Arkadaşlar sistemimde b450m-s2h asus anakart var ve pc'ye telefonun mikrofonlu kulaklığını takıyorum çalışmıyor,elimde 2 tane kulaklık olduğu için diğerini de mikrofon girişine taktım fakat işte esas sorun burda başladı.Çok ilginç bir şekilde kulaklığın ses verme yerinden sesi alıyor yani normalde kulağımıza taktığımız kısımlar mikrofon görevi görüyor :),sanırım kulaklığı ters çalıştırıyor ve böylece sesi kulaklık kısmından alıyor tabi böyle olunca takdir edersiniz ki çok kötü bi ses alıyor yalnızca üfleyince ya da kulaklıkları birbirine vurunca ses duyuluyor,konuşma seslerini falan alması imkansız yani.Allah rızası için rdr2 oynuycam ya da arkadaşlarla discorddan konuşmak istiyorum lütfen bi hal çaresini bulurmusunuz, şimdiden ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
(Bu arada telefonum için qcy-t5 marka bir kulaklık aldıydım,pc'de yalnızca wifi adaptörü olduğu için onu da kullanamıyorum bu kulaklığı kullanmamın bi yolu var mı? Bluetooth adaptörü falan alıp bağlasam kulaklığı ve mikrofonu aynı anda düzgün çalışır mı acaba?)
Dc konusunda bende bir sorun yaşıyorum ses mono çıkıyor ve garip bir şekilde yüksek sesli ve kötü geliyor. Çözemiyorum 1 haftadır böyle
hala çözemedim ://
Şimdi nasıl bir ağzıyla duyamaz ise kulaklık da mikrofon işlevi göremez. Burada bir ilahi müdahale lazım . Kulaklık mikforon gibi çalışıyor dediğiniz elektrik iletimi oluşuyordur, onu duyarsınız. Hoparlörün jakına parmağınızı değdirdiğinizde sesin gelmesi gibi.
Sizin sorununuz jaklarla ilgili gibi görünüyor. Neyi nereye bağladığınızı bir resimle ifade edebilir misiniz? Ayrıca BT kulaklıkları BT adaptörleriyle bilgisayarda kullanabilirsiniz.
Bu sorunun neden kaynaklandığını anlsdım hocam, şimdi teledon kulaklarında 3 çizgi varmış bunlar hem mikrofon hem kulaklığı desteklediğini gösteriyor fakat benim pc girişi 2 çizgilileri destekliyor yani kulaklık kısımdaki gieiş sadece kulaklığı mic girişi de sadece mikrofonu algılıyor. Ben mic yerine ikisini de destekleyen 3 çizgili telefon kulaklığı taktığımda pc sesi aslında ses çıkması gereken yerden almaya çalışıyo saçma sapana bi şey oluyo. Eğer benimle aynı sorunu yaşayan diğer arkadaşlsr varsa diye yazdım ben sorunu yeni kulaklık alarak çözdüm, 3 çizgili kabloları ayrı ayeı 2şer çizgili jaklara dönüştüren aparatlar var onlardan da alınabilir.