Arkadaşlar HD görüntüleri DVD ye yazdırdım m2ts formatında ve PS3 de izleyebildim. Bilgilerinize sunarım.
Acaba bir dvd ne kadar sürelik hd görüntü alabilir?
Ben de aviyi deneyim. Herhalde yazar ama bir dvd ne kadar sürelik avi alır acaba. Şu an hdd mde yer yok çalışamıyorum. Aviyi oynatan dvd player var mı acaba?
Hafta sonu sanırım bir dvd nin ne kadar HD görüntü aldığını öğrenirim. Buradan size de bilgi veririm. İyi günler.
Selamlar, SONY HDR-SR11 almayı düşünüyorum. Aldıktan sonra da çektiğim görüntüleri kesip biçmek biraz zor olacağını öğrendim. Bilgisayarın iyi olması ve programın olması gibi şeyler lazım.
Bilgisayarım iyi olduğunu farz edersek görüntüleri kesip biçmek için hangi programı önerirsiniz. Sonunda da insanların seyredebilmesi için nero8 kullanarak dvd ye basmayı düşünüyorum. Tşk.
birleştirmelerde en iyi merge programlarıdır. m2ts birleştirmek için bu program en iyisi.görüntü kaybı 0 . HD kamera alanların ilk karşılaşacakları sorun çektikleri görüntüleri hdr kameralar parça parça kaydettiği için bunların birleştirilmesidir. bu linkten indireceğiniz program bu işi halledecektir. site rapid olduğundan share yide birleştirin http://rapidshare.com/files/106811055/tsMuxerGUI.rar
benim ekran kartım ATI Readon HD 2600 XT cyberlink i kurduktan sonra eğer HD destekli bir ekran kartınız yoksa ram ve işlemci çok kasılacaktır.benim 1GB ram p4 3.0 işlemcim. ram 1 GB kapesitesini aşıyor, işlemci %90 larda oluyor. ama bu programım ekran kartının HD özelliğini kullanma seçeneği birden ram'ı 500mb altına işlemciyi de %1 ile 4 arasına indirip rahatlatıyor.programı kurduktan sonra ana menüde altta ses işaretinin yanında tornavida ve anahtar işareti var.orayı açıp "enable hardware" yazan yerdeki kutucuğu işaretleyin.HD ekran kartı olmayanlarında herhalde ekran kartını kullanacaktır. mükemmel bir performans.ben bu düşük özellikleriyle bile ekran kartım sayesinde rahatlıklar kamera görüntülerimi izliyorum.
Bilgiler için teşekkürler... bilgisayar da aynı özelliklere sahibiz. Merak ediyordum ne yapacak diye... Şimdi içim rahat... ;)
quote:
Orjinalden alıntı: humam77
bu linkte türkçe yaması.dosyanın içindekileri power DVD nin program files teki ana dosyasındaki dil bölümüne atın değişiklikleri kabul edin http://****.com/files/106835271/Language.rar
artık hangi programla video izleyeyim hangi kodec iyidir derdi bitti.
Baba Nero 8 HD formatını desteklemez ..izlersin ama SD gibi. en iyisi k-lite yada HD video player lar nero 8 birde pcyi ağırlaştırıdüını gçrdüm benşim pc de direk sildim.. dual core 2 yanında 2 olan lazım sanırım
bırak desteklememeyi blue ray hd dvd bile yazdırıyorum klm kodec sadece playerde açmak içindir.yani bir formatı media playerler açamıyorsa codecle çözersiniz.nero8 hd desteğiyle 7 sürümünden ayrılır.zaten açma sorunu yokki kodec yükleyelim.kendi içinde kodec var.sadece mkv de sorun yaşıyor.bakın bilgisayarda hd izlemek için işlemci yükseltilmesinden söz ediyorlar yanlış hd destekli bir ekran kartı aldımı işlemcide en az p4 oldumu tamam.sen sd olark izlersin demişsin gözümemi inanayım sanamı
bendeki ultra edition 7.0 dı
HD izlemek için iki kriter var
biri iyi işlemci diğeri iyi ekran kartı
ikisinden biri iyi diğeri ortalamanın birazcık azıcık üzeri olsun yeter
zaten HD ekran kartlarının amacı adından belli
onunla rahat izlenmesin de neyle izlensin
quote:
Orjinalden alıntı: naykose
quote:
Orjinalden alıntı: emre350z
quote:
Orjinalden alıntı: bogacgunoz
Arkadaşlar Sony HDR-SR12E kamera aldım full hd olarak kayıt yapabiliyor ve bu görüntüleri full hd olarak DVD ye yazdığımı düşünüyorum. Deneme açamlı çekimleri full hd olarak ve SD olarak kaydettim. Full HD kaydettiğim DVD' yi incelediğimde SD kaydettiğim dosyalardan daha farklı bir yapı olduğunu gördüm. (DVD player a koyduğum zaman oynatmıyor, bilgisayarımda oynatıyor, tabi ki DVD ye çok uzun süre kayıt edilemiyor.) Sormak istediğim soru şu Full HD olarak DVD ye kayıt yapabilir miyim yoksa illa blu ray disk e mi kayıt yapabilirim. Eğer full Hd larak DVD ye kayıt yapabiliyor isem bu gürüntüleri nasıl izleyebilirim ? Blu ray player alırsam DVD ye yazdığımı düşündüğüm HD görüntüleri izleyebilir miyim ? Teşekkürler.
Full HD Görüntülerini dvd playerında izleyebilmen için dvd playerının 1080p ve/veya 1080i cıkışını desteklemesi lazım ve dvd playerlar sadece 720x400 çözünürlüklerini destekliyor.Yeni bir haber aldım yeni çıkan dvd playerlara full hd video izleyebilmek için çıkışlarını 1080p ye kadar yükseltmişler yani dvd ye kaydettiğin herhangi bir hd video yu ister 480p olsun ister 1080p olsun izleyebiliyormuşsun ama blu-ray in yerini tutarmı bilinmez bende vestel in bu modeli var:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17567&productid=evvesdvd6500b bu model 1080p çıkışı desteklemiyor ama bütün formatları acıyor vede çok da süper bi görüntü alıyorum elimdeki 720x400 videolarımı çok iyi bir kalitede izliyorum.Blu-ray player alırsan elindeki tüm hd leri izleyebilirsin tabiki çektiğin hd videoların formatını destekliyorsa ama tavsiyem çektiğin videoların gerçek kalitesini anlaman için blu-ray player almanı öneririm çünkü sadece görüntü için tasarlanmış şimdi bana teknosa çalışanı blu-ray yerine ps3 al hem flim izlersin hem oyun oynarsın dedi ama şimdi blu-ray deki görüntü kalitesi ile ps3 teki görüntü kalitesi aynımı onu öğrenmek lazım bana göre değildir blu-ray almanı öneririm.
sizin verdiğiniz link vestel olan hd player deil sanırım hd playerlar ortalama $799 civarında , blu-ray ler daha pahalı... bence daha beklemekte yarar var. hd den tam görüntü almak istiyorsanız yani kayıpsız tercihiniz kesinlikle blu ray olsun. ps3 blu ray formatındadır içiniz rahat olsun hem oyun hen blu yani bu mantıklı bi çözüm hatta 499 a düştü bi sitede sıcak saatler bölümünden bi bakın derim....
ewt belirtmişim zaten
anilgee ye katılıyorum güzel bir tespit yapmış. hd kameraların ülkemize yeni girmeye başladığı dönemlerde bu kameraların çektiği videoların işlenmesi izlenmesi bir problemdi artık bu problem bu yeni teknolojinin yaygınlaşması ile çözüldü.forma bakıyorum nero8 gibi bir programın kıymeti anlaşılamamış.bence bunun sebebi forum üyelerinin bilgisayar özelliklerinin yetersizliği ve bilgi eksikliği.nero8 ile video hd video izlenecekse veya bilgisayarda hd izlenecekse ekran kartınızın hd olması işi bitiren en önemli şeydir.video encode convert nero8 ile yapacaksanız itiraf etmeliyimki işlemciniz çok iyi olması gerekir.p4 lerlede olyor dvd cd yazılıyor ama işlemci %100 ile çalışıyor.başka işlem yapamıyorsunuz.bence hd video ile uğraşanların işlemci terfi zamanı geldi.acizane tavsiyem hd video izlemekle bunları işlemenin bir birine karıştırılmaması.zira nero8 hd destekli bir ekran kartınız varsa videoların izleneceği en güzel cyberlinkten bile kaliteli bir programdır.video işlemesinde ise işlemcinize bağlı.
ya ama HD bi ekran kartı varsa anakart da iyidir zaten işlemci falan sağlamdır diye düşünüyorum çünkü sonuçta arada bi denge vardır kötü bi işlemciyle HD ekran kartı birarada olmaz gibime geliyor senin sistemini bilmiyorum ama nero8le değil de mesela diğer playerlarda izlerken yine sorun oluyor mu