Şimdi Ara

HD Kanallarda Dolby Digital Ses Alamiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SISTEMIM
    Ses Sistemi: Sony HT-SF360
    Player: Sony BDP-S360 BluRay
    TV: Sony 46W5500

Bu sekilde HD ve diger tum kanallarinda yalnizca ondeki iki uzun + 1 kucuk + subwoofer'dan ses geliyor. Amfinin ekraninda hoparlorlerin sadece ondeki 2 sinden geldigini belirten bir resim cikiyor.

Fakat BluRay'e gectip bir DVD film oynattigimda otomatik tum hoparlorler calisiyor. Amfinin ekraninda hoparlorlerin tumunun calistigini gosteren resim cikiyor.

Benim anlamadigim neden tv kanallarinda da bunu yapmiyor. Hadi normal kanallari gectim HD kanallarda neden yapmiyor?

Bu arada baglanti seklim BluRay'den Amfi'ye HDMI kablo ile bagli. Amfi'den TV'ye HDMI kablo ile bagli. Tv kanallarinin sesini iletmek icinse ilk defa gordugum iki ucuda kucucuk olan ve incecik bir kablo ile baglanti sagliyorum.

Amfinin kumandasinda bir ton sey var fakat klavuzda turkce olmadigi icin neyin ne ise yaradigini bilmiyorum. Acikcasi teknolojiyle aram fazlasiyla iyidir fakat bu aleti kullanmayi beceremedim. Daha dogrusu hayatimda herseyini kesfedemedigim tek alet diyebilirim.

Aceba ne yapmam gerekiyor?

Edit: Imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiaxle -- 23 Şubat 2010; 11:30:50 >

• Tv yayınlarını ne şekilde izliyorsun? Digitürk mü, teledünya mı, teledünya ise tv'nin kendi dahili tunerını mı kullanıyorsun yoksa teledünya'dan verilen kutuyu mu, ya da normal hd uydu alıcısı mı?

Ve bu cihazlarla ses sistemini ne şekilde bağlıyorsun? İnce bir kablo demişsin ama kullandığın cihazı söylemediğinden gözümde canlandırmakta zorlandım.

Tahminler üzerine biraz değineyim...

Eğer harici bir cihaz kullanıyorsan optik ve coaxiel çıkışından ses sisteminin benzer çıkışına digital bağlantı yapmalısın. TV'nin bir tane optik ses çıkışı olacak. Eğer harici cihazdan hdmi ile önce tv'ye sonra ses sistemine tv'den optik kablo ile bağlantı yapıyorsan, tv'in optik çıkıştan sadece 2 kanal ses taşıyabiliyor, bilgine...Sadece tv'nin kendi tuneriyle aldığın hd yayınlar 5.1 kanal digital ses desteği varsa ancak optik çıkıştan 5.1 ses dışarı verebiliyor. Yani diğer kaynaklardan dışarıdan aldıklarını 5.1 şekilde veremiyor.

Ayrıca seyrettiğin hd yayının 5.1 desteği olduğundan da emin olmak lazım. Belki görüntü hd'dir ama ses 2 kanal olarak yayın yapılıyor olabilir.

• Oncelikle Sistemim Su Sekilde:

BDP-S360 Blu-Ray

HT-SF360 Ses Sistemi

TV: 46W5500

BluRay den -> Ses sistemine HDMI kablo ile bagli
    Ses Sisteminden -> Tv ye HDMI kablo ile bagli

Fakat birde ince uclu bir kablo varki saticinin soyledigine gore tv yayinlarindaki sesleri aktarmak icin kullaniliyormus.
    Sanirim sizin bahsettiginiz optik kablo bu oluyor.

Iste o kablo:

Bu arada tv yayinini DVB diye geciyor ama hangisi onu bilmiyorum. Normal tv anteni girisi gibi kutuya bagliyorum, internetide oradan aliyor. Fakat yayin kablolu yayin degil, DVB diye geciyor. Ama DVB'nin hangi cesidi onu bilmiyorum.

Edit: DVB-T2 olabilirmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiaxle -- 22 Şubat 2010; 22:41:31 >

• O kablo evet optik kablo. Tv yayını için ise anladığım kadarıyla, interneti de ondan alıyorum dediğine göre iptv benzeri bir şey mi acaba? Yoksa Teledünya'nın settopbox'ı gibi bir şey mi? Ve bu cihazı tv'ye hdmi kablo ile mi bağlıyorsun?
  • Ben Finlandiya'da yasiyorum. DVB tv diye geciyor fakat hangi turu oldugunu bilmiyorum. Buarada elimde fazladan eski aletlerden kalma ses iletmek icin kirmizi ve beyaz uclu bir kablo var. Hani VCD ile TV baglantisi vs. saglamak icin kirmizi beyaz sari uclu kablolar vardir ya iste onun sadece kirmizi ve beyaz kablolu olani var. Aceba onu baglasam bu sorunu halledebilirmiyim?
    Sizce optik kablomu daha iyidir yoksa o bahsettigim kirmizi beyaz kablomu?

Cihaz baglantilarim su sekilde:

BluRay den -> Ses sistemine HDMI kablo ile bagli
    Ses Sisteminden -> Tv ye HDMI kablo ile bagli
    Tv yayini sesini aktarmak icinse tvden ses sistemine optik kablo ile baglanti

Mesela tv izlerken otomatik ekrandada belirtiyor hangi hoparlorlerin calistigini (Ondekileri), bluray'e gectigimde ise yine otomatik ekranda gosteriyor tum hoparlorlerin calistigini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiaxle -- 22 Şubat 2010; 22:53:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xiaxle

Ben Finlandiya'da yasiyorum. DVB tv diye geciyor fakat hangi turu oldugunu bilmiyorum. Buarada elimde fazladan eski aletlerden kalma ses iletmek icin kirmizi ve beyaz uclu bir kablo var. Hani VCD ile TV baglantisi vs. saglamak icin kirmizi beyaz sari uclu kablolar vardir ya iste onun sadece kirmizi ve beyaz kablolu olani var. Aceba onu baglasam bu sorunu halledebilirmiyim?
    Sizce optik kablomu daha iyidir yoksa o bahsettigim kirmizi beyaz kablomu?

Yurt dışında olduğunu tahmin etmiştim. kırmızı-beyaz kablo ile 5.1 dolby digital veya dts ses iletilemez. Opitk kablo ile iletilir. Ses kalitesi olarak da optik çok daha iyidir.

Sana iki soru daha soracam ki doğru cevap verebileyim. Tahmin ediyorum o tv yayını aldığın kutuda optik çıkış vardır. Doğru mu?

Tv ile o kutu arasındaki bağlantıyı ne ile sağlıyorsun, hdmi kablo ile mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
    Yurt dışında olduğunu tahmin etmiştim. kırmızı-beyaz kablo ile 5.1 dolby digital veya dts ses iletilemez. Opitk kablo ile iletilir. Ses kalitesi olarak da optik çok daha iyidir.

Sana iki soru daha soracam ki doğru cevap verebileyim. Tahmin ediyorum o tv yayını aldığın kutuda optik çıkış vardır. Doğru mu?

Tv ile o kutu arasındaki bağlantıyı ne ile sağlıyorsun, hdmi kablo ile mi?

Tv yayinini ve interneti aldigim kutu aslinda Turkiye'deki standart anten cikisi gibi ve su sekilde:
    Oradaki alttaki cikis ne ise yariyor bilgim yok.

Tv ile baglantisini ise su kablo ile sagliyorum:

Arada hicbir ekstra baglanti veya cihaz yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dolby ATMOS ses almak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladım. O anten bağlantısı ile ne hd videolar ne 5.1 ses taşınır. Dolayısıyla tv'ne 5.1 digital ses gelmediğinden sen her ne kadar optik kablo ile tv'den sesi ses sistemine taşısan da bu 5.1 olmaz. 2 kanal olur. Ses sistemine 2 kanal ses girince de çıkan da 2 kanal oluyor.

Yalnız bazı ses sistemleri giriş kanyağı 2 kanal bile olsa bunu 5 kanala dağıtabiliyor. Bu tip bir özellik varsa ses sisteminde onu kullanmalısın. Mesela prologic II gibi bir seçenek varsa onu seçmelisin.

Fakat bu arada kafama takıldı. Sen bu anten girişi şeklindeki bağlantı ile hd yayın izlediğinden emin misin?

Bu arada bilgi olsun diye anlatayım. DVB yayınları 3 çeşittir. DVB-T, DVB-C ve DVB-S. T olan karasal yayınları ifade eder. Normal bir çatı anteni ile alınabilir. C olan kablolu yayın üzerinden alınan yayınları ifade eder. S ise uydu üzerinden alınan yayınları...Eğer TV'de mpeg4-avc tuner varsa DVB-C üzerinden hd yayınları da alabilirsin

Not: Bunları yazdım. Ama düşününce yazdıklarımdan tam emin olamadım. Çünkü seninkine benzer Teledünya yayını kullananlar da bu şekilde anten bağlantısı üzerinden yayın alıyorlar. Kimi araya harici bir cihaz alıyor kimi de eğer tv destekliyorsa senin tv gibi direkt tv'ye bağlıyorlar. Bu şekilde de hd yayın seyrediyorlar.

Biraz daha kafa yormamız lazım bu işe...

• :) Dostum inan bende senin kadar saskindim ilk baslarda. Fakat oyleki buradaki tum insanlar HD yayini bu sekilde seyrediyor.
    Mesela kabloya bakilirsa tv de kanal aramasini Analog'dan yapmam gerekirdi. Fakat kanal aramasini Digital Karasal Yayin altindaki menuden yapiliyor. Ve Hani Digiturk'de kanal siralamasi vs. gibi durumlara mudahale edemiyorsun ya iste bu da aynen bu sekilde. Kanal siralamasini vs. degistiremiyorsun. Yine Digiturk'deki gibi Guide bile var. Tum kanallarda o anki yayinin detay bilgileri herseyi gorunuyor. Yayini dilersen orjinal dilde dilersen Fince seyredebiliyorsun ve yine dilersen altyazili dilersen altyazisin seyrediyorsun.

Bu arada ses sisteminde birsuru o bahsettigin otomatik tanimlanmis ayar var.
    Benim kullandigim Standart olarak geciyor. Diger ayarlara getirdigimde bahsettigin gibi yapay Dolby Digital ses dagitabiliyor. Ama ben istiyorumki hicbir ayar yapmadan otomatik tanisin Amfi bunu. BluRay'e gectigimde otomatik tanimliyor. Tabi o an oynattigim cd ilede alakali. Mesela DVD ve BluRay filmlerin tumunde kendisi tanimliyor fakat dugun cd miz DVD olmasina ragmen onda tanimlamiyor, cunku o cd o sekilde kayit edilmemis. Yani dedigim gibi tv yide otomatik tanimlamasini istemistim fakat bu sekilde olmayacak sanirim. Birazda Fin sitelerinde arastirma yapayim, belki oradan birileri cikar.

Ilgin ve yardimlarin icin gercekten minnettarim, cok cok tesekkur ederim. Acikcasi bilgilerinden daha fazla faydalanmak isterim.
    Sence bu sistem duzey olarak nasildir?
    Tv, Ses Sistemi ve BluRay'i dusuk/orta/yuksek seviye olarak degerlendirirmisin. Birde daha verimli kullanmam icin ince ayarlar yapmam gereklimi?

Edit: Birde burada satilan tvlerin bazilarinda (benimkide dahil) Digibox Tv olarak geciyor. Yani kendi icerisinde digi kutu varmis.
    Edit2: Mesela yeni bir kanal eklendiginde otomatik olarak ekleniyor. Ben hicbir sey yapmiyorum tv ye. Birde kanal siralamasini 1-2-3-4 diye gitmiyor. Mesela 1 den 5 e atliyor sonra 20. kanala geciyor sonra 33 vs. vs. yani ayni digiturk gibi dusun.
    Edit3: Finlandiya'da analog yayin tamamen kaldirildi, yani hickimse normal cati anteni ile kanal seyredemiyor. Apartmanlarin DVB icin ozel antenleri var ve bu tum dairelere dagitilmis durumda. Yani o yukaridaki gosterdigim priz ile dairelere yayin dagitiliyor.
    Edit4: Imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiaxle -- 23 Şubat 2010; 11:31:34 >

• O zaman tek ihtimal kalıyor. TV'in optik çıkışından dts veya dd ses aktarmıyor. Ben de sony lcd kullanıyorum. Harici kaynaklardan örneğin ps3'ten veya blu-ray playerdan vs. hdmi ile tv'ye gelen sesi, optik çıkışı ile maalesef ancak 2 kanal olarak aktarabiliyor. Bundan eminim. Çünkü denedim...

Ama benim bilgim seninki gibi dvb-c veya dvb-t yayınlardan alınan 5.1 sesleri optik çıkışından 5.1 olarak aktarabiliyor şeklindeydi. Fakat bu tip bir yayın izlemediğimden deneme imkanım olmamıştı. Demek ki onları da aktaramıyormuş.

Ses sistemin ve player'ına gelirsek doğrusu pek anlamam ben o işlerden. Sadece şunu diyebilirim: Bu tip hazır paket sistemler biraz fazla cihaz bağlama durumları olduğunda zorluklar çıkartabiliyor; fazla giriş çıkış seçeneği olmaması sebebiyle...

Ayrıca bu ses işi öyle bir şeyki, daha iyisini dinleyene kadar insan kendisininkini en iyi sanıyor, memnun da ediyor. Bu yüzden fazla takılmamak lazım. Binlerce dolar verip süper bir sistem de kursan mutlaka ondan iyisi vardır.

"Eldeki bir kuş ağaçtaki iki kuştan iyidir."

• quote:

Orijinalden alıntı: xiaxle

Edit: Birde burada satilan tvlerin bazilarinda (benimkide dahil) Digibox Tv olarak geciyor. Yani kendi icerisinde digi kutu varmis.
    Edit2: Mesela yeni bir kanal eklendiginde otomatik olarak ekleniyor. Ben hicbir sey yapmiyorum tv ye. Birde kanal siralamasini 1-2-3-4 diye gitmiyor. Mesela 1 den 5 e atliyor sonra 20. kanala geciyor sonra 33 vs. vs. yani ayni digiturk gibi dusun.
    Edit3: Finlandiya'da analog yayin tamamen kaldirildi, yani hickimse normal cati anteni ile kanal seyredemiyor. Apartmanlarin DVB icin ozel antenleri var ve bu tum dairelere dagitilmis durumda. Yani o yukaridaki gosterdigim priz ile dairelere yayin dagitiliyor.

İhtimal...para verip izliyorsanız dvb-c dir. Parasız izliyorsanız karasal digital yayın yani dvb-t dir. Senin tv'de ikisini de alacak tuner dahili olarak var. Ayrıca bazı tv'lerde ikisi de olur ama dvb-c üzerinden hd yayınları göstermez. Ama seninki gösteriyor. Bunun için de mpeg-4 avc tuner var.

Ayrıca bazı Sony modellerinde dvb-s tunerı da var. Bunlar çanakla alınan uydu yayınlarını da harici bir uydu recevier'a gerek kalmadan gösterebiliyorlar. Senin tv'de bu yok. w5800 lü modellerden olsaydı, onlarda vardı.

• :) Ses konusunda haklisin dostum.

Buarada aslinda fazladan cihaz baglama konusunda bir sikinti yasayacagimi dusunmuyorum cunku tv de 4 tane hdmi girisi, 2tane scart, 1 dvb, 1 usb girisi mevcut.
    Ayni zamanda ses sistemindeki Amfide de tv, sat, player ve birtanede ne oldugunu hatirlamadigim cihaz girisi icin hdmi giris var. Yani toplamda 8 tane hdmi baglantisi yapabilirim.

Buarada bence DVB yayinlardan mutlaka DTS ses alabilmenin bir yolu vardir fakat bu sekilde degildir. Belki bir aparat ile olabilir, ama mutlaka vardir. Birde o tv prizinin altindaki diger cikis ne oldugunu arastirayim, belki o cikis sayesinde birseyler yapilabiliniyordur.

Edit: Imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiaxle -- 23 Şubat 2010; 11:32:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
    İhtimal...para verip izliyorsanız dvb-c dir. Parasız izliyorsanız karasal digital yayın yani dvb-t dir. Senin tv'de ikisini de alacak tuner dahili olarak var. Ayrıca bazı tv'lerde ikisi de olur ama dvb-c üzerinden hd yayınları göstermez. Ama seninki gösteriyor. Bunun için de mpeg-4 avc tuner var.

Ayrıca bazı Sony modellerinde dvb-s tunerı da var. Bunlar çanakla alınan uydu yayınlarını da harici bir uydu recevier'a gerek kalmadan gösterebiliyorlar. Senin tv'de bu yok. w5800 lü modellerden olsaydı, onlarda vardı.

Bu mesajini simdi gordum, nasil atladim hic farketmemisim.
    W5800 da o ozelligin oldugunu bende gecen gun forumda ogrendim ve okadar pisman oldumki. Keske ondan alsaymisim, harika bir ozellik.

Benim seyrettigim bu yayini Welho adinda bir sirket sagliyor.
    Eger oradan internet paketi alirsan bu tv kanal paketi ucretsiz geliyor. Tabi bu sadece giris paketi. Cunku aslinda 150 kusur kanal var fakat ben bunlarin sadece 20'ye yakinini seyredebiliyorum. Diger kanallarida seyretmek istersem aylik odedigim miktar artiyor. Internete ilk abone oldugumda 1 hafta tum kanallar ucretsizdi ve inceleme sansi bulmustum. Surusuyle HD kanal mevcuttu. Aslinda bi ara eserse HD paket almayi dusunuyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.