Şimdi Ara

'DTS' tv deki görevi nedir acill yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
14.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar philipsin 42pfl6877k cihazını almayı dusunuyorum ama dts destegı yokmus arastırmalarıma göre dts denılen seyin ses oldugunu buldum bazıları forumda hdd takılan 3d filimlerin sesini alamayacagımı söyluyorlar. benım bu çok canımı sıktı. bu söylenılen sey tv için mi gecerli yoksa ses sistemi için mi geçerli bunu bılmıyorum. ama ses sistemi benım ıcın gecerli değil onda ğğçıkmayı versın ama tv'den çıkmayacagı söylüyorlar. lütfen bu konuyu bılen bırısı bana bı açıklasın teşekkurler..

• Bende 47" modelini kullanıyorum.DTS filmlerde görüntü alınabiliyor fakat ses desteklenmediği için çıkmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...F.E.A.R...

Bende 47" modelini kullanıyorum.DTS filmlerde görüntü alınabiliyor fakat ses desteklenmediği için çıkmıyor.

tv den mı ses gelmıyor yoksa ses sistemine mi bagladın da ondan mı gelmıyor. bazı kişiler ses sistemi desteklemıyor diyorlar. bazıları tv den ses çıkmıyor diyorlar kafam karıstı kardesım sende bunun çözümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukselkral6

quote:

Bende 47" modelini kullanıyorum.DTS filmlerde görüntü alınabiliyor fakat ses desteklenmediği için çıkmıyor.

tv den mı ses gelmıyor yoksa ses sistemine mi bagladın da ondan mı gelmıyor. bazı kişiler ses sistemi desteklemıyor diyorlar. bazıları tv den ses çıkmıyor diyorlar kafam karıstı kardesım sende bunun çözümü

tv' den ses çıkmıyor ancak optik çıkışlar ile başka bir aygıttan ses alınabiliyor mu bilmiyorum
  • quote:

quote:

dts sesin çözülmesi için donanımsal destek gereklidir. televizyonunuzda dts desteği yoksa dts codec ile yapılmış bir film dosyasından ses alamazsınız.
    Aynı şekilde bu ses sistemi için de geçerlidir. tv nizin optik çıkışından ses verisini ses sisteminize aktarabilirsiniz ancak ondan da ses alabilmeniz için onun da dts sesi çözebiliyor olması gerekir.

4-5GB den büyük film dosyalarının sesleri genel olarak dts ile kodlanıyor genel olarak, alt seslerdeki tokluğu ve ses kalitesi nedeniyle. Tabiki illa böyle yapılacak diye bir zorunluluk yok, bunun yerine ac3 de kullanılabiliyor.

Ama ben usb'mi takayım, tüm filmleri sorunsuzca izleyeyim,sürpriz olmasın diyorsanız dts destekli bir cihaza yönelin.

• quote:

Orijinalden alıntı: maktama

quote:

quote:

dts sesin çözülmesi için donanımsal destek gereklidir. televizyonunuzda dts desteği yoksa dts codec ile yapılmış bir film dosyasından ses alamazsınız.
    Aynı şekilde bu ses sistemi için de geçerlidir. tv nizin optik çıkışından ses verisini ses sisteminize aktarabilirsiniz ancak ondan da ses alabilmeniz için onun da dts sesi çözebiliyor olması gerekir.

4-5GB den büyük film dosyalarının sesleri genel olarak dts ile kodlanıyor genel olarak, alt seslerdeki tokluğu ve ses kalitesi nedeniyle. Tabiki illa böyle yapılacak diye bir zorunluluk yok, bunun yerine ac3 de kullanılabiliyor.

Ama ben usb'mi takayım, tüm filmleri sorunsuzca izleyeyim,sürpriz olmasın diyorsanız dts destekli bir cihaza yönelin.

kardeşim çok teşekkurler peki bi soru daha sorayım. 42lm660s nasıl

• quote:

..............
    kardeşim çok teşekkurler peki bi soru daha sorayım. 42lm660s nasıl

Ben 3 hafta kadar önce 42lm620s aldım. İnternet bağlantısı yapmadım tv'ye daha(bunu belirtmmin nedeni internet üzerinden online film izlemeye kalktığında 5 dakika içinde hafıza dolu uyarısı alınıyor diye okumuş olmam forumlarda.), normal anten yayınında kanal geçişleri iyi, uydusunu kullanmadım, digiturk'üm olduğu için.
    660s benimkine göre daha özellikli bir tv, özetle linkteki forum başlığından aldığım farklılıklar:

660s'te Ledplus var 620s'te yok.
    660s'te sihirli kumanda kutuda geliyor, 620s'te parayla alabiliyorsun.
    660s'te Micro Pixel Control (Local Dimming) var, 620s'te yok.
    660s'te Kontrast Ayarlayıcı var, 620s'te yok.
    660s'te wifi dahili, 620s'te aparat satın almak lazım.

Daha detaylı yorumları burdan okuyun.

http://forum.donanimhaber.com/m_62309028/tm.htm

Açıkçası 3boyutlu tv'lerin 3 boyutlu filmlerdeki performansından zevk alamıyorum, bunu hem aktifshutterlı hd receiverlı kablosuz özellikli 40inch samsung led tv için(modelini hatırlayamadığım için özelliklerini yazdım) hem de pasif gözlüklü bu lg lm620s için belirtebilirm. Gerçi ben real3d teknolojisini kullanan (pasif gözlüklü) 3d filmlerde sinemada bile zevk alamıyorum, 3boyut ekrandan içe doğru olmasına rağmen dışarı çıkmıyor. Bunu hafif renk körü olmama bağladım ama bilemiyorum, imax'te gayet de önümde oluyordu film.Gerçi teknılojisi farklı...

660s için ise kullanmadan bir şey diyemem tabiki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

1) Hocam TV'im DTS çözmüyor. Ben bilgisayardan HDMI ile LED ekrana girip, optik çıkışla DTS çözebilen ev sinema sistemine bağlantı yapsam, ses alabilir miyim?

2) Benim ev sinema sistemim DTS destekli ve dışarıdan harddisk ile bağlantı yapabiliyor olsam, DTS sisteminden ses çıkışı alabilir miyim?

Teşekkür ederim.

• vc2011 V kullanıcısına yanıt
    1)bilgisayar zaten dts sesi çözer, siz de hdmi kablo ile çözülmüş sesi ve görüntüyü tv'ye aktarmış olursunuz. Siz ayrı olarak sesi ses sisteminizden almak istiyorsanız ister ses sistemini bilgisayara bağlayıp bilgisayardan çözülmüş sesi ses sisteminize verin, ister tvden optik çıkışla/ya da normal jack kablo ile ses sisteminize verin. Her halukarda bilgisayardan çözülmüş ses alıcaksınız(bilgisayardan ses verisini ham olarak alacak şekilde ayar yapmadıysanız, o şekilde ayarlarsanız tv'ye gelen ham ses verisini optik çıkıştan ses sistemine yönlendirerek ses sistemine de çözdürebilrisiniz)

2)evet, gerekli ayarları yaparsanız çok büyük ihtimal alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maktama -- 14 Mart 2014; 23:39:01 >
  • quote:

1)bilgisayar zaten dts sesi çözer, siz de hdmi kablo ile çözülmüş sesi ve görüntüyü tv'ye aktarmış olursunuz. Siz ayrı olarak sesi ses sisteminizden almak istiyorsanız ister ses sistemini bilgisayara bağlayıp bilgisayardan çözülmüş sesi ses sisteminize verin, ister tvden optik çıkışla/ya da normal jack kablo ile ses sisteminize verin. Her halukarda bilgisayardan çözülmüş ses alıcaksınız(bilgisayardan ses verisini ham olarak alacak şekilde ayar yapmadıysanız, o şekilde ayarlarsanız tv'ye gelen ham ses verisini optik çıkıştan ses sistemine yönlendirerek ses sistemine de çözdürebilrisiniz)

2)evet, gerekli ayarları yaparsanız çok büyük ihtimal alırsınız

eyvallah...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.