laptop - vga - vga - plazma şeklinde hd rip film izliyorum ancak bazı filmler açılıyor ama ilerlemiyor, anladığım kadarıyla bizim laptop hardware yetersiz kalıyor... Takılan filmlerde dikkat ettiğim, dolby digital 5+1 ses dosyalı. İzlediklerim ise stero
LAP-TOP FUJITSU SIEMENS AMILO PI 1505 CORE 2 DUO T5200 1.6GHz 1024MB 120GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR Ekran 15.4'''' TFT WXGA parlak ekran İşlemci Intel Centrino Duo Mobil Teknolojisi, Intel Core 2 Duo T5200-1.66GHz (2MB Cache, 533MHz FSB) Sistem Hafıza 1024MB DDR2 RAM Hard Disk 120GB S-ATA (5400rpm) Ekran Kartı Intel GMA 950 Optik Sürücü DVD-RW sürücü Ağ Bağlantısı 10/100 Mbps LAN, IEEE 802.11 a/b/g İşletim Sistemi Orijinal Microsoft Windows XP Home Türkçe Ses Kartı SPDIF çıkışı ile 7.1 desteği Batarya Li-ion pil (4 saate kadar pil kapasitesi) Ağırlık(kg) 2.8 kg
Nasıl izleyebilirim bu filmleri acaba?? Notebook değiştirmekten başka ne önerebilirsiniz...
Hangi filmler açılmıyor? Codec problemi olabilirmi? HD filmler bir kaç çeşit codecle kodlanabilir. xvid,h264-avc,quicktime. Öncelikle Gspot la video codeci tespit et. Yardımcı olayım
k lite ve bs player ile oyantıyorum hepsi .mkv uzantılı
bası filmler tek dvd de , onları izledim 2 dvd ye kayıtlı olan filmler ise ( kim bunlar 5+1 ses ) ilk sahnede takılı kalıyor
mkv avi gibi cantainer ın adı. ben hangi codec kullanıldığını sordum. Gspotla bakarsan gösterir.
hocam bunu yarın söyleyebilirm ancak bakıp
bu arada sorunun hardware eksikliği olmaması ihtimali var mı?
Canboca kardeşim
bende de benzer sorun var. Notebookun dvi cıkısı yok. Bilgisyardan lcd tv'me nasıl goruntu aktaracagım. tv'nin de vga cıkısı yok tabi.
quote:
Orjinalden alıntı: lokman06
Canboca kardeşim
bende de benzer sorun var. Notebookun dvi cıkısı yok. Bilgisyardan lcd tv'me nasıl goruntu aktaracagım. tv'nin de vga cıkısı yok tabi.
Dvi ve vga çıkışı yoksa notebookta, s-video çıkışıda var artık (olmayan yok gibi) onunla bağlarsınız. Tabi tv de s-video girişide olması lazım. İlk sorunu anlatan arkadaşta var sanıyorum tarifine göre.
Filmlerdeki takılmaya gelince büyük ihtimal codek sorunudur. K-lite kodek sorunu bende çözdü. Ama genede internetten indidrdiginiz dosyaların 720p olmasına dikkat edin. 1080 olanlar biraz zorlayabilir bilgisayarınızı.Ben 720p olanları hemde celeron işlemicli, 512 ramli notebookumda sorunsuz izliyorum.
Kodeklerle uğraşmam derseniz kmp adlı playeri tavsiye edebilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme