Şimdi Ara

Amfiden cızırtı geliyor... Yardım edin lütfen :S:S:S

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
9.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Ben dün bir elektro gitar aldım. Eve amfiyle beraber getirdim kullanmaya başladım. 2-3 saat kullandım. Sonra bir süre durup gene 2-3 saat kullandım. Dün akşam tekrar açtığımda gitardan cızırtı gelmeye başladı.

Gitarımın markası T&T SISTERS. Gitarı aldığım adam bana "Gitarı alt seviye alsanız da önemli olan amfidir. Amfiniz iyi olursa gerisi önemli değil." dedi. Bende "nuX - Mighty15" marka ve modelli 15watt amfi aldım.

Bu konuyu çok araştırdım. Topraklamadan olduğunu söylüyorlar. Topraklama değil. Jaktan mı yoksa jak girişinden midir? Cızırtı şöyle oluyor; gitarı açıyorum hemen sonra cızırtı kesintisiz gelmeye başlıyor. Gitarın jak girişine dokununda ses artıyor. Gitarın tellerine çalmadan dokununca artıyor. Ancak amfiye takılı jaka hafif bastırınca ses azalıyor.

Hem overdrive hem de clean tonları ilk aldığımda çalarken çok iyiydi. Zaten testte etmiştim.

Cızırtı iki moddada oluyor. Sonradan cızırtı sayesinde gitara başlamadan soğuyacağım.

Belki jaktandır diye bugün jakı değiştirmeye gideceğim.

Jak; gitarla beraber verilen jak. Lütfen yardım edin.

Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amfiden Cızırtı Gelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

[Amfiden cızırtı gelmesi] can sıkıcı bir sorun olabilir ve ses kalitenizi önemli ölçüde etkileyebilir. Bu cızırtıların nedenleri çeşitlilik gösterebilir, ancak genellikle kolayca çözülebilirler.

Elektro Gitar Amfi Cızırtı Nedenleri:

• Gezginet Gürültüsü: Elektro gitar amfilerinde, özellikle tüplü amfilerde, doğal olarak bir miktar uğultu veya cızırtı bulunabilir. Bu, amfi devresindeki elektrik akımından kaynaklanır.
    • Kablo Sorunları: Hasarlı veya kalitesiz kablolar, cızırtıya veya uğultuya neden olabilir. Gitar kablosunu, hoparlör kablosunu ve güç kablosunu kontrol edin.
    • Topraklama Sorunları: Amfinizin uygun şekilde topraklanmamış olması, cızırtıya veya hum'a neden olabilir. Topraklama kablosunun sağlam olduğundan ve amfinizin düzgün şekilde topraklanmış bir prize takıldığından emin olun.

Amfi Cızırtı Sorunu Çözümleri:

• Gürültü Kapısını Kullanın: Gürültü kapıları, istenmeyen gürültüyü bloke eden elektronik cihazlardır. Amfinize bir gürültü kapısı takmak, gezginet gürültüsünü azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Kabloları Kontrol Edin ve Değiştirin: Hasarlı veya kalitesiz kabloları yenileriyle değiştirin. Her iki ucun da sıkıca takıldığından emin olun.
    • Amfiyi Topraklayın: Amfinizi düzgün şekilde topraklanmış bir prize takarak topraklama sorunlarını ortadan kaldırın.
    • Amfiyi Servise Götürün: Diğer tüm çözümler işe yaramazsa, amfinizi profesyonel bir teknisyene götürmeniz gerekebilir. Amfinizde daha ciddi bir sorun olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Drive da olsa anlayacağımda cleande nasıl cizirti var ya :/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bendede var hala nedenini çözebilmiş değilim
  • Arkadaşlar, sorunun nedeni jaktanmış. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar yeni jaklar denesin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu_9911

Arkadaşlar, sorunun nedeni jaktanmış. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar yeni jaklar denesin...

Heralde ürünle verilen jaklar dandik oluyor
  • Konuyla biraz alakasız ama bende o amfiden almayı düşünüyorum, biraz bilgi verebilir misiniz?
  • Beyler jack ile halledilecek sorun değil o. Yani hepsi öyle halledilmez oturduğunuz ev eski topraklaması kötü ise cızırdama oluyor.
    4 5 prizlere takılı çalınca cızrdama artıyor mesela.
    Ayrıca eski ibanez 10g de dip sesimi deep sesimi denen cızırdama filan çoktu. Yeni fender mustangde oldukça az mesela

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet bendede var o sorun Mid ve Treble ayarlarını kıstım fakat yine pek çözüm olmadı sadece cızırtı azaldı o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayınalpbey

quote:

Orijinalden alıntı: batu_9911

Arkadaşlar, sorunun nedeni jaktanmış. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar yeni jaklar denesin...

Heralde ürünle verilen jaklar dandik oluyor

kesinlikle.3 hafta zor dayandı.gittim 20 tl ye aldım bı yerden 4 aydır sapasaglam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.