıyı aynı televizyonda tek anten girişi ile sorunsuz çalıştırma konusunda önerisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.
Anladığım kadarıyla biri için uzatma kablo çekmen gerekir.Ben aynı cihazları bu şekilde kullanıyorum.Dhd-smart merkezi sistemle,dt apartman boşluğundan kablo çekmek suretiyle salondaki tv ye bağlanıyorlar.
quote:
Orjinalden alıntı: Devr68
Dsmart için HD uydu alıcı ile Digitürk'ün HD olmayan uydu alıcısını ayrı televizyonlarda kullanıyordum. İkisini birlikte aynı televizyonda kullanmak istiyorum. Binada merkezi uydu sistemi var ve odada tek anten çıkışı var. Uydu alıcıları birlikte tek anten çıkışı ile nasıl bağlarım, bu konuda bilgisi ve/veya deneyimi olan paylaşırsa memnun olurum.
Elbette kendi servislerine ve merkezi uydu sistemini yapan firma elemanlarına sordum. Herkes farklı şeyler söylüyor. DSmart servisi, anten çıkışını Digitürk uydu alıcısına bağladıktan sonra, başka bir anten kablosu ile HD uydu alıcısına bağlantı önerdi. Bu durumda, HD uydu alıcısı kilitleniyor. Digitürk servislerinden bazıları teknik olarak mümkün olmadığını söyledi, bazıları iki uydu alıcıyı birbirine scart ile bağlamamı söyledi. Bu durumda görüntü alamadım. Merkezi uyduyu kuran servis, ücreti (!) karşılığında ek bir hat çekebileceğini veya anten kablosu bağlantısı ile birini çalıştırırken diğerini kapatmak şartıyla kullanabileceğimi söylüyor.
Şu an Digitürk uydu alıcısı merkezi antene, HD uydu alıcısı da Digitürk uydu alıcıya bağlı çalıştırabiliyorum, ancak yanlışlıkla diğerini açarsam, uydu alıcısı kilitleniyor ve bazen yeniden kurulum gerektiriyor. HD uydu alıcının modül girişi de var, ama Digitürk modüllü kart vermiyor. İki uydu alıcıyı aynı televizyonda tek anten girişi ile sorunsuz çalıştırma konusunda önerisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.
d-smart için, hd-smart bir makina mı kullanıyorsun? Hangisi Goldmaster mi Next mi?
Ben normal d-smart kullanıyorum fakat hd-smart'a geçmeyi düşünüyorum. D-Smart'ın HD makinesi, normal makinesine göre SD kanallarda farkedilir bir iyileşme sağlayabilir mi?
Teşekkürler,
D-Smart'da HD yayın için Beko marka receiver aldım. Forumda pek çok başlıkta, cihazların aynı olduğu sadece etiket üzerindeki markaların değiştiği anlatılıyordu. Satış fiyatı diğerlerinden çok daha ucuz (700 TL) diye şüphelenince D-Smart müşteri servisini arayıp, cihazlar arasında hiç bir fark olmadığının, daha doğrusu aynı yerde üretilen cihazlar olduğunun teyidini alınca gönül rahatlığı ile aldım.
Daha önce normal D-Smart kullanmadığım için başka receiver ile mukayese yapamam. HD yayın yapan kanalları izlemekten çok keyif aldığımı söyleyebilirim. Çekim iyi ise, HD yayın yapmayan diğer kanalların görüntülerini de çok beğeniyorum. Ama şunu söyleyebilirim; digitürk uydu alıcım HD değil, ama kaliteli çekim yapılmış normal yayınları onunla da izlemekten keyif alıyorum. Buna karşılık, çekim (yayın) iyi değilse, iki uydu alıcıdan da izlemenin keyfi yok.
HD D-Smart ile HD olmayan Digitürk arasında fark var mı dersen, aynı kanalda aynı anda sanki HD D-Smart biraz daha iyi gibi, ama bu görüşümü detaylı, parametrik bir incelemeye dayandıramadığım için subjectif olabilir. Bu arada HD receiver LCD'ye HDMI kablo ile bağlı, diğeri ise scart ile. Bunun da farkı olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: mesutkececi
d-smart için, hd-smart bir makina mı kullanıyorsun? Hangisi Goldmaster mi Next mi?
Ben normal d-smart kullanıyorum fakat hd-smart'a geçmeyi düşünüyorum. D-Smart'ın HD makinesi, normal makinesine göre SD kanallarda farkedilir bir iyileşme sağlayabilir mi?Teşekkürler,
Az da olsa bir iyileşme var.Ancak Hd-smart a gelişmesi gereken şeyler var.şu an için pek tavsiye etmem.Acele etme.Ancak d-smart içerik/fiyat oranı ile oldukça iyi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme