|
4k Televizyonda Blu-Ray film izlemek nasıl ?
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: NARSİL_BERKAY
4K televizyon almak istiyorum ama bir şüphem var.Şuanki televizyonum 3 4 sene önce aldığım full hd 60 hz lcd tv.Blu ray görüntü kalitesini beğenmiyorum artık.4K nında çözünürlüğü malum bayağı bir yüksek,4K televizyondada bu blu-ray görüntü kalitesi daha da düşer mi yoksa aynı mı kalır şüphem düşmesinden...Almak istediğim televizyon SAMSUNG UE55HU6900.
Şu 4K televizyonlardaki görüntü düzeltme muhabbeti nedir onuda açıklarsanız sevinirim.
Bluray sonynin ürünü olduğu için sony tvlerinde görüntü daha net fakat samsung düşünüyorsanız SUHD modellerini tavsiye ederim.. Benim çevremden gördüğüm kadarı ile bluray filmi uhd tv de izledinmi herhangi bir kalite düşmesi aksine daha iyi kalite gördüm
4k bluray oynatımlı bir video
https://www.youtube.com/watch?v=aLGEPs348hY
-
quote:
Orijinalden alıntı: joven
Blu-ray filimlerin Sony TV'lerde daha iyi olduğu kanısına nerden vardınız ?
UHD bir TV'de Blu-ray filimler FHD Tv'ler kadar net ve pürüzsüz veremez.
Çoğu arkadaşımda sony var 4k full hd uhd sanki sonyde o aksiyon sahnelerinde heyecan daha başka geldi bana kendim lg 3d led tv kullanıyorum fullhd ama arkadaşıma ironman 3 bluray götürdüm denemelik onda sony 4k uhd tv var görüntü kalitesi benim tv yi 2ye katladı? Oldukça kaliteli geldi bana
Tabi ekranda 2160p bir film izledinmi haliyle dahada kaliteli ama 1080p de o kadar abartılcak kadar değil
sonuçta 720-480 dvd filmi 4k tvde izledinmi pixelenmeler belli oluyor ama 1080plerde kalitede herhangi bir düşme olmuyor
mesela size şöyle örnek verim 810p bir filmi 1080p tvde izledinmi 1080p film ile 810p arasında hiç bir fark olmadığını görürsünüz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 4 Nisan 2015; 19:49:51 >
-
810p :
http://www.imagebam.com/image/84b4b3399315411
http://www.imagebam.com/image/3ad893399315387
http://someimage.com/5VlWFcC
Teknoloji o kadar gelişiyor ki :) Takip etmek mümkün değil elin gavuru yapıyor
bizimkiler kendi milletini sömürüyor :) Devrim arabaları filmindeki gibi kendi insanımıza destek sıfır :) anca rezil et oynasın avrupa sevdası kahve sevdası okey batak tavla :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 4 Nisan 2015; 19:57:41 >
-
Bluray görüntü kalitesini beğenmiyorum artık derken henüz piyasada daha yüksek bir çözünürlük olmadığını biliyorsunuzdur. 4k içerik bulmak pek mümkün değil çünki. Orjinal bluray diskin görüntüsünü beğenmiyorsanız, bence ya playerde yada tv de sorun vardır. İzleme mesafesi çok yakın değilse veya panel çok büyük (65"+) değilse 4k nın fazla bir esprisi olmadığını düşünüyorum.
Asıl konuya gelirsek teoride daha yüksek çözünürlüklü paneller, daha düşük çözünürlüklü resmi daha kötü gösterir, işin pratiğini bilmiyorum zira 4k panelde bluray izlemedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabiki dostum yalnız her 4k televizyonda bluray upscale olarak her zaman başarılı olmayabiliyor benim şuan çevremde gördüğüm kadarı ile sony bu işte başarılı piyasadaki Mastered in 4K filmlerin çözünürlüğüde 1080p ama 4k televizyonlarda başarılı
Şimdi şöyle birşey var dostum
Atıyorum Vestel FullHD bir TV de ile Sony 4K yı blurayı karşılaştırırsan Bunda sony başarılı olur..
Ha Sony 1080p Full HD ile 4k Televizyon arasındaki tabiki farklar olur her zaman 1920-1080 ekranında bluray keyfi tabiki 4k ya göre daha üstün performans verir önemli olan onun o pixeleşmesini belirtmeden upscale etmesi. Bu bir nevi şöyle konsolu 10 tane tv ye takarsınız her tvde farklı görünür çünkü her tv nin içindeki parçaları farklıdır kiminde bir sürü optimasyon ayarı olur resmi 4k olarak göster pürüzleştir dinamik görüntü maximum, motion plus vsvs
İnternette şöyle bir resim buldum
Normalde örneğin sizin dediğiniz bu şekilde
4K tvde ben şahsen 1080p yi bu derece kötü görmedim o zaman tv ye göre değişiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 4 Nisan 2015; 22:16:09 >
-
Bakınırken şöyle birşey buldum
http://www.dvdo.com/avlabtpg/ -
Bu arada samsung almakta kararlıysanız biraz daha bekleyin derim ;)
Samsung SUHD TV’ler sadece tasarım ve görüntü kalitesi açısından değil, “akıllılık” açısından da öne çıkıyor. Samsung’un geliştirdiği Tizen işletim sistemi ile hayatı daha eğlenceli kılmayı hedefleyen SUHD TV’ler, sadece TV ve video izlemenizi değil, İnternet’te rahatça gezinmenizi, sosyal medya hesaplarınızı kontrol etmenizi ve birbirinden eğlenceli oyunlar oynamanızı mümkün hale getiriyor. Tüm bu eğlenceyi yaşarken televizyonunuzun yavaşlamaması, tepkilerinize hemen cevap verebilmesi için Samsung SUHD TV’ler güçlü donanımsal özelliklere sahipler. Güçlü donanım aynı zamanda görüntü işleme konusunda da devreye giriyor. Samsung SUHD TV’ler, güçlü görüntü işlemcileri sayesinde sadece 4K içerikleri değil, 1080p Full HD içerikleri de kalite yükselterek yansıtıyor. SUHD TV’ler gelişmiş upscaling yetenekleriyle dikkat çekiyor.
Samsung SUHD TV’ler hakkında daha detaylı bilgiler için bu bağlantıyı ziyaret edin :http://www.samsung.com/tr/campaigns/suhdtv/
-
quote:
Orijinalden alıntı: joven
Elbette kötü değildir bu birazda kişiye özel bir durumdur kişinin panel ve kaynaktan nedüzeyde beklentisi
Olduğudur yalnız panel kalitesini kendi doğal çözünürlüğünde verir diğer seçenekler bir noktaya kadardır
Evet yani 4k almak biraz erken ileride bunun çözümünü bulurlar şimdi SUHD versiyonu çıkacak 1080p kalitede çok iddaalılar bakalım ondan sonra hangi modelleri çıkacak daha :) Dediğim gibi sürekli gelişiyor onlar nokta atışını yapana kadar beklicem bakalım :) -
Arkadaşlar ''orjinal'' Yüzüklerin Efendisi Blu Ray izliyorum televizyonadan mı anlamadım görüntü kalitesi pek beğenmedim net değil sanki.Bazı sahnelerde özellikle pikseller sanki birbirine giriyor.4K televizyon almak istiyorumda 140 ekran ama işte görüntüyü daha beter yapar mı yada aynı mı kalır hiç bir fikrim yok. -
Beyler iyi akşamlar
>bazı arkadaşlar ya çok fena gaza geliyor veya gelmiş ama özellikle internet den şöyle resim buldum böyle yazıyorlar şöyle bir resim gördüm
şunu şöyle yapıyormuş tarzı çoğu şeye hatta hiç bir şeye sakın inanmayın ltf!
örnek;yukarıda 3 adet vesikalık resim verilmiş;4k/1080/720 diye bu bile olayın ne kadar "saptırıldığının" adeta resmi bir belgesi gibidir! yani bundan sonrası
sizin uyanık olmanıza kalmış sonuç;daha da Türkçe tanımıyla "pazarlama"
>özellikle son bir yıldır ve özellikle son aylar da çok ciddi bir 4k gazı verilmeye başlanmıştır! dolayısıyla okuduklarınıza ve resimlerdne gördüklerinize şak diye
balıklama atlamayın ltf
>Daha adam gibi 1080p içerik bile yok!
Daha çok fazla çekilmiş 1080p/24fps film ler de yok sayılır
Analog/SD bir alay filmi(veya bazı içerikleri) "re-mastering" ile 1080p hale getiriyorlar ki çoğu BD içerikler de böyledir! kısaca iş "yazılımcıya" kalıyor halbuki hem HW olarak
hem de uygun cihazlar ile adam gibi "doğru" 1080 içerik elde edilmesi gerekiyor!! hatta 720 bile olsa eyvallah ama çoğu içerikler SD ve Analog dan "re-mastered" olarak
elde edilip sonra da bunları Org.BD 1080/24fps diye basıyorlar!!
>Aynı durum 4k içerikler için de söz konusu olacaktır ve oldu bile! yine gelsin "re-master" çalışmaları ve bura dan hareketle alın size 4k denecektir v.s v.s
>Yakın da 4k BD ler çıkmaya başlıyor! tüm üreticiler buna hazır,cihaz 4k donanımlı olacak ama içerikler durumu zaten cihazın üreticisini hiç ilgilendirmez!
>Bir BD içeriğin 4k panel de verimi ile 1080 lik bir paneldeki farkı da içeriğin yukarıda yazdığım durumuna göre biraz değişir/değişebilir ama ortaya aman aman
bir fark da çıkmaz(bu daha ziyede içeriğin kalitesi ile orantılıdır ne paneller ne de BD ile fazla ilişkili değildir!)
>Bu ara da çok fazla palavra/sallama v.s "panel efsaneleri" gündeme getirilmektedir ve malesef çoğu bilgisiz/ilgisiz veya biraz kafa yormayan veya saf veya gerçek den
bu konular hk.hiç şey den haberleri olmayanlar veya salt iyi niyetli olanlar v.s böyle bahsettiğim tuzaklara çok çabuk düşebilmektedir! ltf uyanık olun yada gidin forumlarda
sorun veya iyi araştırın v.s
>Bir diğer yalnış bilgilendirme(yukarıda bir arkadaş yazmış) örneğin "Bluray" sisteminin bulucusu Sony dir ve şu anda da tüm dünya da tek bir BD sistemi vardır(Sony nin olan)
aslında iki tür sistem vardı birisi Tosh buluşu olan HD-DVD diğeri de hepinizin bildiği Sony nin Bluray sistemi;"Hollywood" 2008/2009 da sadece BD ye destek vereceğini ve bunu
seçtiğini açıklayınca,Tosh ve o sistem de olan diğer üreticiler HD-DVD yi mecburen bitirdiler ve daha sonra onlar da BD üretmeye başladılar!
Not;her iki sistem de özünde aynı idi sadece isimleri farklıdır>>>"FHD 1080p" kayıtlı-medya sistemidir bu,sistem aynı idi ama HW/SW farklıydı tabiki! HD-DVD çok daha komplike
ve çok daha sağlam ve resim kalitesi olarak çok daha iyiydi!! ama Hollywood yine de daha basit/ucuz yollu olan BD yi seçmiştir!
Dolayısıyla BD Sony nin olduğu için,Sony paneller de daha iyi gösterir de tamamen "yalnıştır" kısa hiç bir alakası da zaten teknik/yazılımsal v.s olarak da yoktur!
Bu da bir "panel efsanesi" dir yani sallamadır
BD nin panelden panele resim kalitesi farkı olur ama Sony de iyi olur Phil de kötü olur Samy de rezalet olur v.s gibi tanımlar da tamamen yalnıştır!
>BD/1080p film teknik olarak,anlatıldığı veya hileli resimler ile şöyle oluyor böyle olur gibisinden de asla olmaz! ancak pratik de örneğin 55lik bir FHD ile UHD nin
izlenme mesafesi örneğin panel UHD olursa daha yakın olur!böylece yakından izlemedeki bozulmalar UHD nin pixel-pitch ölçüsünün daha küçük olması sebebiyle
FHD panele göre daha net/keskin olacaktır veya bir diğer ifadeyle UHD panele daha yakında bakabileceksiniz;ancak insanların salonlar da normal oturma düzenleri
mesafeleri bellidir!! dolayıaıyla mesafe 3m ve üzeri gibi oldukça bu fark da giderek azalacaktır! 4/5/6m. de ise tamamen azalacaktır gibi bir durum söz konusudur!
Ancak UHD tip panellerin en büyük esprileri çok büyük ebatlı olunca biraz daha fazla ortaya çıkar 46/55 hatta 60 da bu pek belli olmaz ama 70/80/90lık
paneller de daha belirgin ortaya çıkar!!! veya ebat daha da büyüdükçe daha belirgin hale gelir!
Örnek;evinizin salonu 32 veya 38m2 olsun ama oturma düzeniniz bu salonda pek değişmez veya hiç değişemez gibi olacaktır! şimdi bura da 80lik bir panel
koyarsanız UHD olarak 3/4m de gayet güzel bir izleme yapabilirsiniz ama aynı mesafeye 80lik FHD LCD koyarsanız durum ciddi değişir gibi olur!
Herifler çakal,40lık UHD bile var! aslında bu SHD paneller ilk olarak 2003/204 lerde gündeme gelmişti ama yeni çıkıyor! o zaman hedef min.60 ve üzeri idi
ama esas olarak 70/80 ve üzeri içindi! zaman için durumlar dğeişti herifler 40/46 UHD bile çıkardılar
Bunların hepsi "pazarlama" hileleridir!
>Upscaling/grading/processing işlemleri;bu konuda da çoğu insan çok ciddi yalnış şeyler biliyor veya düşünüyor veya yukarıda yazdığım gibi özellikle işin "marketing"
kısmına takılıyor ve hatta inanıyor bile!
Beyler upscaling+video-processing çok ama çok farklı bir işlemdir! örneğin yukarıda bir arkadaş vermiş DVDO cihazınıwww.dvdo.com veya bunun biraz daha profu
olanwww.lumagen.com türü cihazları,örneğin ben bunları 10/15 sene önce vermiştim ve TR de bazı kullanıcıları da vardır,yeni geldimi yine bu cihazları öneriyorum!
Ancak bunların asıl iş yapan cihazları ise fiyat olarak milyon dolardan başlar yaw Hollywood ile ciddi TV yayıncıları v.s bunları kullanıyor!! dandik veya orta yollu
yayıncılar v.s bunları alamaz!
Panellerin "upscale" işi hikayedir! sakın böyle sallama şeylere inanmayın bu iş panelin bit kadar MB si nin içinden olmaz yahu
ayrıca tek başına scale işlemi de yetmez ve bunu işletecek olan bir de video-processing işlemi olması gerekiyor!
scale+processing birlik de ve sorunsuz işlemesi gerekiyor!
Paneller daha FHD sistem de bile adam gibi "SD" leri işleyemiyorki!!! UHD paneller de durum çok daha kötü SD ler!! siz neyin "scaling" işlemlerin den bahsediyorsunuz acaba????
TV yayınları SD576i(DVD de 576p) USA da ise 480i/p dir burada UHD ler falso yapıyor! FHD ler de hemen hemen böyle!
Örneğin Sony de SD ler son 5 yıldır vasat veya orta halli v.s! diğer paneller de yaklaşık böyle,UHD için de durum bir iki tık daha da kötü!
1080i ler de falso yok sayılır,ama resim işleme yine farklı ve bunu şimdilik geçiyorum!
>4k paneller de "HIZ" sorunu var!! Latency değeri FHD den daha yüksek ama hiç kimse bunu konuşmuyor;çünkü hiç bahsedilmiyor!!
Bugüne kadar panel tip TV ler için de "upscaling" gerek SD den gerekse tüm convertion sistemler için;
1-Pio tartışmasız hala en iyisidir
2-Tosh ise Pio dan sonra gelir
3-Pany PDP lerin SD ve diğer scaling çalışmaları
sonra diğerlerini siz sıralarsınız!
Pio genel anlamda zaten bu işin özellikle processing ve sonra da scale işleminde en iyisidir sistem olarak,Tosh ise ilk günden beri bu konu hk.en doğru ve hızlı
ve sistem olarak bulduğu scaling/processing ile en iyisidir!
>Sony ye gelirsem özellikle "1080p/24fps" de en iyi ritm-algılama+ölçekleme ile en iyi paneldir aynı şekilde TV den 50Hz/25fps de FILM içerikler de(576i )
de yine en iyisidir,çünkü Sony nin 24fps+ritm+ölçekleme işleminde Engine sistemi en stabil ve doğru çalışan paneldir
Bunların Bluray markasıyla v.s ile de hiç bir alalakası yoktur;BD nin de kendi içinde bazı çalışmaları vardır ama bunlar panelin markasından da tamamen ayrıdır!
>pixeller birbirine girmez ayrıca! o zaman ya panel de ya da BD cihazında ya da her ikisinde sorun vardır,hatta kablo değişimi bile gerekebilir!
BD en temiz resmi verir yaw pixellenme olmaz ama panel hızı(LAG) özellikle hızlı akan sahnelerde çuvallıyorsa pixellenme ancak o zaman olur!! bu gibi durumlar da
sorun olarak ilk olarak panel de aranmalıdır! yarın UHD panelde de aynı sorunlar olacaktır/olabilir ama bunun panelin FHD veya UHD ile alakası olmayıp direk
panelin Latency değerinin yüksek olmasıyla alakası vardır!
Örneğin;ben epeyi bir süredir Samy den FALD panel olan(veya öyle denilen) J95x serisiyle ilgileniyorum ama testler de Latency 168ms çıkmış!! veya bir başka sitede ise 138ms çıkmış
yaw bunlar anormal çok yüksek değerler!!
++
-
Peki ben bluray film için hatta 3d izlemek için hangi cihazı almalıyım albani..
Okuduğum ve anladığım kadarıyla ya da anlamadığım!! Sende karar vermemişsin ne alacağına geçen gün çıkan 2016 model xd85 65 inç daha yeni geldi mağazaya evleniyorum diye indirim yaptılar 7000 lira ama 3d yok bugunde gittim tv ye baktım açıkçası siyahı gri geldi bana ips panel dediğin olaydan kaynaklı galiba..
Peki ben ne alcam arkadaş :)
yalandır -
sağlam yerler var mı -
Hort
4K panelde Blu-ray izlemek Full HD TV'de Blu-ray izlemek ile hemen hemen aynı kaliteyi verir. Ultra HD TV çözünürlüğü 3840x2160. Yani Full HD TV'deki çözünürlüğün tam 4 katı.
Şimdi bu matematiğe göre şunu söyleyebiliriz. Blu-ray diskteki bir saç kılının ucu Blu-ray TV'de bir piksel yer işgal ediyorsa aynı saç kılı Ultra HD TV'de 4 piksel yer işgal eder. Yani Ultra HD TV'nin işlemcisi Blu-ray diskten gelen Full HD sinyalleri 4 ile çarpar. Eğer böyle yapmasaydı Ultra HD TV'nin 3/4 ekranı boş kalırdı. Görüntü 1/4 ekranda oynardı.
Asıl sıkıntı neyde. Söyleyeyim.
Full HD veya UHD bir TV'de DVD film izlemekte. DVD çözünürlüğü 720x576 (PAL için böyle)
720x576 çözünürlüğü 1920x1080 çözünürlüğe çıkarmak bayağı bir hesaplama gerektiriyor. Yani piksel açısından bakarsanız ne 2 katı oluyor. Ne 3 katı oluyor. Buçuklu oluyor. TV'ler bunu bir şekilde kusursuz hesaplıyorlar.
-
her zaman 1920-1080 ekranında bluray keyfi tabiki 4k ya göre daha üstün performans verir
Demişsiniz. Bu tam doğru değil. UHD çözünürlük FHD'nin tam 4 katı. Blu-ray diskten gelen Full HD film sinyali UHD TV'de sürekli olarak 4 ile çarpılır. Tüm piksellere yayılır. Çok güzel Blu-ray film seyredilir.
UHD eğer FHD'nin tam 4 katı olmasaydı, buçuklu bir şey olsaydı o zaman upscale devreye girecekti ve görüntü bir parça kötüleşecekti. Ama tam 4 katı olduğu için sıkıntı yok.
-
Hocam bir düzeltme yapayım yanlış bilgilendirme olmasın.
"Ultra HD TV çözünürlüğü 3840x2160. Yani Full HD TV'deki çözünürlüğün tam 4 katı" demişsiniz ancak`
Durum aslında şöyle; 4K çözünürlük 720p yani hd çözünürlüğün 4 katı. 1080p nin ise 2 katı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamRiver -- 19 Şubat 2023; 17:30:24 >
Ben de bir bilgilendirme yapayım. 4K derken kastedilen şu. Full HD TV 1K oluyor. UltraHD TV 4K oluyor. Yani üst üste 2 Ful HD TV. Yanlarına 2 tane üstüste Full HD TV.
Resimdeki gibi.
-
Evet doğrudur hocam, olaya hiç bu şekilde bakmamıştım. Matematiksel olarak benim dediğim gibi mantıklı ama şemalı çizim açıkça sizi doğruluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- grundig tv en iyi görüntü ayarları
- tv den tv ye görüntü aktarma kablolu
- launcher is not activated ne demek
- yurtdışından televizyon getirmek 2024
- sony tv kanal listesi 2024
- telefonu televizyona yansıtma
- apple tv ne işe yarar
- android tv apk yükleme
- televizyon alırken nelere dikkat edilmeli
- en iyi beyaz eşya markası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X