Şimdi Ara

HD film izlemek için ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, size bir sorum olacak. Aşağıda sistem özelliklerini verdiğim bilgisayarıma HD televizyonumda HD film izlemek için ekran kartı alacağım. Oyun oynamam sadece film için. ATI'nin 3400 veya 3600 serilerini düşünüyorum fiyat olarakta 150TL max verebilirim. Örneğin Palit HD3650 iyi gibi görünüyor. Direkt HDMI çıkışıda var. Yorumlarınız yazarsanız çok sevinirim.

Tek endişem işlemcimin üstüne fazla yük binmesi..

*CPU AMD ATHLON XP 64BIT 3000+2GHz
    *EPOX AMD 8KDA31 NFORCE3 400DDR
    *512MB RAM 400MHz DDRAM TWINMOS
    *120 GB SEAGATE HD 7200 RPM SERIAL ATA
    *CASE DELUX MG760 450 WATT KASA
    *VGA 128MB ATI RADEON XPERT 9550

• Önerisi, fikri, tavsiyesi olan var mı?
  • Eğer izleyeceğin filmler orijinal Bluray formatındaysa yada olmasa da olur, en düşük profilli hdmi çıkışlı bir ekran kartı sizin için yeterli olacaktır.

HDrip 1080p filmleri bilgisayarınızın rahat çalıştırması için coreavc codec ini öneriyorum ayarlarını aşağıdaki gibi yaparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: musandia

Eğer izleyeceğin filmler orijinal Bluray formatındaysa yada olmasa da olur, en düşük profilli hdmi çıkışlı bir ekran kartı sizin için yeterli olacaktır.

HDrip 1080p filmleri bilgisayarınızın rahat çalıştırması için coreavc codec ini öneriyorum ayarlarını aşağıdaki gibi yaparsın.

Çok teşekkür ederim cavabınız için son olarak codec i nasıl indirebileceğimi de söyleyebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: matsem

Çok teşekkür ederim cavabınız için son olarak codec i nasıl indirebileceğimi de söyleyebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bir de illa ekran kartında HDMI çıkışı olmalı mı yoksa DVI - HDMI çevirici ile de görüntü kaybı olmadan video izlenebilir mi? Ayrıca bildiğim kadarıyla DVI sadece görüntü aktarıyor, HDMI görüntü ve sesi birlikte aktarıyor. Eğer DVI - HDMI çevirici kullanmak gerekirse ses içinde ayrıca bir kablo mu kullanmak zorundayız?

Teşekkür ederim..

• Anakartınız AGP sanırım. HD 3650 iyi bir tercihtir. Üstelik HDMI çıkışlı modeli sizin işinizi görecektir. Dahili ses yongasının olması da bence gayet güzel bir şey.

Gerçi HD videolar için donanımsal hızlandırma nasıl yapılıyor çok merak ediyorum. Yapan varsa bana da anlatsın lütfen...

Ekleme:DVI-HDMI dönüştürücü geliyor. Ancak ses iletiyor mu tam olarak bir bilgim yok. Bir zamanlar Sapphire müşteri hizmetlerine e-posta atmıştım ama (sanırım yıl oldu) cevap gelmedi henüz.

Bence HDMI olanını tercih edin. Gerçi bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 8 Ocak 2009; 21:45:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AndryTR

Anakartınız AGP sanırım. HD 3650 iyi bir tercihtir. Üstelik HDMI çıkışlı modeli sizin işinizi görecektir. Dahili ses yongasının olması da bence gayet güzel bir şey.

Gerçi HD videolar için donanımsal hızlandırma nasıl yapılıyor çok merak ediyorum. Yapan varsa bana da anlatsın lütfen...

Ekleme:DVI-HDMI dönüştürücü geliyor. Ancak ses iletiyor mu tam olarak bir bilgim yok. Bir zamanlar Sapphire müşteri hizmetlerine e-posta atmıştım ama (sanırım yıl oldu) cevap gelmedi henüz.

Bence HDMI olanını tercih edin. Gerçi bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama...
    sizin için şu durumda 3650 den başka yok gözükmüyor zaten,yapılacak şey budur

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

sizin için şu durumda 3650 den başka yok gözükmüyor zaten,yapılacak şey budur

Alıntıları Göster
    Cevap veren arkadaşlar çok teşekkür ederim. O zaman ürün budur bence
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=15192

HDMI, DVI ve VGA çıkışları mevcut.
    Yani hiç bir dönüştürücüyle uğraşmadan bu kart içimi görür, ve benim emektar AMD işlemcimi de yormaz umarım

• quote:

Cevap veren arkadaşlar çok teşekkür ederim. O zaman ürün budur bence
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=15192

HDMI, DVI ve VGA çıkışları mevcut.
    Yani hiç bir dönüştürücüyle uğraşmadan bu kart içimi görür, ve benim emektar AMD işlemcimi de yormaz umarım

Alıntıları Göster
    ddr2 o ddr3 ünü alacaksın sen

• quote:

ddr2 o ddr3 ünü alacaksın sen

Alıntıları Göster
    Fakat zaten o ürün PCI-E benim anakartım AGP bu durumda uymuyor dimi bana??

Yine karıştı işler
  • quote:

Yine karıştı işler

Alıntıları Göster
    hiç dikkat etmedimki ona ben ,

http://www.exa.com.tr/sapphire/ekran_kartlari/sapphire_hd3650-334-5707.html

şuna bak artık mecbure.hayırlı olsun

• quote:

Yine karıştı işler

Alıntıları Göster
    http://www.hepsiburada.com/his-ati-hd-2600xt-512mb-128bit-gddr3-full-hd-1080p-hdmi-dual-dl-dvi-tv-hdcp-pal-agp-8x-ekran-karti-01-his-016-00200-/productDetails.aspx?categoryid=204&productid=bd50377#tablnk

• quote:

hiç dikkat etmedimki ona ben ,

http://www.exa.com.tr/sapphire/ekran_kartlari/sapphire_hd3650-334-5707.html

şuna bak artık mecbure.hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    Evet ben de o ürüne bakıyorum şimdi, DDR3 yada DDR2 olması görüntü açısından sorun yaratır mı? Çünkü Sapphire HD3850 DDR3 260TL civarı. Eğer bu kart (Sapphire 512 MB ATI HD3650 AGP DDR2) işimi görürse mecbur bunu alacağım?

Teşekkür ederim..

• quote:

Evet ben de o ürüne bakıyorum şimdi, DDR3 yada DDR2 olması görüntü açısından sorun yaratır mı? Çünkü Sapphire HD3850 DDR3 260TL civarı. Eğer bu kart (Sapphire 512 MB ATI HD3650 AGP DDR2) işimi görürse mecbur bunu alacağım?

Teşekkür ederim..

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar sanırım sona yaklaştım tercih için

*SAPPHIRE ATI HD 3650 512MB 128BIT GDDR2 (DirectX 10.1) AGP 8X EKRAN KARTI
    150TL

*HIS ATI HD 2600XT 512MB (128BIT) GDDR3 (FULL HD 1080p) HDMI DUAL DL-DVI & TV (HDCP) (PAL) AGP-8X EKRAN KARTI
    180TL

Fakat sistem özelliklerim dediğim gibi

AMD ATHLON 64BIT 3000+2GHz
    EPOX AMD 8KDA3I NFORCE3 400DDR
    512MB RAM 400MHz
    120 GB SATA HD

İşlemciyi zorlamaması ve ısınmaması önemli

Evet son yorumları bekliyorum

• quote:

Evet arkadaşlar sanırım sona yaklaştım tercih için

*SAPPHIRE ATI HD 3650 512MB 128BIT GDDR2 (DirectX 10.1) AGP 8X EKRAN KARTI
    150TL

*HIS ATI HD 2600XT 512MB (128BIT) GDDR3 (FULL HD 1080p) HDMI DUAL DL-DVI & TV (HDCP) (PAL) AGP-8X EKRAN KARTI
    180TL

Fakat sistem özelliklerim dediğim gibi

AMD ATHLON 64BIT 3000+2GHz
    EPOX AMD 8KDA3I NFORCE3 400DDR
    512MB RAM 400MHz
    120 GB SATA HD

İşlemciyi zorlamaması ve ısınmaması önemli

Evet son yorumları bekliyorum

Alıntıları Göster
    http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=4111744&SRCCODE=YAHOODF&cm_mmc_o=QztBBCjCVRqCjCVRqCjCVRq
    http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=3433238&SRCCODE=YAHOODF&cm_mmc_o=QztBBCjCVRqCjCVRqCjCVRq bi bak

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemekshi

http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=4111744&SRCCODE=YAHOODF&cm_mmc_o=QztBBCjCVRqCjCVRqCjCVRq
    http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=3433238&SRCCODE=YAHOODF&cm_mmc_o=QztBBCjCVRqCjCVRqCjCVRq bi bak

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim arkadaşım fakat benim anakartım AGP oysa senin yolladıkların PCI-E bana uymuyor yani.

• quote:

Teşekkür ederim arkadaşım fakat benim anakartım AGP oysa senin yolladıkların PCI-E bana uymuyor yani.

Alıntıları Göster
    Sanırım HIS HD2600XT alacağım. EXA Bilgisayar'da 180TL acaba daha ucuza bulabileceğim bir yer bilen var mı?

Teşekkür ederim..
  • Evet arkadaşlar HIS HD3600XT AGP 512MB DDR3 ekran kartı AMD ATHLON 64 BIT 3000+2GHz işlemcim ile çalışırmı yani işlemcim yeterli olur mu? Sadece HD TV'ye bağlamak için istiyorum oyun oynamayacağım??
    Yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Evet arkadaşlar HIS HD3600XT AGP 512MB DDR3 ekran kartı AMD ATHLON 64 BIT 3000+2GHz işlemcim ile çalışırmı yani işlemcim yeterli olur mu? Sadece HD TV'ye bağlamak için istiyorum oyun oynamayacağım??
    Yardımlarınızı bekliyorum
    HD 2600XT demek istedim pardon arkadaşlar
  • quote:

HD 2600XT demek istedim pardon arkadaşlar

Alıntıları Göster
    oyun yoksa ozaman 3650 yi al işini görür , 15$ cepte kalır ona da ram alırsn
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.