Şimdi Ara

hd filmi izlemede yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar internetten indirdiğim hd filmleri dvd playerımda izlemek için (hd uyumlu değil yalnız) normal bi dvd ye yazsam sonra onu dvd playera taksam izleyemez miyim?

• İzleyemezsin. İki çözüm önereceğim.
    1. Bilgisayarı TV ye bağla ve buradan izle.
    2. Görüntü kalitesinden freagat edip, filmleri dvd haline çevirip dvd playerından izle..
  • 1. Bilgisayarı TV ye bağla ve buradan izle.
    ben öle yapıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: PassaTBernoldi

arkadaşlar internetten indirdiğim hd filmleri dvd playerımda izlemek için (hd uyumlu değil yalnız) normal bi dvd ye yazsam sonra onu dvd playera taksam izleyemez miyim?

arkadaslarin dedigi gibi malesef izleyemezsin cunku henuz 720p filmlerini gosteren dvx playerlar ulkemizde satilmaya başlanmadi, yurtdişinda birkaç ornegi var ama oda nerden baksan 400-500 ytl. yani su an icin en mantıklısı bilgisayar ya da notebook u hd ready bir lcd ya da plazmaya bağlayarak o şekilde seyretmek.
  • komik bir soru gibi gelebilir ancak lutfen cevaplayin....Laptop'u nasil Full HD LCD TV'ye baglarım..ALmam gereken kablolar vs.. nelerdir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: canboca

komik bir soru gibi gelebilir ancak lutfen cevaplayin....Laptop'u nasil Full HD LCD TV'ye baglarım..ALmam gereken kablolar vs.. nelerdir..

hangi çıkışlar var üzerinde. eger benimki gibi sadece vga çıkışı varsa vga to vga kablo alman gerekir.
  • laptopumda vga var bir de sari bir giris var altinda S yazıyor yanında da televizyondan cıkan ok isareti var... umarim anlatabilmisimdir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sarı ile olmaz. VGA ile olur . Eğer laptop çok eski p3 değilse ve ekran kartın en azından 1280*768,1280*720 gibi bir çözünürlüğü destekliyorsa babalar gibi izlersin.
    1-Vga-to-vga kablo alacaksın, vatanda, mavide, teknosada var
    2- Laptopun çıkışına, plazmanın(LCDnin) vga girişine bağlayacaksın, TV nin kumandasından VGA girişini sinyal kaynağı olarak seçeceksin.(AV1,AV2,HDMI,VGA falan yazar)
    3- Laptopun markasına göre ya klavyedeki fn+f8 gibi bir kombinasyonla yada windowstan grafik kartının ayarlarından vga porta sinyal yollayacaksın.
    4- Laptopun ses çıkışını iki tarafıda erkek 3,5mm walkman jackı olan kabloyla anfine bağlayacaksın
    5- Mısırları patlatacaksın ve keyfine bakacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 24 Eylül 2007; 14:18:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Sarı ile olmaz. VGA ile olur . Eğer laptop çok eski p3 değilse ve ekran kartın en azından 1280*768,1280*720 gibi bir çözünürlüğü destekliyorsa babalar gibi izlersin.
    2- Laptopun çıkışına, plazmanın(LCDnin) vga girişine bağlayacaksın, TV nin kumandasından VGA girişini sinyal kaynağı olarak seçeceksin.(AV1,AV2,HDMI,VGA falan yazar)
    3- Laptopun markasına göre ya klavyedeki fn+f8 gibi bir kombinasyonla yada windowstan grafik kartının ayarlarından vga porta sinyal yollayacaksın.
    4- Laptopun ses çıkışını iki tarafıda erkek 3,5mm walkman jackı olan kabloyla anfine bağlayacaksın

kardes cok tesekkurler anlatımın icin her sey iyi guzel de ses olayini nasil yapicam bilmiyorum bende anfi yok cunku televizyonun hoparlorunden yararlanamaz mıyım?

• yararlanabilirsin. laptopun kuklaklık çıkışından televizyonunun audio girişine 2 tarafı 3.5mm lik kablo ile bağlayabilirsin ( 3.5mm dediğim bildigimiz walkman kulaklık ucu )

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Sarı ile olmaz. VGA ile olur . Eğer laptop çok eski p3 değilse ve ekran kartın en azından 1280*768,1280*720 gibi bir çözünürlüğü destekliyorsa babalar gibi izlersin.

kardes cok tesekkurler anlatımın icin her sey iyi guzel de ses olayini nasil yapicam bilmiyorum bende anfi yok cunku televizyonun hoparlorunden yararlanamaz mıyım?

• Yaralanabilirsin.
    Kablo 3,5mm walkman erkek jack tan iki laleye(phono jackte derler) şeklinde olacak. Laptopun kulalklık çıkışına 3,5mm yi takıp, laleleri tv nin "audio in"'e bağlayacaksın. Eğer televizyonunda direkt 3,5 mm stereo girişler varsa biraz önceki kabloda olur. Bu arada umarım kullandığın tv VGA modda dahili anfiyi devreden çıkartmıyordur.
  • Bu arada sürekli kabullerle gidiyoruz. Kullandığın tv yi ve laptopu yazarsan daha net cevaplar verebilirim.
  • tv philips 42pfl7762 bugun gelecekler kurmaya ben de daha bilmiyorum tam olarak girislerini..Laptopu 2004de aldım hp centrino 1.7 kötü bir laptop degil..
  • Arkadaşlar şu altta linkini verdiğim USB ses kartını dizüstü bilgisayarda kullanarak HD Rip Divxler için başarılı bir surround etki yaratabilir miyiz?
    http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=351&IID=62547

Kullanan, fikri olan arkadaşlar yorumlarını esirgemesin lütfen
    Saygılar.
  • valal fiyati iyimiş, kullanan varsa atsın yorumlarini. benim laptopta 2.1 logitech x230 var ama bunla beraber olursa x540 da alırım valla..
  • ya benim televizyonda vga girisi yok.Goremedim o kadar baktım..3 HDMI var bende baglayacak makine yok vga lazim o yok bu sefer..Nasi baglarim laptopu beyler LCD'ye LCD'de vga yoksa..
  • http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=3&t=149589
    bd rip filmleri flac ile kodladıkları için problem çıkartıyormuş. Yukardaki linkte geniş açıklama var..
  • Bildiğim bir çözüm yok..

quote:

ya benim televizyonda vga girisi yok.Goremedim o kadar baktım..3 HDMI var bende baglayacak makine yok vga lazim o yok bu sefer..Nasi baglarim laptopu beyler LCD'ye LCD'de vga yoksa..
  • biraz pahalıdır belki ama en güzel ve net çözüm creative sound blaster audigy 2 notebook
    quote:

Orjinalden alıntı: dogusyildiz

Arkadaşlar şu altta linkini verdiğim USB ses kartını dizüstü bilgisayarda kullanarak HD Rip Divxler için başarılı bir surround etki yaratabilir miyiz?
    http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=351&IID=62547

Kullanan, fikri olan arkadaşlar yorumlarını esirgemesin lütfen
    Saygılar.

• quote:

ya benim televizyonda vga girisi yok.Goremedim o kadar baktım..3 HDMI var bende baglayacak makine yok vga lazim o yok bu sefer..Nasi baglarim laptopu beyler LCD'ye LCD'de vga yoksa..

Aslında şu çözüm var ama ne satış iyatını bulabildim nede satılan bir yer..
    http://www.alibaba.com/offerdetail/15332397/Sell_HDMI_Convertor_Lkv350.html
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.