Şimdi Ara

HD Kamera (Sanyo vs Canon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asagidaki karsılastirmaya istinaden sizinde goruslerinizi almak istiyorum. Sizce hangisi tercih edilmeli, neden?

Canan HF200 vs Sanyo VPC-FH1

Karsilastirma Sayfasi

Simdiden cok tesekkurler...

• sanyo nun teknik özellikleri güzel ama kaliteyi belirleyen mercek ve sensör olduğunu unutmayın sanyo nun mercek kalitesini bilen varmı.ben olsam canon alırım
  • Vallahi ornek cekimleri izledim, oldukca basarılı gorunuyor. Ozellikle gece cekimleri oldukca etkileyici. Birde fiyat/performans olarakta basarılı gorundugunu soyleyebilirim. Ama tabi diger Canon'u kullanan arkadasların bu konularda soylecek seyleri olacaktır sanırım. Diger yandan aklım sanyoya kayır gibi :)
  • Sanyo forumda çok tartışıldı... Görüntüleri özellikleriyle bağdaşıyor. Fakat hf200 modelinin bazı özellikleri öne çıkıyor örneğin; cinema modu olması kullanıcıları cezbediyor:) yani kamerayı ne amaçla kullanıcağınız önemli.
  • vallahi ben kismetse ay sonra dunyaya gelecek oglumun filmlerini cekmek istiyorum. gece ve gunduz cekimleri icin aliyorum...
  • Arkadaşım Canon elbette güzel bir makina ancak Sanyoda mükemmel.Bir kere ülkemizde fazla tanınmaması kötü yada kalitesiz olduğu anlaamına gelmiyor yurtdışında oldukça tanınan markadır.Hatta üretim sayısı bakımından dünyanın en büyük kamera üreticisidir en azından bir çok yıl bu rekoru elinde tutmuştur.Bizde tıpkı amerikan filmlerinde bir çok değişik otomobil görüyoruz ülkemizde olmayan bu otomobiller onların kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor ülkemizde görmüyoruz diye.
    Neyse sanyousa.com da ürünün teknik özelliklerini incelersen sensörünün 1/2,5 ilepiyasada canon,sony vesairenin bir iki modeli hariç en büyük sensöre sahip olduğunu görürsün ayrıca 8 megapiksellik efektif sensör çözünürlüğü (video daise 5 küsür megapiksel)ile birincidir.Yani diğer markaların çözünürlüğünden çokdaha yüksektir sony canon dahil.Bunlar düşük sensör çözünürlüğü ile çektikleri örneğin fotoğrafları interpolasyon adı verilen bi teknikle büyüterek örneğin 7 yada 12 mp lik resim çekerler daha doğrusu çektyikleri 3-4 mp lik resimleri bu şekilde büyüterek çekmiş gibi yaparlar ve aslında tüketicileri kandırırlar.Bakarsan sensörlerinin efektif çözünürlüklerinin 3-4 hatta 2 ve birçoklarının ise 1,17 mp falan olduğunu görürsün ki bunlar sadece fotoda değil video da da interpolasyon yapar.
    Vimeo da sanyo HD 2000ve fh1(ikiside teknik olarak aynıdır şekil farkı vardır) in örnek videolarını hd olarak izlersenn siteye yüklemek için edit programları ile bir çok işlem yapılmasına karşın bu videoların bir iki tane hariç hemen hepsinin canon ve sony nin kilerden iyi olduğunu görürsün.Ayrıca sanyonun bu modelleri 2lux düşük ışık hassasiyetine sahiptirki bu da canon ve sony nin birikisi hariç tüm modellerinden yüksek ve iyidir.(Canon ve Sony nin standart çöz.modelleri hariç) Sony daha bu yılki modellerinde ancak 3 luks seviyesine inebilmiştir sanyo 2 lux le daha iyidir.
    Haaaa sanyonun bana göre tek zaafiyeti optik titreşim önleyici olmaması ve bu neden le zoom lu çekimlerde titreşim olmasıdır.
    Buna karşın reklamlarında dediği gibi piyasadaki gerçek anlam da tek ''Dual'' kamera markasıdır.Yani hem foto mak.hem video.Nedenmi böyledir piyasada video çekerken tıpkı fotoğraf çekiyormuşcasına ISO ve benzeri ayarlar yapmaya izin veren tek makinadır bunları bi düşün istersen.

• Sevgili doroşenko,

Yazdıklarınla ben dahil bu konuda fikir sahibi olmak isteyen bir çok kişiye çok yardımcı olduğuna emin olabilirsin :) Aydınlandım ... Ellerine sağlık çok teşekkürler açıklamaların için. Bu yazdıklarından sonra Sanyo tarafında oldugumu dusnuyorum artık....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sony canon panasonic bu markalar yıllardır kamera üretiyorlar bunları üretenler bilmezlermi lux değerini 2lux yapamazlarmı bunu yapmasını bilmiyorlarmı yoksa yükesk mp foto çekme özelliği koyma.bu nkameraları sanal alemde değilde gerçekte karşılaştırmak lazım görüntü kalitesini ve gece loş ışıkta video performanısını.bu marklarda yazabilir lux 2 1 0 diye ama bir de gerçek olanlar vardır.mp acaba interpolosyonmu yoksa gerçekmi bir çok marka bunu yazma gereği duymaz
  • Ben sanya xacti hd2000 kullanıyorum. Ürünü alırkan yorumları değerlendirmişdim. Bazı sitelerde düşük ışık performansında oldukca iyi olduğu belirtilmişdi bende buna göre aldım . Şimdilik pek bir şikayetim yok. Canon kullanmadığım için karşılaştirma yapamıyacağım.
    Son söz , fiyat performans oranı iyi bir kamera.
  • Ben 4 cesit camcorder kullandim
    birinci medion full hd
    ikinci apitek full hd
    ücüncü sanyo vpc-fh1
    dördüncü ve suan kullandigim canon hf 200

Bana hangisi derseniz tabiki canon hf 200

gerisi hikayedir.
    sanyo güzel renk kalitesi versede acayip titreyerek cekim yapiyor cünkü digital stabilite özelligi var ama canonda bu optik olarak yapildigi icin titreme ve sallanma cok az oluyor. sanyonun gece cekimi canon hf nin sinema cekimi gibi ama yinede güzel degil. sanyonun güzel taraflari nedir 1000 gblik festplateye cekimi kaydedebiliyor. ve webcam olarak kullana biliyorsun. birde 12 mpiksele foto cekimi yapiyor.. micro cekimleri güzel ama o kadarda iyi denmez. flash isigi yok. gece cekiminde zorluk cekersin. mp4 formatinda cekim yapiyor.
    valla kardesler ben canon hf yi daha iyi buluyorum. daha saglam bir cekim yapiyor ve sesleride kaliteli cekiyor. 1080i hd cekim yapiyor. gece cekimi icin flash isigi var. fazla titreme yok
    15 kez optik zoom yapiyor 300 kerede digital zoom
    sinema cekimi yapiyor.
    falan filan milan
    gerisi hikaye.
    ama yinede hic biri full hd icin mükemmel degil.

• Geçen sene Sanyo HD1000 aldım.
    Zaman zaman Canon HV20' de kullanıyorum.
    Sizin sorduklarınız bunlar değil ama, en azından fikir verebilir.
    Bir kere her ikisi de iyi kamera.
    İkisi de CMOS sensör.

Neticede profesyonel işler yapmayacaksınız.
    ikisi de sizi görüntü kalitesi açısından tatmin eder.
    Ancak Sanyo, Canon' a göre daha hızlı açılır, anında kullanıma hazırdır.
    Sanyo' nun diğer avantajı navigasyon tuşlarına kısa yol atayıp manuel mod kullanabiliyor,
    çekim yaparken aynı anda ISO, diyafram ve enstantane değerlerini değiştirebiliyorsunuz.

Asıl fark kullanım konforunda.
    Klasik şekilli kameraların kullanımında çekim anında eliniz tuşlara kolay erişemiyor,
    zoom yaparken, çekimi durudurup tekrar başlatırken sarsıntı oluşuyor.

Sanyo' nun sizin sorduğunuz VPC-FH1 modelini değil, tabanca şeklinde olan modellerini tavsiye ediyorum.
    Bu modeller şeklinden dolayı ele iyi oturur, tuşlarına kolay erişilir,
    bir yandan çekim yaparken bir yandan da makineyi titretmeden ISO, diyafram ve enstantane değerlerini değiştirebilirsiniz.
    Sanyo bu modellerini ilk çıkardığında tasarım ödülü almıştı. Daha sonra bu tabanca şekli diğer markalar tarafından da üretilmeye başlandı.

Benim fikrim sanyo alın ama,
    VPC-FH1 yerine
    VPC-HD2000, VPC-HD2000A gibi modelleri tercih edin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.