Şimdi Ara

HD - Full HD çözünürlükte kayıt ettiğiniz videoların süresi ve mb-gb olarak boyutu nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
30.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Full HD makina yok da merak ettim. Kullanan arkadaşlar istatistik açısından biraz bilgi verebilir mi ? Süre, çözünürlük, fps, bitrate gibi detayları verirsek daha güzel olur !.. Teşekkürler...
    Misal benim 1 dakika 41 saniyelik HD(1280x720-30 fps, 38273 bitrate ) videom 413 megabyte yer tutmuş !..
    -
    Video süresi - 00:01:41
    Çözünürlük - 1280x720 HD
    BitRate - 38273
    Boyut - 413 Mb.
    -

HD - Full HD çözünürlükte kayıt ettiğiniz videoların süresi ve mb-gb olarak boyutu nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Nisan 2011; 16:42:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

HD ve Full HD Videoların Süresi ve Boyutu

HD (Yüksek Çözünürlük) ve Full HD video çözünürlükleri, günümüzde yaygın olarak kullanılan video formatlarıdır. Bu çözünürlükler, daha net ve detaylı görüntüler sunarak üstün bir izleme deneyimi sağlar.

Full HD Çözünürlük

Full HD, 1920 x 1080 piksel çözünürlüğüne sahip bir video formatıdır. Bu çözünürlük, standart DVD'lerden ve Blu-ray disklerden önemli ölçüde daha yüksek bir görüntü kalitesi sunar. Full HD videolar, büyük ekran TV'lerde ve monitörlerde en iyi şekilde izlenir.

HD Çözünürlük

HD, 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip bir video formatıdır. Full HD'den daha düşük bir çözünürlük olmasına rağmen, standart DVD'lerden önemli ölçüde daha iyi bir görüntü kalitesi sunar. HD videolar, orta boy ekran TV'lerde ve monitörlerde iyi bir şekilde izlenebilir.

Video Süresi ve Boyutu

HD ve Full HD videoların süresi ve boyutu, bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir, bunlar şunlardır:

• Çözünürlük
    • Kare hızı
    • Bit hızı

Genel olarak, Full HD videolar HD videolardan daha büyüktür. 10 dakikalık bir Full HD video yaklaşık 1 GB boyutundayken, 10 dakikalık bir HD video yaklaşık 500 MB boyutundadır.

1080p Video Kaç MB?

1080p video, Full HD video çözünürlüğüne karşılık gelir ve dakikada yaklaşık 500 MB boyutundadır. Bu boyut, kare hızı ve bit hızına bağlı olarak değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Video süresi - 00:01:41
    Çözünürlük - 1280x72 HD
    BitRate - 38273
    Boyut - 413 Mb

bu özelliklerde olup bu kadar kısa bir süreye 413Mb yer kaplıyor ise herhalde FULL HD rahat 1GB yer tutar gibi geliyor bana... ( Ben pek anlamam bu işlerden inşallah yeni başlıcam ama mantıksal sıkış yaptım :))))) )
  • quote:

Orijinalden alıntı: noproblem05

Video süresi - 00:01:41
    Çözünürlük - 1280x72 HD
    BitRate - 38273
    Boyut - 413 Mb

bu özelliklerde olup bu kadar kısa bir süreye 413Mb yer kaplıyor ise herhalde FULL HD rahat 1GB yer tutar gibi geliyor bana... ( Ben pek anlamam bu işlerden inşallah yeni başlıcam ama mantıksal sıkış yaptım :))))) )
    Hehe, mantıksal sıkışınız ile konuyu, beni ve belki nicelerini gülümsettiniz... bunun için size teşekkür ederim. Full HD kayıt yapıp fiziksel ve gerçek sonuçlar yazabilecek arkadaşlarımız da vardır eminim.
    -
    Bunun ne gibi bir faydası olacak diye düşünenler olur ise şöyle açıklıyim müsaadeniz ile
    Fotoğraf makinası almayı düşünenler genellikle "Full HD" olması konusunu tercih sebebi olarak görüyorlar. Bunca zaman içerisinde Full HD video özelliği olan nice makina alınmıştır. Kim ne kadar sıklıkla Full HD kayıt yapıp kullanıp bunların ne kadarını nerede arşivliyor ? Gibi geniş kapsamlı bir bilgilendirme konusu da olabilir bu başlık altında... yani umarım :) dilerim başarabiliriz...

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Hehe, mantıksal sıkışınız ile konuyu, beni ve belki nicelerini gülümsettiniz... bunun için size teşekkür ederim. Full HD kayıt yapıp fiziksel ve gerçek sonuçlar yazabilecek arkadaşlarımız da vardır eminim.
    -
    Bunun ne gibi bir faydası olacak diye düşünenler olur ise şöyle açıklıyim müsaadeniz ile
    Fotoğraf makinası almayı düşünenler genellikle "Full HD" olması konusunu tercih sebebi olarak görüyorlar. Bunca zaman içerisinde Full HD video özelliği olan nice makina alınmıştır. Kim ne kadar sıklıkla Full HD kayıt yapıp kullanıp bunların ne kadarını nerede arşivliyor ? Gibi geniş kapsamlı bir bilgilendirme konusu da olabilir bu başlık altında... yani umarım :) dilerim başarabiliriz...

Alıntıları Göster
    Hayret !!!
    Belki son 3-4 ayda fotoğraf makinası alırken full hd özelliği arayan onlarca kişinin mesajını gördüm :) bunlardan hiçbiri mi bu özelliği kullanmıyor acaba. 1 saati geçti 1 kişi kayıt ettiği videolardan birine ait bir bilgi vermedi. Haydi hayırlısı :)

• quote:

Hayret !!!
    Belki son 3-4 ayda fotoğraf makinası alırken full hd özelliği arayan onlarca kişinin mesajını gördüm :) bunlardan hiçbiri mi bu özelliği kullanmıyor acaba. 1 saati geçti 1 kişi kayıt ettiği videolardan birine ait bir bilgi vermedi. Haydi hayırlısı :)

Alıntıları Göster
    Merhaba;

Yardımcı olmak isterim bende. Gece iş çıkışı eve gidip hd olarak kayıt ettiğim bir videonun bilgilerini paylasırım müsat olursam. İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuikkuik

Merhaba;

Yardımcı olmak isterim bende. Gece iş çıkışı eve gidip hd olarak kayıt ettiğim bir videonun bilgilerini paylasırım müsat olursam. İyi forumlar.

Alıntıları Göster
    Valla şaşırdım. Saatlerdir kimse HD yada full HD videonun özelliklerini paylaşmamış :) Gerçi konuşmak için erken ama nerede ise diyeceğim ki herkes hiç kullanmadığı halde Full HD özelliği de olsun diye tercih ettiği makinalara boşuna para vermiş (o özelliği sebebi ile extra para verdiler ise ki öyle olması doğaldır) !..

• quote:

Valla şaşırdım. Saatlerdir kimse HD yada full HD videonun özelliklerini paylaşmamış :) Gerçi konuşmak için erken ama nerede ise diyeceğim ki herkes hiç kullanmadığı halde Full HD özelliği de olsun diye tercih ettiği makinalara boşuna para vermiş (o özelliği sebebi ile extra para verdiler ise ki öyle olması doğaldır) !..

Alıntıları Göster
    bitrate ile alakalı boyut.
    çözünürlüğü fullhd yaparsın ama bitratei sabit tutarsın 720p ile aynı yeri kaplar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

bitrate ile alakalı boyut.
    çözünürlüğü fullhd yaparsın ama bitratei sabit tutarsın 720p ile aynı yeri kaplar.

Alıntıları Göster
    Onu biliyorum da yine de her makinada bu bitrate ayarı var mı ? Her ne ise, sonuç olarak hiçbir bilgi çıkmıyor kullanıcılardan o ilginç.
  • quote:

Onu biliyorum da yine de her makinada bu bitrate ayarı var mı ? Her ne ise, sonuç olarak hiçbir bilgi çıkmıyor kullanıcılardan o ilginç.

Alıntıları Göster
    panasoniclerde 3 seçenek oluyor düşük orta yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

panasoniclerde 3 seçenek oluyor düşük orta yüksek

Alıntıları Göster
    @ jiddi , ilk mesajınızdaki bilgilere nasıl ulasıyoruz?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Windows'ta dosyayı bulup sağ tıklayıp özelliklerden "detay" başlığından bu bilgilere ulaşılıyor(Türkçe Windows'ta detay değil de başka bir şey de olabilir, ekran görüntüsü koydum oradan da bulabilirsiniz bakarak.
    @e_capkan sizde panasonic yada HD veya Full HD video çeken bir cihaz var mı ? Var ise herhangi bir mevcut çekime ait verileri paylaşabilir misiniz ? Göreceğiniz üzere bitrate'i de yazalım dedim zaten ki ona göre de bilgi sahibi olunur böylece. Hala görüyorum ki bunca Full HD özelliği olan makina diye arananlardan kimse bu özelliği ya kullanmıyor ya da n'apıyorlarsa artık bilemedim :) Diğer seçenek kimsenin bu başlığı iplemediği :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 16 Nisan 2011; 9:56:02 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Doğrudur, bilgiye ne hacet. Fakat jiddi convert denen bir olay var. Makinam hd video olmasa da ben bu işlemi önemli gördüğüm videolarda uygulayıp saklıyorum veya paylaşıyorum.

Fakat önemli bir konu üzerinde Hd yazan makinaların çoğu kaliteli işler ortaya koymaz. Bazen iyi bir makinayla çekilmiş 360p'yi kötü bir makinayla çekilmiş 1080p'ye rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Doğrudur, bilgiye ne hacet. Fakat jiddi convert denen bir olay var. Makinam hd video olmasa da ben bu işlemi önemli gördüğüm videolarda uygulayıp saklıyorum veya paylaşıyorum.

Fakat önemli bir konu üzerinde Hd yazan makinaların çoğu kaliteli işler ortaya koymaz. Bazen iyi bir makinayla çekilmiş 360p'yi kötü bir makinayla çekilmiş 1080p'ye rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar videolar, bitrate'leri convert edilmesi v.s. işin çok çok farklı detayları şu durumda bu başlık altında. Neden hiç kimse makinanın kayıt ettiği Full HD yada HD videonun bilgisini verememekte çok merak ettim Yok mu yani Full HD video çeken şimdi ? Koca forumda 1 gün geçti 1 tek kişi yazamamış Full HD video süresi şu bitrate'i bu, şukadar Mb. da yer tuttu diye ! Bir bana mı şaşırtıcı geliyor bu sonuç acaba ? Sizlerin de dikkatini çeken bir acayiplik yok mu ? Sonuçta kimseden ne cep tel nosunu, ne ev adresini, ne kimlik bilgilerini istemiyoruz :) hani ne sebeple kayıt ettiği videonun şu saydığım hiçbir şahsi bilgi içermeyen özelliklerini paylaşmaz 1 kişi ?!

• quote:

Arkadaşlar videolar, bitrate'leri convert edilmesi v.s. işin çok çok farklı detayları şu durumda bu başlık altında. Neden hiç kimse makinanın kayıt ettiği Full HD yada HD videonun bilgisini verememekte çok merak ettim Yok mu yani Full HD video çeken şimdi ? Koca forumda 1 gün geçti 1 tek kişi yazamamış Full HD video süresi şu bitrate'i bu, şukadar Mb. da yer tuttu diye ! Bir bana mı şaşırtıcı geliyor bu sonuç acaba ? Sizlerin de dikkatini çeken bir acayiplik yok mu ? Sonuçta kimseden ne cep tel nosunu, ne ev adresini, ne kimlik bilgilerini istemiyoruz :) hani ne sebeple kayıt ettiği videonun şu saydığım hiçbir şahsi bilgi içermeyen özelliklerini paylaşmaz 1 kişi ?!

Alıntıları Göster
    canon sx1 ile çektiğim fullhd videonun ayrıntıları ;

General
    CompleteName : MVI_1892.MOV
    Format : MPEG-4
    Format_Profile : QuickTime
    CodecID : qt
    FileSize/String : 323 MiB
    Duration/String : 1mn 3s
    OverallBitRate/String : 42.9 Mbps

Encoded_Date : UTC 2010-08-30 18:23:30
    Tagged_Date : UTC 2010-08-30 18:23:30

Video
    ID/String : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format_Profile : Baseline@L5.0
    Format_Settings_CABAC/String : No
    Format_Settings_RefFrames/String : 1 frame
    CodecID : avc1
    CodecID/Info : Advanced Video Coding
    BitRate_Mode/String : Variable
    BitRate/String : 41.5 Mbps
    Width/String : 1 920 pixels
    Height/String : 1 088 pixels
    DisplayAspectRatio/String : 16:9
    FrameRate_Mode/String : Constant
    FrameRate/String : 30.000 fps

Resolution/String : 8 bits
    Colorimetry : 4:2:0
    ScanType/String : Progressive
    Bits-(Pixel*Frame) : 0.661
    StreamSize/String : 313 MiB (97%)
    Language/String : English
    Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
    Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
    Matrix coefficients : BT.601-6 525, BT.1358 525, BT.1700 NTSC, SMPTE 170M

Audio
    ID/String : 2
    Format : PCM
    Format_Settings_Endianness : Little
    Format_Settings_Sign : Signed
    CodecID : sowt
    BitRate_Mode/String : Constant
    BitRate/String : 1 411.2 Kbps
    Channel(s)/String : 2 channels
    SamplingRate/String : 44.1 KHz
    Resolution/String : 16 bits
    StreamSize/String : 10.6 MiB (3%)

• quote:

Orijinalden alıntı: smoker_1979

canon sx1 ile çektiğim fullhd videonun ayrıntıları ;

General
    CompleteName : MVI_1892.MOV
    Format : MPEG-4
    Format_Profile : QuickTime
    CodecID : qt
    FileSize/String : 323 MiB
    OverallBitRate/String : 42.9 Mbps

Video
    ID/String : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format_Profile : Baseline@L5.0
    Format_Settings_CABAC/String : No
    Format_Settings_RefFrames/String : 1 frame
    CodecID : avc1
    CodecID/Info : Advanced Video Coding
    BitRate_Mode/String : Variable
    BitRate/String : 41.5 Mbps
    Width/String : 1 920 pixels
    Height/String : 1 088 pixels
    DisplayAspectRatio/String : 16:9
    FrameRate_Mode/String : Constant
    FrameRate/String : 30.000 fps

Resolution/String : 8 bits
    Colorimetry : 4:2:0
    ScanType/String : Progressive
    Bits-(Pixel*Frame) : 0.661
    StreamSize/String : 313 MiB (97%)
    Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
    Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
    Matrix coefficients : BT.601-6 525, BT.1358 525, BT.1700 NTSC, SMPTE 170M

Audio
    ID/String : 2
    Format : PCM
    Format_Settings_Endianness : Little
    Format_Settings_Sign : Signed
    CodecID : sowt
    BitRate_Mode/String : Constant
    BitRate/String : 1 411.2 Kbps
    Channel(s)/String : 2 channels
    SamplingRate/String : 44.1 KHz
    Resolution/String : 16 bits
    StreamSize/String : 10.6 MiB (3%)

Alıntıları Göster
    @smoker_1979
    Çok teşekkür ediyorum size bu paylaştığınız bilgiler için.
    -
    Sanırım codec mp4 olması nedeni ile sizin makinanın çektiği videonun çözünürlüğü benim videodan yüksek olmasına rağmen boyut olarak o kadar fark yok. Hatta 1 dakika 41 saniye olsa sadece biraz daha büyük olacakmış gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 16 Nisan 2011; 15:05:01 >

• quote:

@smoker_1979
    -
    Sanırım codec mp4 olması nedeni ile sizin makinanın çektiği videonun çözünürlüğü benim videodan yüksek olmasına rağmen boyut olarak o kadar fark yok. Hatta 1 dakika 41 saniye olsa sadece biraz daha büyük olacakmış gibi.

ben videolarımı 40.000 bitratte saklamıyorum, 12.000 civarında ripleyip saklıyorum ki bu oran video boyutunda 1/3 oranaında bir azalma sağlıyor.
    gözle farkedebildiğim bir kalite kaybıda yaşamıyorum.
  • quote:

quote:

@smoker_1979
    -

ben videolarımı 40.000 bitratte saklamıyorum, 12.000 civarında ripleyip saklıyorum ki bu oran video boyutunda 1/3 oranaında bir azalma sağlıyor.
    gözle farkedebildiğim bir kalite kaybıda yaşamıyorum.

Alıntıları Göster
    Q jiddi onu biliyorum zaten ama sag tıklayıp özellikler deyince sadece gele ve özet başlığı var ve sadece dosya boyutunu görebiliyorum.. sunu söyleyim ; mp4 formatında 10 dakika 40 saniyelik video 1440*1080 cözünürlüklü 930MB yer kaplıyor.

• quote:

Q jiddi onu biliyorum zaten ama sag tıklayıp özellikler deyince sadece gele ve özet başlığı var ve sadece dosya boyutunu görebiliyorum.. sunu söyleyim ; mp4 formatında 10 dakika 40 saniyelik video 1440*1080 cözünürlüklü 930MB yer kaplıyor.

şu programla tüm ayrıntıları görebilirsiniz;
    http://mediainfo.sourceforge.net/en/Download/Windows
  • quote:

quote:

şu programla tüm ayrıntıları görebilirsiniz;
    http://mediainfo.sourceforge.net/en/Download/Windows

Alıntıları Göster
    @kuikkuik
    Windows sürümü nedir ? Bendeki 7 acaba ondan mı diye düşündüm şimdi. Bu bilgilere ulaşmak için ayrıca program gerekmesi ilginç geldi şimdi bana :) Belki, yüklenen codec paketi sebebi ile de bu bilgiler daha detaylı gösteriliyor olabilir windows altında (k-lite codec pack yükledim de sisteme)
    -
    Ayrıca verdiğiniz bilgiye göre bakacak olursam benim 1280x720'lik videomun 2 katından biraz fazla yer tutmuş videonuz. 2 dakikalık video 1 Gb. yer tutuyor diyebiliriz o zaman. 4 dakikalık video 2 gb. yer tutuyor desek !.. Esas soruya gelebiliriz
    -
    Ne sıklıkla video kayıt edersiniz ? Kayıt ettiğiniz videolar HD, Full HD yada daha düşük çözünürlükte mi ? Bu videolarınızı nerede arşivliyorsunuz ?

• quote:

@kuikkuik
    Windows sürümü nedir ? Bendeki 7 acaba ondan mı diye düşündüm şimdi. Bu bilgilere ulaşmak için ayrıca program gerekmesi ilginç geldi şimdi bana :) Belki, yüklenen codec paketi sebebi ile de bu bilgiler daha detaylı gösteriliyor olabilir windows altında (k-lite codec pack yükledim de sisteme)
    -
    Ayrıca verdiğiniz bilgiye göre bakacak olursam benim 1280x720'lik videomun 2 katından biraz fazla yer tutmuş videonuz. 2 dakikalık video 1 Gb. yer tutuyor diyebiliriz o zaman. 4 dakikalık video 2 gb. yer tutuyor desek !.. Esas soruya gelebiliriz
    -
    Ne sıklıkla video kayıt edersiniz ? Kayıt ettiğiniz videolar HD, Full HD yada daha düşük çözünürlükte mi ? Bu videolarınızı nerede arşivliyorsunuz ?

Alıntıları Göster
    AVCHD Video (.MTS)
    Full Hd 1920x1080
    38 sn
    77,3 MB

Data rate: 16805kbps
    Total bitrate: 17061kbps

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.