Şimdi Ara

HD - Full HD çözünürlükte kayıt ettiğiniz videoların süresi ve mb-gb olarak boyutu nedir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
30.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

Ne sıklıkla video kayıt edersiniz ? Kayıt ettiğiniz videolar HD, Full HD yada daha düşük çözünürlükte mi ? Bu videolarınızı nerede arşivliyorsunuz ?

resim ve video arşivimi (özellikle kızımınkileri) 3 ayrı hdd'te saklıyorum, ayrıca gmailden seri hesaplar alıp oraya upload etmeyi düşünüyorum.
  • @smoker_1979
    Allah bağışlasın, kaç yaşında kızınız ? Peki bütün videoları Full HD çözünürlükte mi kayıt ediyorsunuz ? Benim de 17 aylık bir oğlum var. Ben tek portable HDD de ve hepsini olmasa da bazılarını nette tutuyorum. Ben nadiren 1280x720 ve genellikle 640x480 çözünürlükte kayıt ediyorum.
    -
    @jamboree
    Paylaştığınız bilgi için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

@smoker_1979
    Allah bağışlasın, kaç yaşında kızınız ? Peki bütün videoları Full HD çözünürlükte mi kayıt ediyorsunuz ? Benim de 17 aylık bir oğlum var. Ben tek portable HDD de ve hepsini olmasa da bazılarını nette tutuyorum. Ben nadiren 1280x720 ve genellikle 640x480 çözünürlükte kayıt ediyorum.

Teşekkür ederim, bimukavele..
    Benim kız henüz 9 aylık :)
    Videolarını Full HD olarak kaydediyorum, bitrateini düşürüp ripliyorum ve öylece saklıyorum.
    Kızımı çok nadiren (yaklaşık 3 ayda 1) görebildiğim için depolama sorunum yok zaten.
  • Sony SLT A33 ile cektiğim video özellikleri asagıda.

Format : MPEG-4
    Format_Profile : Sony PSP
    CodecID : MSNV
    FileSize/String : 930 MiB
    Duration/String : 10dk 42s
    OverallBitRate/String : 12.2 Mbps
    Encoded_Date : UTC 2011-04-14 18:18:44
    Tagged_Date : UTC 2011-04-14 18:29:26

Görüntü
    ID/String : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format_Profile : Main@L4.0
    Format_Settings_CABAC/String : Evet
    Format_Settings_RefFrames/String : 2 kare
    Format_Settings_GOP : M=2, N=15
    CodecID : avc1
    CodecID/Info : Advanced Video Coding
    BitRate_Mode/String : Değişken
    BitRate/String : 12.0 Mbps
    BitRate_Maximum/String : 16.0 Mbps
    Width/String : 1 440 piksel
    Height/String : 1 080 piksel
    DisplayAspectRatio/String : 16:9
    FrameRate_Mode/String : Sabit
    FrameRate/String : 29.970 kare/s
    ColorSpace : YUV
    ChromaSubsampling : 4:2:0
    BitDepth/String : 8 bit
    ScanType/String : Aşamalı
    Bits-(Pixel*Frame) : 0.258
    StreamSize/String : 920 MiB (99%)

Ses
    ID/String : 2
    Format : AAC
    Format/Info : Advanced Audio Codec
    Format_Profile : LC
    CodecID : 40
    BitRate_Mode/String : Sabit
    BitRate/String : 128 Kbps
    Channel(s)/String : 2 kanal
    ChannelPositions : Front: L R
    SamplingRate/String : 48.0 KHz
    Compression_Mode/String : Lossy
    StreamSize/String : 9.80 MiB (1%)

• @kuikkuik
    Teşekkürler bilgi için...
  • takip :) favoriler çoğaldı :(
  • bir kaç yıl önce çekipte çeşitli programlar ile sıkıştırıp/küçülttüğüm foto ve videoları şimdilerde izlediğimde takılmalar ,karıncalanmalar ekranın alt,üst yada yan kısımlarında siyahlaşmalar vb.gibi problemler gördüm.BU durum windowsun çeşitli sürümleri ,zamanla eskiyen sıkıştırma programlarının ve codeclerin yeni pc ve tv sistemleri ile uyum sıkıntısı vb. gibi nedenlerden olabilir.

o yüzden kimseye tavsiye etmiyorum.Ben artık küçültme falan yapmayıp direk en yüksek kalitede harici diske depoluyorum.

Eğer sıkıştırıp küçültülecekse Full HD,yada HD çekm yapan makina alıp o özelliği kullanmamak yada kısıtlı olarak kullanmak çok saçma. Sıkıştırıp küçülttüğümde Gözle görülür bir kalite farkı göremiyoruym diyen arkadaşlar HD ile Full HD arasındaki fark zaten 106 ekran (42 inch) ve üstü tv lerde fark ediyor ve gerçekten ciddi fark ediyor bunu acaba hiç denedilermi yoksa sadece Pc monitöründen yada artık bir çok kişinin evinde oturma odası yada salonunda standart hale gelen 81-102 (32-40 inch) ekran tv lere bakıpda mı söylüyorlar.

Arkadaşlar her yeni teknoloji ürününde olduğu gibi tv ler de ucuzluyor 2 bilemediniz 3 yıl içinde şimdiler de pahalı olan büyük ekran tv ler ucuzlayacak ve tabii bu arada Full HD ninde üstünde çekim kalitesine sahip kamera ve tv lerde üretilecek.Biliyorsunuz Full HD 1920*1080 2,1 megapiksel yapıyor şimdiden canon dahil bazı üreticler 4 hatta 8 mp lik yani 4 kat yüksek çözünürlüklü kameralar üretebiliyorlar.Ancak bunu işlemek için gerekli pc ler şimdilerde piyasada yok yada çok pahalı bunların yaygınlaşmasını bekliyorlar.Kısacası şimdi lerde çekimlerini küçültenler birkaç yıl sonra pişman olabilir çekimleri yeni nesil tvlerde ve pclerde çeşitli sıkıntılarla karşılaşabilir.Çünkü gelecekteki pcler yada tv ler ancak en yaygın ve geçerli yazılım ve codeclerine destek verecektir ve bir çekimi sıkıştırdığınızda ne olursa olsun özgün halinden başka bir hale dönüştürmş oluyorsunuz.

Bu arada depolama seçenekleride ucuzluyor tavsiyem ilk etapta azıcık paraya kıyıp sözgelimi 1 yada 1,5 TBlik bir harici disk alıp çekimleri direk buna kopyalamak zaten bu diski doldurana kadar geçecek sürede aldığınız diskin eşdeğer kapasitesindeki diskler çok ucuzlamış olacak ve hatta çok daha yüksek kapasiteli olanlarda 2-4 TB likler gibi alım için bütçe sınırları içine girmiş olacak.

• Bence de video çekimlerinin elden gelen en yüksek çözünürlük ve bitrate oranları ile yapılması gerek. Şimdi FullHD kaydedip ne yapacağım, izleyecek panelim bile yok diye düşünenler bile görüyorum.
    Zaman geri gelmiyor. Zamanı yakalayacak foto ve görüntülerin ileride keşke denmemesi için olabildiğince kaliteli kaydedilmesi gerek. Bunun önemi zaman geçince anlaşılacak ama bu sefer geri dönüp daha iyi kaydetme şansı malesef yok.

Sormak isterim:
    Diyelim ki 30 lu yaşlarına gelmiş durumdasınız. Elimde sizin ilkokuldayken çekilmiş 30 sn lik bir videonuz var. Bunun için bana kaç para ödersiniz?

O nedenle teknoloji müsaitken makinalara verilen paradan, harddiskteki 50-60 gb yerden kısıp pintilik yapmayın :)
    Zaman geri gelmiyor :(

Düzeltme: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shimoda -- 18 Eylül 2011; 1:12:46 >
  • doğru söze ne denir?
  • eğer render yapmadıysan bu çok doğal
  • quote:

Orijinalden alıntı: shimoda

Bence de video çekimlerinin elden gelen en yüksek çözünürlük ve bitrate oranları ile yapılması gerek. Şimdi FullHD kaydedip ne yapacağım, izleyecek panelim bile yok diye düşünenler bile görüyorum.
    Zaman geri gelmiyor. Zamanı yakalayacak foto ve görüntülerin ileride keşke denmemesi için olabildiğince kaliteli kaydedilmesi gerek. Bunun önemi zaman geçince anlaşılacak ama bu sefer geri dönüp daha iyi kaydetme şansı malesef yok.

Sormak isterim:
    Diyelim ki 30 lu yaşlarına gelmiş durumdasınız. Elimde sizin ilkokuldayken çekilmiş 30 sn lik bir videonuz var. Bunun için bana kaç para ödersiniz?

O nedenle teknoloji müsaitken makinalara verilen paradan, harddiskteki 50-60 gb yerden kısıp pintilik yapmayın :)
    Zaman geri gelmiyor :(

Düzeltme: İmla.

Gerçekten çok iyi dediniz...

ZAMAN GERİ GELMİYOR MAALESEF!!!

DSLR Alacağım. Bazı arkadaşlar ne işin var fotoğraf makinasıyla diyor.. Ama bilmiyorlar ki zaman geri gelmiyor... Anı yakalayıp arşivleyeceğim. Video ve Fotoğraflarla ayrı bir harddisk'e veya Bulut Depolama alanı satın alıp 2. yedeğini de oraya koymayı düşünüyorum. ZAMANIN GERİ GELMEDİĞİNİ BİLDİĞİM İÇİN...

• shimoda kullanıcısına yanıt
    Kaç yılında yazılmış olursa olsun bu sitede bazen olaylara gerçekten bakış açımı tümden değiştirecek yazılarla karşılaşıyorum. haklısınız evet.
    Ama bende yüksek boyutlu kayıt etme durumu tam tersi tepti. lise yıllarımda yeterli depolamaya sahip olmadığım için bazı olayları kayıt altına alma konusunda hevesli olmuyordum. şuan keşke 240p de olsa keşke o anı videoya alsaymışım dediğim o kadar an oldu ki anlatamam.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.