Şimdi Ara

Anakart la birlikte gelen port metali (ÇOOK ACİL YARDIM LÜTFENN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakartım ECS 780 GM A ve anakartın arkadaki girişleri için olan metal paneli takamıyorum nasıl takılır bi yardım edermisiniz????

• quote:

Orjinalden alıntı: cihancndn

anakartım ECS 780 GM A ve anakartın arkadaki girişleri için olan metal paneli takamıyorum nasıl takılır bi yardım edermisiniz????

Nasıl takamıyorsun biraz daha açıklayabilir misin?
  • yaa şimdi kasama taktım ama enteresan enteresan çıkıntıları(DİŞ) var bu da anakartı monte etmemi engelliyor.zaten bi diş kırıldı
  • quote:

yaa şimdi kasama taktım ama enteresan enteresan çıkıntıları(DİŞ) var bu da anakartı monte etmemi engelliyor.zaten bi diş kırıldı

Resim koyabilir misin acaba? Arka paneli kasaya ters takmadın değil mi?
  • yok ters değil şimdi o metal parça ve anakartı nasıl takacağımı anlatırmısınız??? ben önce metal parçayı koyup ondan sonra boardı takmaya çalışıyorum. bu işlem doğrumdur???
  • quote:

yok ters değil şimdi o metal parça ve anakartı nasıl takacağımı anlatırmısınız??? ben önce metal parçayı koyup ondan sonra boardı takmaya çalışıyorum. bu işlem doğrumdur???

Yaptığınız işlem doğru gibi duruyor. Anakartın kutusundan çıkan arka panel önce kasanın arkasına iç taraftan takılarak oturtulur ardından da anakart bunun üzerine deliklerden uygunca geçebileceği şekilde takılır. Peki arka paneli kasaya takmadan dışarda direk anakartın arkasına takmayı denediğinizde deliklerden tam olarak geçiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 26 Mart 2008; 18:32:48 >
  • çok denedim ama olmadı bu sefer taktım ama ATX anakrttaki 6 adet vida girişinden yanlızca 3 tanesini takabildim diğerleri için deenediğimde vidalar boş dönüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

çok denedim ama olmadı bu sefer taktım ama ATX anakrttaki 6 adet vida girişinden yanlızca 3 tanesini takabildim diğerleri için deenediğimde vidalar boş dönüyor

O vidaların tamamını takabilmen için kasanın üzerindeki vida girişlerini uygun konuma senin getirmen gerekiyor. Yani anakartı tekrar söküp kasanın yan kısmındaki vida giriş yerlerini elden geçirmen gerekecek.
  • hocam o kasaya elektirik vermeden önce sen bir bilgisayarcıya ugra derim
    vida yerlerinde hata yaparsan kısa devre olur
  • yav azıcık meyille takacaksın zor bir iş değil ama tırstığından dolayı zorlanıyorsun bence
  • İlk önce vida yuvalarını takıp sonuna kadar döndürüp, sabitleyeceksin, sıkı olmalı, kolay geri dönmemeli, yoksa ilerde anakartı sökmeye çalıştığın zaman vidayı döndürünce yataklık eden vida da beraberinde yükselmeye çalışır anakart altında yükselti yapar, anakartı bile çatlatabilirsin. Arka panel kapağının ise ilk önce alt tarafını oturt yerine, sonra üstünü daya, yanlardan ve üstünden iki elinle güç ver, biraz kanırt yerine çıt diye oturur zaten. Yok oturmuyorsa, orada sorun var demektir, belki de oradaki koruma metalini koparırken bu işi düzgün yapamadın, orada çapak kaldı, o engelliyor, ya da yamuldu, şekli değişti ondan. O çelik sacdan başka kanırtarak takılacak başka parçası yoktur bilgisayarın kasada, diğer yapmaya çalıştığınız montajlarda zorlama yapmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugura75

yav azıcık meyille takacaksın zor bir iş değil ama tırstığından dolayı zorlanıyorsun bence

Evet zarar gelir diye acayip tırsıyordum ama bu aşamayı hallettim zor da olsa hepinizden ALLAH razı olsun.. Çok teşekkür ederim
    quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas

İlk önce vida yuvalarını takıp sonuna kadar döndürüp, sabitleyeceksin, sıkı olmalı, kolay geri dönmemeli, yoksa ilerde anakartı sökmeye çalıştığın zaman vidayı döndürünce yataklık eden vida da beraberinde yükselmeye çalışır anakart altında yükselti yapar, anakartı bile çatlatabilirsin. Arka panel kapağının ise ilk önce alt tarafını oturt yerine, sonra üstünü daya, yanlardan ve üstünden iki elinle güç ver, biraz kanırt yerine çıt diye oturur zaten. Yok oturmuyorsa, orada sorun var demektir, belki de oradaki koruma metalini koparırken bu işi düzgün yapamadın, orada çapak kaldı, o engelliyor, ya da yamuldu, şekli değişti ondan. O çelik sacdan başka kanırtarak takılacak başka parçası yoktur bilgisayarın kasada, diğer yapmaya çalıştığınız montajlarda zorlama yapmayın.

size de sonsuz teşşekkürller ben yataklık vidalarını takmadığımı anladım anakartı olduğu gibi kasaya takmaya çalışıyordum. Sonradan gece yatarken kasanın kullanma kılavuzuna bakarken gördüm yatak vidalarını neyseki halloldu... Baya da zorladım inş. boarda zarar gelmemiştir.

• sarppy ve diğerlerine de sonsuz teşekkürler... ama bi sorun daha var onu da ayrı bir konu açarak anlatıcam bakalım ne zaman haledicem bu kasayı
  • Birader cesaretine hayran kaldım açıkcası, daha önce hiç yapmamışsın, fikrin de yok, hiç yatak vidalarını da görmedin? İnş çalışır makinan ne diyim. Son bir kez sormadan güç verme bari makinaya.
  • Yatak vidaları anakartın altında olan vidalar mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.